Mera bilder från skotertur


Första skoterturen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag blev det 5 skotrar som lämnade stugan för att ta sig från Lofsdalen till Funäsdalen och tillbaka till lofsdalen igen. Och det blev en hel del händelser längs vägen. Allt ifrån köpa mera ledkort till att en av skotrarna gav upp men som lagades och gav upp igen och funkade igen. Ja en hel del har vi hunnit med. Lunchai Funäsdalen och sitter nu och väntar in middagen. Så det är Mora Nisse som ska göras i köket vad jag kan höra, Något med sprit iaf. Men jag tar mig en kopp choklad och bloggar en stund.
 
Mera bilder kommer, ska bara fixa över dom från mobilen till datorn :)

Saknaden är redan stor

Nikon D300s + Nikkor 50mm/1,8
 
Vetskapen att jag inte ska få träffa dig på en hel vecka, den gör ont inombords. Usch vad detta är jobbigt. Och det kommer att bli en jobbig vecka utan mitt hjärta. Jag vet att du har det bra och att Erica kommer att ta väl hand om dig. Men jag finns nu 50 mil ifrån och kan inget göra, som att ge dig en klapp eller puss på mulen.
 
Jag längtar redan till söndag då jag får hälsa på dig i stallet igen. Älskade hjärta ♥

Dressyrträning 18/3 -14

 
Har kommit fram till att jag glömde musik i båda filmerna. Så ni får väl stänga av ljudet på videon och sätte på något eget. Hoppas att ni överlever utan musik (;

Film hoppträning 20/3 -14

 
Min fina häst, hoppträning 20 mars -14.
Hon hoppade riktigt bra och var så fin.
En print screen från filmen ♥
 
 

På väg

Redigerar ridfilmer i bilen, nu. är vi på väg till fjällen. Äntligen! Så filmer kommer upp här så fort filmerna är uppe på Youtube.

Sista arbetsdagen



Ska bli så skönt med en vecka semester och en massa skidåkning och skoter. Ta det lugnt, inte ha några måsten och vardagen som lägger sig i hela tiden. Så skönt!

Så denna dag får väldigt gärna gå otroligt fort och flyta på bra!

Fullt upp

Dagarna går i ett, jobb, häst och så försöka hinna med livet där i mellan. Sedan är det packning inför fjällen som sket på söndag. Och bakning och allt vad det är som ska fixas. Men allt går, bara man vill!

En morgon i stallet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Tre boxar är mockade och klara, mat och vatten. Jag har fixat i mitt bås, lite krokar ska upp och så fick jag lite idéer som ska försöka fixas. Och en sak, den kommer bli såå bra! Ska bara försöka att genomföra det. Men med pappas hjälp bör det funka.
 
Såg även att stolparna till Coronas hage var inoljade, min häst har blivit en gnagare mer än en häst... Hm. Hon har pinnar i hagen att tugga på med. Men nu bör hon hålla sig helt borta från staketstolparna. Ska även ta och mocka ur hennes hage någon dag då jag har tid. Kanske i helgen?
 
Och såklart har min dam hunnit med ännu en lerinpackning, jag som ska hoppträna ikväll kommer att få borsta minst 1 timme innan. Alltid lika kul med lera i hagarna.

Surprise!

 
Kommer till stallet efter en faktiskt, väldigt bra dag på jobbet, för att springa in och plocka ihop alla höpåsar och ta mig upp på skullen för att packa. Stannar till för att något stämmer inte. Och tittar in i mitt bås. Jo där, är det nu hyllor och väggar, och jag blev så förbannat överraskad att jag tappade hakan. Visst, pappa har pratat om att fixa hyllor i stallet, men jag visste inget om att han skulle göra det just idag. Och inte att det skulle bli såå bra!
 
Hoppade nästan på stället av glädje. Han dessvärre inte med att ta några bra bilder och inte heller att plocka i ordning med sakerna så mycket. Så i morgon när jag är ledig, då ska jag tillbringa tid i stallet för att fixa och dona. Ååh vad jag älskar detta!

Mina hjärtan sitter ovanför tvn

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Åååh! Vad jag älskar bilder. I alla storlekar och fomer, modeller och varianter. Och nu sitter mina två stora hjärtan i liver ovanför tvn, min älskade kille som finns vid min sida och mitt stora hjärta som står i stallet och som varje dag blir lika glad att se en.
Och det är bara så snyggt, att mot den svartbruna hyllan och svarta högtalarna, står det två vita ramar med mina favoriter i.

