Besöksrekord?

Hur många fler kommer att kolla bloggen innan 00:00? Det får vi se, men jag har redan slagit besöksrekord! Hoppas att många av er blir kvar och kommer in flera gånger :) har även fått flera nya prenumeranter genom Bloglovin, kan säga att jag ligger på plats 68 i kategorin Hästsport!

Kul att jag har fått in några annonser, nån mera är på väg.
Men innan klockan hinner dra iväg för mycket så ska jag springa in i duschen!

Ponnyakuten

Jag kan tänka mig att jag inte är ensam om att kolla på Ponnyakuten (; Jag kollar genom SVT Play, enkelt. Då kan man kolla när man har tid.
Ponnyakuten visas annars på Barnkanalen kl 19.00 på söndagar.

Hur många av mina läsare kollar på Ponnyakuten?


Isabelle & Pongo som är rädd för tävlingsredskapen i gymkhana.

Daniel & Lovey som är en ouppfostrad ungponny.

Jakob & Destiny som är rädd för människor.

Josephine & Hugo Boss som är transporträdd. (ej Hugo på bilden)

Julia & Jamba, Julia vågar inte hoppa.

Juliette & Pedro som är rädd för saker runt tävlingsbanan.

Olivia & Pikatcho som är aggressiv och sparkas.

Wilma & Bailey som inte vill hoppa längre.

Har ni några frågor?

Om ni har någon fråga behöver ni nu inte längre skriva dom i kommentarsfältet!
Jag har nu fixat så att det finns en vit ruta i menyn där ni nu kan ställa era frågor och som jag svarar på, smart va?! :D

Vad tycker ni om frågelådan? Bra/dåligt?

Parfym

Mamma har åkt med Ålandsbåten på en 24- timmarresa, med arbetskamraterna. 
Jag ville ha Paris Hilton parfymen men den fanns inte så hon köpte Jennifer Lopez parfym Blue Glow istället.
Den luktar ganska gott :) Kanske inte exakt vad jag ville ha men den duger gott och väl, någon annan som har den?

Swarovski pannband

Vill du köpa ett swarovski pannband men inte vill betala fullt pris?
Då kan jag berätta att Ryttarstugan har rea på sina pannband!

De finns i storlekarna cob och full, silver eller guld med brunt eller svart läder.
995 kr 750 kr!

Bild lånad från Ryttarstugan.


Veckans blogg?


Jag är med och tävlar om att bli veckans blogg!

Reklam?

Jag ska skicka iväg min reklambild till bloggen snart, men den kommer nog inte upp på ett tag för hon ska åka bort ><
Men iaf så tänkte jag undra om ni läsare skulle vilja ha en reklambild på min blogg? De ända kravet är att jag får ha min bild på eran blogg.

Jag kommer att ta in några bilder i taget, alltså. När jag har t ex 5 bilder, så kommer en 6e in. Då tar jag bort den som suttit längst av dessa 5 och sätter in den nya. Jag vet inte än hur många bilder jag kommer att ta in, men det får vi se om jag får in några alls och om ni är intresserade av det.
Jag lägger in upp eran bild förän jag har sett att ni har lagt upp min på er blogg.
Att göra reklam såhär åt varandra gör att ni och jag får flera läsare på bloggen, vill säga om det är någon som klickar sig in på bilderna :)

Kom ihåg att bilden måste vara en länk! Att när ni sätter in den i menyn måste man kunna klicka på bilden och komma in på bloggen direkt! Kan ni inte det? Då ber jag er att kolla in DesignaDinBlogg. Där finns en massa tips på hur man kodar och fixar i sin blogg.


Skriv en kommentar, eran blogg, e-mailadress och att ni är intresserade. Finns inte e-mailadressen med så tas ni bort och anses ointresserade. Jag kontaktar er och skickar iväg min bild till er, ni skickar eran bild till mig och de sätts upp på vardera bloggar. Enkelt? (;

Min reklambild ser ut såhär, ni kan ej ta den. Jag har högerklicksskyddat min blogg (;

Sveriges 11 OS medaljer!

Det har gått väldigt bra för Sverige i vinter OS i år. För er som inte är sportintresserade så hölls den i Vancouver, Kanada.


Damerna i curling
Charlotte Kalla på 10 km fristil
Björn Ferry i jaktstarten
Marcus Hellner i skiathlon
Herrarna i lagstafett


Anna Haag i skiathlon
Charlotte Kalla och Anna Haag i lagsprint


Johan Olsson i skiathlon
Anja Pärsson i kombinationen
André Myhrer i slalom
Johan Olsson i 50 km fritt

Vilka bra prestationer Sverige har i årets Vinter OS! :D
Hoppas på att dom får någon medalj till idag! Sista dagen på OS :)

Nytt utseende!

Bloggen har ett nytt utseende!

Hiss eller diss? :)

Berätta gärna vad ni tycker, jag ska försöka ändra på det isf!
Jag har tagit en mall från internet, sedan har jag tagit bort och lagt till de funktioner som jag vill ha själv :) Det tog ett tag att få till detta kan jag säga, den var väldigt avancerat kodad.


Min transport

Min transport har en historia som inte många transporter har (;

Tänkte bara berätta lite om den, jag har en egen transport, men har ingen häst. Min pappa hittade en kraschad transport i närheten av där vi bor. Den hade vält ner i ett dike med häst i, ingen skada på hästen (vad jag vet). Men transporten blev totalt förstörd, den stod väldigt länge på ett och samma ställe innan min pappa valde att köpa den för vrakpriset 2.500 kr.

Transporten är en Kylingekärran Apollo.

Vi hämtade transporten 28 mars -08. Min pappa har sedan den dagen byggt ihop transporten till vad jag har att åka med idag. Han buggde inte själv utan fick hjälp av en nära kompis som aldrig har byggt en hästtransport förr utan bara bilar.

Första gången jag använde transporten blev 19 april -09 till tävling, då var den klar att kunna användas. Tänk då att min pappa och en kompis till familjen har byggt ihop transporten i stort sett själva, det tar tid.
Sen har han eftersom fixat med lysen som igentligen inte är nödvändiga, men som är bra att ha. Småsaker i transporten osv. På transporten finns de t ex ingen dörringång i fram, utan man använder frontluckan. Så mycket större plats inne i själva transporten, lättare att ha den tkr jag, än den förbanande lilla dörren jag jämt fick damp på :')

Sen har vi alltid grep och kvast sitter längst fram, en lampa finns oxå om det är mörkt. Pappa ska svetsa ihop en sadelhängare om man lastar en häst till t ex träning, smidigt! Så min transport är lite speciell, inte många som vill hyra den pga att det inte finns någon dörr utan bara frontluckan. Men jag gillar den som den är och då får den vara :)

Jag (pappa) har även beställt hem text som det står "Linda Enarsson" på, som ska sättas på transportens båda sidor så fort det har blivit varmare och jag har tvättat av den :)

Det vi har betalat på denna transport, så lite kommer man aldrig att hitta en färdig transport för. Om den inte är typ 20 år gammal eller nåt sånt (;
Vi sparade ca 30-40.000 kr på att bygga ihop denna än att köpa en sprillans ny.

Ignorera min bror (; Såhär såg iaf transporten ut när vi kört hem den.

Allt detta låg i transporten, delar av den.

Janne på tävling i transporten.

