Övning ger färdighet!

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Igår red jag igenom LB:2an, som ska ridas nästa helg på tävlingen. Och måste säga att det tar sig, Stina filmade och fotade så att jag idag kan sitta och gå igenom vad som ska tränas på inför detta program. För nu tar det sig fort, och det är så roligt!
 
Har gjort i ordning en kort film en som inte ville visa sig här på bloggen, så in och kolla Splach på instagram i stället för där finns den!

Min vackra flicka!

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Älskade stubbåker ♥

Ta hand om mig själv dag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En kort dag i stallet, välförtjänad vila till Corona och nästan lika till mig. För det blev bodyscrub, hårinpackning och nymålade naglar idag! Värsta egna spadagen. Sedan har det bakats lite bröd, hittat ett recept, på antagligen världens supergoda cheesecake, som jag tänkte försöka göra. Småplockat hemma, diskat och annat tråkigt som måste göras när man inte har en mamma som springer runt och gör allt åt en.
 
Nu är det dags att åka till jobbet och ta mig an några timmar för att sist hinna med ett stallmöte ikväll.

Hoppträning 24/8

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ja, då var det dags för hoppträning. Och jag kan inte påstå att jag var så taggad. Men men. En fin Corona som blev väldigt lydig hade jag i alla fall! Mycket styrkeövningar som passar oss perfekt just nu. Korta och länga galoppen, massor av bommar, studs och sedan blev det enkelhinder på slutet som jag valde att inte hoppa då Corona varit så fin under passets gång.
 
Och jag skrev att tanke är att rida sista hopptävlingen den 19 september, jag vet inte ens om jag kommer hoppa klart denna omgång av träningar. För jag är så omotiverad till att hoppa när hästen inte ens försöker, eller ta i för att hoppa felfritt. Men men. Det återstår att se!
 
En kort film på en av rundorna i början då Stina var tvungen att åka hem sen - mycket förståeligt då det blir fruktansvärt sent! - så ni får klara er med detta!
 

Resultat Falu RS

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
LB:1 - 65,89% 4e placering!
En fin Corona på framridningen och hon fortsatte att hålla den! Så galet fin, några små missar men över lag mycket fin. Halterna satt mycket bättre och det var bara så kul! Och denna fina procent räckte till en 4e plats av 29 starter! Så galet roligt! Min första placering med färgad rosett!
 
LA:1 - 61,05%
Min debut, så nervös att jag visst knappt vart jag skulle ta vägen. Men med värmen som var denna dag och tajt mellan starterna så orkade Corona inte hålla samma energi i denna klass. Så vi tappade mycket på just dn punkten. Jag fick inte fram henne där jag ville och det blev mycket kämpa för att hålla henne i rätt gångart, kan man säga. Men hon var superduktig och jag är så nöjd ändå!
 

Update på shoppingfronten!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ett nytt pannband med bett damp ner i brevlådan för ett par dagar sedan. Sitter nu på ett av mina "rida-hemma-på-träns", så det ser lite mera neutralt ut i stället för färgat pannband. Sedan har nya Back on Track stallbandage kommit hem, så de gamla ska säljas. Större storlek så de passar mycket bättre än de gamla. Så nu kommer min prinsessa att må så bra!
 
Sist men inte minst så har jag fyndat tömkörningsgjord, pessoasele och tömmar! Så nu ska det allt börjas tömköra och lära mig det! Mycket för att variera träningen för Corona och för framtida unghäst, när det är dags för den att bli tömkörd så ska jag redan kunna det. Skönt! Så nu är det bara att börja träna på detta med!

Nya racerdojjorna är på!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Tidigt i morse kom hovslagaren och fixade nya racedojjor på Corona! Mycket snyggt, och såklart passar jag på att ta några bilder, mycket häftigt!
Mina egna planer ska sättas i verket i morgon hoppas jag, och såklart få ni vara med så gott jag hinner på alla äventyr! mera berättar jag senare när jag själv har fått svar på mina frågor.

Många beslut att ta

Foto: Stina
 
Sedan tävlingen i Tierp har jag grubblat på mycket. Och det har varit tuffa beslut som måste fattas. Som ni märkte var det ännu en gång inga höjdarresultat, och jag är missnöjd med både min egen och Coronas insats. Och jag har fått komma till insikt att detta inte är hållbart längre. Vi har kämpat tillsammans i 1,5 år, med att ta oss igenom alla dessa hopptävlingar, och vad är det för resultat? Efter i princip varje tävling. Jag har nollat totalt 5 starter av 32 totalt. Och av dom 5 är 4 st clear round i 90 cm. Förstår ni att det börjar kännas?
 
Så jag har bestämt att den 19 september, blir min och Coronas sista hopptävling tillsammans. Vi kommer då att hoppa 90 cm och 1 m. Sen blir det enbart satsning på dressyren. Inga undantag. Vi kanske kommer hoppa lite hemma själva eller åka på någon enstaka terrängträning, men mer än det blir det inte i hoppväg.
 
