Gör oss redo

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Stallet är fixat och klart, transporten framkörd, höt i nätet och täcken är nerplockade. Vi är på gång!
Ikväll är det hoppträning som gäller, för ingen mindre än Arnold Assarsson, jag längtar! Vi ska åka till Hesselby Gård utanför Uppsala för denna träning och bilen börjar rulla strax efter kl 18.
 
Som jag har längtat efter denna träning! Ända sedan jag fick se att den fanns, att den passade in i mitt jobbschema och till att jag anmälde mig. Gaah! Ska bli så roligt! Men när jag ser anmälningarna så är väl det bara jag som rider på den lägsta nivån, så hoppas de blir övningar även jag klarar av. Söta snälla Stina följer även med och agerar hästskötare och fotograf! Vilken tur jag har som har Stina!

Stallvisning Upplanda Hästgård

 
Här kommer den! Och jag låter som en, jag vet inte vad. Haha! Vad fult det låter att höra sig själv prata via filmen, men hoppas ni gillar den och att ni får en liten inblick i hur det ser ut hos mig och Corona! Om ni har några flera frågor ang stallet eller något speciellt som jag gör om dagarna, skriv gärna en kommentar! Det skadar inte att fråga :)
 

Testing

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
För någon dag sedan så fick jag äntligen tummen ur och sydde dit min knapp på tävlingskavajen igen, det tog väl bara sådär ett par månader. Haha! Men när jag ändå var i gång så passade jag på att prova nya plastrongen, och vad säger ni, blev det bra? Jag är i alla fall mer än nöjd! Och vi kommer vara så snygga på tävlingarna framöver!

29 januari -15

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Fina tjejen levererar! Red en sväng i ridhuset idag, det typ snöregnade ute. Mysigt....
Men jag hade en fin häst! Det blev att rida korta bitar ur LB:1, och sedan var det mycket övergångar och tempoväxlingar. Och det sistnämnda måste vi träna en hel del mer på. Usch vad man har försummat vissa saker. Inte bra!
 
Och på tal om programdelar, jag har anmält till årets första dressyrtävling. I början på mars, i Gälve. Vi är anmälda till LB:1 och LA:1, jag kommer dö. Varför jag har valt att anmäla detta kommer ni få läsa en annan gång, för nu måste jag till jobbet!

Hemstickade, mysiga raggsockor


B&J, tv och raggsockor. Mysigt!
Efter en dag med jobb, tittat på både hopp- och dressyrträningar och pussat på min fina tjej. En bra men hektiskt dag. I morgon blir det bättre uppdatering!  

Hoppträning 26/1-15

Foto: Stina & Frida | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Gårdagens träning började väldigt bra, men slutade i typ katastrof. När piloten hade tänkt att lära sig rida, det vet jag tyvärr inte. Men hon var förj*vla dålig i alla fall.
Vi hade bara banträning, hopapde fram på sammanlagt 4 hinder och sedan var det att hoppa banan på en gång, bara en massa hinder ur sväng, korta distanser och titthinder. Inte för att min stannar för något sånt fjantigt som en svamp under hindret. Men som sagt, träningen började bra och när vi hoppade banan första gången kändes det väldigt enkelt. Men så höjs hindren och piloten visar sin värdelösa sida och gör inget åt det. Så filmen ni kommer få se, den är det klippt väldigt mycket i och en hel del kom inte ens med. För så mycket skäms piloten över att hon red som hon gjorde.
 
 

En tur i snön

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Fina,  älskade Corona, du är så vacker ♥

Början på en film

Nikon D300s + Nikkor 18-200/3,6-5,8
 
Idag har jag påbörjat en film, som ni kommer att få se senare. Fick förslag att visa er runt i stallet, och som sagt, idag har den påbörjats. Tänkte börja klippa och klistra i den direkt. Så efter att ha släppt ut alla hästar och mockat, fixat och städat i stallet så började jag. Hoppas ni kommer gilla den!
 
Jag använde även mitt nya objektiv, mycket bra! Redan nu gillar jag det mycket! Dessa bilder är tagna med det, och filmen är gjord med det objektivet.
 