Tyvärr har jag ingen bild på hela transporten som den ser ut nu, men så fort texten finns på. Då fotar jag nya bilder (;


Följa? (;

Följ min blogg med bloglovin!

Köpa häst?

Om du är ute efter en D-ponny som har gått MsvB hopping så vet jag en ponny, så är snäll och gör lite reklam för de. En bekant som äger hästen (;
Bilden är inte så bra och gör inte hästen rättvis, men kolla in annonsen så äre bättre bild :)
Fin ponny, hoppar bra, är inte ofta i bommar eller river. Lite svårriden men väldigt alert och vaken.

Foto: Jag

Curling damerna VANN!

Har kollat curling nu ett tag med pappa, final i curling damer. Sverige mot Kanada.
Sverige gjorde så många missar i början så Kanada tog poäng, men vilken miss Kanada gjorde på sista stenen. Så jäkla starkt gjort av Sverige att försvara sitt OS- guld!
Bra kämpat Sverige!

Bild lånad här.


Höjdrädd?

Sovit länge, sen har jag kollat repris på curling finalen, ganska så tråkigt jag vet. Men jag orkade inte sätta på datan och sitta här.
Nu går jag på hostmedecin, cocilana eller vad det heter. Hostan dämpas, och även halsen. Usch allt gör ont nu...

Dagen vet jag inte vad den kommer att erbjuda, pappa tycker vi ska upp på taket och skotta snö. Om man är höjdrädd då...?
Jao, vi får se vad som händer (;

Ojoj! Studiebidraget idag då! Fan vad najs (;

Jag är glaaaá!

Har nyss tagit hostmedecin, faktiskt inte så äckligt som jag tyckte förr. Hoppas att den dämpas lite nu iaf. Hostar så att jag får ont i halsen, vill inte få som det var förr... Och då vare inte kul alls.
Men iaf så har jag mindre huvudvärk, äter mera men gör inte så mycket viktigare saker (; Eller jo! Jag städade faktiskt lite i rummet, inte klart (A) Flyttade byrån till ett annat hörn om man kan säga så. Tvungen att ta fram dammsugarn och damma av lite saker, så lite städning har jag allt gjort.

Sen har jag gjort korvmackan väldigt avundsjuk, hoppas att du inte säger så mycket om det då de inte är så säkert.
Det ända jag säger är, fodervärd och 6 årigt sto. Men som sagt, inget är 100% än.

Jag tror att pappa försökte lura oss idag när vi åt mat oxå, för han snacka om att vi alla i familjen, jag, bror, syrra och pappa (mamma är inte hemma) ska åka till farmor och kolla på Let´s Dance? meeen, man vet nog aldrig när han är seriös och inte (;

Sandra och Prinsen får stå för dagens bild :) Foto: Jag

Läsarfråga


Är du där som fotograf som sponsrar med bilder som priser till de placerade?

Nej, jag fotar alla ekipage när dem hoppar, på ett eller flera hinder. Lägger upp alla bilder med min logga på, i ett arkiv som finns på min hemsida. Sen kan de som tävlat gå in där och beställa de bilder som de vill köpa.

Jag älskar att fota hästar och fota överhuvudtaget, så jag (och många andra) har hittat ett sätt att kunna tjäna pengar på det vi gillar, att sälja foton. Det finns inte många fotografer i Uppland, jag känner till 3 st + mig. Så jag tycker bara att det är roligt att det finns flera fotografer så att vi som fotar kan komma iväg på flera tävlingar och flera ekipage blir fotade och har chans att få köpa bilder på sig och sin häst/ponny :)

Zileva

Minns ni hästen som jag ville veta om den var Sveriges bästa 5-åring?

Jag fick en kommentar här på bloggen av ägaren, så jag ska rätta mig lite, till Zileva som hon heter. Hon rids av Marcus Westergren och 2009 var hon en av Sveriges bästa 5-åringar. Hon kom 6:a i Championatet på Flyinge för 5-åriga hopphästar. Det är inte dåligt :) Och Zileva är juh väldigt fin att kolla på oxå, hon hoppar så lätt.

Zileva, Foto: Jag

Läsarfråga


Vart är ponnyhoppet och när?

Ponnyhoppet går på Tierps Ryttarklubb och är den 6-8 augusti :)
Jag kommer att finnas där som fotograf, som man sedan kan beställa genom min hemsida.
Det är klasser från LB till MSV A så det är spännande att sitta och bara kolla, och man får oftast väldigt fina bilder på de duktiga ryttarna och sina fina ponnysar :)

Syrrans leksakshästar!

Hahah, på sätt och vis är det leksakshästar, för dom går att köpa i leksaksaffärer. Meen, hon kallar dom modellhästar. Jag är inte insatt i det hon gör med dom men tydlgien så avlar hon och ställer ut hästarna?  Aja, jag fotade iaf 3 st i slutet av sommaren för att hon skulle ha lite bilder, så vill ni se vad min syster pysslar med om dagarna? Ja då kan ni veta de genom att kolla på bilderna och tänka er in vad man gör med dom. Faktiskt... Jag har inte fattat det än? Och hon har hållit på ganska så länge nu (;

Foto: Jag

Kan säga att hon målar om dom och säljer/ställer ut. Hon vill tydligen ha med mig på nån utställning i augusti? Hah "tyvärr" var de samma helg som ponnyhoppet! Och där är jag fotograf i år :D


Gamla och nya bilder på mig och hästar

Har suttit och kollat igenom massa skivor för att kolla efter bilder på mig när jag rider andra hästar än Bounty och Janne, och ja. Jag hittade några :) Men slänger in några bilder på B och J iaf (A)


Jag och Buster


Jag och Sudden


Jag och Peggy


Jag och Ani


Jag och Zigge


Jag och Bounty


Jag och Janne

Ett ointressant inlägg

Kan säga att jag mår ännu bättre, fick i mig en hel macka idag och nåt glas jucie :) Om man bortser från huvudvärken jag får om jag rör på mig för fort...

Dagen kommer att vara lika tråkig som alla andra, jag ska kanske börja med att plocka ur diskmaskinen tror jag (; Sen  får vi se, har plockat fram en jääkla massa dataspel som man kan spela :'D Hahaha, har man tråkigt så har man! Bara att man har svårt att bestämma vilket spel :( Nej men de löser sig.

Diskmaskinen väntar! Tjao, skriver mera sen om jag kom mer på nåt, nej förästen, jag skriver alltid även om de är nåt intressant eller inte :')

Föresten så är jag ute efter en ny design till bloggen, så om du kan göra en gratis eller om ni vet en sida där man kan ta gratis, säg gärna till! :D Den som tipsar får självklart länkning i bloggen (;

Foto i miniatyr

Alla bilderna är klickbara. Det ser kanske inte så roligt ut när bilderna är så små och både liggande och stående, men dom blir såå mycket större om ni klickar upp dom :) Blev faktiskt väldigt nöjd med bilderna :D
2 egobilder på mig (A)

Vilka bloggar läser jag?

Jag läser faktiskt några bloggar varje dag, kända som inte kända. Tänker ta och skriva lite om dom här :)

Isabella Nilsson
Läser hennes blogg varje dag, följer även hennes bdb där hon skriver när hon har uppdaterat bloggen. Hon skriver så fantastiskt bra, man förstår och sätter sig in i hennes situatuiner och tänk på olika saker.

Bild lånad från Bellas blogg.

