Idag är det min dagMin alldeles speciella dag, dagen då jag får glänsa. Hela 21 år har jag nu funnits på denna jord, livet går fortare än man tror.

Uppvisning

 
Min fina häst, ville visa upp sig lite idag och visst säger en annan och så travar hon iväg med världens flygande steg. Fina Corona! Svarten hängde på och så var det fart på dom. Som tur var är min lätt att lugna ner och ta upp till stallet. En borstning och lite mat i boxen och min dam var nöjd för idag. En vilodag, helt enkelt.

Till Strömsholm

Nästa vecka, nästa lördag, då sitter jag bakom ratten i bilen och styr mot Strömsholm slott för att kolla in nationaldagastävlingarna. Jag har än så länge med mig två flickor från stallet, så jag blir inte ensam. Kameran kommer att följa med såklart, men även plånboken.
 
Men vi åker dit för att kolla på terrängen som går av stapeln på lördagen ca kl 12.30, så den missar vi inte!
Såklart ska mässan gås igenom och jag skulle behöva en ny kortärmad tävlingsskjorta, så jag har spanar in några stycken och denna från Kingsland gillar jag mycket! Men det visar sig vilken som följer med hem. Sedan behövs det lite strumpor, ett par gula och röda strumpor, för att matcha nya snygga outfits. Jag hoppas få med mig allt hem, men det visar sig vad det blir i slutändan. Tomhänt kommer jag nog inte!

Failbilder

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Min dam var inte alls förtjust över att behöva hoppa ett plank med kossamönster på, under hoppträningen i onsdags. Så här får ni lite fina slidestop-bilder på min dam som verkligen la i backen. Och hon var endast fjantig för hon tittade inte på hindret alls.

Fix och trix

 Smörgåstårta fixas inför lördagen och så har jag fått hem en massa rabarber så nu blir det saft och en massa bakning!

Glittrigt och fint, schabrak + huva

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu har det äntligen kommit! Som jag har väntat, och väntat och väntat på detta snygga schabrak. Det är beställt från Börjes, men det har inte funnits i lager på vääldigt länge och jag beställde kanske i februari? Men nu när det är här, kommer även det att få följa med på nästa hopptävling den 8 juni. Jag är så spänd och vi kommer vara så snygga!
 
Nu har jag helt enkelt för många schabrak som jag inte hunnit änvända vid tävling att jag blir förvirrad varje gång jag ska behöva välja. Haha. Vet inte om det är bra eller dåligt. Men många schabrak har jag att inviga!

Hoppträning

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Snälla söta Stina, som hon fotade. Och det var mycket. Jag hade med mig 450 bilder hem efter en hopptäning. Tack tack tack!
Och här kommer de bästa bilderna. Hoppträningen gick bra, jag var inte på topp och Corona fejkade bjudningen ibland och totalvägrade att hoppa ett kossaplank. Dom fina failbilderna kommer en annan dag. Så om man bortser från all trötthet från min sida och kossaplanket från Coronas, så gick det rätt bra ändå.

Schockemöhle Sports summer -14

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Kolla in! Vilka skönheter!
Jag dör en sväng. Som jag har suktat efter detta schabrak och piké sedan jag fick se de komma ut på alla hemsidorna så har jag bara velat ha det hemma hos mig. Och idag så kom det, jag beställde det när Cheval Ridsport hade sin supermåndag, så jag kände mig som tvungen till att köpa det när de blev såå mycket billigare.
 
Det kommer garanterat att sitta under min sadel på nästa hopptävling, den 8e juni. Men jag tänkte inviga det mycket tidigare, kanske på måndagens hoppträning?
 
Jag har för övrigt hämtat ut ett till paket idag, som skulle ha kommit för sisådär 3 månader sedan, men vad gör det. Det är grymt snyggt! De kommer på bild i morgon.

Trasiga favoriter

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
För ett tag sedan så hade jag mina gråa ridbyxor på mig i stallet, kände att byxorna blev väldigt luftiga och stora. Och det var inte så konstigt när jag frågade mina stallkamrater om byxorna var trasiga och dom brister ut i världens asgarv. Dom hade gått sönder i skoningen ändå från grenen och ner till ridstrumporna, på båda sidorna. Jag har aldrig varit med om att ridbyxor som gått sönder så här mycket, och så plötsligt, dom var hela när jag satte på mig dom hemma ca en timme tidigare.
 
