Svar frågestund!


Hur länge har du ridit?
Svar: Jag har ridit sen jag var 6 år gammal, är 16 idag. Alltså 10 år.


Tycker du att du själv rider bra/erfaren ryttare?
Svar: Jag passar bättre på vissa hästar än andra. Själv tycker jag att jag och Bounty funkar väldigt bra så länge jag sitter rätt i salden (som är ett problem vi ska träna med). Tycker även att jag funkar med några av ridskolans hästar, men jag har även dom jag inte passar med alls.
Kan inte säga att jag är erfaren då det finns så mycket bättre ryttare, men alla ryttare har sitt eget vis.


Vilka är dina mål inom hästsporten?
Svar: Oj, en svår fråga. Jag vet faktiskt inte, jag har några mål med Bounty och det är nog de målen som jag försöker eftersträva. Men inom hela hästsporten så kan jag bara komma på att dressyren måste putsas en massa. Jag har inga mål som att rida 150 på stor häst utan jag tar det som det kommer.


Hur många hästar har du haft/har?
Svar: Jag har aldrig ägt en häst men i framtiden får vi se om jag kanske gör det.
Måste nog ta och skriva ett inlägg om mig och hästarna runt omkring mig.


Vad är det busigaste/galnaste du har gjort med häst?
Svar: Jag har försökt tänka ut ett bra svar till denna fråga ända sen jag såg den, men jag kommer tyvärr inte på nåt som var galet eller busigt. Men om jag nu skulle ha gjort någon som jag inte kommer på nu kommer det självklart upp senare!


Vilken gren inom hästsporten gillar du mest?
Svar: Jag tycker att hoppningen är klart roligast, men jag gillar även att hoppa i skogen. Skulle gärna vilja träna/tävla fälttävland men dressyren är inte min starka sida.


Vart står du med din häst?
Svar: "Min" ponny står i Vendel.


Hur gammal är din häst?
Svar: Bounty fyller 14 nästa år. Alltså 13 nu.


Vad är erat mål?
Svar: Vårat mål i nuläget är att bättra på kondition, slipa i dressyren och lugna ner hoppningen.
Vissa av dom målen har redan kommit långt men vi måste längre.
Målen för mig är att ta det lugnt och få henne att slappna av, även att vara mer bestämd och fixa till min sits.


Vad har du för sadel på Bounty?
Svar: Det är en allroundsadel mot dressyr, den sitter inte bra så vi ska köpa en ny. Tyvärr har vi inte fått ut någon sadelutprovare än men jag hoppas att det sker under vinteråret.

Vad går du för gymnasie? Linje? Är det en bra skola? Långa dagar? Måste man ha egen häst på special idrott häst?
Svar: Jag går Handelsprogrammet på Högbergsskolan, det är en bra skola men de kan lova saker som de sedan inte håller. De tar även ganska lång tid för dom att få igenom ett beslut och agera.
Ja, man måste ha med egen häst till special idrotten, om du inte kan ta med din egen häst någon gång kan du få låna ridskolans.
Jag tycker inte att jag har så långa dar.
Här har ni mitt schema, jag har inte de lektioner med röda streck över, har special idrott häst ist för dom som är sent på måndagarna.



Vad har du tränat/tävlat för olika sporter?
Svar: Jag har spelat fotboll i flera år till jag valde hästarna. Har även friidrottat när jag var mindre med min pappa som älskar det, tävlade några gånger med. Provade att spela innebandy efter fotbollen men det gick inte ihop sig med hästarna.
Skulle gärna vilja ta upp friidrotten igen, och då satsa på längdhopp och 100 m, men det finns inte tid till det.


Har du något mer djur än hästen/ar?
Svar: Jag äger inget djur och kommer inte få göra det så länge jag bor med föräldrarna.


Vad har du för musiksmak?
Svar: I min spellista finns allt möjligt, från mitt favoritband Nickelback till Dead by April, tekno lotar och Britney Spears. Har en väldigt blandad musiksmak men kan lyssna på det mesta så länge man inte hör dom 100 gånger om dagen.

Saknar du att tävla Giannino SJ (Janne)?
Svar: Det jag saknar med Janne är bara att hoppa honom, det blev en bonus att få tävla och jag har lärt mig mycket av denna söta fegis.


Tävlar du ofta?
Svar: Jag kan inte säga att jag gör det ofta, hittar några tävlingar innan säsongen börjar och försöker åka på dom. Är det så att det inte funkar med häst eller transport så åker jag inte. Men max 2 tävlingar i månaden har jag själv bestämt för Bounty till år 2010.


Hur många blå/gula rosetter har du?
Svar: Jag har 6 blå/gula rosetter, 1 är för en utbytestävling mot Älvkarleby och 1 är en clear round rosett. De andra 4 rosetterna har jag vunnit med Giannino SJ (Janne) på lokala hopptävlingar. Så bland annat är jag distriktsmästare i Uppland på Janne, bästa ridskoleekipaget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0