HelagsNikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Idag lyckades vi, vädret var med oss för första gången denna vecka. Så vi bestämde oss för att åka till Helags, och det gjorde vi. Iväg med alla skotrarna, på vägen blev det fel och en av skotrarna fick lämnas kvar då den blev lite knasig. Så 2 st på varje skoter och vi for iväg. Vägen dit gick bra, tyvärr mycket vatten som hade kommit igenom snön, allt från små sjöar till bäckar och vattendrag till träsk. Men vi lyckades ta oss upp, men jäklar vad det blåste. Man blev helt tom i huvudet (;
Snöig var man med, halva mig som satt bakom E hela vägen. Stannade till vid Helagsstugorna och tog oss en lunch, våfflor och piroger. Tog en massa bilder på berget, som ni ser på understa bilden, mycket vackert!

Sedan vände vi hemåt igen, tog en annan led som var mycket sämre än den vi tog upp. Men vi kom ner igen välbehållna och hela (;
Jag och E stannade till för att fota lite men åkte sen tillbaka mot stugan för att värma oss lite.

Mera bilder kommer ni att få, ska försöka fixa lite inlägg till i morgon när jag bara kommer sitta i en bil :)

Börjar dagen

... med att hälla ett helt glas mjölk över E när jag sträcker mig efter skålen och tappar den. Haha.


Hela dagen långNikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Nu blir det ett sent inlägg, men så fick det bli när Internet inte alltid är med oss (;
Dagen började lugnt, stor frukost, som vi fått alla dagarna och så byta om. Fick som sagt ett samtal av pappa om att han skulle fixa biljetter till Nickelback i höst.
Alla tog skotrarna ut på sjön men själv stannade jag hemma för en stund. De var borta i ca 40-50 min så ingen större tid. Strax därefter fick E för sig att vi skulle åka skidor i den stängda liften. Så iväg med skotrarna och på med pjäxorna. Det gick däremot mindre bra när det blåser hårt och snön bara yrde om oss. När det är 30 cm nysnö i backen oxå gjorde inte saken bättre (; Haha. En rejäl vurpa med faceplant gjorde min dag, haha. Det var snö överallt, kan man säga.

Hem för att byta pjäxorna mot kängor och iväg med skotern. Åkte lite fram och tillbaka och överallt. Jag körde själv på älsklingen skoter och så körde han lynxen, eller som den nu heter bussen, larven, lastbilen och alla andra roliga namn (; Stackars skoter som inte ens klarar av att ta sig upp för de större backarna, haha.

De gick riktigt bra att köra oxå, de är roligare att köra själv och de är lättare, man kan testa lite nytt och inte behöva ha koll på den som sitter bakom sig. Blev ca 3 mil tyckte jag E sa efteråt.

Middag och sen iväg med skotern igen, då åkte alla ungdomar. Vi lyckades tappa bort varandra till en början men hittade tillbaka senare, 2 av alla åkte hem pga kylan, det blåste riktigt mycket och var ca -5 grader.
Jag fick köra lite kissemiss - eller som skotermärket egentligen heter, Artic Cat - igen och de var kul! Lyckades med att flyga med den oxå, mindre kul. Mera läskigt. Haha, lite dåligt planerat skulle man kunna säga.

Åkte sedan bakom Lovisa på lynxen ochdet var allt en upplevelse, guppa hit och dit så det blev mera en berg och dalbana, haha! Vi hade bra roligt åt det iaf (;

Hem igen efter ännu några mil på skotern för att försöka sig på att tina, jag hade förfrusit rumpan, typ. Så jag satt med underkläderna i bastun på 70-75 grader. Hua! Efterrätt i form av fruktsallad, galss och lite baileys över, gott gott!

Sist blev det faktiskt bastun, inte vanligt att jag bastar frivilligt, men ibland får man pina sig lite (;

Måste även berätta att min älskade kille har blivit modern, genom att använda sparkdräckt, eller som det heter för många onepice. Fast detta var mera en overall, och den är grön med texten John Deere. Haha, men modern är han allt, kom vi fram till (;

Nickelback tour 2012


Fick ett samtal tidigare idag, av pappa. Han har lyckats luska upp att Nickelback, mitt absoluta favoritband, kommer till Sverige i höst! Så ni kommer allt få se mig där, stå och sjunga med i alla låtar som spelas. Nu ska jag nöta en massa Nickelback resten av våren och sommarn. Wiiiie!

Som jag kunde hitta, är det i Stockholm den 12/9 men det kan vara någon annanstans och ett annat datum.

Skidbacken RamunbergetNikon Coolpix s3300

Dagen har spenderats i skidbacken. Så kul! Sist man åkte var 2008, det var ett tag sedan. Och ringrostig var man, det tog ett antal åk innan man kom in i den gamla formen, som inte riktigt finns (; haha.

