Det där med varmskoning

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 

Frågan kom när Corona varmskoddes första gången, ”Vad tycker du om varmskoning?”. Nu har Corona blivit skodd ett par gånger jag kan nog få till ett bra svar på den frågan.

Jag kan börja med att berätta att jag har en grym hovslagare, Linus. Han är otroligt lugn i sin hantering med hästen. Första gången blev Corona en aning förvånad av lukt och röken som kommer från hoven när Linus passar in den. Men idag bryr hon sig inte märkvärt. Hon har vant sig vid det.

Det som är största fördelen med varmskoning är att skon blir perfekt anpassad efter hoven, eftersom att du lägger den varma skon mot hoven. Då ser du alla ojämnheter och som hovslagare kan man rätta till det och skon kommer sedan att ligga an hoven perfekt.
Sen är det nog en inbillning, men jag tycker att skon flyter in mera i hoven vid en varmskoning än vid en kall. Att skon hamnar mera ovanpå hoven vid en kallskoning och när det är varmskott så smålter den in mera och ligger mera i hoven, eller som en del av hoven. Lite svårt att förklara märker jag. Haha.

Men som en summering är jag otroligt nöjd med att varmsko och kommer nog inte att byta om jag inte verkligen måste. Detsamma gäller min hovslagare!

En kort film när Linus värmer Coronas högra bakhov.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0