I stallet och fixar

 
Inne på 3e och sista boxen för idag!

Börjeskatalogen

 
Fick hem Börjeskatalogen igår, satt och kollade i den direkt. Hittade en massa roliga saker!
Tror att jag ska försöka skicka iväg en beställning. Fast jag behöver egentligen bara broddar... Haha!

Nya skor, uteritt och fläta i svansen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Uppe med tuppen, sista jobbdagen och den laddades upp med en stalldag på morgonen. Corona var redan ute i hagen så jag började med att mocka och fixa i stallet. Plockade fram allt som jag tänkt ha till ridningen och fyllde en vattenkanna för att sedan gå ner och hämta in min fina dam.
 
Damen fick nya skor igår då jag jobbade, så hennes fötter så väldigt fina ut. Däremot måste jag beställa hem mera broddar...
 
Borstade och myste med henne, däremot en lerinpackad häst fick jag in. Som tur är hat man täcke med hals i hagen. Men hela ansiktet är ändå lerigt (; Så borstade läänge.
På med allt och sitta upp för att rida ut. Upptäckte nya ridvägar och hittade även till skulten "Ridning förbjuden" där en gubbe tydligen jagar en med gevär... Eeh, så det blev en snabb vändning när jag såg den.
 
Corona var pigg och glad för att få komma ut i skogen, hittade på lite små backar som vi klättrade runt i och fick igenom hennes rygg. Skönt. Tillbaka till stallet efter ca 45 minuter och pyssla lite till. Borstade ut hela svansen och gjorde en inbakad fläta i den. Så kanske den kan hålla sig ren till lördag så jag slipper det värsta då.
 
Ut i hagen igen, plocka undan det sista i stallet och åka hem för att duscha och göra sig i ordning för sista jobbdagen för denna vecka. Jag längtar till denna dag är slut.

Vilken färg?!

 
Alla dessa schabrak...
På lördag är det då dags. Men frågan blev sen vilket schabrak och färg jag ska köra på. Älskar att matcha snyggt och jag har lindor till i princip alla mina schabrak. Vet att jag inte har till ett av dom... Haha. Man har mycket saker alltså.
 
Men funderingen är vilken jag ska köra just på lördag, det är inte bara träning utan vi ska bli fotade oxå. Så då vill man se lite xktra snygg ut. Det lutar mot det vita med röd kant, röda benlindor, röda ridbyxor och så en snygg tröja till. Svarta stövlar och svart ridhjälm.. Och såklart är inte detta alla mina schabrak, utan de som jag kan matcha snyggt med häst och ryttare. De andra är inte helt kompletta för mig (;
 
Eller har ni något annat förslag?

På lördag, på lördag!

Foto: Nellie, Dessie och Ebba.
 
Ååh, vad jag längtar till på lördag. Då är det dags för dressyrträning, och jag kommer att ha en som fotar mig!
Hur kul lixom?! Jag vet däremot inte om det kan komma någon film... Hmm, hon kanske kan filma lite med min kamera oxå, så hon får 2 att hålla i. Iih!
 
Jag längtar efter att få rida första dressyrträningen och att jag kan få den på bild. Jag rider så mycket bättre för instruktör än själv. Även fast det kan bli bra pass själv med. Har även pratat med ännu en tränare som ska komma till stallet vecka 10. Hoppas att hon har tid någon dag den veckan att hålla en lektion. Här tar man allt på en gång så att säga (; Men det är så roligt att äntligen vara igång.
 
Har även pratat med en hästmassör om att ev ta ut henne snart så hon får känna igenom min dam så att det inte är några konstiheter och så att jag får lite att tänka på innan vi startar upp rejält. Så det ska bli skönt att hon blir igenomkollad. Få se när den tiden blir av, om det blir snart eller om de får vänta någon vecka till :)

Vadå vacker?!

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Första bilden, jag smälter. Min otroligt vackra tjej det dära!
dagens träning blev longering och sedan löslongering. Får säga att det är otroligt svårt att fota min tjej när hon springer runt mig och jag tog det långa objektivet. Typiskt.
Men kul tyckte hon att det var! Och det är vad som räknas. Hon mortionerade sig själv idag, och jag fxade allt med mockning att göra (; Haha.
 