Vi tog bilen över Flatruet, där man inte såg något alls. Ca 1-2 m framför bilen så man precis såg vägen. Shit, då blåser det mycket uppe på kalfjället. Men vi tog oss över och åkte in i Bruksvallarna för att inhandla lunch för dagen, och fortsatte sedan mot Ramundbergen. Hela resan var på ca 5-6 mil, bara för att ta sig till skidbacken med bra backar. Och nog var det bra backar, tyvärr väldigt blåsigt så alla liftar var inte öppna, men de som gick hade otroligt fina backar. Mest röda backar, som jag själv tycker är roligast, och de var pistat ända in på eftermiddagen när vi avslutade dagen. En av de avstängda liftarna öppnade senare under dagen och vi kunde ta oss till helt orörda backar. Helt underbart! Tyvärr var det mycket lössnö över de pistade backarna så det blev lite jobbigt att åka när det tog emot ibland, men så roligt! Helt till mig (;

Som Jonas sa, "man har inte åkt skidor om man inte ramlar" och nog ramlade jag. Skulle åka om ett barn med sele till sin pappa, i en smal pist som var lite mera transportsträcka. Och så såg jag en lucka för att åka förbi, men då svänger barnet in mot mig och jag måste brosma, bara att där var det lössnö så det tog tvärstopp, haha. Snygg faceplant där. E höll på att skratta ihjäl sig som åkte bakom och såg allt. Haha.

Otroligt rolig dag och jag hade gärna åkt en vecka till Åre på en gång efter denna vecka, för att bara äka en massa skidor.

Stugan


Foto: Älskling, Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Första bilden på stugan kommer här, E var ut enkom för att ta bilder på stugan. Blev "lite" bilder på allt annat, som skotrar och pulkor. Haha.

Renar och Funäsdalen
Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Skotertur tidigt i morse, blev ingen längre tur då E märkte att skotern sin gick konstigt, och när vi var några hundra meter från stugan så tar det tvärstopp. Remmen eller vad det heter hade gått sönder och var helt slut. Så tillbaka till stugan efter att ha lånat Jonas rem för att få hem skotern. Kolla hur stor skadan var och så blev det bilåkande större delen av dagen för att ta oss till Funäsdalen och tillbaka och köpa det som behövdes. Som den vanliga tur vi har så var det så klart lunchstängt när vi kom dit. Så bolaget, Konsum och fika han vi med innan det vi behövde köptes.

På vägen över Flatruet - det fulaste namn jag hört - så såg vi en massa renar. Typ 200 st eller flera. Helt sjukt! Har inte sett så många renar förut, inte på samma ställe. Var snabb upp med kameran och fick lite bilder.

När vi var in och köpte remmen till skotern hörde jag en bekant röst bakom mig. Då står självaste Frida där, som jag känner från ridskolan. Hur stor är chansen att man träffas på samma affär när man är i fjällen? Inte stor alls. Lite kul sådär (;

Väl tillbaka var det snabbt på med remmen och så iväg på en tur. Vi har åkt en massa och jag har inte ens koll på vart vi tar vägen, jag bara åker med (; Senare så fick även jag fortsätta min övningskörning. Ingen dikeskörning denna gång, haha.

Hemmagjord pizza till middag och nu är det soffläge som gäller (;

Fint väder, skoter och pulkaNikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Blandade bilder från dagen, från fjället och senare på dagen då vi åkte lite pulka och skoter
 i backen bakom huset. Kul kul! Ca 360 bilder rikare med mina och bilderna som E fotat med Lille blå :)


Växlande väder och skoteråkandeFoto: Älskling, Nikon  Coolpix s3300

Dagen har bärjat bra, frukost och sedan iväg med skotern. Blev endast jag och E som åkte iväg och det var väldigt mysigt. Själv kan jag nu svänga både höger och vänster (; Och jag har slagit hastighetsrekord med hela 50km/h!! Wow alltså...
Med smältande isar och blöt snö så fick vi ändra om resvägen några gånger, och när vi kommer till en stuga full med längdskidåkare blev det en klackvändning och ut igen. Haha.
Blött blev det ju längre vi åkte, och längt åkte vi, E pratade om 10-15 mil. Kallt när dimman svepte in över berget och vi hade knappt påbörjat resan hemåt. Uscha! Jag fick köra en bit på vägen hem då jag frös så mycket och det är bl a värme i handtagen, och det gick förvånansvärt bra. Tills skotern svängde och inte vi. Det gick mindre bra men vi lyckades få upp skotern efter en massa slit. Så tredje gången jag kör och jag lyckas köra av leden. Haha grattis till mig ;D

Men i början var det strålande sol och massor av fina bilder rikare blev jag. Så kul!