Tyvärr har mina röda Whitaker ridbyxor även dom gått sönder i grenen, men det var väldigt länge sedan nu. Jag tror däremot att när jag knallar ner till brevlådan idag, så kanske det ligger ett paket där nere med ett roligt innehåll!

Tittat på

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Några bilder från dagens ridning, jag gjorde i ordning Corona, men Angelika red. Min dressyrtränare. Då jag inte är helt frisk än så valde jag att göra så, och att Angelika kan rida Corona på ett helt annat sätt och hjälpa mig att stärka Corona på hennes sämre punkter helt enkelt.
 
Så det var intressant att se henne rida min dam, men samtidigt tycker jag att det är hemskt och skitjobbigt. Men det är så nyttigt och jag kan inte jämföra mig med Angelika då hon tävlar väldigt mycket högre än mig i dressyr, typ MSV nivå.
 
Så idag var det helt enkelt läktaren som gällde med kameran och förste hästskötare! Hah, men i morgon är det min tur att rida. Då är det hopptränng på schemat, och snälla Stina följer med mig och tar massor av bilder!

Dannemora RK

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
I lördags var jag faktiskt och tävlade, i dressyr. Det gick väl inte sådär super. Så något resultat får ni inte. Då får ni leta rätt på det själv. Men min dam var otroligt vacker ändå!
Första och sista gången kan man väl säga att det blev.

Mockning och fix i stallet

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Var upp till stallet tidigare idag, och för min del blev det ingen ridning. Corona kommer att ridas av min dressytränare i kväll. Då jag känner av helgens feber så valde jag att bara göra stalltjänsten helt enkelt. Men jag var ner till Corona i hagen och borstade, mutade med morötter och sprayade flugmedel. Juste, smorde in mulen med spf 50 oxå! Hon har redan börjat bli rätt rosa på mulen...
 
Så jag ska göra mig i ordning för att åka in till jobbet och köra en stängning. Hoppas jag överlever. Medicinlådan full med tabletter följer med.

Dressyrträning 23/5

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Dagen innan dressyrtävlingen, alltså i fredags så var det dags för en genomgång av programmet och en check av oss som ekipage helt enkelt. Träningen i sig gick bra, men jag hade ingen bra känsla efteråt, och kände mest att tävlingen var det dummaste jag någonsin har gjort. Den får ni reda på i senare inlägg.
 
Stina var så snäll och höll i min kamera, som jag även tror att hon gillade mycket, så hon blir inte svårövertalad till att hålla i den flera gånger så att säga. Och för att vara första gången som hon håller i min kamera tycker jag hon är riktigt duktig!

En vilodag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Då jag har legat i feber halva helgen, jippie. Min första nästan lediga helg så får jag bli sängliggandes halva av den. Nästan sängliggandes i alla fall. Sovit en hel del småtimmar kan man väl säga.
 
Så nu på kvällen var jag till stallet, frågade en i stallet om hon ville rida Corona om hon hade tid, som tyvärr inte hans med. Ja ja, det fick bli en vilodag, så jag fixade så mycket jag orkade i stallet, mocka, fixa mat, fylla vatten i hagen osv. Orkade faktiskt med att slänga in en halv spånbal med! Så nu bör hon klara sig till det blir ute dygnet runt.
 
När jag kom till stallet var det fruktansvärt varmt där inne, så jag öppnar upp alla dörrarna och ställer ut min häst på ridbanan i det svala. Så hon slapp stå på gången. Mycket skönt tyckte hon som knallade runt och letade efter mat där ute. Mycket glad tjej som gnäggar när hon fick komma in igen. Mitt hjärta värms av dom små sakerna ♥ Blev en lång borstning och gos innan hon fick bli nattad och jag åkte hem.

Två stora och en liten

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
I fredags blev det att släppa in lilla A-ponnyn Kalle in till min dam och Svarten. Då han inte klarar av att hålla sig i hagen då hans bästa kompis står på boxvila. Vi gjorde helt enkelt ett försök till att hålla ponnyn kvar inom staketet. Och som det ser ut efter några dagar så var det ett bra val.
 
Men när lilla Kalle väl kom in i hagen så tyckte in min dam att han var allt för rolig. Då Kalle är äldre än Corona försökte han helt enkelt att se om han kunde få ta över ledarplatsen. Det gick minsann inte Corona med på och jagade den stackars ponnyn tills han tvärvände och Corona funderade vart han tog vägen. Som tur är har han gett sig så damen min är åter igen ledaren och håller nöjt koll på sina nya kamrater.
 
