Some beautiful orange roses

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Tog oss några skutt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Dagens ridpass bestod av hoppning! Nu var det ca 1,5 vecka sedan senaste träningen och så är det tävling på söndag. Då det är lagklass och debut i 110 cm! Så kände att jag ville hoppa igenom henne lite lätt. Så hindren låg inte på några stora höjder, räckena ligger båda på 90 cm och oxern på 1 m.
 
Red fram i trav över bommarna till vänster, behöver få Corona att lyfta och arbeta med ryggen. Bra övning för det! Sedan började jag att hoppa fram på ett av räckena och la sedan till det andra. Och såklart låg alla hindren på mycket lägre höjder! La sedan till oxern och började hoppa som små banor. Höjde sedan upp hindren och Corona kändes riktigt fin! Känns som att det kan gå an på söndag och bli en bra debut.

Sommarkläderna är på

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu är det dags, att sommarkläderna åker på. Corona har gått några dagar med detta redan. Uscha! Så tidigt jag fick sätta på allt i år... Såhär kommer alltså Corona att gå hela sommaren, men med olika flughuvor bara. Skönt ändå!
 
På tal om så är detta Rambo Fly Rug det bästa! Behöver endast flugspraya Corona vid ridning och så sköter täcket resten. Bättre än bäst alltså!

 
Där jag trivs bäst ♥

Mys i stallet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Insläpp av hästarna, klart på ca 30 minuter. Borsta, mysa och pyssla med Corona, lite massage och damen somnar. På med zinksalvan över nosen och dam blir irriterad. Haha. Corona bränner sig på mulen sommartid, så det är solkräm dagtid, spf 50 såklart! Och zinksalva som återfuktande på kvällen. Dom dagar jag hinner och kan vill säga.
 
Sedan har äntligen tavlan blivit klar, skönt! Så nu kommer vi som har hästarna inne nattetid i sommar kunna hålla koll på hur vi kan vecka för vecka. Och ni kan ignorera min otroligt fula handstil, tack.

I en rasande fart

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår så var det middag och gott i Valla, grillat till huvudrätt med en massa grönsaker, ostar och ugnspotatis. Låter inte så illa vah? Och till efterrätt så kom min gigantiska biskvi in! Okej, gigantisk var att ta i, men den var stor! Den serverades med jordgubbar och grädde, mums mums!
 
Sedan for vi in till Furuvik och kolla in premiären med Stiftelsen på scen. Inte illa! Alltså var det en rätt bra lördag med först tävling och sedan festligheter.

Resultat Dannemora RK

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
LB:1 - 58,75%
En kanonfin Corona på framridningen, med gårdagens dåliga ridpass i bakhuvudet så var detta som dag och natt! Kommer in på banan och jag blir lite nervös, Corona tog tillfället i akt och hittade på lite eget kan man väl säga. Fick inte igenom ställningen som jag ville, Coronas motor dog av stundvis och i första travlängningen så lyckas vi med att trolla in lite galopp. Aja, det var helt enkelt inte vår dag. Bättre lycka nästa gång!
 
Men måste säga att jag känner att de ändå var en bra tävling, för att vara en sån "katastrofritt" så fick vi ändå 58% och det innebär att våran lägstanivå är rätt hög. Så hur blir procenten när vi är på topp?
Mera träning och träna på att tävla, så ska vi snart sätta det! Våran tid är inte nu, den kommer!
 
En film kommer inte denna gång, och det är inte för att jag inte är nöjd med ritten utan tydligen så ville inte kameran filma hela ritten i sträck så det är en hel del hack i den. Så jag spar den för egen del och så ska ni såklart få se resterande gånger!

Precis klar

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I mrgon gör jag min andra dressystart för året. Och jag vill helst stryka mig. Efter dagens försök till genomridning och en Corona som bara inte kunde göra en travlängning och efter det inte klara av att göra något alls. Så är jag inte ett dugg taggad. Men det är bara att bita i det sura äpplet och göra sig i ordning i alla fall.Mina kläder ligger framme vid sängen och Corona står faktiskt knoppad och klar i stallet. Så nu kan alla hålla några extra tummar för mig i morgon!

Dressyrträning 20/5

Foto: Alexandra
 
Övning ger färdighet brukar man säga! Och vi är ändå på rätt väg. Så nu är det bara att fortsätta kämpa. Började med att få Corona att acceptera vänstertygeln, för att sedan gå in i övningar för lösgjordhet och lyhördhet. Och avslutar med programdelar! En massa tips för att göra vissa saker enklare, övergångarna och skritten är just nu inte riktigt vår starka sida, eller rättare sagt, övergångar ner till annan gångart, alltså från trav till skritt och galopp till trav. Som tidigare inte varit sånna stora problem. Men men, bara att traggla på och öva!
 
En film från träningen för er som vill se på både de bra och lite mindre bra sakerna vi gjorde.
 