Och ikväll är det dags för hoppträning! Denna gång för Cia, hoppas på roliga övningar och att jag rider häst redan från början, och slutar upp med att fegrida. Corona visar mig vägen bara jag ber om det. Så be för f*n!
 
Sedan han jag med nöd och näppe att boka en tid för vaccinering, så tisdag den 17 februari tar jag och Corona en promenad ner till XL vet i Örbyhus för att få en spruta och sedan gå hem igen. Så skönt att ha en veterinär nära! Synd bara att han inte har tid för att åka på akutärenden på häst längre. Men är man en populär veterinär så får vi hästägare ta det, finns ju flera veterinärer!

Prat, planering och skratt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Skrittade ut med Stina på Flipi, mysigt! Barbacka med en massa täcken, det blev en massa prat och skratt. Älskar detta alltså! En massa mys med Corona och sedan ut i hagen för att få lunch, jag fixade allt i stallet och pratade med Åsa om att släppa ihop Corona och Trinity, får se om det blir av och när. Skulle vara roligt om det gick, men Corona är så pass hög i rang att det inte är lätt att hitta någon hon accepterar. Men men, nu kanske jag har hittat en häst som passar!
 
Nu ska jag göra mig i ordning för att åka och jobba, i morgon är det dags för hoppträning hemma, för Cia.

Hoppträning för Christine

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Vad jag älskar reaktionen från andra, som jag inte alltid känner, när jag berättar att min gamla dam fyller 18 år i juni. Idag var en sån dag. Christine, som jag räknat ut på ett ungefär att jag red för på ridskolan, var väl sisådär 8 år sedan. Henne tränade jag för idag. Och hon känner Corona sedan tidigare, Ett wow och gillande blickar när man berättar åldern och får till svar, "vad hon är blank och fin i kroppen, det där är en välmående häst". Då fylls hela kroppen av en sån lycka att den inte går att beskriva. Vad jag älskar denna häst!
 
Träningen började kanonbra, verkligen skitbra! Värmde upp med enkla basicövningar för att sedan börja travhoppa, och forsätta på båge över en oxer, ni kommer kunna se på filmen. Min fina häst hoppade som ingenting. Hindren höjdes och fick en liten tvekan från Corona, men som besvarades från min sida att "det går bra", vilken kämpe jag har!
 
In i en kombination som inte var några svårigheter alls, riktigt lekande lätt! Kändes kanonbra! Sedan blev det dags för bana, och mina hjärnspöken kom fram. Började bra men när det blir långa distanser börjar huvudet spöka på mig och jag plockar i Corona, slutar rida häst och bara åker med. Klart att hon inte hoppar då. Så efter en massa övertalning från min sida och plocka bort dessa spöken så övervans även det och vi fick verkligen till en kanonbra sista runda! Så nöjd med denna träning, och tack söta rara Stina för att du alltid ställer upp och hjälper till som hästskötare och min privata proffsfotograf!
 

Röda glittrande stenar

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Till dressyrbanan, så vill vi vara glittriga, röda och snygga! Så för att göra outfiten liten mera komplett kom det hem en plastron med röda stenar på i veckan. Mycket snygg! Det bästa med den är inte att den är snygg, utan att jag fick välja stenarnas färg helt själv. Najs! Nu fattas bara ett nytt och lackat träns, ett specialdesignat schabrak och en hel kavaj. Det sistnämnda är för övrigt väldigt enkelt att fixa, bara en knapp att sy dit!
 
Schabraket är desto svårare, då jag inte riktigt vet vart jag kan beställa det i dom färger jag vill, för hur den ska se ut. Det vet jag! Tänk er vitt, rött bling och röd passpoal. Vart kan man beställa sånt tro?

Fina damen gör sig finare

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu var den här igen, kylan. -10 grader och min lilla dam fryser direkt, så byte av täcke till morgondagen, till ett tjockare. Och så är det dags för dubbla ridtäcken igen. Vad gör man inte åt en frusen dam?
 
Ett ridpass som var rätt bra ändå, inte lika fin som igår, men ändå nära. Hon hängde sig lite i innertygeln ibland, för att göra sig bekväm och slippa undan arbete. Såklart. Men lyckades få bort det rätt bra, hoppas jag. För i morgon är det dags för träning, åker till Älvkarleby och tränar för Christine, ska bli roligt! Var många år sedan sist, typ när jag red på ridskolan och knappt hade börjat i hoppspecialen.
 