WOW

Det är inte varje dag som man vinner utlottningar, speciellt inte när det är 803 deltagare. Men det har jag lyckats med nu, vunnit en LamiCell-hjälm och schabrak, kul! Och jag som är i fjällen, hoppas att det hinner komma tills jag är hemma (;


Dag nr 2
Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Dagens aktiviteter, skoteråkande, pusselbyggande och kortspelande.
Börjar dagen med att gå upp runt 8-9 tiden, satt inte på skotern förän runt 11. Ner till byn för att tanka lite dunkar till skotrarna, köpa skoterkarta och kolla in skidliften.
Åka en massa skoter, tyvärr väldigt dåligt med snö, speciellt nere i byn. Åka över åar och bäckar (; Inte kul, det blir extremt blött...
Iaf så tog vi oss upp på fjället, sicksackade för att åka på snön och jäklar vad fort det ska gå ibland, han blir lite hård på handen ibland min kille. Uppe i 100 km någon gång ibland, snacka om fort!
Kameran följde med på ryggen under hela dagen, blev lite bilder men inga höjdare, och vill kunna redigera dom lite mera, för dessa är i princip oredigerade allihopa ni kommer att få se under veckan. Endast loggan ska på :)

Tillbaka till stugan för lite lunch, sen åkte killarna, och jäklar vad glada dom blev efter att få åka själva och leka en massa. Fick se nån film när dom flyger och har sig med skotrarna. Ska försöka få lite bilder på dom när dom leker som mest, och självklart lite filmer oxå.

Själv satt man med Lovisa och försökte lägga ett pussel, duktiga jag lyckades få ihop hela älgen, yeah! Sedan blev det kortspel som då alltid är finne, som jag själv har svårt att förstå mig på. Haha :)

Nu sitter jag vid köksbordet för att få lite 3G nät till det mobila bredbandet och stor del av gänget sitter framför dom få tv-kanaler vi får in, 2 st är även inne och bastar, som inte är det skönaste, men man testade väl typ 5 min innan jag själv sprang ut (;


FjällenIgår styrde vi bilen mot fjällen och Ljungdalen. Åker med pojkvännens familj och kusiner och hela högen känns det som, vi är 10 pers som delar på en stor stuga. Har redan hunnit knäppa lite bilder och mera ska det bli. Igår när allt var inpackat och sängarna bäddade så skulle killarna ta sig en tur med skotrarna. Typ 4 gången jag åker skoter så inget man är van vid (; Men de var inte så farligt, satt bakom E på hans skoter. Fick även köra skoter för allra första gången igår! Haha.
Efter en massa felåkningar och skotrar som fastnat i snön var vi hemma igen för att äta lite tacos och ta det lugnt. Jag lyckades somna på sängen med musik i öronen medan E och D bastade.

Idag har vi hunnit med turer på skotrarna typ 2-3 gånger, lunchtime i stugan och fotat lite bilder. Antar att det blir mera övningskörning för min del, älskling tyckte det var väldigt kul att man har provat (; Resten av gänget retas med att jag ska lära mig svänga åt höger idag, vänster på tisdag och sedan 8or på onsdag. Haha! Det visar sig, men får säga att E kör en aning snabbare än vad jag gör med mina 20 km/h (;

Till tävling


Min tävlingsutrustning, hade jag tänkt. Iaf vad jag har tänkt mig, att ha på mig första tävlingen. Har allt utom sporrarna, skjortan och kavajen än så länge. Skjortan är däremot beställd, wiie! Min andra Kingslandtröja, haha (; Vilken märkesnörd jag är, typ. Hoppas att det ser bra ut sen då, när allt är på.
Skorna är inte riktigt dom jag har heller, utan det är röda sömmar på allt :)

StalletStallet nu på morgonen, mockat och fixat allt i stallet så att det är klart, tog in Corona och gjorde i ordning henne för en ridtur. Kollade gas och broms som funkade bra, kunde stå upp i galoppen utan att hon tänkte bocka iväg (;
Red ingen längre tur men när långsträckan kom så skulle jag trava första delen och kolla så att hon var med mig, skänkelvikningar osv. Andra delen blev det galopp och likadant där. Böt galopp och var superfin, tills hon böt utan att jag bad om det. Då blev det krig och damen skulle bara framåt. Efter en stund gick det bra och hon böt inte galopp, tills vi skulle sakta och hon var snabb nog att byta. Så då var det bara att börja om. Och så höll vi på resten av vägen hem (; Haha.

Men hon var superfin när hon förstod vad jag ville, vilken härlig dam :)

Hoppträning 20/3 -12I tisdags, den 20/3, var det hoppträning med Corona på TiRK för Linda Eriksson. Jag är mer än nöjd med träningen, och tränaren, som jag aldrig har ridit för tidigare.
Första övningen var att rida skänkelvikning mellan hindrena som i vänd tillbaka flera gånger. Började övningen i trav, självh ar jag svårt att sitta ner men det gick faktiskt bra. Corona var lite seg och okänslig i sidorna, som Linda ville få fram. Så blev mycket framåtdrivande och vara extra på henne så att hon skulle flytta direkt.
Andra övningen var att räkna galoppsprång, bom 4 eller 5 galoppsprång till 3 st bommar och sedan 4 eller 5 språng till nästa bom. Och så höll vi på, att ta ihop hästarna, ha dom i normalgalopp och kunna byta, så 4 och 5 språng mellan bommarna. Mycket nyttigt!