Underbart!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Känslan när man har fixat allt i stallet, hästarna är utsläppta
och det nu är dags för bara några timmars jobb,
för att sist ta mig an en dressyrträning. Lovely!

Under hundralappen

 
Detta har nog aldrig hänt tidigare, men jag var in på Hööks igår och handlade för under hundralappen! Alltså wow... Men det som inhandlades var en balkniv, sporrskydd och nosnätet.
Så nu ska jag allt testa nya sporrarna vid nästa hoppning! Annars var jag in på Jula och köpte saker åt sambon och då fick två fickknivar följa med mig till stallet. Mycket smidigt!
 
Var även in på Gränby men där hittades inget roligt, tyvärr. Jag som hade velat ha med mig något hem... Får väl ta och beställa från Nelly i stället eller nåt.

En barbackatur senare

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En välförtjänt barbackatur med en ond rumpa som resultat. Men vad gör man inte! Alltid lika roligt att träffa på barn som vill klappa och titta, prata lite med mamman och bara vara trevlig. Alltid så roligt!
 
Annars så travade jag lite och blev även en kortare galopp. Nästan så att jag höll på att ramla av i andra galoppen då Corona tyckte det var väldigt lattjo!

Hoppträning 18/5

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En bra träning! Började rätt bra, men en aningen stark Corona som var sjukt taggad! Jag hittade inte riktigt rytmen och sprången till en början men till andra rundan som är med på filmen, kändes det riktigt bra! Dessvärre blev sista två hindren inte så vacker ridning, men men!
 
Mycket teknik, lydnad och lite bana på låg höjd, för mig ca 90cm - 1m. Kändes bra andra rundan och jag taggar redan nu till 110 debuten nästa helg!
 

Ibland händer det

 
Idag skedde det, jag har sminkat mig och satt upp håret i en donut, wow! Inte direkt ofta jag lägger ner tid på att göra något varken med hår eller smink. Det blir oftast de gamla vanliga när man ska till jobbet. Men idag, ska jag faktiskt in till Uppsala. Bland annat är det möte med jobbet och så ska jag shoppa en snabbis på Hööks och IKEA.
 
Boxen är redan mockad och klar, ikväll vankas hoppträning och jag är taggad! Fast mest taggad är jag till helgens dressyrtävling, även fast jag startar först!

Natti natt ♥

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Så galet fin!

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Jag förundras av min fina häst typ varje dag just nu. Hon blir bara finare och finare att jag snart gråter av glädjetårar! Min vackra flicka är så grymt positiv till dressyren nu att jag blir helt salig. Och hon bjussar fint på tryck i både trav och galopp!
 
Idag red jag på en åker mest lösgörande, typ de ända jag gör nu för tiden, för att sedan plocka upp henne lite och börja träna halter. Usch vad svårt! Lyckades hitta ett knep som gör att hon inte ställer rumpan till höger. men det visar sig när jag får testa inom fyra väggar eller staket. På onsdag blir det dressyrträning igen och lördag, då är det dags. Tävling! Nu är det nästan 2,5 månad sedan vi dressyrtävlade sist och det har inneburit lättare skador och strykningar. Men nu, nu ska vi vara redo!

Mums, mums!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Världens bästa ridpass, alltså jag kommer leva på detta ett tag. Och såklart belönas bra arbete md ett päron till Corona! Hennes favorit, helt klart.Ett ridpass med en avslappnad och fin Corona hela tiden är precis vad jag behövde idag. Vi red igenom LB:1an lite snabbt och den var det inga konstigheter med, öva på halter och skrittdelen som är de sämsta, haha. Träning ger färdihet!

Top of the hill

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En långpromenad med en pigg och glad Corona som jag fick springa efter. Nästan i alla fall. Men fort gick det! Corona såg fin och ren ut i skritten så det känns lovande, och sadeln är inne på omstoppning så den ska jag förhoppningsvis hinna hämta i morgon. Kan säga att det är inte världens bästa känsla att se sin sprillans nya sadel från februari -15, plockas isär och hamna i tre delar. Men en trevlig kvinna som ska göra detta och jag tror det kommer bli ännu bättre!
 
Annars ska Corona tas på töm i morgon, så håller jag tummarna på att inte se någon hälta alls, även fast jag inte märkte något idag så finns en liten oro att det ska finnas kvar. Knip med alla tummar i morgon eftermiddag tack!

Corona i ren njutning

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag har Bea varit på besök och Corona har njutit till fullo!
Jag har sett att det har varit en rörelsestörning på Corona i höger varv, så jag bestämde mig för att ta ut Bea och hoppas att hon kan hjälpa mig med detta. Däremot blev Corona halt i fredags och det var aldrig värme i något av benen så jag misstänkte något med musklerna. Och oj vad rätt jag hade!
 
