Trefaldig chokladmuffins

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Muffinsarna är klara, ska sätta ihop den andra kakan som har bakats idag. Och här får ni receptet på denna smarriga muffins!
 
4,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
100 g mörka chokladbitar
100 g vita chokladbitar
2 stora ägg, vispade
3 dl créme fraiche
6 msk farinsocker
85 g smör
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en stor skål, tillsätt både mörka och vita chokladbitar och blanda.
 
Häll ägg, céme fraiche, socker och smält smör i en annan skål och blanda väl.
Blanda de blöta ingredienserna med de torra och rör försiktigt.
 
Fördela muffinssmeten jämnt mellan pappersformarna med sked och grädda sedan i varm ugn i 20 minuter eller tills muffinen höjt sig rejält och känns fasta. Lät ligga på galler för att svalna eller servera varma.
 
Gillar ni att jag skriver med receptet?

Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Mums :)

Svar: Mycket mums! Dom blev verkligen kanonbra! :D
Linda Enarsson

2015-02-27 @ 14:06:51
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Oslofru

Mums! Ser smaskigt ut :D

Svar: Dom blev supergoda! :D
Linda Enarsson

2015-02-27 @ 15:00:45
URL: http://www.oslofru.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0