Mikaela Zimdahl
Hon skriver om sin vardag med sina hästars träning och tävling, tips om utrustning, ridövningar och har ofta frågor som läsarna ska besvara på. Allmänt kul att kolla in hennes blogg, uppdaterar relativt ofta med.

Bild lånad från Mikaelas blogg.

Karin Warnmark
Skriver mycket om häst- och ryttarutrustning, har ridövningar och mycket om ryttarens olika sätt att rida. Skriver även om de kända ryttarna när dom har tävlat och presterat bra.

Bild lånad från Karins blogg.

Fokis
Så kul att kolla in hennes blogg för alla saker som hon lyckas hitta på, allt från de konstigaste till fina och användbara saker. Hon använder även mycket fina bilder.

Tierps Ryttarklubb
Läser denna för att hålla mig uppdaterad om vad som händer på ridskolan nu när inte jag rider eller är där så ofta.

Alexandra "Kissie" Nilsson
Vem är inte intresserad av en blond tjej från storstan som är så patetisk som henne? Oj då, nu var jag väldigt ärlig, nej men det är kul att läsa om vad de hära "storstadstjejerna" gör om dagarna (;

Josefine Persson
Läser ALLTID, varje dag vad Jossan har att skriva. Kul att läsa vad ens kompisar gör när man själv inte är där :)

Bild fotad av mig.

Elin
Otroligt duktig fotograf! Väldigt duktig i photoshop oxå, har gjort mycket häftiga grejjer där. Kolla in om du är fotointresserad! Tyvärr är hon väldigt dålig på att uppdatera.

Tävling!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen,

Om jag hade pengar...

... skulle jag köpa:
(klickbara bilder)

 Tamron Objektiv AF 70-200/2,8 DI LD Macro, 7 995 kr


 Tokina Objektiv AF 16-50/2,8 AT-X PRO DX, 5 995 kr


 Nikon Batteri EN-EL9a, 459 kr


 Nikon Blixt SB-900, 4 290 kr


 ScreeenGuard Lcd-skydd Aris till Nikon D60, 69 kr

 LowePro Ryggsäck Minitrekker II AW svart, 795 krRengjort kameran + obj!

Oj så duktig jag har varit idag! har iaf inte sovit än (; Nej men har faktiskt legat i sängen nyss och gjort rent hela kameran med objektiv! Alltså en grundlig rengöring, det händer faktiskt inte så ofta att jag gör det. Måste bli bättre på det...
Blev nästan äcklad hur lilla objektivet var skitigt, att jag inte gör något oftare? Skärpning av mig!
Men det tar sin lilla tid att göra rent allt, pilla på alla små ställen på huset, putsa linser och skärm, rengöra allt.

Foto: Jag, med mobilkameran :')

Lite bättre

Idag mår jag lite bättre, har fått i mig en halv macka och ett glas mjölk :) Så hoppas på att jag piggnar till snart! De blir inte att åka till Johanna då jag inte har ätit nåt på 2 dar... Meeen! Vi ska ta det någon annan gång, det måste vi! :D

Sen ska jag trixa ihop en reklambild som jag kan sätta in på bloggen, visar bilden och länkar till den bloggen när de är klart! Bara lite svårt att bestämma bild (; Hah! Kanske kan göra ett litet collage typ, ja men vi får se.

Sen så har jag fått över 30 besökare de senaste 3 dagarna, detta är så sjukt kul! Även fast jag inte var nå intressant igår så kollade ni in iaf :') Tack!

Johannas supersöta D-ponny Whoopy, Foto: Jag

Ser inte lovande ut...

Usch dagen har inte varit rolig, har sovit bort den ungefär... Kollade på ett avsnitt av Legend of the Seeker men sen somnade jag. Satte på Spotify och har sovit till låtarna (;

Ont som ***!

Detta har inte varit min natt...
Vaknade när pappa var uppe, alltså 4 på morronen, gick upp och de luktade så konstigt. De var bara kaminen som gav av sig lite (; Så gick jag o la mig igen, vaknade så många gånger mellan 4-9 att jag inte kunde räkna. Kunde inte ligga still, vred runt, flyttade på kuddarna, ändrade täcket, svettades. Aah typ så, sen när jag väknar lite efter 9 så gör det så j*vla förbannat ont i mina muskler. Inte som träningsverk, vet inte hur jag ska beskriva de, men gjorde så j*vla ont att jag tog en alvedon och la mig igen, den verkade efter ett tag och jag somnade.

Nu är jag vaken igen, känner mig inte bra alls, har ont längsmed ryggraden så syrran tröck lite där och fy*** vad de gjorde ont! Skrek nästan...

Så ska vara hemma och göra inget alls, typ ligga i sängen och läsa o kolla film, ja kan knappt sitta på stolen för att ja är så trött i musklerna i ben och armar. Aj :(

Jag hade tänkt att springa nu på morronen och sen duscha, springa får vi stryka men måste in i duschen. Får se om jag orkar stå så länge att jag kan tvätta av mig, nu kanske ni förstår hur jäkla ont det gör.
Ska fota hoppträning i kväll, ja de får vi se om jag gör, beror på hur jag mår.

Nu har jag fått skriva av mig, men måste säga att jag hade 50 besökare igår! Jag har haft minst 27 besökare de senaste 10 dagarna, helt amazing! Fortsätt så! :D

Känner mig såhär idag typ...

Reklam?

Jo man kan få gratis reklam på en blogg som jag läser ofta, kommer att skriva om vilka bloggar jag läser i ett senare inlägg.
Iaf så kan man få reklam som bild i menyn, bara att den försvinner erfter ett tag när nya annonser kommer in. Jag funderar på att skicka in en bild så att hon kan lnka till min blogg, men... Jag har juh just nu ingen häst och jag vill inte ta någon bild på bounty eller Janne. Så vad ska jag  ta för bild isf?
Bara en bild på en hoppande häst och skriva min blogg och att jag är fotograf? Eller? Ge förslag!

Dags att köpa hårddisk?

Jag tror verkligen att jag måste beställa hem en hårddisk snart, annars kommer min dator att krascha av bara bilderna...

Uppdaterad fototermin

Har nu suttit  och klurat på tävlingar som jag kan/ska åka och fota på i år.  Det blev några stycken så hoppas nu på att jag kan komma dit! Den uppdateras eftersom, beroende på om jag kan ta mig till andra tävlingar som inte är uppskrivna. Ni får gärna tipsa om tävlingar!
Vill ni se min fototermin? Kolla in här, sedan under Kalender.

Foto: Jag


Skickat bilder

Nu har jag fortsatt att fixa och skicka iväg en massa bilder, bl a till Lotta och till TiRKs blogg, får se om man hittar lite bilder där sen då (;
Någon mera som jag har glömt att skicka till? Släng in en kommentar så ska jag skicka dom bilderna på direkten :)

Foto: Jag

Kråkhoppet 2008

Jag har nu skickat 2 bilder till Mikaela från Tierps Kråkhopp 2008, de är ett tag sen och jag fotade med mammas kompaktkamera, men hon ville ha dom så jag är snäll och skickar :)
Bara för att ni ska få se så fotade jag alltså såhär för ca 2 år sedan, innan jag hade systemis.


Kolla in!

Detta inlägg skulle ha skrivits igår men mitt internet kopplade ifrån och vägrade att koppla tillbaka = jag kom inte in på bloggen, men jag skriver det nu ist!
Kolla in Jossans nyrenoverade blogg! Typ, nej men jag har fixat en ny header och så har hon bytt desigen :)


Tråkigt? Rasta kameran!
Alla bilder fotade av mig!