Har pratat lite lätt med henne, och självklart känner hon till vilken häst jag sitter på, många som vet det i dessa trakter, och av flera anledningar ska det då bli väldigt roligt att hon ska få se Corona igen. Spännande!

Hästarna ute i sina hagar

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Alla hästarna är ute, blev en tidig morgon då det snart är dags att jobba. Jag hade tur att hinna med mockningen och byta vattent i hinkarna, så blir det lite mindre att göra ikväll och efter jobbet. Skönt!
 
För övrigt har jag införskaffat lådor till mina täcken, praktiskt! Så nu ser det nästan städat ut i mitt bås, och det kommer komma en film på hur jag har det i stallet, så håll ut! Men jag vill inte göra den så länge jag inte har ordning och reda, det är inte så fint att visa upp annars!

Ett sånt där bra pass

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Underbara vackra häst, vi är så tillbaka! Vi är redo! Nu ska det bara finslipas i hoppningen igen så att vi kan sikta mot de högre stjärnorna!
Ett sånt underbart ridpass, satt och log hela timmen igenom. Jag har hittat en sån enkel knapp, som att använda gramanen vid uppvärmningen, och tar sedan av den, alltså sitter den i sidorna och inte mellan frambenen. Jag vill att hon lossar bogpartiet och inte låser den. Tar av den och hästen fortsätter att vara klockren. Vi har gjrot allt från travlängningar till förvänd galopp. Fick henne att jobba i en otroligt fin och avslappnad lång och låg form innan det var dags för skritt och passet klart.
 
Nu längtar jag ännu mera på min dressyrsadel så att vi kan börja hårdträna och finslipa ännu mera!

Dåligt samvete

Jag gillar inte när jag inte bloggar, får så dåligt samvete att jag inte uppdaterar. Men jag ska göra mitt bästa för att ta tag i detta igen och få ut ett gäng med inlägg!

På resande fot

Dagen har gått i ett, Uppsala på morgonen, stallet direkt efter de, hem och äta för att nu sitta i bilen på väg till sambons föräldrar. 

Jag har en hel del roliga inlägg på G, så håll ut! 

Luftsprång

Nikon Coolpix s3300
 
Ååh vad jag älskar dessa uteritter!
Vi skrittade genom samhället för att sedan skritta över en massa åkrar och till slut hamna på en snötäckt äng - japp, vi fick snö i natt! En trög Trinity som sedan fick världens fart och en Corona som var pigg och mest var i luften än på marken. Men som mellan alla luftsprång gick väldigt trevligt!
 
En massa fix i stallet, äta stenhårda bullar och så fick Karina låna min bil hem igen, så nu är det cykel som får användas. Insläppet har jag, så upp till stallet igen blir det. Sen blir det att hämta Karinas trasiga bil, tur att jag har en mekaniker till sambo!

Ute på promenad


Det har blivit lite gjort idag ändå. Stallet fixat, duschad och har fixat en massa tråkigt som måste göras.

Ikväll blir det lugnt hemma hos sambons föräldrar som bjudit oss på mat, gott!

En hage att gå i om dagarna

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En massa har blivit gjort i stallet idag, har klippt av en del grenar för min dam att tugga på, hon har börjat äta på staketstolparna igen.... En slicksten har hamnat i hennes hölåda, mycket bra tyckte Corona som genast tog lite av den. Sedan har vattnet bytts mot nytt och fräscht. Känns bra att min tjej har fått lite att göra i hagen med, att hon ändå har något att sysselsätta sig med.
 
Och så hade jag gjort i ordning en tunna med vatten och en massa smaskens till henne, så att det skulle frysa och jag kunde vända upp och ned på den. Men såklart kom det bara plsugrader och den blev aldrig klar. Typiskt. Men men, en slickten fick det bli i stället, inte riktigt lika roligt men det får väl gå.
 
Har ni något annat tips på vad som kan ställas ut i hagen för att sysselsätta henne?

