En sen lördagkväll

Behöver jag säga att min häst är sjukt snygg?!
Och hon var så sjukt fin denna sena kväll, många guldstjärnor till henne!
 
 

Terrängträning 27/7

Foto: Hanna
 
Igår var det dags för terrängträning igen, och oj vad roligt! Även fast Tove ibland hade aningens "ha-ihjäl-oss" övningar, haha. Men vi klarade oss igenom allt ändå! Mycket nytt som jag inte hoppat tidigare, mycket roligt! Och jag har lyckats med att hoppa vattenhinder! Både från strandkant och upp över stock och sedan ner igen och hoppa direkt ner i vattnet. Läskigt tyckte Corona men som tillslut hoppade allt väldigt bra! Synd att Stina inte kunde vara med och filma :)
 
Återstår att se när nästa träning blir av, men någon mera innan detta året är slut ska det bli!

Kladdkaka i mugg

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
När man kommer hem från stallet och är så sjukt nöjd med sig själv, och ha vetskapen om att jobbet kallar på en, så slängde jag ihop en snabb muggkaka, alltså en kladdkaka i mugg! Den görs i micron, så snabbt och smidigt är det! Och gott! Jag toppade med vaniljglass och jordgubbar, mycket smak av choklad så behövde bryta av den lite. Och det blev riktigt gott!
 
Hittade inte receptet nu, men kan fixa fram det. Någon som vill ha?

En fluffig liten fux

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Vilken morgon! Har hunnit med så mycket, utsläpp av hästar, mockning av 2 boxar, fixa mat till Corona. Plockade in Flipi igen -bilden- för ett ridpass, Red på ridbanan ca 30-40 minuter för att känna lite på honom, har endast suttit på honom i ca 10 minuter i vintras någon gång. Så bara basic för att stämma av och se vad jag ska arbeta med under resten av denna vecka som jag får lov att rida denna lilla sötnos! Detta är då Stinas ponny, hon som fotograferar alla bilderna på mig, kan man väl säga. Hon är bortrest till måndag och jag fick äran att ta hand om Flipi!
 
Sedan blev det att ta in Corona för ett skrittpass runt på småvägarna i ca 1 timme. Aj för rumpan när man sitter barbacka! Ut med Corona igen i hagen och klockan var så lite att det blev mockning av 2 boxar till! Plocka undan och städa lite lätt i båset. Så en väldigt intensiv morgon blev det!
 
Resten av veckan kommer det att bli tajt med tid, så jag håller tummarna själv för att jag ska hinna med allt!

Onsdagens dressyrpass


Inspirationen är på topp efter ha sett grym ridning i Falsterbo, nu är det bara att kämpa vidare! 

Shopping á la Falsterbo



Kan väl erkänna att det blev en hel del påsar med mig hem, men även att jag är sjukt nöjd med mina inköp och jag längtar sjukt mycket till jag kan börja använda allt mer och mer!
Det blev en blandad shopping, men mest till Corona, alltid mycket roligare att shoppa till henne, även fast jag fick med mig några enstaka saker till mig själv.
 


Dom få sakerna som är till mig är på denna bild, en Falsterbo hoodtrölja fick följa med redan första dagen då jag inte hade räknat med regn och stormvindar och tagit med tillräckligt med tröjor. Även en keps för att stå emot regnet lite mera från ansiktet. Tre par strumpor oxå, röda för att det är den färg jag använder mest och nöter slut på rätt tidigt. Även ett par turkosa för att bryta lite färgmönster!



Hästshampoo som jag hoppas är bra, ville köpa Gallop men dom fanns inte för bruna hästar tyvärr. Sedan en flätkam med hårnypa och ring för snoddar, alltså perfekt när det är dags för knoppning!



Det snyggaste av allt, som fick följa med hem. Ett Equiline schabrak samt luva som kommer senare då den fick beställas, och mitt supersnygga nya pannband som blingar hur mycket som helst!
Detta kommer att bli vårat nya tävlingsset i hoppningen. Kommer bli galet snygga!
Lite close-up bilder här under!



Ett snyggt och funktionellt täcke med nät på sidor och fleece över ryggen för att snabbt torka upp den blöta hästen. Kommer bli väl använt nu under sommarens varma dagar! Älskar för övrigt kombinationen av rött och marinblå!