Sedan gick vi över till en serie, som visas på filmen. Bom, studs, ett galoppsprång till oxer och sedan 2 språng till ett sockerbitshinder. Det gick bra i övningen, hästarna skulle sköta sig själva så jag fick mycket att tänka på. Trampa ner hägerhälen - bara den av någon anledning - och inte slänga med överlivet. Efter att ha hoppat några gånger kändes det väldigt bra, jag hittade min ställning och C hoppade upp sig super!

Leriga hagar


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Åkte från skola tidigt, var upp till TiRK och böt om och pratade lite med folket där. Har fått för mig lite saker som ska kollas upp. For iväg till stallet för att mötas av 2 st lortgrisar. Började med beslutsångest om jag skulle ta Corona eller Rayona, bestämde mig för den förstnämnda till slut och lerhögen knallade snällt efter mig i Rayonas för stora grimma (; Som ni kanske förstod tänkte jag ta R först, men böt häst efter att jag tagit grimma.

Både jag och Jossan fick oss att göra då båda hästarna var fulla mer lera. Och hur mycket man än borstade blev dom inte renare, kändes det som. Efter mycket slit satt vi äntligten i sadeln och skrittade iväg på speed-Audi i täten och segkorven Corona efter. Haha.

Vi gjorde inget speciellt under ridturen utan snackade mest, blev såklart trav och galopp oxå, i mellanåt (; Söthästen fick galoppera först för vi hoppades att hon inte skulle bocka och ha sig, men självklart gör hon det ändå och sparkar bakut. Som tur var så hade vi bra avstånd mellan.

Mycket skritt och prat i det härliga vädret!

Släppte ut donnan och lunchfodrade. Tog tag i alla boxarna och mockade alla 3, fyllde på vatten, mat och fixade morgondagens matpåsar. Sopade gången litegrann och han med en vända till ICA för påfyllning av min mage.

Tog in nästa dam, som visade sig ha tappat en framsko. Gick för att kolla så att hon inte var halt, och inget syntes. Så jag fixade i ordning henne och satt upp, men när vi kommer upp på grusvägen så haltar hon rejält. Så det var bara att vända med en haltande Rayona för att släppa ut henne i hagen igen. Tråkigt.

Plockade i ordning i stallet för att sedan åka hem och klara mig precis på bensinen hem innan lampan började lysa, snacka tur!

GävleIgår runt 3 tiden gick jag mot skolköket och fixade så att alla bilder som jag fotat under 2 dagar skulle rulla i ett bildspel, funkade prima! Hoppas att det blev bra under öppet hus och så att det inte blev något krångel :)
Fortsatte mot stationen för att prata med Andrew och åka mot Tierp, väl där vart det lite fönstershopping i 2 butiker innan E hämtade upp mig.

Styrde bilen mot Gävle och snabbshopping, E köpte på sig skoterhjälm med brillor, mycket välbehövligt nu till fjällen :) Själv sprang jag in på H&M på Nian och shoppade en snygg väska som ska med på studentkrysssningen den 2-3. Blev även en bh, bra att ha! :)

Vi åkte hemåt till älsklingen och sov hos han, detta måste även vara första gången som jag har en lugn dag på typ 1,5-2 veckor.

Snabbis

Kör en snabbis om vad jag ahr gjort de senaste dagarna, så ska jag se till att bli bättre på att uppdatera er (;

Måndagen var det skola, fick gå från sista lektionen för att jobba med UF. Jag åkte direkt till stallet för att rida en tur på Corona, för att resten av kvällen sitta och planera och fixa inför mässan.

Tisdagen var det UF arbete hela dagen i skolan, vi fick väldigt mycket gjort. Hämtade även våra tröjor till mässan. På morgonen var jag även till skolköket och fotograferade igen. Många bilder blev det!
Efter skolan åkte jag hem för att fixa med bilder och plocka i ordning mycket som skulle med till mässan. Blev en stoor hög i hallen (;
På kvällen åkte jag och pappa för att hämta C och köra vidare mot TiRK och hoppträna. Markarbete var det fokus på och det behövdes verkligen, för mig. Fick så många bra tips av Linda, har så mycket att tänka och träna på. Så kul! Tränningen gick super för den delen med. Pappa hajjade inte det där med att filma denna gång, så det finns några få filmer som jag tänkte klippa ihop på den sista övnignen vi gjorde.