En massa skratt med två glada hästar

Nikon Coolpix s3300
 
Ännu en uteritt, med en massa galopp i snön, en stark Corona och en pigg Trinity. Alltså underbart!
Corona tyckte jag var oerhört elak som inte lät henne hänga på Trinity i galoppen, men lite måste man allt jobba för att man ens ska få rida ut. Det är inte meningen att man bara ska lalla runt jämt. Så jag fick en galopp där det fäktades en hel del med frambenen och som var så kraftfull att jag knappt orkade med att hålla henne. Kramp!
 
Karina skrattade och vi hade bara så roligt! Ett av våra specialistämnen att komma in på är helt klart hovar, mycket intressant! Allt från hoven i sig till skoning, broddar och snösulor. Ibland blir man nog inte riktigt klok på våra diskussioner! Men roligt, det har vi verkligen!

En burk med morötter

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Något jag älskar med mitt jobb, det är att man ibland kan få med sig hem en massa morötter, äpplen och Coronas favoriter, päron. Idag var en sån där bra dag, då jag fick med mig 3 kg morötter, inte illa!
Så jag fixade fram en burk med lock - dumma råttor!!! - ställde mig vid diskbänken och började hacka upp ca 1,5 kg av dessa morötter, och la ner dom i burken. Perfekt!
 
Då jag gör i ordning Coronas kraftfoder i mitt bås, så kan jag lägga i några morotsbitar i hinkarna direkt! De andra 1,5 kg får ligga i säkert förvar bland mina fodersäckar, så de inte blir uppätna av oinbjunda gäster.
 
Ger ni något godis eller belöning till era hästar?

Ett försök till ridpass

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Vi gjorde faktiskt ett rätt bra ridpass, men efter halva så kände jag att min kropp började protestera och ville ha i sig någon form av näring. Så det blev inget svårt eller avancerat ridpass. Vi jobbade med övergångar och fortsatte med öppnor och slutor från träningen i måndags. Lite galopp blev det med innan vi avslutade och skrittade ett par varv.
 
Åker upp till stallet igen innan jobbet, hovslagaren kommer och jag har sån tur att Sanna hjälper mig idag. Tack så mycket för det! Annars hade jag behövt dela på mig.

Uteritt i snön

Nikon Coolpix S3100
 
En härlig uteritt med Karina på Trinity och så fick vi sällskap av Mathilda och Micke en bit då han skulle promeneras. Jag och Karina tog oss en svängom och red Rumbo runt med en massa galopp i snön och snöstyltor i hovarna, japp sulorna kommer på i morgon. Typiskt nog.
 
 

Hoppträning 12/1 -15

 
Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Min häst, hon var fantastiskt fin, men samtidigt fruktansvärt pigg. Ju mera vi hoppade, ju starkare blev hon. Det var länge sedan hon var såhär stark. Men hela framridningen satt jag och log, min vackra häst gjorde öppnor och slutor i trav och galopp, knappt bekymrad alls. Vackra fina!
 
Vi hade en lång framridning och det innebar mycket dressyrridning, innan vi gick in på hinder. Corona hade en liten test på hur högt man kan hoppa över ett 60 cm hinder, och det kan bli ganska högt (; Så glad var min dam att äntligen få hoppa! Vi gjorde flera olika övningar som ni kommer att få se i filmen. Nyttigt! Så nu har jag en massa att träna på, känns skönt!
 
Kan säga att vi hoppade en hel del högt idag, inte för att det var något bekymmer, men hindrena låg runt 120 cm. Så vi har mera att ge!
 

Close up

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

En pall senare

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Utsläpp av hästar, tog väldigt mycket längre tid då man var tvungen att ta alla typ en och en och pusla i en massa snö med vissa. En hoppig Corona tog jag ut som drog världens bockrepa när hon släpptes i sin hage. Mockning av tre boxar, sopa stallgången och fixa en massa i stallet. Sedan var det dags att ta reda på pallen med pellets som stått utanför sen i fredags. Och som ni kanske ser på bilderna gör vi en beställning tillsammans i stallet, så det var väl 8 pallar eller något sånt som kom.
 
Vad använder ni för strö till era hästar? :)
 
52 säckar på en pall, och det tog min 30 min att flytta hela pallen utifrån och in. Tungt var det, men skam den som ger sig! In kom alla säckarna, och det var bara tre stycken som gick sönder, wow! Jag lämnade vissa saker till att göra senare, kraftfoder och vattenhinkar, då de kan frysa. Och jag ska ändå upp igen då jag har insläppet med idag, och sen är det hoppträning ikväll!

