Hemligheten

Tänkte berätta en av de viktigaste sakerna, enligt mig, när det gäller sminkning. Jag har själv inte använt det allt för länge, och har inte full koll på alla effekter. Men jag har läst mig fram på Internet och så var jag på en sminkkurs för någon månad sedan och fick veta mera om hur det fungerade.

Hemligheten är så enkel, som en concealer! :)



Börja med den beiga concealern och dutta runt ögonen. Gnid ut det med fingrarna tills det har jämnat ut sig med hyn. Om det behövs, ha på mera för att täcka helt. Jag har det inte allt för långt ner, precis under ögat upp till ögonbrynet, inom näsan och ögonvrån. Där runt använder jag och det brukar inte behövas mycket concealer för att täcka det.



Dra ut lite av det gula på kinder och över näsan, rättare sagt, över rodnader. Den gula dämpar det röda i ansiktet. Jag använder över kinder, näsa, under näsan och hakan, där jag är mest röd helt enkelt. Jag behöver ganska mycket för att det ska täcka helt, och ibland får jag ta mera på de ställen jag redan har haft på. Gnid ut tills det täcker hyn och det inte finns några kanter. Var extra noga vid näsvingen där det lätt fastnar som i klumpar.



Den vänstra bilden är när jag har haft på concealer, den beiga har ljusat upp runt mina ögon och den gula har dämpat det röda på kinder, näsa och haka.

På den högra bilden är jag färdigsminkad för dagen, då har jag endast haft på puder, rouge, mascara och ögonbrynsskugga. Så där var min förvandling (; + att jag ser sjuk ut utan mascara... Noll färg på ögonfransar och bryn, om ni nu ser dom? (;

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0