Röd och vit

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
På bilden är det gårdagens outfit. Dagens var turkos, och kom inte med på bild. Attans. Men de gör nog inget, för träningen gick inte som jag vill.
Hindren blir lite högre, och piltoren slutar rida. lika kul varje gång. Så jag är supertaggad inför lördagens tävling, eller inte. Men men, det kan inte alltid gå bra, men nu tycker jag allt att mycket har varit dåligt.

Lite smått och gott

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I fredags var jag in på Hööks en snabbis för att händla krokar. Och ni ser ju att jag kom hem med något annat med. Och en sak till som inte kom med på bild, en fleecetröja till mig. Jaha.
Och päron har mitt hjärta fått nu, hon kommer bli överlycklig!
Det är alltid lika kul att shoppa, klickat hem ännu ett paket från Börjes, men kom på att jag glömde en sak... Bra där!

Utsläpp av hästar

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Fyra hästar står nu i hagarna och äter för fullt. Min dam gjorde världens race med bockningar när hon släpptes fri.... Henne ska jag hoppträna på ikväll. Tur att hon har energi i alla fall!
Jag gjorde i ordning all mat och plockade fram inför träningen ikväll. Mockningen tar jag efter jobbet!
 
Nu ska jag ta mig an ett nytt jobbpass och mera utbildning. 8:30-16:00!

Ett minne för livet

Bild härifrån.
 
Om man säger så, jag har så länge velat ha ett tagelsmycke, men har inte kunnat bestämma mig hur det ska se ut och vem som ska göra det. Och för mig kommer det att bli ett minne för livet, så jag vill ha det fint.
 
Så sitter jag och bläddrar på fb och ser en som säljer tagelsmycken, jag hade tråkigt så klickade mig in på sidan och ser denna bild som är ovan. Jag dör. Där är den. Det smycket vill jag ha på mitt armband, för att verkligen alla ska vara säkra på att jag är en hästmänniska in i benmärgen. Så jag tog kontakt med kvinnan som gjorde dessa, och jag som inte är allt för förtjust i guld, ska få det i silver! Och såklart, är det hästskon jag menar. Den är så underbart fin!
 
Om några veckor ska smycket komma hem till kvinnan och då ska hon meddela mig när hon kan göra ett armband till mig. Jag längtar! Kommer bli det finaste tagelarmbandet någonsin!

Lyckan!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Min lycka är total, jag har äntligen fått hem ett par röda ridbyxor. Som jag har längtat.
Och som jag har så snygga outfits som jag ska fixa ihop med dessa snyggingar.
Jag dör. ÄNTLIGEN!

En kväll på sjön

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I frdags åkte vi till sambons föräldrar och åt middag. Sedan tog vi träbåten ut på sjön och myste.
Fika och fiske blev det. Synd på vädret, annars hade jag legat i bikini på fören och försökt sola mig brun.

EC Hand

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Något som jag nu har provat, är då EC Hand. Som ska göra att man har bland annat, en rakriktad häst, liksidigt hård i händerna osv osv. Så nu är det min tur att prova på dessa, klickades hem från Tradera till ett väldigt bra pris. Hoppas att de kan göra något sorts underverk med mig och så att jag äntligen kan lära mig att rida ordentligt.

Fin häst + duktig ryttare

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
I onsdags var det dags för Angelika att sitta upp på min dam igen. Det var ett tag sedan och Corona tog knappt strid utan gav sig på en gång. Haha! Sedan fick hon jobba min fina tjej. Och det var inte nådigt. Det rann svett om henne när ridpasset var över. Alltid lika kul att se!
 
Mycket kul att min så kallade allroundschabrak sitter bättre under en dressyrsadel än under hoppsadeln. Men men, då har jag två färger att rida dressyr i! Ljusblå och gul.

Slappnar avUte på sjön och har de bra.

Från bra till dåligt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ett sånt där ridpass när allt börjar väldigt bra men slutar i katastrof.
 