Onsdagen var det mässa. Våga Vara Egen mässan. Vi kom dit i bra tid, fick upp montern och så rullade det på bra. Vi fotade och delade ut visitkort, många var med i vår tävling. Så det var verkligen kul!
Senare på eftermiddagen var det dags för prisutdelningarna, och vi hade chans på placering i Bäst i Tierps Kommun, och otroligt nog vinner vi den! Helt sjukt! Så glad att vi vann!

Och det var en sammanfattning av det jag har gjort, hoppas ni kan förstå att jag inte har haft tid, men nu ska jag bättra mig! :)

Våga Vara Egen


Foto: Dessie, Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + SB-700 + studioblixt

Det känns ganska overkligt, att igår, för ca 20 timmar sedan, så sprang jag och Dessie upp på scenen för att hämta det pris vi blivit tilldelade. Vi är bästa UF-företag i Tierps Kommun, helt sjukt! Det är jury som har bedömt kategorin och då måste vi vara bra, men de andra UF-företagen från Tierp, bl a 2 st från min egen klass, är alla bäst. Så enkelt är det.

Nu laddar vi om för att ta på oss ännu mera jobb och bli ännu bättre! Det stora målet har vi uppnåt, med besked

Skolköket

Tar V70n och lämnar den längs vägen, fortsätter på cykel sista biten ner till skolköket här i min lilla håla.
Kameran är laddad och klar!

Senaste ridturerna
Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

I söndags åkte jag till stallet och red en tur på Corona, hon var fin och avslappnad till en början men när det blev mera galopp blev hon mera pigg oxå, haha (; Tog mig en längre runda och damen var rädd för i princip allt.
Efter ridningen började jag göra något åt hennes vildhästman. Så tunna ur den fick jag börja med, Åsa tog ett tag runt nosen på henne då damen inte tycker om att bli ryckt. Lyckades tunna ur den rejält men avslutade innan jag ryckte för mycket (; När C var ute i hagen igen fick jag för mig att smörja en massa utrustning, så det blev sista sysslan.

Idag åkte jag mot stallet igen, men det var snöstorm ute och det blåste helt galet mycket. Så jag började med att mocka alla boxarna, fylla på vatten och sopa i ordning där, tog in C för att göra det sista på hennes man och borsta på henne, gos blev det självklart med. Hon är bra söt denna dam, alltid vaken och klar för att hänga md men ändå så otroligt mjuk och snäll så man kan stå och trycka ett tag med.
Efter att ha pysslat med henne ett tag så fick hon gå ut i hagen igen och jag sopade rent i stallet och smörjde lite mera utrustning. Åkte sedan hemåt :)

Helgen


Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

I helgen har det inte hänt så mycket, fredagen fick jag en massa smink av mamma, Oriflame på allt. Mycket bra saker, och en massa olika färger på läppstift! Så nu kan man sminka på andra och nya sätt (;
Frdagen fortsatte med samtal från älsklingen som var mindre kul kan man väl säga, så en lugn fredagkväll med honom blev det. Han hade suttit på akuten med ett jack i näsan och mindre hjärnskakning. Så går det när man jobbar som mekaniker (; Nej men, ingen större skada skedd och han är hel och frisk kan man väl säga.

Lördagen tog man det lugnt, en jobbig natt för mig som ännu en gång har blivit förkyld och klarar mig inte utan nässpray. Men det blev dusch på morgonen och E tog sig ut för att tvätta bil och sin nyinköpta skoter. Något stolt kille!


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Efter att ha fotat skoter så åkte vi mot Gävle och Valbo. Och där blev det shopping. För min del kanske inte så mycket, en sportbh och hästsaker, även lite tyg som ska användas på onsdag. Älskling köpte desto mera som kläder och kamera, som vi kommer att dela på, och som kommer på bild senare :)

Söndagen var superlugn, vi gjorde inget speciellt, jag åkte till stallet några timmar som kommer att skrivas om i ett inlägg för sig, och E var ute i garaget och meckade. Och så blev dagen där ungefär :)

Uppdatering

Vad jag har varit dålig med bloggningen, har helt enkelt inte hunnit med det.
Och har inte vart hemma i helgen. Så ett stort inlägg ska fixas (;

InköpslistaIdag åker jag och E till Valbo för att shoppa lite. Tänkte att jag skulle springa in på Hööks då och inhandla lite bra saker som kommer att behövas inom snart framtid.
Nummerlappar får man aldrig för många av (; Och spöt har jag lite beslutsångest om jag ska köpa i blå eller röd, det visar sig då hur det blir. Trimkniven kommer att behövas när jag ska tunna ur Coronas man, annars går det inte att få till några knoppar! Har även fyllt på listan med hästgodis och pälsglans (;

Sedan har jag även kollar in detta snygga Lami-cell set, sjukt najs! Tror att Corona skulle passa mycket bra i det :)

...