Såklart var kameran med och nu får ni se lite bilder som faktiskt blev bra!

24 maj 2014

Ber om ursäkt för dålig uppdatering, men kan garantera en massa bilder de kommande dagarna, allt från ihopsläpp av ny ponny i hagen till dressyrträning!

Waterfordbett

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Har kikat på lite bett som jag kan variera mig med på Corona, och har lite svårt att hitta några som jag tycker passar. Just nu rids hon nästan bara på ett rakt apple mouth bett. Har även flera tredelade bett som jag varierar mellan och ett hackamore. Men igår kom detta på posten, köpt begagnat för ett bra pris. Så på söndag ska det testas nytt bett och hoppas på en positiv reaktion från Corona. Har även funderingar på att köpa ett Beris bett, men det tar vi senare.

Under kärsbärsträden

 
Efter gårdagens ganska så misslyckade ridpass blev det en uteritt idag, med en pigg och glad dom. Valde att skritta fram för att sedan galoppera på en äng, Corona var superfin och lyssnade perfekt. Galoppombyten satt super, även fast vi inte tränar på sånt. Kommer fram till asfaltsvägen och skrittar iväg till en grusväg för att ta en liten galopp till på en mini äng. Fick lite publik när min dam visade upp sin bästa sida och var hur luftig som helst, Min fina ♥

I väntan på något roligt

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Jag tar med mig kameran varje gång jag går ner till hagen, i väntan på att få lite roliga och bra bilder.
Men jag har en för tråkig häst som bara bryr sig om mat...

Något stort

Igår gjorde jag något som jag inte trodde skulle ske riktigt än, jag sa upp mig på jobbet. Jag jobbar mitt sista pass på Max Hamburgarrestaurang den 20/6.

För jag har fått ett nytt jobb, jag har bytt ut 2,5 timme restid med buss och tåg till 5 min med cykel. Det känns lite overkligt att ha jobbet så nära, slippa stressen och få mera tid till fritiden. Och mera i lön. Overkligt, men så sant.

Tvivlar på dressyren

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag är en sån dag då jag tvivlar på om jag verkligen ska satsa på dressyren och försöka ta mig ut på banorna. Och det känns ju super inför lördagens start.
Men vi red igenom programmet idag, och det kändes sådär. Tvivlar. Känns inte helt 100%. Men men, på fredag blir det träning för Angelika så jag får väl hoppas att det lossnar lite och att jag lyckas rida på lördag.
 
Och nej, jag tävlar inte för TiRK längre, utan det är BRF som gäller, men det är inte min sadel eller schabrak så man får använda det som finns helt enkelt :) Men klaga ska jag inte göra som skulle dressyrtävla i hoppsadeln annars...

Min alien

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Från Hööks shoppade jag denna snygga flughuva från HW, samma modell som flugtäcket. Jag gjorde ett snyggt byte med Angelika som hade en för liten flughuva till en av sina hästar och jag hade en för stor till Corona, så nu har hon två huvor som passar perfa! Så när täcket åker på så blir det denna snygga alienhuva hon får ha på sig. Mindre snyggt, men förhoppningsvis är den riktigt bra. Min lilla tjej som bränner sig så lätt om nosen med...
 
Ett par sporremmar fick följa med ner i påsen med, med crocomöster. Som kommer passa perfekt till mina stövlar! Nu ska jag bara hitta på ett par sporrar till, 20 mm med helst rundad hals och inklädda i gummi.
 
 

Bra ridpass

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 & Tamron 70-200/2,8
 
Red ett dressyrpass på en äng idag, hon var mycket fin men tappade ibland kontakten. Red på graman för att verkligen kunna arbeta henne i rätt form och få henne avslappnad på en gång. Red mycket tempoväxlingar i alla gångarter, att ha henne mellan hand och skänkel och så blev det mycket övergångar. Dom sitter inte riktigt än, och på lördag är det dressyrtävling... Det får gå som det går helt enkelt.
 