Corona ♥

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

En massa snö, överallt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
För den som har missat, så är stormen Egon över oss, och har gett ifrån sig cirka 2-3 dm snö. Som jag idag har pulsat runt i då stallplanen inte var plogad när jag kom till stallet i morse. Jippie!
Att dra en skottkärra med en 25 liters dunk med vatten och fyra höpåsar är ingen höjdare. Men det gick! Och det blev blött...
 
Men en Corona kom in i stallet och vi klev senare in i ridhuset, då Corona inte är skodd med sulor än, de kommer på onsdag. Blev tokigt med hovslagare sist. Så funkar de inte så bra att rida ut när de är snö överallt och 0-gradigt. Men men!
 
Vi bättrade på det vi övade på igår, hon var så sjukt lång och låg när jag travade fram att jag knappt kunde förstå att det var min häst jag satt på. Mycket fin flicka! Så vi gick i princip bara igenom alla gångarter och sedan göra några övergångar. I morgon är det första hoppträningen för året, så ville spara på lite krafter till dess, kan man väl säga. Kul kommer vi ha det!

Hej mitt vinterland! Nr 2


Jag laddar upp för stallet, att kunna ta mig dit börjar jag med. Har kommit någon dm snö under natten ser jag... Och såklart snöar det fortfarande. 
En tallrik med gröt gör gott i detta väder! Tror allt att det blir en ridtur i ridhuset idag igen, även fast jag tänkte mig en uteritt från början.

Fotogenisk

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag kan inte riktigt förstå, hur fruktansvärt vacker och underbar häst jag har! Hon tar andan ur mig!
 
Vi börjar med att rida världens bästa pass, med lite mera trim är vi snart tillbaka med den balans vi hade innan, och styrkan bakifrån har redan nu börjat komma tillbaka. Jag vet inte hur jag kan tacka Bea för det hon gör. Hon har gjort underverk med min häst! Kan så varmt rekommendera Bea för alla! Hon är helt fantastisk och jag kommer nog aldrig kunna tacka henne tillräckligt för att ha "fått tillbaka" min Corona.
 
Dagens övning var övergångar, och med lite mera trim som sagt så behåller vi formen i alla övergångar igen. Vi är så redo!
När vi skrittat runt i ridhuset för att flåsa ur damen, så tror ni inte hon visar upp sig på detta sätt då?! Jag har en så fotogenisk häst så det finns inte. Min älskade vackra häst! Jag ångrar inte en sekund att jag köpte just dig ♥

En fråga

Om ni har några frågor får ni gärna ställa dom i detta inlägg, så ska jag besvara dom så fort det kommit in tillräckligt. Även om ni vill att jag skriver om något speciellt.

Så länge åker jag till jobbet, och håvar in pengar i slutet på månaden. Ha en bra lördag!

En fredagskväll


Mysfilten, B&J och en bra bok får avsluta denna kväll. Men jag fortsätter helgen med en massa jobb.
Cash is king! 

Frida och Covitha

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Några skutt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Det är lite att börja om från början, men med bättre förutsättningar. Idag var hon fin väldigt tidigt, och vi började tidigt med övningar som lösgör henne och får henne lite mera igång. La oss på volt i trav och gjorde en massa övergångar, skritt - trav och trav - skritt. Höll på så till hon hade släppt i båda sidorna och jag kom åt henne bättre. Började sedan med att rida med tagen bakdel, på volt. För att sedan övergå till galopp och bara låta henne rulla på något varv i ridhuset åt båda hållen innan vi började på att jobba även där. Där blev det galopp - skritt och trav - galopp. Just för att få henne med mig.
 
För att göra allt detta mycket roligare så hade jag ställt upp ett sockerbitshinder på stor volt vid läktaren. Så vi skuttade över det några gånger i båda varven. Vi har ju hoppträning på måndag och det kan bli spännande, hoppas Stina vill vara med och fota/filma.
 
Sen att det var underbart väder ute gör inte saken sämre!