Massor av snö

Var ute lite snabbt idag och fotade all denna snö! Se själva på bilderna hur mycke det är (;

Alla bilder fotade av mig!

Festen!

Det blev den lila klänningen igår, tyvärr fick jag ingen bild på mig. Ska höra me Frida om hon har nån bild (; Festen var lugn! Hände inte mycket, bara en jäkla massa folk! Var 9 st när ja o pontus kom, vi spelade kort o drack cider :D Sen vällde de in folk! Vid 11 var det fullt i hela lokalen, träffade på lite folk som man kände igen. Pontus o ja åkte hem vid 12 då brorsan kom, meen. Mina skor var borta. Har jag tur så hittar Bella dom idag. Har jag inte tur, då har någon snott dom...
De var mina favoriter! Jävla skit, kan ni inte köpa ett par egna jävla skor eller?
Pontus tyckte även att jag blev lite full? (; Inte då!

Ska försöka hitta lite bilder :D Dom kommer upp då (;

Beslutsångest?!

Om jag har det! Fest senare ikväll, men har 2 olika kläningar ja vill ha. Hah! Räddare i nöden som är Frida, hjälpte mig att välja (;
Vilken tycker ni skulle vara snyggast? :)

Tialotter!

Fick 10 st Tia lotter av farfar i "julklapp" idag, han kom inte vid jul så han lämnade dom nu. Iaf så fick jag vinst på 3 st! ojah vad jag älskar pengar (; Hela 520 kr! Brorsan vann 40 och syrran 30, yeeah!

Bild lånad här.

Nu räcker det!

Varför ska det hela tiden snöa? Har inte vintern varit tillräckligt lång och med en massa snö redan? Nu börjar jag bli trött på att det snöar konstant, så länge snön ligger på backen är det lugnt, men snön som faller ner. Den kan vi skippa tills våren kommer!
Man fryser juh bara genom att kolla ut och se snön falla.

Foto: Jag

Utnyttjande av barn

Sitter i skolan och väntar på nästa grej vi ska göra på tema-dagen, ganska så tråkigt faktiskt. Men lyssnade nyss på en guvve som pratade om män som försöker förföra barn över internet, och han sa att bilder som läggs ut på internet som är fotade med en mobilkamera som har GPS, kan man spåra bilden ändå till platsen som den fotades på, tex ditt sovrum. Fyfan vad läskigt! Han visade även bilder på konversationer från när han sades vara en ung flicka och en gammal gubbe kontaktade honom. Det är juh läskigt!

Berättar mera när jag kommer hem! ;D

Mobilbilder

Hittade lite bilder som jag fotat med mobilen (; Enjoy! fula bilder, fotade med dålig kamera :)

Tror det är min tröjja som jag snurrat ihop? Kommer inte ihåg (;

Petter ritade av mig! :'D

Fråga inte vad det är, för de vet nog ingen annan än Petter (;


Hjärt- lungräddning

Ojoj vilka skills min klass har!
Hela 6 pers av 9 där. Nej men vi var sjukt duktiga, svarade typ rätt på alla frågor och Fia blev asglad för det :D Vi blev lix nya favoritklassen! Nej men nästan (;

Haha blev lite hångel med en plastdocka men annars lugnt! :'D Men han var död och vi kunde inte få han att andas :'/ Stackars dockan <3 Hahaha, vi har sån humor!
Sen blev det "livräddning" av klasskompisar, och vi alla stog typ och skrek vad man skulle göra, meen. Vi gjorde inget (; Sånna skills!
Vi fejkade sår och gjorde oss bleka, liite kul att Sara låg på en massa saker som hon måste fått ont i ryggen av och som vi inte fick bort allt innan vi var klara. Vi alla lekte duktiga!


2 asdåliga mobilbilder, den övre är på Dessies fejkade sår efter lite missbildning (; Den undre när Dessie och Daniel försöker tvätta bort sminket i ansiktet :'D


Läsarnas bloggar?

Om någon av mina läsare har en blogg får ni gärna kommentera i detta inlägg vad den heter. Sitter mer än gärna och läser mina läsares bloggar, alltid kul och jag har hittat flera som jag har börjat följa :)

Så ta och skriv era bloggaradresser nu!

Foto: Jag

Jag har extrem bildbrist! Måste verkligen få lite insperation till att fota lite närbilder.

Skola, Kina, foto

åkte tidigare till skolan för att jag skulle prata med Göran om spec idrotten, det tog 10 min och sen var de klart. Jippie... Så då var det 2 timmar hååål! Fyfan, nej men Saras mamma skulle bjuda henne på Kina resturang så vi andra som blev kvar i skolan åkte med och betalade för oss. Gud så gott! Spec friterade kycklignen, kärlek på den <3
Tebax till skolan och ha första lektionen vid 12.10, engelska. Sjunga för Bella, hatar att sjunga på engelska så man var smått glad på Patrik som tog upp det (;
Svenskan vare spel och lek typ, hahaha så jäkla dåliga mitt lag var! Nej förfan! Vi var bäääst :'D Vi typ vann nerifrån (; Så vi ääägde stället, Not!
Carins timme var superslapp, svara på lite frågor och sen en massa snack, slutade tidigt. Snacka med en massa OP:are och Erika var såå snäll och drog bort stolen för Pontus. Sorry, men det var riktigt kul! :'D
Så har min dag sett ut, lite halvt tråkig, I know!Och för er som vill bli fotograferade, ni är väldigt många och jag vet inte hur jag ska ta mig till vissa av er som bor lite längre bort. Men v 8 som är nästa vecka har jag lov så hör av er om ni kan nån dag den veckan!
Jag kan mellan 21-28 februari så boka mig ni som vill! :D

Hoppträning i går

Han inte med att ladda in bilderna från hoppträningen igår, så här kommer dom ist!
Alla bilder fotade av mig!

Mycke foto?

Trodde jag skulle ha värsta träningsverken i benen men har inte fått nåt alls :D Lite i en arm men inget stort, känner av det liite ibland.
Idag blir det att åka till skolan tidigare för att prata med Göran om spec idrotten och häst. Sen första lektion kl 12.10 och slutar vid 4. Tyvärr Sara men jag orkar faktiskt inte åka till ridskolan och fota er idag. Det blir inga snygga bilder och jag har fotat asmycket i ridhuset som ändå inte blir bra. Såå, ni får klara er utan mig idag :) Kan komma någon annan gång och fota, självklart!


Seether - Fake It

Låten som går i hägtalarna just nu är denna låt! Kärlek på den <3


Who's to know if your soul will fade at all,
The one you sold to fool the world.
You lost your self esteem along the way.
Yeah.

Good God, You're coming up with reasons.
Good God, You're dragging it out.
Good God, it's the changing of the seasons.
I feel so raped.
SO FOLLOW ME DOWN.

And just fake it, if you're out of direction.
Fake it, if you don't belong here.
Fake it, if you feel like infection .
Woah, You're such a fuckin' hypocrite.

And you should know that the
lies won't hide your flaws.
No sense in hiding all of yours.
You gave up on your dreams along the way.
Yeah.

Good God, You're coming up with reasons.
Good God, You're dragging it out.
Good God, it's the changing of the seasons.
I feel so raped.
SO FOLLOW ME DOWN.

