Konsten att få lortgrisen att skina

Nikon D750  + Nikkor 50mm/1,8
 
Jag kommer börja detta inlägg med att säga, fyfan vad snygg Clever Hill är!
Sedan forsätter jag med lite ögonblick med personer under helgen, när dom imponerat frågar om det är jag som gjort knopparna till Clever, hur jag får honom så skinande ren och blank, hur snygg han är inne i arenan, putsad, lindad och snygg. Därför får ni en bild på honom innan bortsningen i morse, full med spån och nattlindorna på fortfarande. Han är bra charmig denna herre!
 
Jag är inget proff, har ingen utbildning inom häst, ingen hästskötarexamen eller liknande. Men det är faktiskt inte så svårt att få hästen ren och fin. En välmående häst, den blänker av sig själv. Att en dusch sedan kan hjälpa till att få hästen renare i pälsen, är inget konstigt. Men blänket är inte tack vare en dusch och pälsglans. Det finns redan där.
 
Och knopparna, där gäller det att öva. Hur jag gör, enkelt. J vill ha stora och runda knoppar. Så då blir det stora och runda = få knoppar. Just Clever får 6 knoppar totalt, men han har en otroligt spretig man, så hårgelé är väl min "hemlighet". Jag använder mig av siliconsnoddar, har inte lärt mig tekniken att sy. Och sedan är det övning, övning och övning. Jag har fått knoppa en hel del sedan jag flyttade till Hormesta, så det är bara att träna.
 
Under helgen har jag fått höra så underbara kommentarer hur snygg Clever är, och hur duktig jag måste vara som får honom att vara i det uppvisninsskick han är. Och tack, det värmer! Så roligt att höra, från någon som gör detta av kärlek till hästarna. Utan examen och andra utbildningar. Och J är inte sen på att berömma även han. Så det är galet roligt att åka bort med hästarna och få visa upp dom, med bra ridning och blänkande päls!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0