Men en snygg outfit kan ni få!
Schabrak - Hööks
Benlindor - Okänd
Träns - Dyón
Graman - Okänd
Sadel - Prestige

Stallet klart!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Mockning, kraftfoder, byte av vatten och hö är nu klart. Även nytt spån är inlagt. Så ikväll får Corona det mysigt!
Jag har även mockat två andra boxar, sopat stallgången, lindat upp de lindor som har använts under tidigare träningar och sist så har jag funderat på vad som ska göras i mitt bås. Och det är nästan klart, i mitt huvud.
 
I båset kommer det eventuell upp nya krokar idag, men det ska upp en spöhållare, stång till benskydd och någon form av täckes/schabrak hängare. Allt är spikat på hur jag vill ha det förutom hängaren för täcken och schabrak. Vet inte riktigt hur jag vill ha den. Sedan skulle jag vilja ha en till hylla som jag tänkte be pappa om att fixa i helgen om han hinner och kan  Jag har alldeles för många täcken...

En uteritt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag blev det en kortare uteritt i skritt och trav, lite lite galopp. Och jag förväntade mig världens träningsverk från min hästs sida, men icke! Hon var fit for fight! Igår red Angelika ett dressyrpass på min dam, bilder kommer.
 
En glad dam fick kroppen borstad, hovarna smorda och mulen insmetad i solskydd innan det blev huva på och ut i hagen igen. Mumma! Boxen klar och all mat är fixad. Gjorde även klart till A´s hästar då hon inte är hemma.
Har även provat en sak idag som jag ska skriva om senare, som jag hoppas på kan bli bra för en annan till slut.

Pysslar

 
Håller på att fixa mig ett nytt pannband och blingar ännu en nummerlapp. Kommer bli så snyggt!
 
Men såklart så upptäcks det att blinget inte räcker så det blev en snabb beställning från Panduro.se så nu är det bara att invänta leveransen. Sedan ska jag smita över till farmor när den kommit för nu ska det stickas! Fast inte jag då... Så jag får allt vara bra snäll så farmor hjälper mig med detta!

Oriflame

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
För någon dag sedan var jag hem till mamma och hälsade på, ibland hinns inte allt med och kände att det var dags att ta sig en sväng över och prata. Med mig hem blev det desto mera. Typ hur mycket som helst. Allt från duschtvålar och deo till mascara, energibars och smycken. Så  det blev en salig blandning och hela två påsar med mig hem. Alltid lika kul!
 
Och för er som undrar, min mamma säljer Oriflame och om ni vill handla så kan ni kika in här, och så kommer allt hem till er via posten.

Upd. Planerade tävlingar

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu har min tävlingsplanering blivit lite större. Har fyra lokala hopptävlingar och en P&J inplanerade.
 
8 juni - Frösåkers - 95 cm och 1 m
22 juni - P&J, Dannemora - 1 m
28-29 juni - Lurbo - 90 cm och 1 m på lördagen och 95 cm på söndagen.
 
11-13 juli - Hofors - vet inga klasser än
26 juli - Sigtunabygden - 95 cm och 1 m
 
Känns som en rätt bra planering, har en hel del hoppträningar inbokade i juni och så blir de förhoppningsvis någon helgkurs som jag kan vara med på senare. Mycket dressyrträning kommer det att bli i alla fall.
Dressyrtränaren "tvingar" väl en till att starta dressyr minst en gång till, det har hon allt gjort klart för att jag ska.
 

Alla mina planerade tävlingar har strukits då jag jobbar alla helgerna. Jippie! Och som jag har letat efter andra tävlingar. Så just nu ser planeringen ut såhär istället.
 
5 juli - Föreningen Storbyns Ryttare, 90 cm och 1 m
11 juli - Åsebo RS, 90 cm och 1 m
 
3 augusti P&J, Uppsala PK, 90 cm och 1 m
16 augusti - Tierps RK, 1 m
 
Sedan har jag inte planerat mera, men jag hoppas nu på att äntligen komma iväg på dessa tävlingar.

Nikon D300s+ Tamron 70-200/2,8
 
Igår gick allt i en rasande fart, men det blev en uteritt på mitt hjärta med min andra hälft på cykel.
Vädret höll i sig rätt bra ändå men lite blåsigt blev det.
 