And just fake it, if you're out of direction.
Fake it, if you don't belong here.
Fake it, if you feel like infection.
Woah, You're such a fuckin' hypocrite.

Woah, Woah.

I can fake with the best of anyone.
I can fake with the best of 'em all.
I can fake with the best of anyone.
I can fake it all.

Who's to know if your soul will fade at all,
The one you sold to fool the world.
You lost your self esteem along the way.
Yeah.

Good God, You're coming up with reasons.
Good God, You're dragging it out.
Good God, it's the changing of the seasons.
I feel so raped.
MAN FOLLOW ME DOWN.

And just fake it, if you're out of direction.
Fake it, if you don't belong here.
Fake it, if you feel like infection.
Woah, You're such a fuckin' hypocrite.

Fake it, if you're out of direction.
Fake it, if you don't belong here.
Fake it, if you feel like infection.
Woah, You're such a fuckin' hypocrite.

Borta hela dagen

Har varit borta från 9 i morse till att jag åkte hem med 9 tåget på kvällen. Skola mellan 9 och 4, jobbigt! Pilatesbollar på idrotten, träningsverk i morron? Ja!
Sen bussen till ridskolan och vara där i 2 timmar innan US årsmöte började, käka tacos och snacka en massa skit. Sen blev vi lite seriösa och kollade igenom protokollet, och sen oseriösa när glassen och kolasåsen kom in!
Ett helt vanligt US möte med oss (; 20% seriöst och 80% oseriöst! Är det verkligen så illa? Neee, de har blivit bättre :)
Lotta tvingade en att fota när Natta hoppade Lancer, trevligt ändå! Fick lite sällskap av Marina och Vanessa som även dom fotade, fast med sina mobilkameror dårå (A) Lite skillnad när man stod med sin feta systemis (;
Fick faktiskt inte så bra bilder som jag hoppades på, fick inget ljus utifrån utan de var bara ridhuslamporna som inte är så bra till inomhusfotografering, men ni ska få dom sen när ja laddat in dom.

Hem och kollade typ 30 min av House, skit att jag missade de! Nu sitter jag här och ska snart sova, ska upp vid 8 för att hinna duscha innan jag åker till skolan med 9.44 tåget. Sitta och snacka med Göran, hur vi ska göra med spec idrotten och häst där. Jippie... Nej men han är trevlig :) Sen är första lektionen kl 12.10!


Läsarfråga


Hur ofta äre hoppning på spec irdotten? Om man skulle ha lektionshäst skulle det vara jättedyrt? Eller får man ens ha det?


Hej Sofia!
Man har dressyr, dressyr, hoppning. Så var 3e vecka är det hoppning, ibland kan det ändras så det blir oftare. Jag har för mig att det kostar 80 kr att hyra lektionshäst och det är för enstaka gånger som man får hyra, men har inte så stor koll på det.
Själv har jag ingen häst på spec idrotten och vi förösker reda ut hur vi ska göra. Om det blir lektionshäst eller ingen ridning alls.

Damp på blogg.se!

Blogg.se dampar mycket!
Igår kom jag inte in alls på bloggen och inläggen jag publicerade visades inte. Helkansigt...

Hoppning

Sen var det att åka till TiRK. Fotade på spec idrotten eftersom jag inte har någon häst/ponny att rida, har juh annars haft Bounty... Iaf så gick det bra för alla, Jossan bjuder på tårta! :'D


Alla bilder fotade av mig!

Föölisar!

Följde med Bella hem efter skolan, slutade tidigare och har juh ingen egen att ta hand om till spec idrotten.
Iaf så gick vi ner och hämtade Clintan och så ser jag urgulliga fölisar :') Fick lite bilder på dom, såå söta!

Alla bilder fotade av mig!

Jag älskar dig <3

Tårarna slutar inte att rinna...
Jag har beslutat att sluta rida i Vendel, och idag åkte jag och mamma till Carina och pratade. Inget hon sa fick mig att ändra mig. Jag mår inte bra av att inte veta om när hon ska åka, så då åker jag först. Detta var nog det jobbigaste jag har varit med om. Stod ute i hagen med Bounty och lät tårarna rinna. Jag älskar dig Bounty <3
Men jag klarar inte av detta...

Foto: Mamma

Bilder Uppsala PK

Alla bilder fotade av mig!

Tävling Uppsala Ponnyklubb!

Idag blev det att gå upp tidigt för att åka med Jossan som hästskötare och fotograf.
Det gick bra, tycker jag.

Kat C
Nicole & Peggy - 2 stopp i första, 2 stopp i andra.
Gustav & Buster - Utesluten i båda

Kat D
Sara & Ella - 2a i första, 3a i DM

Häst junior
Jossan & Lasse - 1 stopp i första, 1a i DM

Grattis till placeringarna! Jossan är nu Upplands bästa ridskoleekipage på häst för juniro hoppning, Grattis!
Sara är 3:e bästa i Uppland på D-ponny hoppning, Grattis!

Allt annat gick bra det med, har massor av bilder som ska in i datan. Kommer upp lite sen här oxå!

Nattbandy

Nattbandy direkt efter Tierp, häftigt att vara nere igen. Kände igen typ... igen. Nejdå! Några kände man igen. var där med Jossan B och vi snackade massa, ja fotade lite grann, mest på mamma o Daniel. Hörde efter att de varen 7a som vann, de är nog första gången som inte en 8a eller 9a vinner (;
Kul hade jag iaf! :D Och här får ni en massa bilder, flera finns att kolla på min bdb, Splach.
Alla bilder fotade av mig!

Nu har ni väl sett vilken allround fotograf jag är? (;

Hoppträning

Börjar med att jag åkte till Tierp för att fota hoppträningen där, många bilder. Men tyvärr inte så många bra, vet inte riktigt varför men hade ingen bra fotodad.
Men ni ska få se lite bilder iaf! :D Resten finns att kolla på min bdb, Splach.
Alla bilder fotade av mig!

Inte hunnit med data idag!

Har inte alls hunnit med att sitta vid datan idag, har varit i 2 stall och sen ner på nattbanyd i hallen. Har fotograferat nästan 500 bilder idag som ska upp här och på bdb. Nu är klockan alldeles för sent och jag orkar inte skriva så mycket längre än att jag laddar upp bilderna i morron! Och jag skriver självklart vad jag har gjort, bara en dag försenat :)

Vill du bli fotograferad med din häst?

Jag skulle vilja fota någon som rider ute i snö. Spelar ingen roll för mig vem det är, så länge det inte är allt för långt ifrån där jag bor.
Jag fotar med min kamera och du får bilderna efter.
Om det är en person i ett stall som vill bli fotad är jag tacksam om du kan dra ihop ett gäng så att det blir 2-5 hästar? Det är roligare för mig och jag behöver inte koncentrera mig på bara en häst = större utmaning.
Jag tar inga pengar, jag vill bara fota, för det är de bästa jag vet (om inte själva hästarna).
Där jag vill fota ska det helst vara orörd snö, helst upp till knäna på hästen (inget måste, det kan vara mindre), en fin bakgrund och ett glatt humör av dig som ryttare. Jag kan även fota porträttbilder om det önskas.

Låter detta intressant? Tveka inte att ta kontakt med mig!
Om ni skriver en kommentar om att ni är intresserade så svarar jag i ett mail :)
Vi bestämmer tillsammans en dag som jag kan komma.