Men jag lämnade min kära häst i sin box då hon väntade på sin tur att få nya dojjor. Så i morgon när jag kommer har hon fina fötter igen. Skönt! Tyvärr kunde jag inte vara med då jag ska jobba och det var en tappsko i stallet hos en annan häst och hon behövde ha ut hovis tidigare. Så jag säger inte nej så länge dom tar hand om min dam och ser till att hon kommer ut i sin hage igen :)

John Whitaker Victory Helmet Carbon

 
Vilken snygging!
Denna hjälm skulle väldigt gärna få pryda mitt huvud. Kommer från John Whitaker och kostar ca 1 089 kr. Finns bland annat att köpa här.
En otroligt häftig lättviktshjälm med ställbar nacke och luftventliationssystem. Alltså ett mitt i prick för min del!
 
Men min Lami-Cell hjälm behöver inte bytas ut riktigt än så jag får väl drömma vidare. Däremot har jag hittat denna hjälm till ett ännu bättre pris än detta, på en annan sida. Hmm...

Äntligen vänner!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Då Corona vaccinerades igår vilar hon idag, inget konstigt med det :) Tog mig en 30 min sovmorgon, helt otroligt vad det var skönt. Upp till stallet och fixa i ordning allt där, ta in min dam för att borsta och byta till en lite tjockare liner. +10 igår och +2 idag. Konstiga väder.
 
Fixade i ordning all mat och tog med mig två påsar hö och en kanna vatten till hagen. Och damen står bredvid sin nyfunna kompis, som hon inte kom överrens med till en början. Hah. Kompisen är en frieservalack vid namn Mynte :)

24 februari 2014, Corona

Nikon D300s + nikkor 35mm/1,8
 
Kämpigt att ta sig upp ur sängen i morse. Jag vill ha sovmorgon!
Men upp till stallet för att släppa ut lite hästar. 8 plusggrader på morgonen så min dam fick ha 100g linern i. Det blir perfa. Börja fixa lite mat till hästen, sopa stallgången och fixa. Börje kom med transporten och min dam fick gå in för att bli ren och påklädd. Skydd och lädergrimma, traskar rätt på transporten för att åka den lilla biten in till veterinären för att vara där i 5 min, betala och få en spruta och sen åka hem. Haha.
 
Blev en ordentlig mockning, vända på totalt allt i boxen.Fixa sista maten, städa undan lite i mitt bås, ännu en gång. Men tog även bort saker som inte ska vara kvar. Får se när jag orkar försöka sälja av det. Åt även av mina egengjorda energibars, så nu står några i stallet. Ska försöka göra flera när det finns tid.
 
Goda var dom! Och självklart hinner min dam med att rulla sig när jag inte är där, så jag får inga bra bilder. Typiskt.

Rösta på min outfit!

Rösta på min outfit i Höökstävlingen på FB.
Klicka HÄÄÄÄÄR!

Ute på turTill veterinären för en spruta. Snälla hästen kliver direkt på transporten.

Winernougat

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Vet ni hur enkelt det är att göra supergod wienernougat?!
Man rostar en påse mandelspån. Låter det kallna, smälter en kaka marabou mjölkchoklad och när den smält lägger man i en kaka Odense nougat för att sist när allt smält blanda i mandelspånet och lägga det i en form och in i kylen. Busenkelt och supergott!

Inte som jag tänkt mig

 
Ännu en tidig morgon i stallet, men vad gör man inte för sin älskade häst?
Det blev en lugn tur ute på grusvägarna, ca 30 min. Hade önskat mera men det hans inte med.
Pratade med A i stallet om att träna på fredag, kommer hem och inser att jag ska på konsert då. Typiskt. Får kolla om hon kan i helgen istället :)
 
Och när jag åker från stallet är det full fart på stallplanen, hästar lastas ut och hinder byggs. Så orättvist! Jag vill också vara med och hoppträna :( Men det får bli någon gång senare, kommer missa båda träningarna i stallet och måndagens Cia träning då Corona ska vaccineras. Ännu mera typiskt...

Tidig morgon i stallet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Datorn samarbetade inte med mig i morse så därav ingen uppdatering.
Men jag var i stallet kl 07.00. Släppte ut Corona ochg började mocka och göra allt i stallet klart. In med Corona igen, snöstorm, plocka på nya schabraket och använda nya bettet, har köpt ett apple mouth rakt bett på Hööks med schabraket. Så snyggt!
 
Ridtäcke och så in i ridhuset. Hade precis ridit fram när vi får sällskap av en till, alltid trevligt!
Hon var så fin min dam. Otroligt lyhörd och lyssnade otroligt bra. Till slut lyssnade hon för bra så jag fick inte fram henne. Så då blev det en massa travökningar och så var hon framme i handen igen. Avslutade passet när det kändes osm bäst. Äntligen går det framåt!
 