Den dag...

Den dag jag hinner med att klippa ihop de 2 senaste träningarna i film, den dagen kommer jag att hurra...

Ny mobiltelefon

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Förra veckan var jag och pojken min in till Uppsala, för att gå på bo men vi åkte in lite tidigare för att gå in på Gränby och Telia. Så jag fick med mig en ny telefon med mig hem. Och det var väntat. Min tidigare började leva sitt egna liv och spela musik när den ville, högtalarna var dåliga och den var seg med allt som man ville göra med den. Men nu är det bortglömt och min nya Sony Xperia Z1 Compact gör att allt går superfort, och jag kan blogga på plats när jag vill. Älskar den!

Grymma hästen!

Foto: Ebba | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår var det hoppträning i stallet, och min häst, hon är så förj*vla grym så
hon fixar hittils bästa hoppträningen ever. Hon var så grym!

Uteritt med bästa




Sneak peak


Lila, svart och bling!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Dagens mig, typ. idag är det dressyrträning som gäller, för Uffe. Najs. Ska bli kul att rida för en annan. Har ridit gför honom tidigare men det var ett tag sedan nu. Och utvecklingen med mig och Corona har gått så otroligt snabbt framåt att jag knappt hinner med. Så vi tar allt på en gång.
 
Så dagens outfit kommer att bli lila och svart, men lite bling här och var. Så snyggt! Corona kommer att ha lila schabrak och benlindor, så nu kommer AC att bli något avundsjuk. Haha. Men jag gillar´t!

Fem boxar klara



Har hunnit med att släppa ut alla hästarna och har sedan mockat fem boxar och fixat mat och allt annat till min egna. Bra start på dagen!

Barbackatur i ridhuset

 
Min fina tjej ♥
Idag försov jag mig... Nog good! Så stressad som tusan begav jag mig till stallet, mockade och fixade maten på rekordfart. Förstod att jag inte skulle hinna med att rida ett ordentligt ridpass så slängde på ett täcke och tränsade. In i ridhuset och upp.
 
Och idag har vi gjort det bästa ridpasset ever barbacka. Hon var så fin! Avslappnad redan från början och tog mina hjälper perfekt. Lite jobbigt med galoppfattningarna från skritt men det gick. Hon var inte studsig, flöh inte runt utan hon var med på alla noterna och bjöd framåt utan att bli tung, Gjorde superfina övergångar. Gjorde däremot inte allt för mycket tempoväxlingar, just för att jag red utan sadel, så där har jag något att träna lite extra på. Träffade på Tessan en snabbis i stallet oxå, jag provred hennes häst Amon för otroligt länge sedan för att ev ta hem han på foder. Men han finns tyvärr inte längre. Vila i frid ♥ Så det var trevligt med lite sällskap i stallet. Man är uppe för tidigt för att de andra i stallet ska hunnit upp :)

Tvättar bilen för andra gången



Jo då, nu är bilen ren så behöver inte tvätta på ett år nu. Så kul var det.

Hon är det bästa som finns





Gjorde ett av de bästa passen tidigare idag på mitt hjärta, hon är så bäst!

Ingen hästlukt

 
Faktiskt är jag sminkad, och det känns ganska konstigt. Det är ju inte så ofta man är det nu längre.
Men vi styr bilen mot Uppsala och tar oss en shoppingtur innan bion.

Massage för min dam

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår var även Emelie ut och masserade Corona. Hon kände att Corona var oliksidig i bakkärran. Och det har även jag märkt så har fått tips och massageövningar som jag bör göra för att aktivera baken och få henne att arbeta med ryggen. Så i morgon tänkte jag ta bommar i ridhuset om det inte blir uteritt med ett gäng brudar från stallet. Och på söndag ska det pratas med dressyrtränarren så att hon även kan hjälpa mig med övningar. Ska bli så kul! Jag är så taggad så det finns inte ord för det!
 
År 2014 ska bli mitt och Coronas år!

Erica & Corona

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Erica kommer att rida Corona under den veckan jag är i fjällen, så igår var det dags
för henne att sitta upp för första gången på min dam.