Foto: Jag


Hoppas på att komma hem tidigt!

Får se när jag kommer hem, vi har ingen Information och Layout utan vi ska jobba så mycket vi kan och sen vet jag inte, hoppas på att få komma hem tidigare än vad vi brukar. Alltså är det 3 el 4. Vill åka med 2 tåget!
Även fast ja kommer hem tidigt så vill jag inte åka ut till stallet, är hellre hemma. Men känner mig så taskig och så måste jag ha en ursäkt till att vara hemma i dom är 3 dagarna. Får se hur de blir.

Ska iaf kolla på lite mera avsnitt av Ghost Whisperer när ja kommer hem, såå jäkla bra serie! Hoppas att nån kan ladda upp säsong 4 med svensk text så man kan få kolla på den med (; Men de verkar ta en evighet...

Tisdag 10/2 -10

Bara för att jag har sämst ideer till överskrift!

Första lektion kl 12.10, skööönt! Möttes av en Sara, vi gick till skolan och hittade på Bella och Daniel. In på engelska och göra nån "tävling", Marina och Filip i min grupp. Fan vad man suger på engelska! :'D
Läxförhör efter det, gick väl inte så bra kanske men svarade på allt. Sen frågade Eva om jag och Marina var irriterade på varandra? Jag vet inte vad hon har fått det ifrån för det är då inte jag som skriker.

Sen svenska och där skrev vi väääldigt roliga berättelse där man skulle fylla i vissa ord i varandras texter utan att ha sett texten innan. Skitkul!

Carin är duktig på att dra över sina lektioner så vi gick in typ 15 min försenat (; Heh, gör inte mig nåt! Mindre skola.

Erika är som vanligt den snällaste mot mig i skolan :'D Ååh vad du går mig på nerverna ibland kvinna lilla (;
Salt i mjölken, luvan över huvudet på en, tar mobiler/pennor/böcker/allt hon får tag i. Känner du igen dig? Hahaha :'D

Föresten så har ni blivit dåliga på att kommentera, utom Amanda som jag nyss fick en kommentar-bomb a (; Statistiken går lite upp och ner den med, vad äre för fel?


Fototävling


Vinn en träningshelg på Strömsholm


Här hittar du årets stora hästbildstävling! 

Ta chansen och vinn två fullmatade inspirationsdagar på Strömsholm 27-28 mars 2010 för dig och din häst/ponny. Toppryttarna från Team Leksands instruerar på olika svårighetsgrader i hoppning, dressyr och fälttävlan. Du får också kostråd, träningstips och mycket annat. Den allra bästa bilderna kommer att röstas fram och presenteras15/3 på www.leksands.se

Du måste vara minst 15 år och vara på utbildningsnivå LB/1.10 för att vara med.

Gör så här:
Ta en bild på din favorithäst, på den sötaste ponnyn i stallet, på en häst som hoppar, en häst som galopperar med dig i sadeln...... du har fria tyglar! Den enda regeln är att bilden skall vara tagen med mobil eller digital kamera, och att den visar upp en häst.

Bifoga din bild i ett mejl som du skickar till svar@leksandsbrod.se.

Skriv ditt namn, vilken gren du vill träna och ditt telefonnummer.

Maila till svar@leksandsbrod.se och skriv HÄST i ämne.

Vi vill ha ditt bidrag senast 14 mars 2010.

Lycka till!

De bästa bilderna utses av en jury med representanter från Leksands Knäckebröd, vars beslut inte kan överklagas. Bilderna kan komma att publiceras på www.leksands.se. Vinnarna meddelas per telefon. Om du är omyndig ska du få godkänt av målsman innan du deltar i tävlingen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Bild och text lånad av Leksands Knäckebröd

Kort inlägg (;

Värsta sovmorronen idag! Första lektion kl 12.10 (;
Så nu ska jag käka lite frukost, duscha, städa på rummet och ha allmänt tråkigt :D Lyssna på musik och ladda ner mera, har nog hittat ett nytt band. För dom är grymma! :D
Ska lyssna på dom igen så kanske jag slänger in lite låtar här :)

Klockren idrott!

Redskapsgymnastik på irdotten idag då. Ulf gick igenom alla grejjer vi skulle kunna och duktiga Viktor fick visa en massa. Började med ringarna, och det första han gör är att sätta fötterna i ingarna och lyckas fastna! Hahaha, alla fick sig ett gott skratt kan jag juh säga :D Han kom inte ner förrän Ulf hjälpte till, hahahaha!
Sen var han ganska så lugn resten och jäkla stolt han var när han skulle hjlua, för det kan han (; Och han var såå stolt när han klarade en grej på räck, hänga uppe och göra en "bakåtvolt" och sedan hänga på samma sett typ. Men, jag kunde med! Efter en jäkla massa försök så skulle jag testa en sista gång och där satt den! Om man var stolt, jag med (;

Och lektionerna med IP gick väl inte såå bra. Hmm vi får damp på vissa i den klassen, undrar om den personen kan fatta det? Förmodligen inte, men får se hur det blir me de.


Brorsans bil!

Min bror håller på och meckar ihop sin egen bil, alltså. Han har köpt en kvaddad bil som han nu bygger ihop till en ny :)
Han ville att jag skulle redigera i photoshop en sak i fram, om de skulle bli snyggt. För när dom väl har börjat skära i plåten så kan man inte ångra, om man inte köper en ny för flera tusen (;
Iaf så gjorde jag ett försök, inte snyggt men ändå! ;D

Regiering av mig på den undre!

Sen så ville han att jag skulle sätta ihop en bild som han kunde ha som bakgrund på datorn, och tyvärr blev den grymt misslyckad! Måste göra en ny sen :) Och kolla om ja kan få lite flera bilder så de blir lättare.

Collage gjort av mig!

Sen som ni kanske kan lista ut så ska bilen bli orange, delarna på den undre bilden är redan lackade? och klara. Haha jag kan inte bilspråket! :'D


En liten besökare

Igår innan jag pkte till skolan upptäckte jag denna lilla besökare som stod och åt av våra buskar (;
Och självklart hann jag bara få en suddig bild innan den sprang iväg! Därför får ni se en suddig bild på ett supersött rådjur :)

Foto: Jag

Lite natur och fåglar
Alla bilder fotade av mig!

Sitsträning

Idag var det sitsträning på spec idrotten, och jäklar vad det behövdes!
Nu vet jag hur snett man sitter i sadeln, helt sjukt. Lutar mig inåt nåt fruktansvärt! och när jag gör det så springer Bounty iväg för att hon tappar balansen och kan själv inte få balans när jag sitter så snett. Det är helt sjukt hur jag sitter. Men träning det fick man (; Jäklar vad jobbigt! Uffe körde hårt med oss, nejdå men man fick sitta där tills man gjorde rätt, som det ska vara :)
Bounty var förvånansvärt lugn hela igenom, ni skulle ha sett galoppen! Sjukt lugn och verkligen arbetade med ryggen, stadig på linan och allt! Bästa ponny :')

Foto: Dessie

The Twilight Saga

Kollade faktikst på New Moon i går kväll (nerladdat). Och jag ska vara ärlig. Fyfan vad dålig! Nej fy tusan vad den var dåligt gjord, gillade inte ens början. Annars brukar början vara bra och resten dåligt, men denna film var urusel helt igenom. Böckerna är så mycket bättre, bättre att läsa dom :D
Och ja som hade hoppats på att Taylor skulle vara grymt snygg i filmen, men blev så sjukt besviken. Kristen spelade Bella skitdåligt, ingen hade någon känsla för själva rollen de spelade. Nej denna film kom på - listan!