Mina mål för 2015 i dressyren, är redan 2 avklarade, och jag har startat 4 klasser. Så jag har större förhoppningar där faktiskt. Nästa delmål är att starta LA:1, och det kommer vi göra på lördag, om allt går bra.
 
Detta är inte riktigt vad jag vill, men känner att jag inte har allt för många val i denna fråga.
Möjligheten att kunna sälja Corona och köpa en ny häst är minimal, då hon inte är någon ungdom längre och man får inte mycket för en äldre häst. Sedan känner jag mig inte "klar" med henne, vi har mycket kvar att lära och då vill jag inte ge upp det. Så i höst är det helt enkelt inte mycket att göra än att enbart satsa på dressyren, har en hel del starter i höst, bland annat med div 3 laget om jag platsar. Så håller tummarna för detta i stället!
 
Allt blir inte alltid som man tänkt sig!

Resultat Frösåkers Ryttare

 
LB:1 - 65,18%
En mycket fin Corona på framridningen, mjuk och stadig. Men när jag bad om mera tryck och en aingen högre form så kom det aldrig riktigt fram. Så väl inne på banan var hon kvar i en lite ostadig form, hade velat ha med bakbenen mera för att sedan kunna få ner formen bättre. Men det gick sig inte denna gång. Inga större missar, mest våra dagliga problem, halterna är något vi tränar ständigt på och som har suttit så bra senast i onsdags. Men nu ville hon vara giraff och det var våra sämsta poäng. Jag är mycket nöjd med ritten, och vi hamnade precis utanför placering, tyvärr.
 
Här kommer filmen såklart!
 

Lite nytt och fräscht!

För er som är uppmärksamma så är det ny header på plats och ny bakgrund, mycket ljusare och fräschare!

Resultat Tierp Ryttarklubb

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En dålig dag, och det gör mig less. Men här kommer mina kassa resultat.
 
1 m - 8 fel + tidsfel
River 3an, Corona lyfter inte tillräckligt och tyckte det räckte. Vi kom lite nära men inte överdrivet men tillräckligt för henne att inte behöva ta i så mycket och river hellre. Sedan ett stopp på 5an där jag bromsade hela vägen in i hindret. Mitt fel!
 
110 cm - 8 fel + tidsfel
Samma visa igen, river 3an igen, utan att ha kommit så dåligt och sedan en tvärnit på 4an. Jahapp. Samma skit igen. Lite bättre efter men inget märkbart.
 
En skitdålig dag, och det är inte första gången, nu är det allvarligt nära på att sluta med hoppningen helt. Stora tankar på att säga upp hoppträningarna på bums alltså. Skita i detta, vi kommer inte längre än såhär, 4 fel eller mera i varje klass och det gör mig så jäkla besviken, hela tiden.Det är inte roligt längre.
 

Homemade och allt som hänt!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Oj oj, nu var det länge sedan. Livet rullar alldeles för fort framåt att jag inte hinner med datorn mer än att betala räkningar på. Ungefär.
Men sen sist jag skrev har det hänt en hel del! Jag gjorde min första alldeles egna sylt och saft på alla jordgubbar som plockades hos Ulva. Mycket roligt!
 
Jag har dressyrtränat, anmält mig till flera tävlingar, och jag inleder höstterminens tävlingar med att åka till Tierp på torsdag och hoppa 1 m och 110 cm. Och samma vecka på lördag kör vi nästa dressyr och rider en LB:1 i Frösåker. Sedan rullar det på med en massa roliga tävlingar!
 
Men den största nyheten är att jag sagt upp mig på ICA, men kommer förhoppningsvis att påbörja nytt jobb inom snar framtid. Har även Statoil kvar, så jobb det har jag!
 
Det var lite av vad som har hänt och kommer att hända, så hoppas jag att få igång bloggen aningen mera i framtiden. Det har varit lite för mycket med jobb, liv och häst. Men det ska förhoppningsvis snart ordna upp sig igen och jag är i balans.

Recept på kladdkaka i mugg!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Här kommer receptet på kladdkakan i mugg som flera ville ha och jag har varit otroligt seg på att dela med mig av den. Superlätt, så hoppas att flera väljer att göra detta :)
 
2,5 msk vetemjöl
2 msk socker
2 msk kakao
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt
15 g smör
2 msk mjölk
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en liten mugg som tål mikrovågsugn och rymmer ca 2 dl.
2. Smält smöret i en skål i mikron i ca 40 sek. Häll smöret över mjölblandningen i muggen. Tillsätt mjölken och blanda till slät smet.
3. Grädda kakan i mikron på 700 W i ca 1 min. (Olika från mikro till mikro så prova er fram!)
4. Toppa med valfri garnering och ät direkt ur muggen!

Mysigt!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Efter en bra ridtur så kom sambon förbi stallet, och blev utrustad med en borste och fick börja massera Corona. Och vem tror ni njöt till 110%? Som ni kan se på första bilden så hängde Corona så bra länge, så kul att se!
Corona är lite speciell, för desto hårdare man tar i, ju skönare tycker hon att det är. Så sambon fick ta i med hårdhanskarna för att få denna dam att tycka det är skönt, och lyckades, det gjorde han!

RSS 2.0