Silvriga boots till frambenen vid eventuell prisutdelning i dressyren. Så nu får ni allt hålla tummarna på att jag blir placerad någon gång och får användning av dessa!



Rött, det är så snyggt! Och det som jag länge velat ha är ett rött dressyrschabrak, och när det reas ut för 199 kr, då är det taget. Så snygg färg och det passade verkligen perfekt! Kommer bli väl använt både till vardags och träning! Även ett dressyrspö fäljde med då mitt gamla är rätt slitet vid detta laget. Så nu får jag spara på detta till träning och täving!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Var du i Falsterbo? Och vad inhandlade du? Länka gärna i kommentaren!

Göta kanal på hemvägen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
När man har 8 timmar enkel bilresa hem från Falsterbo måste man stanna ett par gånger för att sträcka på benen. Vilket blev bland annat vid Göta Kanals slussar i Motala.Väldigt häftigt att se hur man kan föra båtarna uppåt på detta sätt. Hur man kan kontrollera vattnet så mycket, väl värt att se för er som har vägarna förbi!
 
För oss blev det även en mjukglass i den lilla kiosken, mums!

Falsterbo Horse Show 2015

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Att få se Tinne dansa in med Anton på dressyrarenan och sätta 77%, det är häftigt. Att se Rolf-Göran Bengtsson enkelt lägga hästen rätt in på hinder och flyger över, så himla coolt. Falsterbo är så häftigt. Att få se så bra ridning på så nära håll.
 
Det blev inte jättemånga bilder, fotade mest de svenska ekipagen, mest ville jag se och lära. Hämta in motivation och inspiration för att fortsätta kämpa med mitt odjur där hemma i stallet. Haha!
 
Mäktigt, häftigt och otroligt inspirerande! Det är vad Falsterbo är. Och jag hoppas på att kunna åka tillbaka nästa år igen.

Första kvällen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Första dagen nere i Falsterbo bjöd på spöregn och stormvindar. Men in gick vi ändå. Blev bara några timmar inne för att sedan åka till hotellet och checka in, duscha och gå en sväng ute i Malmö när det äntligen slutade regna. Så några bilder klickades då kameran inte fick följa med in på själva Horse Showen pga regnet. Jag vill inte ha en trasig kamera just för regn.

Dressyrträning 8/7 -15

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En kanonbra träning! Fick till en avslappnad och fin Corona ganska tidigt och hon kändes finare än på väldigt länge! Fokus blev på att få igenom vänstersidan och sedan att få igång bakbenen och att när dom kom samla ihop. Och det kommer synas på filmen en del, kan man säga.
 
Började med att få henne känslig i sidorna och att lyssna bättre på skänkel. Att flytta in bakdelen innanför på volt, och göra volten mindre och sedan större. Mycket duktig flicka! Likadatn i galopp, och för att förklara är det jobbet påbörjan till galopppiruetter, så ni förstår hur ansträngande det är för häst och även för mig. Med lite mera jobb så gör vi dom bättre!
 
Och så fortsatte vi träningen igenom, båda sidorna, båda varven för att stärka, bygga och göra henne mera elastisk i bakbenen. Och jag är så nöjd, verkligen en superrolig träning även fast det regnade hela tiden. Men jag fick så mycket med mig att träna på!
 
Och såklart är det en film med, tog bort ljudet så ni får sätta igång spotify eller liknande.
 

En del att göra

Halloj! Jag har haft så sjukt mycket att göra sista veckan att jag inte alls har hunnit med, men nu är jag på G igen! Ni har fått en lättare summering att läsa om helgen i Orsa, och massor av bilder därifrån! Hoppas ni gillar!
 
Jag ska även skriva inlägg om dressyrträningen jag red i onsdags som inte heller hunnit bli av, filmen håller för övrigt på att skapas. En del bilder där ifrån med, även fast det regnade hela träningen igenom.
 
Och i torsdags morgon åkte jag till Falsterbo och är nu på väg hem, med en hel del bilder och shoppingpåsar. Även därifrån kommer det en massa inlägg.
 
Men min fråga till er är, vill ni ha shoppingen fotad vardagligt på sängen eller ska jag göra den lite roligare i stallet?