Som dag och natt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Alltså haha! Första bilden! Corona bekantar sig med nya boxgrannen som hon är mindre förtjust i. Sedan är hon ju bra på att ge fina intressanta bilder. Hon kan min flicka!
 
Och för att ha gått så pissigt dåligt att rida idag, var hon en helt annan häst idag. Jag som hade tagit till mig hjälp för att lyckas lossa min dam. Som idag släppte direkt när jag tog tyglarna. Så i stället blev det att jobba lite med att få igång bakdelen och hålla ihop sidorna. Ett mycket givande ridpass blev det.

Snöslask och strömavbrott

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag hade tur som han få ut alla hästarna i detta snöblandade regnet. För när jag står och mockar, då släcks hela stallet, kul... Men som det verkar vara är det hela Örbyhus som är strömlöst och fick höra en liten aning om att hela Tierp är det med. Alltså jippie.
 
Så jag fick lämna allt i stallet för att bege mig hemåt, hur ska man kunna sops stallgången i mörker? Jag hoppas att strömen kommer tillbaka snart, för smutskläderna blir inte tvättade, stallet inte fixat, proslinet blir inte diskat osv osv.
 
Men jag sätter mig med en bok och tända ljus och väntar.

Mina mål för 2015

Jag har funderat ett tag på vad för mål jag vill uppnå med detta nya år, som ska bli det bästa häståret! Vi är så taggade att ge oss ut på tävlingsbanorna och visa vad vi går för, på riktigt.
 
Våra största mål är att starta 110 hoppning och rida ett LA program på godkänd procent. Men för att kunna ta oss dit har jag flera delmål.
 
I hoppningen är första delmålet, att rida två felfria ritter på samma dag och tävling. Sedan vill jag starta div 3 laget för Björklinge, hade varit väldigt roligt! Jag vill kunna känna att 1 meter är lätt, det är ett till av delmålen. Sist ska vi ha galet roligt på tävling!
 
I dressyren är det helt annorlunda, nu med en dressyrsadel kan jag sätta mera realistiska mål och som jag kan sträva efter dagligen. Men vi börjar med tävlingsmässigt. Där första delmålet är att rida ett LB-program på över 60%, som jag sedan vill öka och kunna rida på över 65%. Även i dressyren vill jag rida div 3 laget. Och för min del är ett mål även att jag ska kunna känna ett lugn, och inte bli så nervös på tävling.
 
Som jag ser det känns alla mina mål realistiska och att jag faktiskt kan uppnå dom detta år. Jag tror att det är fullt möjligt att vi även kan bocka av flera av delmålen, och det förhoppningsvis inom snar framtid.
 
Sedan finns det alltid mål utöver själva tävlingarna. Och det är framförallt, ha roligt! Vad vi än ger oss in på så ska vi ha roligt i det vi gör. Jag vill ha så många bilder på allt vi gör tillsammans, jag vill verkligen dokumentera allt! Och det ska inte bli sämre detta år.
 
 

En snabbis på Hööks

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
När pappa ringer för att fråga om gummisnoddarna jag har i Coronas man när jag knoppar, finns i vitt. Då blir man rätt fundersam. Såklart var jag och sambon inne i Valbo just då och där finns ju Hööks. Så in där och köpa med mig både gummi- och silikonsnoddar. Undrar fortfarande vad han ska göra med dom...?
 
Men hur kan jag som hästmänniska komma ut från Hööks utan att ha köpt något? Jo men än så länge har det inte gått. Så jag fortsätter den trenden, hästgodis, sadeltvål och en marinblå luva fick följa med mig hem! Nödvändigt som ändå skulle behövas relativt snart. Nu är det bara alla dessa fodertillskott som min dam får, som ska fyllas på. Eller nästan all mat hon äter måste fyllas på. Så snart lär det bli en tripp till Wollerts och fylla på!

En kort promenad

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En seg Corona tog jag med mig på en kort promenad idag, musklerna som släppte igår, känns som träningverk. Kan man jämför med. Så jag kände att det var bäst att gå en kort sväng så hon fick röra på sig och förhoppningsvis bli av med den.
Efter lite mer än halva rundan började det hända något med min tjej. Hon ökade takten och började verkligen att se sig omkring. Innan var det lite "måste jag verkligen?". Så antar att det värsta av värken släppte på henne. Skönt! Så i morgon blir det ett lösgörande ridpass i ridhuset skulle jag tro. Det är stenhårt överallt nu när snön regnade bort och det fortsätter att hålla minurgrader....