Känns så otroligt kul att rida nu. Men en massa uteritter blir det resterande av helgen, så jag hoppas att vädret håller i sig och att solen visar sig. Nya täcket fick även invigas idag då det blåste storm och snöade konstant.

Märkning med namn och hjärtan

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Då det har blivit lite fel med höpåsarna och täcken vid utsläpp, frukost och lunchning så har jag nu börjat märka upp allt som har man Corona att göra. I hennes täcken står nu hennes namn och mitt namn. På hinkarna står nu Coronas namn skrivet med ett hjärta och såklart vilken tid på dagen hon ska ha det. Även hönäten har fått små lappar fastsatta vid krokarna med namn och "insläpp" eller "natt" märkt.
 
Alla höpåsar får sig en tejpbit över det lilla handtaget och så Coronas namn och vilken tid som de ska ges, alltså om det är frukost eller lunch. Men de häftigaste är att jag har limmat på Coronas namn i tyg på påsarna. Däremot har jag ännu bara en i stallet med namnet. De andra ligger hemma och ska fixas med lite till. Märkte att texten inte satt så bra som jag hade hoppats, så det ska förstärkas med att sys oxå. Men det kommer att bli så grymt häftigta höpåsar när de är klara!

En ridtur senare

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 & Tamron 70-200/2,8
 
Har varit en lång dag i stallet, utsläppet i morse, på med tappskon på Corona och så en ridtur på det. En glad dam var det jag satt på som var otroligt fin! Red på ett nytt bett, rakt appel mouth och hon gick otroligt bra på det. Så ett sådant lär införskaffas senare.
 
Hon blev mycket rundare i formen och tog bettet bättre. Så det behövs bytas bett oftare. Har ju bara mina tredelade med fasta ringar... Har några bett till som ska testas, men rider på detta i morgon oxå för att verkligen känna skillnad.
 
Efter ridturen var det en svettig Corona som kom in i stallet, så ut på ridbanan och hoppas på en rullning, men icke. Det var inte intressant. Hon stog mest på mitten och tittade sig omkring. Hah. Men kul med kroppsbilder med, så man ser om det blir någon skillnad :)

Nu är jag igång

Har haft virus i datorn, så därav utebliven uppdatering.
Men nu funkar allt igen och det är dags att mata ut att inlägg som jag har sparat.
Så nu blir det mycket!

HW Amigo Hero 6 medium plus

 
Nu när vi har fått plusgrader igen och det regnar konstant, behövs det ett till täcke till min dam för att hålla henne varm om dagarna. Det blev ett Amigo Hero 6 medium plus, alltså ett 200g täcke med hals. Och det är i den häftiga färgen Atlantic blue, alltså royalblå ungefär. eller klarblå. Så coolt! Min häst kommer att lysa ut i hagen om dagarna (;
 
Däremot blev det lite vajsing med min beställning men den ändrades och täcket kommer att skickas på måndag så det kommer redan nästa vecka, Underbart!

Film från träningen

 
Här kommer filmen från onsdagens hopp/markarbetsträning.
Corona flög mera än vad hon galopperade och hade hovarna mera i luften än på marken.
Men detta är från när vi red igenom banan. Hela är inte med från början eller slutet. Allt är inte perfekt,
men det var inget jag ville visa :)

Min studsiga dam

Foto: EbbaNikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Bilder från gårdagens hopp/markarbetstråning. Film kommer sen om jag hinner.

Ett hjärnspöke hos mig

Idag har jag ridit ett 50/50 bra och dåligt pass. Stark, ambitiös och pigg är 3 bra ord för damen.
Men jobbigast var ändå att rida ihop med 3 andra i ridhuset. Får som lite ångest över hur dålig man är gentemot andra...

Liten utvärdering

 
Mycket nöjd! Rekommenderar andra att köpa likadan. Corona jobbade på så mycket bättre
än med andra hjälpmedel. Hon protesterade en gång, men fann sig snabbt igen och
man såg hur hon arbetade med hela kroppen. Det största pluset är att jag inte behöver
köpa någon longeringsgjord för att kunna longera!

Varför man inte rider med benlindor...