Kul fredag, plugg!

Skolan


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Kan bryta mönstret av alla bilder och inlägg om hästar (;
Började dagen med att cykla ner till skolköket på hemorten. Fota en massa, i ca 1 timme för att sedan ta tåget mot skolan. Min första lektion blev då svenska, där vi nu har fått materialet inför nationella proven, både muntligt och skriftligt. Usch...
Sedan blev det samhäll och film, skönt. En miljö och politisk film kan man väl säga, och lite genomgång i slutet av lektionen om en uppgift som ska göras.
Och så var skoldagen slut, gick till UNT och träffade Anders som vi fick lite material av som ska användas till mässan nästa vecka :)

Hittat någon knapp


Mobilkamera

Idag fick jag för mig att jag skulle linda lite ben, så fick det blir oxå. Lindade endast bakbenen, då jag suger på att linda ben och måste öva på det (; Senskydd  i fram. Så dagens hästoutfit kan ni väl få, haha!

Tillbaka till ridningen, så har jag fått en massa tips av Linda, och idag så kämpade jag på! Skrittade väldigt länge, flyttade för skänklarna i allt från skänkelvikning till slutor, böjde och lossade henne i munnen. Efter att ha skrittat på ett tag fick hon lite egen bjudning och la sig på bettet. Lirkade lätt loss henne och fortsatte övningarna. Travade korta snuttar för att checka bromsen och se till att hon var med mig hela tiden.

Mycket start och stopp i skritten för att kolla så att hon lyssnade på mig. Och vilken skillnad det blev! Snacka om att man hittade knapparna av alla tips Linda gav en. Corona var så lyhörd och ville så otroligt göra allt jag bad om att hon mot slutet gjorde allt på en gång. Då var man lite övertydlig med vad man ville och så gjorde hon enkelt rätt på en gång.

Galopeprade även korta korta snuttar för att kolla så att hon lyssnade på mig, och självklart tar hon tillfället i akt och bockar iväg. Haha snuttan! Avsaktning till skritt och börja om, skänkelvikningar osv. Sedan fattade man galopp igen och försökte vara extra tydlig med vilken galopp hon skulle vara i.

Travade av henne sista vändan och så otroligt fin! Hon väntade, lätt i handen och rusade inte iväg. Nog tyckte damen att det var lite jobbigt, hon var svettig i ansiktet när vi kom tillbaka till stallet (;

Iiih! Glädjerus! :D Så skönt attman hittat någon enstaka knapp på henne.

Charmig på bild
Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Snart är det dagsDen stora bomben kommer här, jag kommer att tävla. Den 14 april ska jag vara på Lurbo RK och hoppa 2 klasser. 95 cm som förklass med två faser och sedan är det tänkt att jag ska hoppa div 3 laget för Tierps RK. Spännande!

Och som ni säkert förstår så är det inte den enda tävlingen, utan det är 3 omgångar. Så därav att jag hoppar med Corona nu och försöker att hitta träningar :)

Dressyrlektion


Sudden fick vara dagens häst, en supergammal bild som jag hittade i bloggarkivet, haha. På Sudden och Jossan :)
Dagens enda att-göra var att rida lektion, och red Sudden. Dressyr. Förvänd galopp igen. Han var ganska spänd, men slappnade av efter ett tag. Och så började vi med galopparbetet och då skulle det vara skritt till galopp, han vägrade att fatta galopp och när man inte ens gjorde något så stod han och sparkade bakåt flera gånger. Knäpphäst (; Framåtridning och galopp så gick det. Han stressar lätt så var att lägga mycket volter åt rätt håll i förvända galoppen så att han skulle slappna av.

Gårdagens hoppning


Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Vi var iväg och hoppade igår, och jag har inte så mycket att säga om den. Det blev ett bakslag till viss del, men som Linda sa, vi alla behöver motgångar. Så nu ska jag ragga hoppträningar som tusan för att vara helt fit for fight när det är dags.
Det filmades under hela hoppningen, tyvärr inget jag vill visa er då jag helst vill analysera motgången för mig själv.

eBay
Länge sedan jag shoppade på eBay nu, men idag kom 2 av sakerna hem. En väska och en bikini. Najs!
Inväntar fortfarande 2 saker och jag hoppas verkligen att de hinner komma innan fjällen :)

Dagens


Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Slutade tidigt idag, han med ett rådgivarmöte och var hemma 13.30. Skönt! Nu har vi en plan B om vår första plan skulle skita sig rejält nästa onsdag. Annars har det inte hänt så mycket under dagen, lektionerna har varit chill och det har vart mycket prat om allt mellan himmel och jord på dom (;

Nu ska jag fixa i ordning lite UF grejs, typ visitkort.