Typsikt

Jag har fotat en massa bilder i stallet, Ercia har ridit Corona och sedan har Emelie masserat henne.
Och så glömde jag minneskortet hemma och jag själv åkte med datorn och pojken till hans föräldrar.
Som det kan gå. Men bildena kommer väl senare ikväll eller i morgon.

Tradera

 
Har slängt upp en massa annonser på min Tradera, dags att kolla in och fynda!
Bland annat det på bilderna.
---> Min butik <---
 

Ryttareliten

 
För er som inte sett Ryttareliten, dags att göra det. Sjukt bra!

Mysig dag i vårvärmen


Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Upp till stallet direkt när jag vakna, valde att ge henne en vilodag då det kommer bli så mycket ridning framöver. Har mycket roligt på gång! Så jag mockade och fixade all mat och tog med mig en vattenkanna och höpåsar med min ryktväska och kameran ner till hagen. Borstade och pysslade med min dam, pälsglans i svansen, borsta bort all lera och så fortsätta med ryktstenen och försöka göra henne päls lite lättare. Hon tappade pälsen och jag fick mera...

Valde även att tempa henne då det var länge sedan, bara för att checka att allt var bra helt enkelt. Gjorde en fläta i svansen, och så hoppas jag att den är ganska så ren till i morgon. I morgon kommer det hända saker, Erica ska rida Corona och efter det kommer Emelie och masserar min dam. En fin fin dag alltså!

 

Detta kan bli en bra dag



Men typiskt att jag måste jobba. Hoppas på samma väder i morgon då jag är ledig!

Lugnt ridpass för att bli av med träningsverken

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Sov lite längre än vad jag hade tänkt, vaknar av att solen lyser mig i ansiktet ♥ Helt underbart!
Kastar i mig frukost och drar på mig ridbrallorna, för att sedan ta cykeln till stallet. Den har stått alldeles för länge så det var dags att trampa iväg kändes det som.
 
Mockade och fixade allt i stallet innan jag gick ner och hämtade in mitt hjärta. Borstade och sadlade för att ta oss an ett lugnt ridpass. Efter två dagar av träning så kändes detta som en bra plan. Att bara ta alla gångarter i ett lugnt tempo och rulla på. Ute på en åker. Alltså det var underbart. Hon lyssnade superfint!
 
Väl tillbaka i stallet blev det hårborttagning på hästen, alltså hon fäller så det smalar om det! Så fram med ryktstenen och det bara ramlade hår från henne. Det var rätt skönt ändåt tyckte hon väl. Och så sist ut i hagen där hon fick gå naken. Mysigt!

Dagens vill ha


Pengar, för att kunna köpa mig vad jag vill...
 
Bland annat en Spooksväst i svart, en röd KL tröja, ett flugtäcke och två regntäcken och sist nya benskydd till min häst. Dagdrömma kan man alltid göra.
 
 
 
 

Licenser hit och dit

 
Har suttit inne på TDB och kollat tävlingar, alltså som jag och Corona ska starta. Första tävlingen beräknas bli på TiRK den 3 maj. Aaah! Jag har bestämt ett datum att börja tävla igen.
 
Den översta bilden är från när jag och Corona tävlade på Lurbo med DIV 3 laget. Laget kom 2a i den omgången. Och det är för 2 år sedan.
 
Så jag har aktiverat Coronas licens för detta år, wow! Och satt och funderade på vilken licenstyp jag skulle välja men tror att jag kör på endagslicenser just för att den övergår i helårslicens när man kommit upp i samma summa. Har kolla men inte hittat allt för många tävlingar innan sommaren i främst hoppningen. Men hittade på ett meeting inte allt för långt bort. Så har alltså två tävlingar inplanerade. Hoppas allt går väl nu så att jag kommer iväg.
 
Men jag kommer att vara på tävlingsplatsen tidigare än 3 maj, då jag har två tävlingar inlpanerade som ska fotas!

Dressyrträning

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 & Tamron 70-200/2,8
 
Idag var det dags för dressyrträning igen. Tacka vet ja Angelika som tränar mig frivilligt, och tjatar på mig. Jag är väl en typisk hoppryttare... Haha. Kul i sammanhanget iaf :)
Idag var det fokus på övergångarna. Och dom satt nästan, eller inte alls. Mycket att träna på för min del. Mitt älskade hjärta var superfin och tog varenda övning super! Hon är en sån klocka. Det var även idag att arbeta med gramenen. Det är ju jag som ska tränas mest. Min tjej vet vad hon gör och hon gör rätt om jag gör rätt.
 