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Utsläpp av hästar i morse, mockade och gjorde allt i ordning i box och mat. Tog in min dam för en ridtur. Red iväg ut på grusvägarna, gick bra! Däremot mycket is på vissa ställen så valde att galoppera i ridhuset för att kunna göra det över huvud taget. Stark men lyssnade, någonting mitt i mellan läge. Fin men ändå inte. Blev otroligt mycket övergångar och tempoväxlingar.
 
Efter ridturen, ut i hagen igen. Upptäcka att hon äter upp staketstolparna, fundera ut hur jag ska försöka få bukt med det. In i stallet och putsa all läderutrustning. Pyssla och fixa, åka hem för att äta och sedan åka iväg till ett kalhygge och hämta upp pinnar. Grova pinnar. Kasta ut i hagen och hoppas att damen nu äter på dom istället för på stolparna. Hmm. Fylla på med vatten i hagen och fylla upp den sista höpåsen. Kollade även en snabbis när Petter red Jaco, westernstyle. Otroligt häftigt! Ett perfekt avslut i stallet.
 
Nu är jag nyduschad och ska göra mig i ordning för att åka till Västerås med mamma :)

Lätt träning på kvällen

Fungerade mycket väl, film kommer i morgon!

Longeringshjälp

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Denna sak inhandlades i fredags, innan jobbet. Hur jag nu han med det...
Men iaf så har jag både en gouge och inspääningstyglar, men tycker inte att någon av varianterna funkar speciellt bra när jag longerar. Corona får inte ut något av det. Hon arbetar helt enkelt inte.
Så när jag fick se denna nyhet i Höökskatalogen, så blev jag intresserad. Men när jag fick se en bekant använda den blev jag fast. Den måste inhandlas. Så nu hoppas jag att den ska fungera mycket mycket bättre än de andra hjälpmedlen, och att Corona äntligen börjar arbeta vid longering. Och för priset 199 kr, är det värt att chansa.

Äntligen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Var till stallet direkt efter jag kom hem från jobbet idag, var där ungefär 18.30. Började med att mocka och ställde upp Corona på gången. Pysslade med min dam en stund för att sedan tränsa och hämta en longerlina. Min lilla galning håller sig inte riktigt på marken så tog det säkra före det osäkra. In i ridhuset och se om det fanns någon hälta kvar. Och nixpix. Helt borta. Underbart!
 
Så in i stallet igen för att sadla och göra sig i ordning för en kortare ridtur. Och det var så undebart, att äntligen sitta upp på hennes rygg igen. Se öronen spetsade och hur hon trampar på i 180km/h. Hon är allt underbar min dam! Så det blev att rida mycket fyrkantspår och stora volter. I alla gångarter och varv. Helt basic alltså. Se till att hon lyssnade på mig och inte hade huvudet någonstans bland droppandet på utsidan av ridhusväggen. Haha. Men hon skötte sig väldigt bra och fick sig ett riktigt lyft, satt verkligen på baken och arbetade. Hon måste ha sett otroligt maffig ut, för det kändes hon. Ännu en sån där gång då det går så bra att man velat ha det på bild.
 
In i stallet igen för att fixa mat och annat smått och gott. Bland annat fotade jag en nyinköpt sak, som ska användas i morgon. Ni får se vad i morgon då jag jobbar :)

Terapi
TiRK vs. BRF

Detta år hoppas jag att komma ut på tävlingsbanorna igen. Både inom hoppning och dressyr.
Men den stora frågan är, vilken klubb ska jag tävla för? Har alltid tävlat för Tierp, det är min hemmaklubb och har varit sedan jag började tävla -06. Men det känns som att jag vill ha ett byte och då är jag inne på Björklinge RF. Däremot är det en mera dressyr och fälttävlansinriktad klubb vad jag har fått för mig iaf. Ska höra mig runt med några som tävlar för vardera klubb för att höra för och nackdelar.
 
TiRK vet jag mycket om redan då jag har tävlat för dom tidigare, men dom får inte ihop något DIV III lag som hade varit lite intressant. Vad jag vet i nuläget. BRF vet jag inte ens om de har lag i hoppningen? Ska försöka ta reda på lite mera info om båda klubbarna. Men det är väl dags att betala medlemsavgift.
 

Corona har en kompis

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Tidig morgon i stallet, allt är mockat och klart nu. Var ut och myste med mitt hjärta, som har skaffat sig en kompis hon inte riktigt vet om hon gillar eller inte. I ena sekunden tycker hon om den lilla krabaten på andra sidan staketet och i nästa inte...
 