Kan även säga att jag kommer under 2 dagar och ungeför 2 timmar per dag att fotografera på min mammas jobb, första gången blir på fredag. Andra kommer att bli tisdag nästa vecka. Spännande! Visar sig om jag får visa er någon bild senare, hoppas på det :)

Ska pilla ihop en inköpslista inför lite saker som kommer att hända framöver, visar er den senare (; Det kommer att inhandlas på lördag, kul! Ska även släppa en ganska stor bomb för er. Som jag har väntat!

Ikväll blev hoppträningen inställd pga sjuk tränare, men jag åker till ridhuset och hoppar Corona iaf, får se vad det blir för något som Jossan börjar plocka fram då jag kommer lite senare. Ska försöka lära pappa hur man filmar, men de kan bli väldigt spännande hur resultatet slutar som... Haha :)

Fina fina Corona

Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Duktig Corona


Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Han med att rida Corona innan hovslagaren skulle byta lite dojjor på henne. Det var en pigg dam jag satt på, travade och galopperade igång henne för att sedan gå in i en övning jag gjorde på hoppträningen sist. Trav för att korta och länga steget, som sedan blev galopp. Hon gick super i traven, var snabb i tempoväxlingarna, kom snabbt tillbaka. När sedan galoppen kom så blev det lite kul, typ. Luftsprång för att ta sig framåt, byta galopp för att distrahera mig, och dra ner huvudet för att försöka rycka tyglarna ur händerna. Haha!

Så det var ett bra försökt för mig att försöka få stopp på damen som hade det superkul. Gjorde halt, fick ordning på sakerna och så började vi om. Efter mycket övergångar och mindre tempoväxlingar i galoppen lyssnade hon riktigt bra.
Hon är bra söt den där duracellhästen (;

För några dagar bakåt

Lördagens bravader började med strömavbrott och slutade med en däckad kille. Han är bra söt han :)

Söndagen var lugn, gjorde inget alls för att vara duktig. Pizza som fyllekäk för min kille.

Idag är det skolan fram till 4, sedan åker jag mot stallet och kollar till hovslagaren och rider Corona.


Sneakpeak


Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Hemkommen från stallet, Corona fick sig en genomkörare men även jag. Det var mjukt och fint på grusvägarna så det var bara att rida på. Mycket trav och galopp för att göra av med all energi som hon samlat på sig. Och det var inga dåliga bocksprång hon fick in (; Hela ridpasset är förevigat på bild! Ojeah!

Bildbomben får ni någon annan dag, för nu ska jag hoppa in i Bodins bil och snålskjutsa mig själv till älsklingen. Japp japp (;

Rött och svart


Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Detta kommer att användas, nu åker vi mot stallet. Ni får se resultatet senare :)

En kväll i UppsalaMaten blev grekiskt på Tzatsiki, sjukt gott!
Bion var som sagt tidigare This means war, och den var så rolig! Ni måste se den (;

Kvällen var trevlig och mysig med min älskling, gör jag gärna om snart igen :)

Fräsch för kvällen

Sitter här redo, ska bara vänta in älskling som kommer hem från jobbet alldeles strax. 17.15 går tåget mot Uppsala. Då blir det att fira lite smått, jag och E har nämligen 6 månader idag. Vi ska äta på fin restaurang och sedan gå på bio. Bion blir This means war, hoppas på att den är bra! :)

För övrigt har jag mina nya snygga jeans på mig, och den supersnygga spetströjan, båda köpta på Gina Tricot i onsdags. Najs!

Tidigare på dagen har det vart prov, som jag inte skrev, sedan svenska och skriva klart min uppsats - så sköööööönt! - och sist hade vi sam där det var att argumentera för eller emot olika tillåtna och icke tillåtna saker i Sverige, som aktiv dödshjälp, abort och dödsstraff. Mycket kul hade vi! Haha (;
Smink från Face


Efter sminkningen i går så fick jag välja lite produkter för 500 kr. Det är inte de billigaste produkterna så det blev endast 2 st med mig hem, och då hade jag betalat en mellanskillnad oxå.
Dosan är en foundation och puder i samma, funkade skitbra och var verkligen snyggt! Sedan blev det ett läppstift - som jag har dåligt av - som är väldigt lik min egen läppfärg. Väldigt nöjd med mina köp! :)

Beslutsångest


Vilken kavaj är snyggast?
Svart eller röd?


Free survey

Uteritt med JossanTror att jag måste fota lite nya bilder på pollarna.
Idag hämtade jag upp Jossan hemma hos henne, så tog vi varsinn häst ut. Jag på Corona och Jossan på Rayona, var mycket is och hårt även denna dag. Som vanligt.
Men hittade vissa ställen där lite snö fanns kvar eller var lite mjukar i backen så travade stundvis. För C blev det även kort galopp på ett ställe, mycket kul tyckte hon! :)

Sminkad och klarDå var man hemma från Uppsala, blev som sagt sminkad på Face och lärde mig massor!
Kul var det, men mindre kul när hon skulle peta med penslar och fingrar för nära ögonen. Men det gick :) Resultatet ser ni på bilden, ingen större skillnad, bara produktmässigt och utförts på olika sätt. Nu vet jag hur viktig grunden är och lite hur det funkar med ögonskuggorna, att tona in i varandra osv. Ska även ta nån drop-in tid och noppa mina buskiga ögonbryn (; haha.