Under ritten ringer telefonen och allt blev helt plötsligt väldigt bråttom. När jag väl satt i bilen på väg till Uppsala var klockan redan mycket, men hämtade upp mamma för att sdan slänga mig i sängen vid 23 tiden någon gång.
 
Och idag har jag världens bästa Angelika som släppte ut Corona i morse och som även rider henne senare. Får se om jag kan hålla mig borta från stallet eller om jag cklar upp och kollar.

Vilken dag

Efter ett långpass på nya jobbet, stallet och sedan en sväng till Uppsala tur och retur ska jag nu sova gott.

Börjes Tingsryd

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hämtade ut ett paket från Börjes hemma på ICA för någon dag sedan. Det beställdes för ett tag sedan så de var väldigt långsam frakt. Men men. Nu är de här.
Det var kylgelé, kylliniment, hästkräm, karledsalva, flugmedel, termometer och en flughuva. Så nu är vi rustade!

Kolla så snyggt!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I allt regnande så blev det en uteritt. Jag täntke ta mig en skrittur ute efter jobbet. Och så blev det, totalt värdelöst att skritta hundra varv i ridhuset. Så på med rött regntäcke, turkost schabrak och träns med hackamore och grönt pannband. Alltså jag kände att vi matchade väl idag. Men skitsamma. Upp och iväg ut i skogen. En pigg och glad tjej hade jag som glatt pinnade på och ville helst trava än skritta.
 
Vi var ute ca 30 minuter och sedan fick hon stå kvar inne i boxen då det började ösregna när vi kom hem. Ska tillbaka ikväll för att kolla till henne och se till att maten räcker hela natten.

Midsommar 2014

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Midsommaren i bilder, firades i Österänge!

Dannemora Ridklubb

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 700-200/2,8
 
Morgonen började i kaos, men jag han med allt, nästan. Men det är något som jag stryker nu.
I alla fall har jag varit och hoppat en Pay&Jump på Dannemora RK, och vi hoppade 1 meter. Med de förutsättningar vi hade så är jag väldigt nöjd med dagen.
 
1 m bed Clear Round - 8 fel
Liten framridning som gjorde att jag inte kunde rida fram i det tempot som jag önskar, och kunde inte göra allt för stora tempoväxlingar. Men hon kändes fin men lite svår att forma runt skänklarna. In på framhoppningen som var minimalisk och det stod där två hinder, ett räcke och en oxer. Började med att hoppa räcket med översta bommen nedlagd, alltså typ 40 cm. La upp bommen igen och hoppade några språng på 80-90. Med det väldigt lilla utrymme innan och efter hindret blev det en inte allt för bra framridning då jag fick hålla henne otroligt mycket innan och efter hindret. Så när vi kommer in på banan så la jag upp en större galopp och det blev svårt för Corona att helt plötsligt gå i en större. Och där är det jag som failar. Men men.
 
Vi kom över alla hinder. Vi rev hinder nr 4 och Corona gasade på rätt mycket efter det, som skulle bli en rätt tvär tillbakasväng till nästa hinder. Och på nr 6 så blev det ett stopp då jag inte fick med mig Corona i svängen och vi kom alldeles för snett på hindret. Men jag är väldigt nöjd med tanke på förutsättnignarna, så min dam skötte sig bra ändå! Och så har jag något mera att träna på!

Varit snygga framför kameran idag
Bort med alla flugfän!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
 I måndags var jag och Frida in till stan för att shoppa och jag skulle byta lite frlughuvor som inte satt nå bra. Så nu har jag tre flughuvor som sitter bra och jag inväntar en till från Börjes och som borde komma i veckan.
 
Men nu är hon skyddad från alla dessa flugor, knott, mygg och bromsar i sommar. Har även ett Rambo flugtäcke som inte hunnits användas än. Så hon kommer att vara klädd från topp till tå i sommar min dam! :)

Min snygga häst

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Försovning, typ. Nu på morgonen. Har gått upp alldeles för tidigt alldeles för många dagar i sträck. Ca 3 veckor tror jag.Så mina bomövningar fick strykas och ett barbackapass blev till istället. Och hon var mycket fin min dam! varför går det så bra utan sadel? Varför kan det inte gå lika bra med sadel? Typiskt.
 
