Kötta!


Ens lediga dag spenderas genom att tvätta transport och måla. Alltid lika kul...

Nya fina racerdojjor!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag har sån tur att min hovslagare lyckades hitta en lucka för skoning av min dam. Och självklart är det Lundkvist Hovslageri som utför det grymma jobbet!
Så nu är nya dojjorna på plats och det vankas hoppträning ikväll och på fredag är allt packat och klart för att åka upp mot Orsa och mitt och Coronas första meeting!

Nu är det sommar!


Jordgubbar, lite socker och grädde, nu ska det njutas!

I morgon är det hovslagaren tidig morgon och sist hoppträning på kvällen!
Däremellan jobb!

Programridning 24/6

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En sak är säker, jag kommer aldrig mera vila Corona innan jag ska åka bort och göra något dylikt igen. Det var ett test för att se om jag fick fram mera motor ur henne om hon vilade dagen innan. Och jovisst fick jag det, men en häst som knappt gick att svänga på köpet!
 
Så med en otroligt dålig framridning, fick näst intill endast rida henne otroligt böjd och få henne att flytta för skänkeln och att hela tiden reagera. Tänka framåt och neråt. Men men, gick väl sådär. In på collecting och Corona börjar slappna av lite i alla fall. In på banan och fick trava runt lite där, och efter ett par volter vid domaren så gick det bättre.
Red igenom hela programmet med en del missar, men ett sånt tryck i Corona att vi vann poäng på det, satsade mycket mera i både trav och galopplängningarna och det gav resultat. Mycket kul!
 
Så överlag så var det en okej ritt, vi hade en del missar, bland annat så blev det ett kortare avbrott i galoppen som snabbt åtgärdades. Annars var Corona rätt fin, aningen för hög i formen då vi inte riktigt kom överens, men som sagt, annars en helt okej ritt! Det roligaste var att enligt samma domare som förra veckan så var detta bättre, så hela 69,46% blev det! Kul!
 
Ett mysterium är hur Stina kan få så bra bilder på ett ekipage som inte var överrens på framtidningen. Den ska jag fundera på ett tag!
 

Roslagens Rid & Körklubb

Foto: Sara Wennberg

Resultat Roslagens R&KK

Inga bilder från denna tävling, pappa åkte med i stället för Stina :)
 
1 m - 4 fel + tidsfel
Alltså, en perfekt runda! Så sjukt fin min vackra häst är! Men jag rider iväg henne till 3an och kommer på mitt misstag alldeles för sent. Men annars är jag så nöjd med rundan!
 
110 cm - 8 fel + tidsfel
En mycket bättre runda än min debut på denna höjd. Corona kändes kanonfin och vi började banan riktigt bra, sedan hade vi fått en aningen för stor galopp till kombinationen och Corona upptäckte att vi inte skulle få plats. Rätt smart häst jag har ändå. Men typiskt, ännu ett stopp. Sedan blev det ett räcke med oss ner på vägen oxå. Annars kändes det som att vi hade ett bra flyt och hon kändes verkligen jättefin!
 
Fanns däremot en fotograf på plats så ska invänta lite bilder från henne så får vi se vad som kanske får visas här.
 

Programridning 18/6

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
I torsdags var jag på en programridning hos Uppsala Ponnyklubb, red en LB:1 och ska tillbaka på onsdag igen för att rida ännu en LB:1. Men tillbaka till torsdagens ritt.
Corona kändes inte bra alls på framridningen utomhus, hon gick emot och tog inte det stödet som jag erbjöd henne. Men fick till en hyffsad så att hon var varm i kroppen. In i collecting ring i ridhuset och hela min häst förvandlades till världens powerhäst. Vi kunde näst intill rida passage i stället för trav. Kanonfin! Fick stödet som jag bad om och allt bara klaffade. In på banan red runt ett par varv. Väl vid halten när jag börjar programmet så ser Corona något i vänstra hörnet och ni ser ju själv vilken "snygg" halt hon gjorde.... Haha. Programmet fortsatte bra men med reservationer på travlängningarna då jag inte tyckte att jag hade henne helt där jag ville. Och det där läskiga vänstra hörnet var inte enkelt att rida ut i. Avslutar fint och jag var supernöjd!
 
Fick efter programmet prata med domaren och få protokoll. Och jag kan säga att jag överträffade mig själv. Hela 68,03% (!!!). Helt galet! Så sjukt nöjd men ändå hade vi missar. Min fina vackra häst! Och vi tackar Stina för så snygga bilder! Jag är lyckligt lottad som har en Stina!
 

Hoppträning 15/6

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En katastrofträning, jag var sämst. Punkt slut.
Dålig känsla, dålig ridning men en riktig kämpe till häst som försökte rädda upp allt jag gjorde fel. En avramling, som jag helt och hållet får ta på mig, inget att tveka på. Snygg landning med då man landar på fötterna!
 
Men ni får se andra gången vi hoppar en liten bana, bättre ridning men inte helt bra.
 

