Äntligen!

En dator som funkar!
Så nu kan jag börja skriva ordentliga inlägg igen, om ni vill såklart?
Dessvärre finns det en massa bilder på den kraschade hårddisken, så den måste lämnas in.
Gråter floder för dom förlorade bilderna.
 
För övrigt är det sämst regler på Horse Showen i helgen, ingen kamera får följa med.
Fotoförbud med systemkamera. Sämre än sämst!

Full fart!


Gymnastikhoppning


I onsdags var det ett gymnastikpass på schemat, Corona skötte sig bättre än bäst! Jag red fram med graman, bland annat för att vi inte har sett bommar på ca 3-4 veckor. Så en pigg tjej var det, och för jag ville att hon skulle jobba genom hela kroppen och inte kunna fuska. 

Jag har en drös med bilder och även film, men de ligger kvar på kameran... Men en ny hårddisk är på väg till datorn, så förhoppningsvis kan jag blogga bättre snart. Därav typ ingen bloggning alls, tar sjukt lång tid att skriv från mobilen. 

Typsikt

Datorn har kraschat, vet inte när jag kan skriva ordentliga inlägg igen. Inte för att någon saknar att man skriver nåt här.

Sweden International Horse Show

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu är det gjort, biljetter till Friends är köpta, jag och Frida kommer åka,
söndag förmiddag och kolla på hoppningen.
Kameran planeras att följa med, och såklart har en lista på saker jag ska kolla in påbörjats.
Spännande!

Efter många år


Nu är du ren, en ny omgång får du i vår. Kan säga att det märktes att den i b te blivit tvättas på typ 6 år... Haha. Men nu är det gjort grundligt.

Energi i stora lass

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår lyckades Corona ga omkull i hagen, av sitt egna misstag. Hon såg verkligen förvånad ut när bene försvann under henne på grund av leran. Jahapp tänkte jag. Så idag blev det longering för att se till att damen inte hade ont. Och det kan jag inte påstå att hpon hade. Började med att trava henne i ena varvet, och så när jag kunde konstatera att hon inte var halt där så böt jag.
 
Då fick Corona fnatt, och det blev galopp. Och ingen kort galopp, utan hon tog i allt vad hon kunde typ. Så när jag väl fått stopp på henne, så blev det att ta av longerlinan och sedan bara en smackning och hon for iväg som en kanon. Sedan motionerade hon sig själv i kanske 15 minuter? Och det var galopp hela tiden, fram och tillbaka. Bocksprång och flygande trav. Alltså shit, vilken uppvisning jag fick. Haha!
 
När hon lugnat ner sig och kunde skritta lugnt igen så spände jag in henne och arbetade henne på lina några varv, för att sedan skritta av och pysslas om i stallet.
 
Det här med att ta en lugn period uppskattas alltså inte av Corona, så jag får helt enkelt arbeta henne hårdare på våra uteritter. Inte lätt med en krutburk till häst!

Vackra smycke

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu hänger det där, det vackraste av alla smycken.
Ett hjärta med en häst, perfekt.
Jag älskar dig, Emil ♥

Programridning

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Det var länge seda nu, men jag har ridit en pay and ride idag. Red en LB:1, det nya programmet för 2015. Corona var superfin på framridningen, alltså på vår utebana, då det reds i vårat ridhus, våda lyx!'
Tillbaka till Corona, vi började väldigt bra, men önskar att jag ridit henne mera framåt och gjort mera tempoväxlingar. Men det är bra att vara efterklok! Stina var med och tog en massa bilder på framridningen, som ni ser. Sedan filmade även Stina hela ritten i ridhuset. Som ni ser nedanför. Angelika skrev protokoll och Sofie var domare.
 
Väl inne i ridhuset tyckte Corona att det var väldigt konstigt att det låg sockerbitshinder längs med kortsidan, alltså där våran bana slutade. Ridhuset är 20x60 och mitt program går på 20x40 bana. Så efter ett par volter så slappnade hon av.
 
Jag tycker ändå att jag red ett hyffsat program, det var missar och det både kändes och syntes. Corona blev sueprtaggad vid galoppen och det kommer ni se på filmen. Haha. Men få tillbaka och rätta till för att sedan fortsätta. Sofie gillade att jag red nogranna vägar, plus för det! Och att jag har en väldigt fin häst och är ett trevligt ekipage att se på. Alltid kul att höra! Eftersom Angelika förde protokoll så fick jag ner alla siffror och kunde räkna ut procenten, som då slutade på 72,321%(!!!). Wow, kändes verkligen inte som att det var en sån bra ritt. Men alltid kul att få nya ögon på sig. Hon kommer att ha flera programridningar, så jag planerar redan nu att vara med på så många jag kan nästa år. Längtar redan nu till mera träning och tävling!
 