Men här regnar det och kommer att fortsätta hela dagen med, så på med hela outfiten med liner, täcke och hals. Så nu ska hon förhoppningsvis hålla sig hyffsat varm under dagen. A kommer att ta in henne när hon tar in sina egna och så får vi se när jag kommer från jobbet ikväll. Tagga högförsäljning!

Shopping till mig

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
För en gångs skull har jag handlat kläder till mig själv, och det har varit en hel del faktiskt. Väldigt ovanligt. Så nu får ni ett gäng bilder på några av kläderna.
 
Klänningarna, den vita byxdressen och svarta toppen är från Nelly, BHarna och bikinin från H&M ochy sportbhn från Stadium outlet. Jag har även shoppat en funktionströja på Stadium outlet, varit på Thuns och fick med mig ett linne, shorts och en kofta med hem. Även nagellack i en lila glittrig färg från Nelly kom med i paketet.
 
Och det var nog allt som har handlats till mig, men jag känner mig väldigt nöjd och så var det slut på shoppandet till mig för cirkus ett år framöver (;

Hoppträning 16/6 -14

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Trivs i nya hagen

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Igår flyttade våra tre hästar till en ny hage, med en massa gräs igen! Så nu har dom mat till magen och lite till (;
Corona trivs så bra! Men rund om magen blir hon direkt så det gäller att rida ordentligt. Men men, det är en liten baggis. Idag blev det en vilodag för Corona, så att jag själv ska hinna med allt som ska göras hemma. Det samlas oftast på hög när tiden inte räcker till.
 
Men stallet är helt klart, så det är skönt. Så åker jag tillbaka direkt efter jobbet och tar in min dam för en vila i stallet. Skönt!

Kort galopp

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu på kvällen red jag ett lättare pass på min damm. Hade tänkt att bara skritta men när en nyskördad åker kommer framför nosen på oss så kunde jag inte låta bli att ta en galopp. Så en kort galopp med arbete blev det, mycket övergångar skritt - galopp och galopp - skritt. För att i galoppen rida mycket tempoväxlingar men inte öka på för mycket då det mera blir race då (; Haha. Men hon var så fin! Provade att rida på waterfordbettet, ska prova det någon dag till men jag gillar det redan!

Nya pannband

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Har faktiskt totalt glömt bort att visa er de nya pannbanden som kommit hem till min hästgarderob. Det röda har jag haft ett tag men glömt bort att fota. Och de tvådelade är nytt från i förra veckan.
Man hinner inte med allt här i livet, känner jag.
Men nu kan jag matcha outfits ännu bättre! Så nu kan jag kasta det tidigare tvådelade pannbandet då det knappt sitter några stenar kvar på de... Lite smått irriterande att de var så dålig kvalité på de när jag betalade så mycket... Men men, nu har jag ett nytt, däremot inte lika snyggt men de duger.
 
Har nu även köpt prälor för att kunna knåpa ihop ett eget... Fortsättning följer på den!

Bra hoppträningStina fotade träningen idag, så grymma bilder kommer när det finns tid mellan jobb och stallet.

Utsläppt från boxen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Upp till stallet nu på morgonen och släppte ut min dam i hagen. Mockade och fixade maten direkt så att jag inte behöver åka upp tre gånger på en dag. Ikväll blir det hoppträning.
Så jag fixade lite inför träningen med att plocka fram och välja schabrak kan man väl säga. Vi får sedan se vad dagen har att erbjuda!

Det enda braDenna dag har inte gått allt för bra, pissig dag på jobbet, men tack mina underbara medarbetare för att ni är så grymma!

Men den avslutades väldigt mycket bättre med en uteritt med Frida och Covitha, och en massa galopp. Så underbart!

En bra dag

En dag som har gått väldigt bra på jobbet först, fick ihop ett gäng timmar för att sedan cykla till stallet och skritta ut med Angelika och prata en massa. Sist så gjorde jag klart min rabarbersaft, mums!

Morgondagen kommer att bjuda på jobb, fast på max denna gång. Hoppas jag överlever... 7 pass kvar.