Får se när det blir nästa dressyrträning, kanske redan till nästa helg eller strax innan helgen. inget bestämt. Men i morgon är det dags för hoppträning igen! Kul kul. Kan även vara med på ännu en om jag vill, ska bara kolla jobbschemat så har jag två träningar inbokade. Nu gäller det bara att få någon att filma och fota... Som inte är det lättaste.

Mys i hagen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag var jag inne i ett mockningsmode, tog mig an 4 boxar bara för att jag kände och ville för det. Alltså, haha. Men tror inte att de som fick mockat kommer att vara missnöjda direkt (; Haha.
Fixade i ordning allt med mat och fixade med lite täcken osv. Plockade sedan ner lite borstar, grimman och hästgodis och så knallade jag ner till min dam i hagen. Fyllde på vatten och slet av henne täcket. Nakenfis!
 
Började borsta och ha mig med henne lös ute i hagen, tog med grimman om hon inte skulle bli missnöjd och vilja gå undan. Men det gick galant. Borstade och myste, gjrode lite övningar och så fick ett tynnre täcke åka på. 10-15 plusgrader men typ storm. Så hon fick ha täcket för att det inte skulle blåsa rätt igenom, hon är ändå rakad till hälften. Så hon misstycker nog inte och njuter nu där ute i hagen och med solen i ögonen.
 
Och medan jag vet att min älskade häst älskar sitt liv i hagen gör jag mig i ordning för att åka och jobba ännu en stängning. Det går bra nu...

Länge sedan sist

 
Det var ett tag sedan ni fick se bilder på mig själv, och det var länge sedan jag ens tänkt tanken att fota mig själv. Så fick för mig att ta några bilder bara ändå. Hah.
Nyduschad och fixad för att åka till jobbet, måste in titigare så lär väl dra mig iväg.
Och när jag ser dessa bilder saknar jag mitt långa trefärgade hår... Buhu. Får ta och färga tillbaka till det innan sommaren, det vara bara för snyggt!

Mer galen häst får man leta länge efter, men tur att hon är söt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Sista dagen med att mocka två boxar, i morgon kommer Myntes ägare hem och jag har mockat klart för denna gång. Han är inte direkt svårmockad så har inte direkt gjort så mycket. Men ska bli trevligt att träffa på Matilda igen och prata stunt med henne i stallet om dagarna :)
 
Så efter mockningen tog jag in min tjej, på med benskydden och tränsa. Och så ut på ridbanan. Longerade till en början, och hon måste ha haft mycket överskottsenergi trors ridpasset igår. Jag skrittar alltid fram henne lös vid min sida men idag var det bockningar, slänga med huvudet och galoppera iväg direkt. Fick ta henne med longerlinan för att hon skulle skritta fram. Hah. Spände in henne med longeringshjälpen och började trava henne. Hon fortsatte att vara aspigg och fick världens trav. Försöka få henne lugn och arbeta mera. Men det var lite lönlöst. Så efter ett tag så böt jag varv och gjorde samma där för att sist släppa henne helt. Hon galopperade. Som om det vore hennes sista dag i livet. Knäppa häst.
 
I morgon blir det uteritt om vädret tillåter och på söndag dressyrträning igen. Måndag kan det även bli hoppträning. det visar sig :)

Ridhuset och bommar

 
Idag blev det en dagen outfit! Woho! Första sedan jag fick hem Corona typ.
Iaf så är det ett rött schabrak från Hööks, Sadel - Prestige, Träns - Dyón, graman - okänd och benskydd från Hööks. en enkel outfit alltså :) Jag hade marinblå ridbyxor med en marin tröja och röd väst. sedan mina röda Tretorn fick åka på.
 
In i ridhuset för att plocka fram en studs längs långsidan med 3 bommar och sockerbitar. Och så blev det en linje på medellinjen med 2 bommar och 21 meter i mellan. Dessa hade jag mest för att ha som markeringar vid övningar som jag hade. Plus att jag använde bommarna var för sig som jag red över båda.
 