Ut på öppet hav

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8
 
Redo! Inväntar sambo med full bil så att vi kan styra mot havet och Ålandsbåten.
Tidigare idag har jag ridit en programridning, de får ni läsa mera om snart.

Dressyrtrim

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Efter en lång jobbdag blev det stallet och ett dressyrpass på min dam. Hon började med att bråka med mig för att sedan släppa och bli riktigt fin, fick fram mycklet bra gångarter. Skönt! Vi red igenom programmet och sedan blev det lite träning av längningar i både trav och galopp. Tror att jag satte några till slut. Men de är inte lätt att sitta ner på henne. Haha, hon får så stoor trav!
 
I morgon är det programridning som gäller, ska rida en LB:1, det nya programmet för 2015. Najs! Så håll lite tummar åt mig, har en som är med och skriver protokoll, en som fotar och jag får nog till en som filmar med. Men jag tar hellre en film från ritten än bilder. Håll alla tummar!

Uteritt på en stark Corona

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Uteritt med Karina på Leo, en pigg och stark tjej satt jag p. Gjorde väldigt mycket övergångar och tempoväxlingar för att över huvud taget ha nån form av chans på henne idag. Haha. Lite bocksprång kom med i galoppen med. Hon blev finare och lyssnade bra fast att hon fortsatte vara stark. Men men .man kan inte få allt jämt!

Vi ser det snöa, vi ser det snöa! Kapp, idag har det snöat för första gången hos oss. I alla fall som jag har sett. Kul!

Hjärtat ❤


Myspys med hjärtat, en vilodag för henne och jag har fotat lite hoppning, trevligt!

Den 4 november 2014

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Fick ett sms av jobbet i morse, "kan du börja tidigare?", självklart och så bar det av till stallet.
Gjrode allt i ordning i stallet innan jag hämtade in Corona. Jag började faktiskt med att spola benen på henne, för att öva med vatten och slang. Mycket fin tjej! Borsta och mysa innan Karina kom och vi gjorde sällskap på en uteritt. Corona skötte sig bra men det kom in ett bocksprång i den korta galoppen vi gjorde. Haha!
 
Nu ska jag bara äta upp det sista och så ska jag fara vidare till jobbet. Ha det så bra idag!

Resultat Gävle RS

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Bästaste Stina var med ännu en gång och det var bara hon och jag faktiskt. Så jag har ni kört min egna häst i transporten för första gången!
 
90 cm Stilbedömning - 12 hinderfel + tidsfel
J.a.g  r.e.d  s.ä.m.s.t. Nej föresten, värre än sämst. Jag var så dålig att jag inte skulle hoppat klart banan. Så dålig. Men min häst kämpade på bra! Vi fick med oss två bommar ner och det blev ett stopp då jag red så dålig väg att till och med Corona protesterade. Så minuspoäng till mig!
Men då det var stilbedömning tycker jag ändå att hon gav bra med feedback och ändå höll siffrorna bra på mig. Så alltså såg det bättre ut än vad jag kände. Kanske tur det. Fick 48 p av 70 på bedömningen. Mestadels 7or. Och hade jag ridit som man ska så hade poängen defenitivit blivit högre. Så hem och kämta på!
 
100 cm - 0+0 fel(!) 10e placering(!!!!!!!!)
Vi tog revansch, kan man verkligen säga. Jag red Corona från det att jag satt upp till att jag satt av. Hon var så grym! Världens bästa Corona! Vi kom lite tokigt in på kombinationen båda gångerna men hon räddade mig min änglahäst, vackra underbara! Jag red inte mot klockan alls, utan var hel överlycklig att ha kommit till omhoppning. Vår första tillsammans. Men det visade sig att det räckte till en 10e placering av 50 starter och 13 placerade. Underbar känsla!
 
Och såklart en film från dagen, jag hoppas ni inte behöver kritisera min ridning allt för mycket i första klassen, jag vet att den är dålig.
 

Nytt, nödvändigt och snyggt!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hämtade ut ett paket från HorseMeUp.se, mycket bra! Den innehöll ett ryktset från Jacson, där jag främst var ute efter massageborsten, liniment, hästgodis och en blingad nummerlapp som visade sig vara två när jag öppnade! Najs!

Sista tävlingen

 
Gävle Ryttarsällskap, 90 cm med stilbedömning och 1 m i bed två faser.
Håll tummarna för mig!

Äntligen färdig...

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu är jag äntligen klar för dagen, började med stan och shopping för att sedan ta mig till stallet och ta in alla hästarna, fixa mockning och mat till Corona. Putsade allt läder och så var det hem en snabbis för att äta och så tillbaka till stallet för att rida och fixa till Corona.
 
I morgon är det tävling, sista för i år. Jag är mera nervös över att jag ska köra bil och släp själv än vad jag är för själva tävlingen. Håll tummarna för mig nu!

RSS 2.0