FaceNu blir det skola för att bara jobba med UF-företaget, kul! Nu ska en massa bestämmas.
Sedan åker jag mot Uppsala, igen, och lär mig sminka. Det ni! (;

Dagens outfit är så avancerad, allt är från Gina Tricot :)

Dressyr på Max


Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6 | Bild fotad förra vintern till reportage i UNT

Dressyren idag gick väl bra, om jag ska vara väldigt snäll. Rida rätt upp för att kolla så hästarna är raka, lite sidvärts på långsidorna, rida på stora mittvolten i trav, nedsittning var rena tortyren. Max är inte direkt den bekvämaste av alla hästarna (; Sen att man måste hålla ihop han och rida baken framåt är inte det lättaste. Han blev mest seg och kort isället för pigg och studsig. Var inte det lättaste men de gick bättre efterhand men inte så att det blev bra, enligt mig. Galoppen blev lättare, men han blir så kort att han nästan trav-galopperar på något sätt för man tappar lite ridning. Så det gäller att ha mage och ben för att orka rida honom.

Sista övningen blev att rida förvänd galopp hyffsat bra, när han var kort, mestadels blev han för lång tycker jag själv då. Men ändå ett hyffsat bra pass. Han är inte den lättaste att rida och min korta ben räcker inte runt honom (;

Avslutade med lite trav runt fyrkanten för att han ska bli låg och avslappnad.

Tåget

Tar cykeln ner till stationen för att ta mig till Uppsala.
Hemma igen i bra tid för att åka till dressyrlektion på ridskolan. Japp japp.

Skritt på 2 damerVar i stallet 9 i morse, började med Rayona. Hon var extra mysig i stallet och skulle bara bli kliad i huvudet och slicka på ens händer. Så söt! :D
Skrittade iväg på henne, hon hade mycket bjudning i jämförelse med vad jag känt på henne innan. Så hon knatade på, och jag satt där uppe som en mygga och försökte få henne att lyssna på mig (; Haha. Efter lite övertalning så gjorde hon fina skänkelvikningar och så checkade jag gas och broms som funka bra.

Corona blev det sen, hon tyckte det var suuuuuper tråkigt attbara skritta. Så hon hittade på egna spöken att bli rädd för, typ träd, vägen, högar med grenar osv. Så hon hoppade runt och töntade sig. Tror hon är lite övertaggad (; Skulle vara bra att få komma till ridhus och rida av henne lite, hon har samlat på sig en massa överskottsenergi nu några dagar. Oops, inte kul att galoppera på henne sen (; haha.

Sen har jag även en hoppträning inplanerad igen, någon som känner sig manad att följa med och fota/filma? :)

Lugn skritturSkolan tog lång tid och jag kom iväg till stallet senare än vad jag hade tänkt från början. Gjorde i ordning Corona och började sedan skritturen. Det var is överallt. Efter ett tag kom vi ikapp en söt vit häst med ryttare, så vi slog följe med dom. Eftersom att 2/3 av vägen var täckt med is blev det inte mycket till arbete och övergångar. Så vi fick nöja oss med att skritta mestadels av turen och sedan trava helt kravlöst sista biten hem ungefär.

Men det var en mysig tur, man behövde juh inte rida själv för en gångs skull (;

Skola och stall

Åker mot skolan, för att direkt efter den ta mig till stallet och rida Corona.
Nu kör jag på som vanligt, den där hostan ska inte hindra mig.

Nya tagNu ska jag ta tag i allt igen och göra lite nytta. Mina senaste dagar har sett ut som så att, ha Sigge på magen och spela ps2, The Sims 2. Kul liv? Nja. Har även lyckats snyta upp en hel hushållsrulle, sprutat slut på en nässpray och käkat halstabletter som om det var godis.

Men det mesta är över nu, ingen halsont men förkylningen är kvar lite, däremot får jag nu dras med världens hosta. Som jag dämpar med hostmedicin.

Nu ska jag göra lite nytta, typ städa mitt rum.

Sjukling

Ligger hemma hos E och spelar The Sims på ps2, har världens förkylning,
som har lett att jag har ont i huvudet, och förkylningen gör att jag får hosta,
 som gör att jag får ont i halsen. Ibland blir man bara så trött på detta,
samma visa varje gång.

Stackars E som knappt fick sova i natt då jag skulle snyta mig varannan
timme under hela natten. Så det där med sova, ja det blev inte så mycket.


RSS 2.0