Under min ridtur och jag hade Corona i galopp, la en volt och tittade ner på något konstigt i gräset. Gjorde en halt, och där ligger en stackars rådjurskid. Vettskrämd, men den tittade upp på oss en snabbis. När jag sedan bad Corona att skritta igen, så stack den så fort de stackars benen orkade. Vilken upplevelse. Tänk om jag hade ridit en halvmeter till höger, då hade vi mosat den stackarn kiden. Som tur var klarade den sig men en smärre chock måste den ha fått.
 
Väl i stallet väntade en längtansfull Svarten på att få komma ut i hagen, så när man väl släpper dom så var det race en stund innan min dam ledsnade och började äta. Haha, hon är inte så mycket för att leka hon inte.

Svårflörtad

NIkon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag var det en svår dam som inte alls blev imponerad av Svartens alla upptåg för att försöka få hennes uppmärksamhet. Hon stog mera på två än fyra ben kan man säga. Haha.
Men söta är dom ändå!
 
Idag vågade jag mig på att sitta upp på min tjej. Pigg och glad, med otroligt mycket motor så det blev att sätta henne i arbete från början. Lyssnade mycket fint och vi provade oss på att rida några vänd snett igenom i galopp för att sedan bryta av till trav. Jag hoppas att det kommer gå bra på lördag då jag rider en LB:1a, nervös tjej.se.
 
Corona invigde även det röda täcket idag, det verkligen öste ner regn hos oss så efter ridpasset blev det täcke på och ut i hagen en stund till.

En bit på väg

Nu har jag skrivit på ett papper som kommer att förändra mitt liv, i morgon är det nästa bit som.ska plockas bort.
Livet går som jag vill nu!

Stallet med en shoppingpåseCorona står nu utan bandage och en påse från Hööks står i mitt bås.
Det son finns i påsen får ni se i morgon.

Nom nom

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Efter att ha fixat allt i stallet med mockning och mat så knallade jag ner till hagen och mitt hjärta. Borstade på henne och myste lite i hagen. Hade varit ute i stallet vid 7 på morgonen - efter 4 timmars sömn - för att byta bandaget, som är bland de sista tänkte jag. Såren ser så bra ut nu.
 
Efter en massa borstning och spraya med flugmedel, mata med äpplen osv så kom solskyddskrämen fram, spf 30. I väntan på att spf 50 ska komma hem så får det bli "bara" 30 nu. Min lilla dam bränner upp nosen så lätt, så nu är det bara att börja i tid helt enkelt. Åker upp i kväll för att bandagera om och så blir det lika måndag morgon, Sedan skippar vi bandaget.

Då kör vi!

Kickar igång ett långpass på jobbet. Kommer vara stendöd när jag ska hem i natt. Jobb 11.30-01.30, nu kör vi!

Rent ska det bli

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Då jag var upp i morse och gjorde rent Coronas sår och bandagerade om allt, mockade och fixade med maten så fick jag en massa tid över som jag valde att lägga på att städa i ordning i mitt bås och smörja rent sadelgjord och benskydd efter hoppträningen i onsdags. Så jag satte mig i t-shirt ute framför stalldörrarna och hade det skönt medan jag gjorde rent och lindade upp alla lindor som jag samlat på mig.
 
Så nu är det snyggt och rent i båset och hästen har det bra i hagen, hon är mest irriterad på så fint jag lindar från hasen ner till karleden. Haha!

Glada besked

Älskar när man får glada besked, på måndag smäller det!

Hela händelsen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jo igår bestämde jag mig för att skippa dressyrträningen på kvällen då Corona hade gått ett sånt fantastiskt pass dagen innan och det kändes elakt att puscha henne till ett hårt dressyrpass dagen efter, helt enkelt.
Så när jag kommer till stallet strax innan 9 på morgonen är Sanna redan där och pysslar med Svarten. Jag planerade då att ta mig en skrittur på min dam och då följde Sanna med. Hon visade mig en ny runda. Som jag tidigare aldrig ridit men som jag vet att många rider i stallet. Så varför inte liksom? Vi skulle ju bara skritta.
 
Problemet blev att när det kom ett dike som Svarten glatt skuttade över så började min dam att fjanta sig och skulle inte hoppa över. Så efter en massa snurrande så upptäckte jag att gräset började röra sig och Corona fick panik. Då ser jag den, taggtråden. Som hade gömt sig under allt höga gräs och blivit övervuxen med åren. Jag får panik. Försöker att lugna ner Corona så att jag kunde hoppa av men Corona fortsatte att snurra och drog in tråden igen runt benen. Tillslut får jag stopp på henne och kan hoppa av. Kollar på hennes ben och kan inte se något. Försökte lägga undan taggtråden så gott jag kunde för att sedan försöka ta oss hemåt. Corona gick på som inget.
 