Men att hon inte gillar när jag lägger ut morgondagens mat vid hennes hage var inget nytt, men nyfiken, det är min lilla dam.

Varit i farten igen

 


Jordnöt och nougatpaj!

En uttråkad Corona

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
På lördag. Då är det dags att kolla så att hältan inte är kvar, att den är helt borta. Då blir det longering i ridhuset och har jag tur, så sitter jag även upp en stund på min dam. Det ska bli otroligt skönt, och det tycker nog min dam med som är relativt uttråkad av att bara gå i hagen. Mera motion vill hon ha!

Utsläpp av hästar

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu på morgonen har jag varit i stallet och släppt ut alla hästarna i stallet, tar ca 1,5 timme... Haha, lite skillnad från 10 min typ (; Men vad gör det! Jag trivs så mycket bättre.
Mockade och gjorde i ordning Coronas box när jag ändå var där, gjorde allt utom höt som jag tänkte ta när jag åker upp ännu en gång för att lunchfodra hästarna.
 
Men nu blir det att kolla något avsnitt av TVD och äta muffins :)

Nougatmuffins

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu på kvällskvisten började jag med bakning av högsta klass. Jag har fått en ny bakbok av mormor, tack tack! Och där hittade jag ett underbart recept på Nougatmuffins som jag bara var tvungen att testa. Lättast när jag hade allt hemma också. Så starta ugnen och vispa smör och socker pösigt. För att fortsätta receptet igenom och detta blev slutresultatet. Underbart gott!
 
Sedan att det är världens fulaste bild är något ni kan bortse, svårt att få till något snyggt med mörker på andra sidan fönstret.

Hööksfavoriter


 
Några av mina favoriter från nya Höökskatalogen, och som förhoppningsvis kommer att finnas i stallet snart.
Älskar schabraket med luva, som jag letat efter ett rött vardagsschabrak. Och detta kostade bara 189 kr(!) och luvan bara 99 kr. Så det ska införskaffas så snart jag kan. Tröjan är bara för gullig, sött att ha i stallet i sommar. Kostar bara 129 kr. Skorna är bra coola och skulle vilja sitta på mina fötter under sommaren i stallet. Kostar 179 kr. Såklart ska dom inte sitta på vid ridning.
Stövelsockorna verkar varma och goa att ha nu till våren i gummistövlarna och leran är ett faktum.
 
Men mest vill jag ha longeringshjälpen, hur bra med det enkla hjälpmedlet kan man få hästen att arbeta rätt?! Jag har sett det användas av en bekant och jag är imponerad. Så jag skulle verkligen vilja ha den själv för att kunna ge något till Corona, alltså mera träning vid longering än det jag har nu.
 
Alla bilder kommer från Hööks.

Lite uppdatering

Mobilkamera
 
Under tiden som jag inte har bloggat har Corona varit halt, men idag longerades hon med väldigt bra resultat. Så det blir vila fram till lördag då jag tänkte sitta upp så länge hon inte är halt. Hon har lyckts vricka sig i hagen med alla sina bravader, hon är otroligt bra på att ha hovarna i luften än på marken. Men nu verkar det som att hon lugnat ner sig lite, då hon hädanefter alltid går först in från hagen vid insläpp. Puh, lite framsteg.
 
Så hon har levt rövare i hagen och jag har oroat mig för att det har varit något större då hon inte har varit varm någonstans i benen. Men nu är hon på bättringsvägen och idag syntes det ytterst lite. Men jag låter henne hellre vila en dag extra för att hon verkligen ska vara frisk.

Ryttarkaka

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Vi har lite främmande nu på kvällningen, nyligen nerflyttade och en del kartonger kvar i lägenheten. Men kompisar får allt plats i den något större lägenheten. Så en ryttarkaka gjordes på kvällningen, däremot blev den inte riktigt som jag tänkt. Heh. Tog en mindre form än vad som var tänkt så den blev något hög. Men den är nog god ändå.

Amigo Mio Fleece

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår, fredag så hämtade jag ut paketet med täcket och skärpet. Täcket låg som en smäck! Super! Det var något långt men vad gör det? Nu kommer hon att vara varm och go vid nästa träning. Men dessvärre står hon över helgen då hon haltade i fredags... Så jag hoppas och håller alla tummar för att hon är bättre till på måndag när jag ska prova longera henne igen.
 
Och skärpet... Alltså jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Men det ska skickas tillbaka då jag fick fel modell?! Så ja, hoppas på att få rätt modell nästa gång (;

RSS 2.0