Summering Orsa Ridklubb

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 & Tamron 70-200/2,8
 
Ett gäng med bilder från Orsatävlingen förra helgen!
Jag och Stina fick sällskap av Emelie med pappa och hästskötare som kom med två hästar och buss, så det var endast fredagen som vi var själva jag och Stina, kan man väl säga. Det blev mat tillsammans, jag och Emelie gick banan samtidigt och stranden blev det på lördagen efter att Emelie debuterat 120 med sin Alli. Skönt! En massa skratt, trevliga männsikor och roligheter så är jag nöjd med helgen! Så sjukt kul och det blir en repris nästa år!
 
Men resultatmässigt var det ingen höjdartävling, men jag borde väl ha vant mig vid att alltid ha rivningar vid detta laget. Men men, så mina och Coronas resultat är jag mindre nöjd med, men att Corona var så fin, är jag mycket nöjd med. Hon kämpade även fast hon försökte sig på att göra fulingar, hon har som börjat testa mig igen och det är lite drygt. Så summan av kardemumman är att jag har haft en väldigt rolig helg men är något besviken att det aldrig ska gå att sätta en nolla.

Resultat söndag Orsa Ridklubb

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
110 cm - 4 fel
En bra runda men en Corona som stod emot till kombinationen och vi river utsprånget. Corona är aningen för kortgalopperad för att räcka över på 8 meter i mellan och räcke - oxer när vi kommer in som vi gör. Men men, annars rätt nöjd med rundan. Ingen höjdarrunda. Var snabbaste 4 felaren i grunden!
 
Mera bilder kommer och en summering!
 
Men här film från dagen.
 

Resultat lördag Orsa Ridklubb

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
110 cm - 8 fel + tidsfel
Börjar med ettan bra, stopp på tvåan och sedan en rivning på den. Annars är hon väldigt fin och hoppar bra! Men jag är aningen för snäll och som "låter" henne stanna.
 
115 cm - 4 fel
Börjar med att hon står emot på ettan, men hoppar. Hoppar mycket bra fram till 5an då hon ännu en gång stod emot men jag han med och sa, hoppa. Kråkhopp kan man minst sagt säga. Sedan en sämre distans till 6an men jag hängde mera med. Sedan fortsätter banan kanonfint men såklart ska sista oxern rivas med bakbenen...
 
Taggar om till i morgon då vi rider endast en 110 cm och sedan är det hemgång!
 

Resultat fredag Orsa Ridklubb

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Kan börja med att berätta att vi har ca 4 timmars bilresa upp till Orsa, och efter ungefär halva resan kommer jag på att mina båda kavajer hänger kvar på hatthyllan hemma... Många samtal innan en kompis kunde få med sig dom båda när hon kom nu ikväll. Så därav att jag tävlade i tröja idag. I morgon blir vi snygga i kavaj igen!
 
1 m - 8 fel + tidsfel
Vi fick inte till något flyt till en början, blev lite struligt med då domaren berättade nästa ekipage före den på banan och jag trodde det var min tur att starta men icke. Mest förvirring.
Så vi fick till ett stopp på andra hindret, börjar bli van med dom där stoppen nu igen. Sedan fick vi med oss 3e räcket. Men efter det, jäklar! Vilken kanonfin häst jag har! Hon var så fin och med hinder 4-8 är jag supernöjd!
 
I morgon rids det 110 cm och debut i 115!
Och mycker mera bilder utlovas då (;
 
Här är även film från dagens 1 m klass.
 

Hoppträning 29/6

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Hoppträningen i måndags började och avslutades bra. Men där i mellan vet jag inte riktigt vad vi höll på med. Men roligt hade vi! Corona bestämde sig för att vara på riktigt tjurkärringhumör och visade det tydligt! Det var alldeles för jobbigt att hoppa studs med högt kryss i mitten. Så nej sa hon och jag sa ja. Och så höll vi på till hon hoppade igenom studsen bra och kunde släppa den lite.
 
Jag har ett gäng superroliga klipp från just studsen, ni kommer skratta lika mycket som vi gjorde under träningen! Men jag har inte hunnit fixa ihop det till en film än, så det kommer så fort tid finns!

RSS 2.0