Väl i stallet upptäcktes det allt mera sår runt hennes vänstra bakben. Två av såren vägrade att sluta blöda. Hittade flera rivsår ju mera jag tvättade och försökte få rent allt. Det största såret sitter precis under hasen på insidan av benet, sedan hade hon flera rivsår runt det och sedan var andra såret nere i karleden med flera rivsår. Panik.
 
Jag väljer att ringa till Ultuna och få rådgivning, såren såg inte djupa ut men dom slutade inte blöda. Fick där rådet att ta ut veterinär som kan göra rent såren. Får efter många samtal tag i distriktsveterinären som kommer inom en timme. Och det bästa av allt, så har vi haft en otrolig tur i oturen. Såren är endast ytliga och veterinären sa det att hon aldrig sett så "fina" sår efter taggtråd. Så nu är det bandage för att få det att läka så fort som möjligt, så ingen smuts hamnar i såren och så är det vila för min dam. Jag är evigt tacksam för att det blev så lite sår som det blev. Tur i oturen, helt enkelt.

Tur i oturenSitter på tåget på väg till jobbet. Är snart hemma igen. Då blir det insläpp av hästar och prata med allt folk i stallet. Och med Corona är det bra, vi har haft en otrolig tur i oturen och jag är så glad för det! Mera berättar jag ikväll när jag är hemma igen.

Utsläppta på bete

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Corona var mera intresserad av maten än om sin nya kompis,
men det kommer nog att gå mycket bra i sommar att ha dessa ihop!

I väntan på veterinärJ*vla taggtråd!

En sån där hoppträning

Splach@Instagram
 
Idag var en sån hoppträning som jag mer än allt hade velat ha på både bild och film. För hon var så fin, så fruktansvärt fin, min vackra dam. Och det är så synd att jag inte kan få se det på film och i bilder, men en annan gång kanske jag kan få med mig någon som vill hålla i kameran.

Sommarhagen nästa!

 
Första gången jag gör ett träckprov, och jag får aldrig svaret...
Så idag ringde jag dit och dom svarade direkt att min dam var 0ad! Så glad, och skönt.
Nu är det ett år till nästa koll. Undra om jag har lika tur som Anne med Hroi och ha henne nollad i fyra år.
Man vet aldrig!
Men i morgon blir det utsläpp i sommarhage för min dam! Kameran är med såklart.

Fix i stallet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Var upp i stallet vid 09.30, pratade med min hovslagare om nästa skoning som blir vecka 24. Sedan blev det att börja mocka, fixa mat och plocka fram till träningen ikväll. Tvättade rent krubban och mockade ur hagen som extra idag. Så nu har hon det topp notch min dam!
 
Bestämde vilket schabrak det blir till träningen, plockade fram transportskydden och täcken. Fixade med skydd och grimmor och allt som rör transportering av min häst. Haha. Men nu är jag ganska så redo för en hoppträning ikväll!

Lami-Cell elite PRO

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu är dom här, dom underbart snygga benskydden från Lami-Cell, de kommer att användas på hoppträningen ikväll, de blir premiären. Detta kommer att bli mina nya tränings och tävlingsskydd. Allt för att vi ska vara lite snyggare, helt enketl.
Så mina gamla från Hööks blir hemmaskydden och kommer aldrig mera att få se tävlingsbanan igen. Det räckte med att dom satt på under första tävlingen. Men nu kompleterar vi outfiten ännu bättre med snygga skydd!

Halvt misslyckadDen ser inte speciellt god ut, så jag hoppas att den smakar bättre än den ser ut.

Sitta i hoppsadeln igen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Efter att ha suttit i en dressyrsadel de senaste 3 ridpassen var det väldigt ovant att sitta upp i hoppsadeln idag. Fick länga något extra hål. Skrittade fram runt sommarhagarna och skrittade sedan över vägen för att rida på ängen breve ponnysarnas sommarhagar. Hon var inte riktigt framme för skänkeln till en början men tog den bättre och bättre efter en massa övergångar. Hon är inte så stadig när man inte har väggar att hålla sig emot, men de är en träningssak från bådas håll. Hon trampade på riktigt bra och valde att lägga mest energi på galoppen. Så det var mycket galoppfattningar från både skritt och trav, lite förvänd galopp och mycket tempoväxlingar. Tyckte att hon kändes väldigt fin mot slutet så det blev inget långt ridpass, utan kort men intensivt.