En sån där bra dag

 
Släppt ut hästarna i morse, mockade och gjorde allt klart.
Cyklat en runda för att få med mig en bukett blommor hem, handlat och varit till mormor.
Nu tänkte jag fixa till en middag och sen en snabb bakning innan jag åker mot stallet och hoppträning!

Vackra flicka

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ett par varv på lina i ridhuset medan regnet smattar mot taket. Mys!

Det finns fortfarande hopp

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag kan ärligt erkänna att jag inte haft motivationen till allt som har med stallet att göra. Eller rättare sagt, jag vill vara i stallet men ridmässigt så funkar vi inte just nu. Vår svacka har varit lång nu och jag börjar tro att vi aldrig kommer att starta några mera tävlingar. Men idag fick jag se lite ljus i tunneln. Vi fick till ett helt okej ridpass på ridbanan idag, det är en lång väg kvar men idag visade både jag och Corona på att vi kanske klickar i alla fall. För när vi väl får till det, så kan jag nog tro att vi är rätt snygga att titta på!
 
Så Corona fick idag stå med belöningen slicksten och på med sin nya Back on Track ryggvärmare som vi vänjer in. Tack och bock sa Corona för att sedan gå in i boxen och sova en stund innan det var dags för kvällsmat. Mysigt!

Snart kanske det är dags

 
I väntan på att sommaren ska komma så hänger min nya klänning där,
kvar på sin galge men fått sällskap av ett halsband.
Men snart ska det väl ändå gå att inviga det!

Läget med Corona

Nikon D300s + Nikkor 18-200/3,5-5,6
 
Och så har vi Corona, som denna vecka har lyckats med mycket. I söndags kväll var det foderstrupsförstoppning och vet fick komma ut och göra rent. Vilade måndagen och reds sedan 3 dagar för att sedan gå omkull med mig på ryggen ute i skogen och skaffa sig en massa skrapmärken och en lärkaka över rumpan. Aja. Så nu skrittar vi för att jag klarar inte av mera pga ben och armvärk kan man väl säga. Mer eller mindre mörbultad alltså.
 
Annars så dom dagarna jag red var hon kanonfin och kändes verkligen super! Men vi skrittar över helgen och så får vi se hur det ser ut i början på nästa vecka om det blir att rida igång helt igen.
 
Känns som att vi har all otur man kan få nu... Ge mig lite tur i framtiden tack!

Det där med att fylla år

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ja, då var det gjort, jag fyllde hela 22 år i söndags, och det var ingen speciell ålder att fylla. Så nu är det bara att vänta till 25! Men i alla fall så fick jag några presenter, ett vinglas till min superfina samling, älskar dom glasen! Även grillbestick, så nu slipper vi såga oss igenom köttbitarna. En tröja från mamma min som det står "I'm a limited edition" på, häftigt! Sist men inte det minsta, är en kamera. Ingen vanlig kamera utan en kamera som ska sättas in i transporten så att jag kan se Corona när vi kör! Längtar galet till den är installerad och inne!
Men först ska en tvätt av transport göras....

Skolbal

Nikon D300s + Nikkor 18-200/3,5-5,6
 
Måste säga att dessa två tjejer var så sjukt snygga! De går ut 9an och som tradition på Örbyhus Skola så är det bal. Och jag vet inte hur många som jag har fotat sedan jag själv gick i skolan, men måste nog säga att denna gång var den som jag fick bäst bilder! Jag är i alla fall nöjd, så får jag hoppas att tjejerna är det med!

Resultat Frösåkers Ryttare

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Behöver jag säga att Stina är typ bäst på att fota! Så grymma bilder! Och jag blir nog lite avundsjuk på att min häst är så snygg!
 
1 m lagklass - 4 fel
En fin Corona på framridningen och framhoppning, upptäckte däremot att underlaget på framhoppningen släppte en hel del så fegred lite för mycket. Väl på banan så tittar Corona till på siffran på första hindret då den blåser ner men väljer att hoppa ändå! Puuh! Annars tycker jag att de blev ett bra flyt banan igenom, fick tyvärr med oss 3ans räcke ner då jag började plocka lite för mycket i henne i stället för att rida på framåt. En del svåra svängar men som jag ändå tycker att vi klarade oss igenom rätt bra. Corona räddade mig någon gång men annars kändes det som en bra runda! Och laget slutade för dagen på 5e plats av 11 startande lag. Men vi fick ändå komma in på prisutdelning då vi slutade 3a i totalen av de 3 omgångarna!
 
110 cm - Ute
Det tråkiga med denna klass är att i resultatet står det utesluten men jag skulle haft 16 fel. Domaren valde att utesluta mig när jag fick mitt 16 hinderfel, och det känns otroligt surt!
Annars, kändes det som att vi inte fck till något flyt. Jag tappade kontrollen över Corona och valde att göra en halt, för att sedan som "börja om" och hitta tillbaka till galoppen, som vi däremot inte gjorde och det blev en nit på räcket. Men men, ingen bra 110 debut, men det är bara att bryta ihop och komma igen. Höjden är inte problemet!
 
Så ni får mina rundor på film, även fast jag inte är stolt över vår 110 start.
 

RSS 2.0