Första passet

 
I denna stund, så börjar jag mitt arbetspass. Mitt allra första på ICA.
Och jag hoppas på att få en grym sommar på nytt jobb!

Första ridpasset på en vecka!

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu har jag suttit på min fina tjej! Helt överlycklig!
Det blev skritt på ridbanan och göra olika övningar. Alltså inget väldigt ansträngande men lite svettig blev hon allt. Magen kanske tar i att jobba bort nu när hon gått på bete. Men men, snart är den borta och vi är fit for fight igen!
 
Nu är jag taggad att börja på allvar igen, det kanske inte blir så mycket strykningar heller på framtida tävlingar, håller tummarna nu!

Bra besked

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Min dam gillar att vara med på bild... Men Svarten fixade bättre bilder!
Tidigare idag var det Mälarkliniken som gällde, och jag åkte hem med en frisk och kry häst som det bara är att sätta igång igen! Så fruktansvärt skönt!
Svullnaden har troligtvis berott på att hon har slagit sig på griffelbenet som inte riktigt var så rakt som det "ska" vara. Men det är rätt normal att hästarna lyckas göra just det benet lite ojämnt. Så det var ingen fara helt enkelt. Men vi gick igenom röntgen och ultraljud för att vara helt säkra. Så det känns skönt.
 
Nu blir det skritt i några dagar och sedan ska det var fritt fram att rida som vanligt igen!

Nytt från Charlies

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hämtade ut ett paket från Charlies igår, så spännande! Fast jag redan visste vad som fanns i paketet. Och jag dog flera gånger om när jag plockade ur sakerna. Den dära supersnygga förbygeln från Dyóns collektion WC är snyggare i verkligheten. Och nu är den min! Även WC tyglarna i gummi låg i paketet.
Sist var det nya sporrar och sporremmar till mig själv, och jag kom på mig själv med att fundera varför jag köpte ett spö när jag inte ens använder dom... Men men, snyggt är det!
 
Nu kommer vi att glänsa vid nästa träning och tävling!

Händelserik morgon

 
Idag har jag unnat mig solens strålar på min hud, för andra gången i år. Wow alltså. Så blekfisen är jag!
Morgonen har bjudit på mycket, utsläpp av Corona, mocka och fixa i stallet. Hem igen för att vika ner tvätt, diska, tänkte börja baka men insåg att jag inte hade något margarin och städning hemma. Plus då att jag hunnit med att sola i en timme. Underbart!
 
Nu gör jag mig i ordning för att ta mig upp till stallet och ta in min häst, för nu blir det Mälarkliniken och hoppas på bra besked.

Soligt och varmt

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En lång dag i stallet blev det trots att jag inte rider. Mockning, mat och borstning av Corona. Mycket skönt tyckte hon som blev kliad överallt. Longerade för att vara säker på att hon inte är halt för att sedan gå en promenad runt sommarhagarna och bli utsläppt i hagen med sin alienluva. Mys!
 
Jag har även ringt till Mälarkliniken så i morgon styr vi bil och transport till Sigtuna för att kolla upp så att det inte är något fel på Corona. Hennes ben har varit svullet till och från i en veckas tid så det kändes som att det var dags nu. Jag håller tummarna på att jag får klartecken på att kunna sitta upp inom snar framtid!

Strömsholmstävlingarna

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Strömsholmshopping

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Detta är då allt jag fick med mig hem, nästan bara till mig själv! Endast lite hästgodis till mitt hjärta.
Jag har shoppat en massa från Charlies redan som kommer i veckan till Corona, så det var inte mycket som jag behövde till henne nu. Plus att jag är så kräsen och kunde inte hitta något som jag verkligen ville ha.
 
Men jag började med att shoppa strumpor, röda, gröna och lila. Fast jag skulle bara ha röda... Haha. Sedan blev det en regnjacka, genomskinlig och med fickor. Perfekt! Ännu bättre blev det att ha köpt den när himlen öppnade sig och det bara vräkte ner. HV Polo tröja på rean och nyttigt hästgodis i olika smaker. Sist blev det en tävlingtröja, som jag letat efter enda sedan vi kom. Och denna var såå snygg! Men inte i rätt storlek. Alla andra jag kollade på var way to expensive så jag höll på att dö när jag såg priserna... Så när butikerna höll på att stänga blev det en sist koll och varöf rinte bara prova den? Satt nästan som en smäck fast det var stl L. Så den fick allt följa med hem efter en massa tjat från mina kamrater som följde med. Så nu är det väl bara att använda den vid nästa tävling.
 