Började med en övning som jag red i söndags för A. Galoppera längs fyrkanten och göra 2 små volter längs med och i mellan volterna ska man öka på galoppen. Så jag gjorde första volten innanför första bommen, alltså inte över den. Längde på galoppen några språng för att sedan ta tillbaka igen och göra ännu en volt vid nästa bom. Mycket nyttig övning som har gör att man får kontroll över hästen. Man ökar på sitt register av gångarter och tempoväxlingar helt enkelt. Gjorde iaf det några gånger och i båda varven. Både mitt och Coronas sämre varv är höger så vi fick kämpa på båda två innan vi satte övningen även i det varvet.
 
Sedan galopperade jag över bommarna och längs långsidan så jag la volter över bommarna. Mycket tempoväxlingar. För att sist gå in på studsen. Hon tyckte det var otroligt kul! Däremot hade jag satt upp den med för långt mellanrum så fick korta ganska rejält för att hon skulle få plats och hoppa mera uppåt än framåt.
 
Red på den några gånger för att sedan börja göra volter innan och efter och gå in på medellinjen och galoppera över bommarna. Hon skötte sig super och var väldigt duktig. Lyssnade på ett helt annat sätt.
 
Hade även gramanen på henne vid uppvärmingen och första gångerna över bommarna och studsen. För att sedan ta av den och rida sista övningarna.

Hjärtat mitt



En ridtur med Ebba och mynte, gos och fix i stallet. Känner att hästlivet leker och det går så bra!

Dagens ridoutfit



Grå, orange och svart kör vi på idag. Hjärtat får såklart oranget schabrak och kanske att jag orkar linda benen idag med :-)

En välförtjänt vilodag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Var upp till stallet ovanligt sent för att vara jag. Kommer upp och ridlusten försvann totalt. Så jag valde att ge min tjej en vilodag som hon förtjänade nå grymt efter 2 fantastiskt fina ridpass dagarna innan.
Så det blev en hel make over. En rejäl borstning, frisering av man, hovskägg och svans för att sist avsluta med en massa mys och godis. Hon är bra mysig min lilla dam.
En före och efter bild på manen har ni på de översta bilderna, stor skillnad skulle jag vilja säga.

I morgon blir det en uteritt, för att på torsdag bli lite bommar i ridhuset. Hoppas att planerna blir som jag tänkt :)

 

Varmskoning

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I fredags fick jag se en varmskoning för första gången. Och det var häftigt. Väldigt häftigt. Tyvärr fick jag inte några höjdarbilder då jag var så facinerad när bakskorna skoddes så det blev bara fram. Men vad gör det. Lite bilder fick jag och en upplevelse och fick fråga hur mycket jag ville, alltid trevligt! Den dag man kan utbilda sig till hovslagare...

Gäsp

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Corona posade på framför kameran.

Fina hjärtat ♥

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag var det 4 boxar som skulle mockas och få mat och vatten. Så jag hade att göra hela dagen trodde jag. Men blev klar ovanligt fort faktiskt. Tog in min dam för en uteritt. Valde att ta på gramanen idag igen, och hon var så fin! Min lilla dam. Alltså vad jag älskar mitt hjärta så mycket att det inte går att beskriva. Hon var klockren.
 
Så i morgon blir det en lugn uteritt som ska ridas ganska kravlös, men hon ska lyssna. Och tänkte testa ännu ett nytt bett. Vet däremot inte om det kommer att vara för starkt. Men testa kan man alltid.

Dressyrträning

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Tidigare idag har jag varit till stallet för insläpp och fix av min dam för att sedan ta mig an ridhuset och Angelikas instruktioner. Det blev graman på då min dam ofta är spänd just vid framridningen och slappnar av i mitten på ridpassen. Den satt i sidorna för att få henne att lossa på bogarna och få en fin form utan att låsa sig. Och det var kämpigt, både för mig och häst. Denna lektion hade jag behövt för länge sen känner jag.

Det var mycket övningar med att få Corona (och mig) att samla sig och inte bara gasa iväg. Att ha kontroll och fullfölja övningarna, även om dom inte blev perfekta och precis där dom skulle. Och det var kul, kämpigt men kul.
 
En ny träning kommer antagligen att ske redan nästa helg, då jag jobbar nätter och A hade inget planerat lät det som. Så förhoppningsvis blir det ännu en träning och att det ska vara lite ändring på min ridning :)

RSS 2.0