Vad händer kan göra med en hel häst

 
Idag har jag stått och gapat, så fruktansvärt häftigt!
Bea kom ut till oss idag, hon skulle gå igenom Corona då jag har känt på Corona att det sitter någon spänning i bak på henne, jag får inte fram henne för skänkeln och när hon väl går framåt känns det som att jag har en framdel och en bakdel separerade från varandra. Bea är utbildad equiatriker och gjorde undervärk med min dam!
 
Vi satte lite akupunktur på henne, i bogen och bak på ländryggen, på vänster sida var det inget speceillt, behövdes bara lite massage och så släppte det lilla som fanns där. Gick över till höger, och där satt det. Det som jag har känt i ridningen hittade Bea, med hjälp av nålar, massage och magneter lyckas hon släppa på alla Coronas spänningar. Hela ryggmuskeln var späng, från manken bak till ländryggen och så satt det en låsning i höger höft. Förstå att det har känts konstigt att rida...
 
När Bea var klar visade hon på lite övningar jag kan göra, hon tog bland annat tag i svansen och som gungade Coronas bakdel, som är för att få igång refelxerna i bak. Men när hon gjorde det, blev Corona som en kokt spagetti och hela hon följde med i rörelsen, då förstår ni hur lösgjord hon blev.
 
Så nu blir det vila idag och i morgon, men tänkte ta en kortare promenad med henne i morgon för att hon ska få röra på kroppen. Och nu blev jag ännu mera sugen på att träna och rida en massa, nu när Corona är fit for fight igen!

Vi är på gång!

Foto: Älskling | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Här kommer dagsfärska bilder på mig och Corona. Nu var det väldigt länge sedan ni fick se ridbilder.
En väldigt fin Corona satt jag på, så det känns bra att låta henne vila två dagar nu för en genomgång av Bea sitter verkligen perfekt i morgon!
 
Vad tycker ni, ser hon lika trevlig och fin ut som innan vilan? :)
Nu längtar jag ännu mera efter dressyrsadeln!

Kolla in dom öronen!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I morse, var jag upp till stallet och gjorde allt klart där, tog in Corona för borstning och på med benskydd, täcke och träns. Skirttade fram henne längre ute innan vi gick in i ridhuset för att hjälpa AC göra klart allt och sedan släpptes hon, min flicka. Och hon hade roligt. Ni får se i början på filmen hur Corona racear runt som en galning i ridhuset, och vi stog bara och skrattade. Vi smackade inte ens åt henne!
 
Efter att ha varvat ner min dam, så höjde vi upp lite hinder och vi avslutade med att hoppa 120 cm. Mycket fin tjej! Och hennes öron har nog aldrig varit så spikade framåt tidigare! Hon hade verkligen superroligt!
 
 

Så mycket händer på kort tid

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Lång dag i stallet, precis vad jag behövde. Städade i mitt bås, rengjorda Coronas krubba, mockade och fixade en massa höpåsar, fyllde på med nyponpulver och tog sedan in för en ridtur på världens bästa Corona! Allså vackra underbara häst! Jag är verkligen lyckligt lottad som har fått köpa denna häst.
 
Idag satt den, nästan. Nu är de bara att jobba vidare! Vi måste få igång bakkärran igen, den som sackar efter. Haha! Nej men sedan vilan har hon inte velat arbeta med bakdelen, alltså att det är för jobbigt. Men idag var vi på väg. Det är traven som är kämpigast. Men kunde ta av gramanen och hon gick i en stadig form och sänkte sig nästan bara mera. Det går aningen fort men det har med bakdelen att göra. När man tänker efter så hänger allt verkligen ihop, och nu är vi på G, så mycket!
 
Efter ridningen blev det att olja in hennes hölåda, som hon såklart var snabb på att trycka mulen mot. Så jag har lite att fixa ikväll vid insläppet, haha! I morgon är det dags för löshoppning och på måndag kommer Bea ut och går igenom henne. Snart är första hoppträningen och jag är så taggad!

RSS 2.0