Fota, sen skola!

Okej, det är gudomligt vackert väder, solsken! Men att det är -12 grader gör inte saken bättre, usch för att det är så kallt! Men ska ut och rasta kameran nu innan skolan, kanske att den får åka med till skolan oxå men de bestämmer jag sen, nu har jag missat en massa tid! Hjällp, måste snart gå.

Landskapet i Åre (;

Slänger upp lite bilder fotade från berget :D

Alla bilder fotade av mig!

Åre -09

Fick ett ryck och samlade ihop de bästa skidbilderna från Åre -09. Så jag tänker faktiskt visa er dom :D
Alla bilder fotade av mig! Tyvärr var jag asdålig på kameran och kunde knappt nåt om den, ha lite överseende (; Bilderna ligger lite huller om buller :P

Russ Henshaw

I egen hög person, Jon Olsson! Världens bästa freestyle åkare :D (Svensk är han med)

Russ Henshaw

Min bror :DKillen på bilden är 12 år gammal och gjorde en 1220, inte illa!

Min bror :)


Killen med oranga byxor är min bror :D
Alla bilder fotade av mig!


Kungsberget!

Idag blev en hel dag i Kungsberget, och ni vill inte veta vilken j*vla känsla! Fyfan vad härligt att vara ute i backen igen :D
Första åket, svichade ner snabbt som tusan och sen åkte jag i princip hela dagen utom typ 2 raster för lite utfodring. Nu längtar jag efter Åre!
Jag som tänkte att första gången jag åker skidor på aslänge, tar inte med kameran. Men vad händer? Jo jag ser perfekta möjligheter till att få helt sjukt underbara bilder! Bl a när solen tittade fram mellan träden och liften var alldeles framför :') Åååh vilka bilder det hade blivit!

Bara för att det är skidor, min bror på bilden (; Jag kom faktiskt 4a i en fototävling med denna bild!

Foto: Jag

Varför

Vet inte riktigt om jag kan säga att jag vet varför Bounty ska säljas, bara att de tydligen ska vara svårt att sälja hästar just nu och då vill Carina lägga ut annons tidigt. Hon tror inte på att hon blir såld på typ 1 år. Men aah, jag känner mig inte så bra med att rida henne ändå :(

Iaf så red jag i Upplanda idag, någon Sofie kollade i början och Carina ville gärna att jag skulle rida för henne. Problemet är att Sofie tar 250 kr för 30 min ridning. Aj. Alltså, varken jag eller mina föräldrar vill betala och Carina kommer aldrig att göra det. Så det blir ingen expert-hjälp. Hon ska vara en väldigt duktig tränare iaf, hon hade tydligen sagt typ 10 tips på den lilla tiden som jag red fram. Sen var hon tvungen att åka. Aja, kommer ändå aldrig att ha pengar...

Träningen gick ändå ganska bra, jag har fått mera kontroll på det mesta. Men tyvärr inte på min nedsittning, där jag spänner mig i låren (av någon anledning), vet inte varför, jag bara gör det. Och då kan inte jag sitta ned alls. Så mycket fokus på det, sen lite öppnor och de börjar gå bättre! Iaf åt ett håll (;
Sen blev det lilla 8-volten, och fyfan vad jag hatar den! De tar evigheter innan jag får till det och då har Carina tröttnat på mig :'D Hahaha! Nej då, så illa är det inte (;
Men när hon väl går i en samlad trav för att kunna klara den övningen, då "dör" hon. Jag får arbeta skithårt med att bara hålla henne i trav och så dyker hon med huvudet och krullar. Jobbiga ponny,

Bild tagen 26 mars -09, Foto: Jag


Åker snart till stallet

Mamma skjussar upp mig dit så åker jag och Carina till Upplanda för lite dressyr, tjao!

Header

Nu har jag fixat en ny header, blev inte nöjd med den så kommer nog att göra en ny snart igen (;
Problemet är att, jag vet inte vad jag ska ha för bilder på headern som representerar mig längre. jag vill inte Använda bilder på andras hästar, även fast det är själva foto, inga bilder på Bounty, hon ska ändå säljas. Inga på Janne, för han rider jag inte längre. Jag har ingen annan häst som jag är mycke med heller, så får väl vänta och se om jag hittar nån.
Den ja har nu är oxå väldigt tråkig, bara en massa naturbilder på den :(
Ååh inget är lätt längre...

Träns :)

Sitter inne på Hööks hemsida, de har 20% rabatt på alla träns och alla häst-/hundtäcken.
Har hittat några snygga träns, synd bara att man inte har egen häst!
Priserna är orginalpriser, alltså är inte 20% avdraget :)

Hannover remontträns från Claridge House®, kastanj eller svart, 269 kr

Cardiff aachenträns från Claridge House®, svart eller mörk brun, 549 kr

Komplett Träns, svart eller brun, 329 kr

Kanske?

Stallet på fm, åka till Upplanda och red lite dressyr. Fast de gick väl inte super precis, hon sprang bara. Fick ingen kontakt riktigt. Men aah, sånna dagar har man väl oxå. Men jag känner mig så konstig när jag är med henne nu, nästan som att jag hatar henne? Vet inte riktigt varför, de är så konstigt.

Iaf så träffade jag en kvinna där som höll på med sin haflinger, hon skulle köra den i ridhuset :) Jättesöt ponny! Iaf så pratade vi lite, hon bor i/utanför Tobo och har som en liten uppfödning där. Ja sa bara att Bounty var till salu och att jag letade efter en ny häst att rida, då berättade hon om en av hennes hästar som hon ville skulle komma till en ung tjej, kommer inte ihåg åldern men det var mellan 10-15 år, liten stor häst, läromästare, har tävlat mycket och upp till 125 cm :)

Pappa kände igen henne men ja har aldrig sett kvinnan förr, iaf så ska vi försöka ta reda på vem det är så ja kanske kan åka och provrida, kanske foder, halvfoder, medryttare? I don´t know :)
Vi får se om vi får reda på vem det är, vart hon bor (nära/långt), vad hon vill göra med häst, sälja/foder/medryttare osv osv :)
Hoppas! Det lät som en fin häst,

Bara för att jag tänker på läromästare, så kommer tankarna direkt till Frej på ridskolan :) Så ni får en "fin" bild på han, som jag nu kom på att man kanske kan redigera på ett ganska så snyggt sätt (; Får se!

Foto: Jag


Denna dag skulle det komma nya & intressanta inlägg

Jo som rubriken lyder, hade tänkt att skriva om bl a ridhuset som rasade in, hästutrustning och vad jag har gjort idag. Har nåt av dom kommit? Nej!

Jag har ist suttit och kollat på Ghost Whisperer typ 5-6 avsnitt eller nåt sånt. Räknar dom inte (; Meeen kanske att de kommer nåt intressant i morron, nån undrade oxå varför min mamma inte vill ha häst så ska ta det i morron :) Om jag kommer ihåg det vill säga!

Skolan :)

Så mycket stul för att en ponny ska säljas, har iaf fått till det hyffsat med spec idrotten nu, ska bara prata med Ulf och Ullis typ. För att mest kolla hur mycket det kostar att låna ridskolehäst. Men vi får se hur det blir :)

Ja måste våga ta upp foderhäst med mamma! Annars kommer jag aldrig att få en (; Då äre bara att påbörja övertalning då mamma kommer ha en massa resonemang :'D Meeen jag har nog fixat typ alla!