Så väntar jag in ett paket från Charlies till Corona och ett paket från Nelly till mig själv. Spännande! Funderar även på att klicka hem jackan från Skara som jag provade i helgen, så förbannat snygg!

Någon bild och shopping

 
Strömsholm. Vad ska man säga. Så otroligt vackert landskap, med slottet framför banan och omgivningen. Så fint. Och idag har jag fått ta del av det, vi började med att springa på mässan en stund, för att sedan gå ut till terrängen och kolla lite häftiga nerhopp i vatten. Men när regnet öste ner, valde vi att springa därifrån. In på mässan en stund till och sedan blev det full kareta till bilen i ösregn. Lasta av alla påsar som vi hunnit samla på oss och byta lite kläder. Kolla lite ponnyhoppning och mera mässa.
 
Det blev en hel del bilder med mig hem, och även en del kassar. Och såklart är det mera i kassarna än vad som ses på bilden. Men det får ni allt se i morgon!
 
PS: Ingen tävling i morgon, men Coronas svullnad hade lagt sig när jag tog in henne för kvällen!

StrömsholmFota terräng, hoppning och dressyr. Pricken över i:et är shopping!

Corona ♥

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Var upp till stallet nu på kvällen, i långklänning och ballerinaskor, direkt från ett studentfirande. Ibland blir det inte som man tänkt sig! Men vad gör det, på med gummistövlarna och knöt en knut i knälängd på klänningen och så ut i hagen med grimma och grmskaft i högsta hugg. Men min dam ville in, så hon kom snällt traskande mot mig. Vilken tur jag har!
 
Hennes svullnad är rätt oförändrad, så idag blev det att smörja in med kylgele och så hoppas jag att den är bättre i morgon. Håller tummarna!

Stilterräng

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Tidigare idag, rättare sagt klockan 06.00 i morse, rullade bilen från gårdsplanen. Jag satt i baksätet och höll om min kära kamera. Vi styrde mot Enköping och deras stilterräng för ponny och stor häst ekipage. Frida och Covitha hoppade en P80, min stallkamrat.
 
Och resultatet blev en blå rosett med sig hem och erfarenheter rikare. Och jag fick med mig ännu en fältävlanstävling att träna på, inte lätt med att vara överallt och ingenstans (; Knappt veta vart man ska eller är på väg. Haha. Men kul är det! Så här får ni nu se lite bilder från dagen i ära.

Nelly.com

 
Idag, har jag för ovanlighetens skull klickat hem kläder. Och det är väl första gången sedan jag köpte Corona, kan man väl säga. Men nu är det gjort, så bland annat dessa godingar kommer nästa vecka att dimpa ner i postlådan, men även någon top och nagellack. Så snygga!
 
Hoppas att jag kommer passa i något av dom, man vet ju aldrig. Kanske att man skickar tillbaka allt igen. Haha. Det skulle ju vara typiskt.

Planerade tävlingar

Foto: Ebba | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu har min tävlingsplanering blivit lite större. Har fyra lokala hopptävlingar och en P&J inplanerade.
 
8 juni - Frösåkers - 95 cm och 1 m
22 juni - P&J, Dannemora - 1 m
28-29 juni - Lurbo - 90 cm och 1 m på lördagen och 95 cm på söndagen.
 
11-13 juli - Hofors - vet inga klasser än
26 juli - Sigtunabygden - 95 cm och 1 m
 
Känns som en rätt bra planering, har en hel del hoppträningar inbokade i juni och så blir de förhoppningsvis någon helgkurs som jag kan vara med på senare. Mycket dressyrträning kommer det att bli i alla fall.
Dressyrtränaren "tvingar" väl en till att starta dressyr minst en gång till, det har hon allt gjort klart för att jag ska.