Dressyr på Corona

Foto: Emil | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

En till bild

Foto: Emil | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Red ett pass på ridbanan idag, med dressyrsadel. Och nu finns det bildbevis på att jag rider i den med. Haha!
Pojken min gick förbi på sin promenad så han ställde snällt upp på att fotografera ett par bilder. Så mera kommer i morgon, när jag har mera tid och är ledig!

Mera, mera bilder!

Foto: Gunnel Hedberg
 
Ännu lite flera bilder från tävlingen förra helgen.
Och jag vet att det är taskig uppdatering här.
Men dygnet har inte flera timmar och jag önskar att den hade det så att jag han med allt jag vill.
Men denna vecka är det tre dagar ledigt mitt i, så förhoppningsvis ska jag vara back on track igen!

Hektiskt veckaEfter en hektisk vecka med jobb, häst och livet, är jag nu på en lokal ponnyhoppning och fotograferar fina bilder på fina ponnysar. Och som vanligt kommer alla bilder upp på Equipe!

Dessa söta nougatmuffins

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
När jag väl fick tid för att baka, då blir såklart problemet vilka muffinsformar man ska ta. Nu blev det gröna formar för dessa söta nougatmuffins. Däremot hade jag inte tillräckligt med nougat för att kunna ha det även på så där blev det ljus choklad med gröna och vita pärlor. Fin fint! Så nu kan man bjuda på finbesök igen!

Tittar på min egen häst
Black and white

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag är inte allt för förtjust i svart/vita bilder, men den mitersta bilden blev riktigt bra.
Nästan så att jag kan rama in den på väggen. Min fina häst som modell, vem annars?!

Mer bilder åt folket

Foto: Ebba | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Kvällshälsning från Corona


Le så brett du kanFör nu är jag i stallet!

LB:1 program från 2006

 
Sitter och försöker lära mig LB:1an, den var inte allt för svår, som tur är. Men tillräckligt för att jag inte ska komma ihåg den en längre stund. Så nu blir det att hårdträna programmet och sedan även träna det på dressyrträningarna.
Den 24 maj äntrar vi banan och ska försöka rida till ett bra dressyrprogram. Jag har inga störreförhoppningar på bra procent, men prestationsångesten börjar redan göra sig påmind som jag en gång har kämpat så mycket med. Detta kommer att vara det tuffaste jag någonsin utsätter mig för i hästväg på väldigt lång tid.

Städa städa städa

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hur kan det komma sig att det alltid är mycket roligare att städa i stallet än hemma?
Efter helgens tävling så har jag bara slängt in allt i båset för att orka ta reda på det någon annan dag. Och idag blev den dagen. Så nu är det skinande rent! Eller inte. Men alla saker har hamnat på sina rätta platser, täcken, lindor och de som ska säljas har nu tagits hem för att slås in. Skönt!
 
Mockade och fixade allt i stallet när jag ändå var i stallet, eller kanske det var tvärtom, jag städade båset när jag ändå var i stallet för att mocka? Eeh. Men i alla fall så är det klart nu. I kväll är det hoppträning som gäller, frågan är vilken färg vi ska satsa på idag, kanske turkost?

Härliga sovmorgon!

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Idag var det sovmorgon, till halv 10. Så fruktansvärt underbart! Så nu har jag sovit så att det räcker och blir över kan man väl säga.
 
Har hunnit med frukosten, köra någon maskin tvätt, färga ögonbrynen och betalat räkningar. Så nu ska jag bara fortsätta i detta tempo och fixa med lite annat. Jag har lunchning av hästar idag så är väl uppe ca 12:30 för det och passar då på att mocka och fixa allt i stallet. Ikväll är det hoppträning som gäller i Dannemora.
 
Bilden är från i lördags när knopparna var ur Coronas man och hon visade stolt upp sig lockig i hagen. Haha!

Uteritt med pojken på cykel

Mobilkamera
 
En söt men envis dam hade jag idag. Som totalt vägrade, och då menar jag vägrade, att hoppa över ett dike. Med så ytterst lite vatten i att man funderade vad min dam tänkte med som bara stog där och fjantade sig. Men men, över kom hon efter en bra stund. Och då var det som ingenting.
 