Nu ska jag vara duktig och skriva i Word i det ämne jag har (A) Arbetsmiljö och säkerhets kurs just nu!
Måste bli klar någon gång, jag har även lagt in bilderna jag gjorde hemma i mitt tragicomix på datorn så de ska nu finnas där :D Yesss!

Måste jag välja?

Vi håller på med ett "låtsas" företag på Information & Layout kursen och då ska jag ha min hemsida som "företag" så har nu suttit och gjort loggor, på olika bilder. Och nu är problemet, jag kommer inte kunna välja vilken bild :O Hahaha så typiskt!
Ja vi får väl se vilken bild det blir :) Alla bilder fotade av mig!

Ska även sätta mig och föröska knåpa ihop nåt visitkort :) De ska bli spännande!
Jag har fixat till 2 st! Blev ganska så nöjd med dom båda :) Kan lägga upp dom i morron! :D

Hjälp?

Okej, jag är som sagt inte säker på att jag får ha foderponny, men probelmet är att det är skitsvårt att hitta några, har hittat 1 pponny i Stockholm, och det är den enda.

Vad finns det för sidor där man kan leta foderponny utom Bukefalos.com och Hastnet.se?

Väldigt gamla bilder!

Måste bara visa er lite bilder på mig när jag tävlar olika hästar, extremt gamla bilder! Fotade alla under 2007 :)

Jag och Peggy, 11 februari 2007 Uppsala PK

Jag och Elisa, 29 april 2007 Älrvarkleby RK

Jag och Elisa, 29 april 2007 Älrvarkleby RK

Jag och Tea, 21 oktober 2007 Högbo RK

Jag och Tea, 3 november 2007 Gävle RS

Jag och Tea 3a i LC, 3 november 2007 Gävle RS

Stallet fm, sen skola!

Åkte till stallet på fm och red i Upplanda. Har pratat lite med Carina, men inte om annonsen. Vi ska böjtesta Bounty i helgen och se om hon är halt, mest för att hon har vägrat så mycket och vill inte hoppa. Får se vad det är.
På sätt och vis vill jag att hon ska vara halt... Jag vill inte åka till stallet, har ingen motivation till att åka dit längre. Allt känns nere, hänger inte med i skolan känns det som. Har inte gjort några av de få läxor vi får, kan inte koncentrera mig, kan inte få det ur tankarna.

Men samtidigt, så kanske jag ska få en foderponny. Det ända problem som finns är, att min mamma är extremt envis! Måste få med henne, kolla en stallplats och sen är det bara att åka och kolla hästar. Så det har gått framåt med övertalningen (;
Eller, pappa tog upp det idag på väg till stallet, hur foderhäst innebär, hur mycke stallplats kostar, om de finns några hästar osv osv! Så får jag bara med mig mamma så kan jag kanske ha min häst ponny snart!

Jag har redan hittat en fin D-ponny i Stockholm som jag gärna vill mejla om, men får se när mamma viker sig (;

Dumle, Foto: Jag

För övrigt! Jag hade stort besöksrekord igår! Hela 52 unika besökare :D 10 st fler än förra rekordet :)

Stallet!

Nu ska jag snart åka till stallet för att rida och prata med Carina, pappa skjussar så ska träna i Upplanda :)
Skolan börjar 12:10 så de är chill! :D

Besöksrekord!

Klockan är 22:05 när jag kollar statistiken, och jag har ett nytt besöksrekord! Hur många flera kommer att kolla innan 00:00? (; De får vi se i morron :D


En tråkig skoldag i bilder (;

¨


Och jag bjuder på mig själv! (;


Bilderna på mig, Foto: Dessi. Alla andra bilder, Foto: Jag!

Operation övertalning!

Nu ska jag sätta operation övertalning i verket, eller så fort mamma och pappa är hemma :D
Igår när ja åkte hem med pappa så prata vi om foderhäst, vad de innebar, hästar osv. Och det lät ganska så bra, asså om jag tjatar lite så kanske jag kan få åka och provrida lite hästar som jag sen kan ta hem på foder. Vill ha en D-ponny, har juh ändå 2 ponnyår kvar med detta. sen är det slut med ponny och övergång till stor häst.
Har redan hittat en bra ponny i Stockholm men vågar inte mejla eftersom ja inte har kollat me föräldrar (;

Hoppas att jag kan få igenom detta! Skulle vara så grymt kul, och jag kan själv tänka mig att ha en egen häst nu. Har övat på Bounty :)

Häst i Upplanda stallet, Foto: Jag

Ghost Whisperer

Laddar ner säsong 1 av Ghost Whisperer, har redan sett säsong 2 och 3, men var så dum att jag aldrig kollade 1:an :D Haha, så nu är det dags, finns nog ingen bättre serie än denna!

Skolan har varit lugn, idrotten blev inställd och då hade man precis missat 2 tåget. Surt!
Har kollat med Inga-Lill om spec idrotten och får se hur det blir med det, måste höra med Carina hur dom har tänkt sig detta osv.

Igår fotade jag lite bilder i skolan, har inte orkat ladda in dom i datan så kanske att dom kommer idag :)
Men nu vill jag se första avsnittet av GW :D kommer kanske ett inlägg till senare,

´Längtar något fruktansvärt efter sommaren! Foto: Jag

Kortfattad lektion

Jag tänker inte prata så mycket om vad jag har gjort idag för jag är mest besviken.
Hoppade iaf på spec idrotten och de gick bra i början, sen gick det utför mot slutet. Jag "ramlade" av, landade på fötterna, fick astma och ponnyn hoppade inte förän alla hinder låg på backen. Så var den lektionen.

Orkar och vill inte berätta om vad som hände, ja mår redan dåligt så det räcker.

Nu är det bekräftat

Om jag inte är som jag brukar vara, då vet ni varför om ni kollar HÄR.

Allt känns så onädigt, så som jag har kämpa med dig, så mycket vi har gått igenom, så mycket vi har lärt varandra, allt var så meningslöst. Känns det som, de sa inget, jag fick reda på det genom en kompis. Hur kan ni? Vad ska jag nu göra? Jag kan juh inte bara rida unghästarna, dom är juh inte inridna. Ska jag rida kentucky? Skulle inte tro det. Han är inte min typ av häst. Hur tänkte ni? Jag har inget kvar. När hon väl är såld, då har jag ingen häst att rida, ta hand om, träna eller nåt. Jag kommer att bli hästlös, kommer då inte att börja på TiRK igen, ridskoletiden är över för min del.
Jag har bara 2 ponnyår kvar, kunde jag inte få haft dom med henne? Ni ska slita itu mig, dela på mig. Ännu en gång ska detta ske. Douglas, Pysen, Tea, Pärlan och nu Bounty.

En sak är då säker, jag kommer inte att fortsätta att rida i Lilla Backbo när Bounty är såld. Jag tänker inte rida Kentucky, eller någon av unghästarna. Då ska jag leta efter en annan häst att rida, gilla och sedan slitas itu ännu en gång. Jag har lärt mig så mycket av er alla i Lilla Backbo, men när ni ska sälja den jag älskar mest, då vill jag inte höra av er något mer. När hon åker, då åker jag med.


RSS 2.0