Lite vad som hänt

 
Corona har vilat ett par dagar nu då hon har varit svullen på vänster framben, idag när jag tog in henne för natten hade svullnaden gått ner rejält så jag hoppas på att kunna rida i morgon en sväng.
Så behöver jag förhoppningsvis inte stryka söndagens tävling, men det visar sig.
 
Idag har jag varit i stallet heeela dagen. Började med utsläpp av min dam, för att sedan äta frukost med Angelika och kolla på filmer när hon tävlade gammelmannen Origo, 27 år. Alltså rätt gamla filmer, men de var kul att få se honom i sett esse! Sedan blev det att åka med hennes andra häst Ebba till Mälarkliniken för ett återbesök med senskadan som såg såå mycket bättre ut. Skönt! :)

Halleluja moment!

Deklarationen har kommit!

Några tester senare

Corona har idag varit en testhäst, kan man väl säga(?). Hah, konstigt det lät. Testhäst.
 
I alla fall, en veterinär kom ut idag för att undersöka två av stallets hästar och tog tester på resterande till en forskning om kvarka. Så det var blodprov och nässkölj som gällde. Min dam ställde snällt upp, hon var så snäll.
 
Bremsade gjorde vi direkt, jag ville inte chansa på att hon kanske skulle stå still. Hon reagerade inte ens på blodprovet men nässköljen var mindre trevlig tyckte hon men hon gjorde det ändå. Fina hästen ♥
 
Man känner sig rätt snäll och duktig som har ställt upp med sin häst, i och för sig på en så enkel sak, men det bidrar till något så mycket bättre.
 
Hoppas att alla tester blir till något gott för andra hästar som råkar ut för kvarka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alltid lika kulVarit till apoteket och storhandlat, älskar min astma...

♥ ♥ ♥

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Hoppträning 2/6 -14

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Hoppträning stod på schemat idag, och det gick otroligt bra. Trots en häst som stått ute första natten.
Hon var superfin vid framridningen och jag han verkligen trava igenom henne ordentligt innan jag började galoppera. Han dessvärre inte galoppera fram som jag ville, utan vi började med gemensam uppvärmning.
 
Corona var lite slö vid uppvärmningen, eller inte slö, men heller inte pigg. Ja något mitt i mellan verkligen. Men så kom hindrena fram, och öronen åkte fram och sedan gick det undan! Förra veckans träning fick jag rida en större galopp hela tiden, idag. Då var det korta, hon var så storgalopperad idag min lilla häst att vi inte fick plats i kombinationen och serien. Haha! Och det händer inte allt för ofta. Så hon var otroligt reglerbar idag så det känns toppen inför söndagens två starter. Då ska vi rocka banan!

En bättre start på morgonen

 
Nu har jag hunnit äta frukost, läst igenom Häst&Ryttare och sitter nu och försöker ringa till sjukhuset med mindre framgång. Så jag tänkte ta cykeln till stallet för att kolla till min älskade häst så att hon har klarat natten ute bra, och sedan blir det en sväng till Tierp för att prova på om jag har större chans att prata med någon där.

Gult är snyggt

 
En uteritt nu på kvällen, Kålhagen runt med en pigg häst och en kille med på cykel. Solen sken och det var lagom varmt, varken för varmt eller kallt. Skönt!
Man längtar ju inte alls till sommaren ännu mera och träningar och tävlingar.
 
 

Storbakning

Nikon D300s+ Nikkor 35mm/1,8
 
Nu när jag har fyllt år, så vill man såklart baka något gott till alla som kommer. Så i fredags var det bagarstuga här hemma i mitt kök. Jag stod hela dagen och bakade fyra olika sorter. Det som blev först klart var chocklate chip cookies med mars, sedan blev det rabarber och hallonmuffins, mumma! Biskivier med apelsinchoklad och macrons med mango blev det sista som blev klart. Gotti gott! Dessvärre kunde jag inte servera macronerna då dom kladdade ihop för mycket, typiskt för dom var asgoda!
 
Så nu har jag massvis med bakverk hemma, så vissa får bli nerfrysta och kanske att pappa får några. Sedan blir det några kakor med upp till stallet, då blir alla nöjda och glada!

RSS 2.0