Och detta skulle bli en lugn uteritt med pojken min som cyklade framför. Inte riktigt som vi tänkte oss. Men hon var fin efter att vi kom över diket i alla fall. I morgon är det hoppträning som gäller, blir låga hopp och ta det lugnt för att inte trötta ut damen.

May. 04, 2014Då var det tävling igen, men denna gång är jag fotograf. Men det är samma klubb som igår, så ni hittar mig på Tierps Ryttarklubb!

Resultat Tierps RK

Film från dagens tävling. Hela 90 cm rundan är med och några språng är med från 1 m.
 
90 cm - 4 fel
Hon kändes superfin på framridning och framhoppning. Kommer in på banan och gör en kanonrunda! Tyvärr kom vi lite nära på 2a hindret så att hon river med bakbenen.
 
1 m - Ute
Framridningen kändes bra och framhoppningen började bra, men vi krashade i oxern en gång och det gjorde att Corona backade av mera och kom inte fram och fick den fina bjudningen hon hade i första klassen. Redan mot första hindret kände jag av ett stopp och det blev de med, hur mycket jag än drev. Efter att ha hoppat det blev det sedan sån fart att jag inte fick stopp på henne. Så vi raceade runt hela banan så efter 4e hindret var det för kort mellan hindren för att jag skulle hinna få tillbaka henne så jag la en volt och hon hoppade sedan 5an perfekt. Sedan kom 6 och 7 på en distans av 6 galoppsprång, och vårat 6e språng hamnade i 7e hindret då det gick för fort. Så där kom sista niten. Mitt fel från början.
 
Men jag är så nöjd med första klassen att den känslan tar över från den andra klassen. Så fin var hon! Så nu taggar vi om till den 24 maj då vi sadlar om till dressyr och rider en LB:1!
 
Pepptalk, avstämning och klädombyte med pappa!

Tierps Ryttarklubb

Foto: Ebba | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Några bilder från dagens tävling, filmer och resultat kommer snart!

Dagen med stort DOm vi inte är bäst idag, kommer vi garanterat bara snyggast.

Förberedelserna är igång

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Dagen började bra med utsläpp av alla hästarna. Mockade min egna box för att sedan vandra vidare till tre andra. Åkte hem för att ta det lugnt och kolla på Ryttareliten två avsnitt som jag missat. Äta lunch för att sedan åka upp till stallet runt halv 12 och byta vatten i boxarna, mat och allt som hör till dessa fyra boxar. Lunchade hästarna och efter att ha mockat ut en kärra ur Coronas hage blev det att sätta sig och börja smörja. Så nu är träns, martingal och benskydd klara. Fixade och donade med allt som ska med och funderade en massa.
 
Har även ställt fram saker inför kvällen, det blir ett dressyrpass för Angelika för att verkligen få en fin och genomriden häst till i morgon för att sedan duscha henne och knoppa. Så jag har en del att göra ikväll. Då är det bra att vara förberedd med en del saker. Då jag redan har putsat stövlarna inför i morgon så blir det mina röda Tretornstövlar på träningen ikväll, med ett pullarträns. Oj så snyggt vi kommer att vara! Haha. Men så får det vara idag, för i morgon smäller det!

En häftig outfit

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
för någon dag sedan klädde jag min dam i gult. Från topp till tå. För även jag hade en gul tröja på mig. Så häftigt! Kände för en massa färg och gult är så sommrigt och fint! Fast jag kan lika väl ha varit kycklingen vid påsk, attans att den redan är över då.
 
Schabraket är från Hansbo, otroligt stort i storleken och jag har fått tag i det begagnat så vet inte vart de går att köpa. Benlindorna är det lika för, hittade begagnade så vet varken märke eller vart de går att köpa. Men häftigt var de! Mitt linne jag hade på mig är från Gina Tricot om jag minns rätt. Typiskt att jag inte alltid fastnar på bild, fast det är även ganska svårt när det är jag som fotar. Hah.

Baka liten kaka

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Fast det blev scones. Som blev väldigt goda, som tur var. Nybakat till frukost är alltid gott!
Så har försökt mig på att starta denna morgon bra, resten av dagen blir nog väldigt lugn så att säga.

RSS 2.0