Bea såg direkt i skritten att Corona släpade sitt högra framben i stället för att lyfta det. Vilket en annan inte ens lagt märke till. Bea kunde redan där säga att det satt i bogen. Så in med Corona på gången och så var det dags. Akupunktur, IR, magneter och en massa stretch och massage. Så nu har jag en häst som förhoppningsvis inte haltar längre! Det blir promenad i morgon och sedan ta henne på töm på onsdag för att sedan kunna sitta upp och rida igen. Skönt!
 
Mindre roligt är att sadeln måste stoppas om, så har precis fått tag i en kvinna som ska göra detta och så hoppas jag att det går fort så jag kan träna och tävla igen :)

Vilket grymt lag!

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Även om jag själv inte kunde starta i lördags på Tierps RK lokala hopptävling med laget, som det var tänkt från början. Så var jag ändå där för att heja fram det grymma laget! Corona är halt men redan nu på bättreingsvägen, så ingen fara där! Laget kämpade på bra och var ett av två lag till omhoppning! Där vi tyvärr fick med oss lite för mycket fel så laget slutade på en hederlig andraplacering!
 
Grymt jobbat alla! Jag själv och Stina var som sagt där, jag skrev resultat för att ha koll på vilka lag som kommer vidare medan bästa Stina höll kameran och fotade alla våra duktiga ekipage! Så förbannat roligt att få fälja från marken! Även fast de är trist att man inte fick starta själv. Och nu förstår jag vad Stina menar med att hon är nervös när jag rider (; hahaha!

Gråter av bara tanken

Mitt älskade hjärta har ont,
vila ett par dagar och så håller jag tummarna på att hon snart är frisk igen!

Är man hästmännsika så är man de på flera sätt!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

En uteritt i värmen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Bland de bästa med Corona är, att hon kan vara lika ambitiös och fokuserad när jag rider ute som inne. Att hon kan arbeta med hela kroppen även när vi rider ut, som idag. Dressyrsadel och graman, som knappt användes, en superfin Corona och solen som värmde gott. Ni hör själva, så galet skönt! Fick vika upp ärmarna!
 
Annars så fortsatte vi med övningarna från igår, förvänd travsluta för att sedan gå in i galopp, alltså öva galoppfattningar. Sedan blev det svag förvänd galopp i kurvorna, för att sedan göra några galoppombyten. På tillbakavägen var Corona så fruktansvärt fin så vi övade lite smått på ökade traven, alltså ingen super ökad trav utan en längning på steget. Och jäklar! Jag måste vara lyckligt lottad som har en så fin häst!

Dressyrträning 6/5 -15

Foto: Alexandra
 
Träningen gick över förväntan! Dom där kossorna som går bredvid ridbanan är ju väldigt läskiga, och Corona stod emot väldigt mycket när jag som "red emot" kossorna, fast vi höll oss på andra sidan av ridbanan. Haha!
 
Men det blev en hel del nyttig träning som jag nu tar med mig hem och fortsätter träna på.
Bland annat reds det en hel del öppnor för att få Corona att slappna av, och komma ner mera i formen, likadant i galoppen och så blev det lite galoppfattningar på slutet då vi har lite svårt med att göra dom korrekta. Nyttigt träning helt enkelt! Så jag är staggad ut till tårna på att fortsätta träna och tragla och det blir en dressyrstart i Enköping den 20 maj. Jag är taggad!
 
Och så ska ni få en film från dagens träning! Alexandra var med och hon filmade mera så det är supernyttigt för mig att få sitta och kolla på såhär i efterhand.
 
 

En ledig morgon

 
Älskar mina få lediga dagar,  så idag är det tvättning och handling som gäller. Tror att jag ska slänga ihop en kaka med om det blir lite tid över.  Annars är det dressyrträning senare idag och städning i stallet då det ser ut som ett bombnedslag!

En snabbis

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hatar verkligen att försova mig. För det lyckades jag med idag. Så fick endast 1,5 timme på mig i stallet, och det är tajt! Så efter en snabb mockning och som tur var hade jag redan fixat allt hö dagen innan så det var bara att lägga in i boxen för att sist bara göra kraftfodret. In med Corona och inser att jag kan hinna med en kortare uteritt, som planen var från början.
 
Men jag som fick så bråttom till stallet hade bara slängt på mig mjukisbyxorna, så det blev barbacka! Iväg in i skogen och en fin Corona ca 30 min senare var vi nästan hemma igen. Puuh! Ibland går det verkligen inte som man tänkt sig! Men jag lyckades och nu är det dags för jobb!

En bra hoppträning!

 
Känslan efter dagens träning är underbar! Corona är grym och hon hoppar mig ur sadeln. Grymma häst! Stina kunde tyvärr inte följa med så inga bilder eller filmer från dagen. Men känslan efter idag ska jag ta med mig till tävlingen på lördag!

Salt till hagen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag har det hunnit med mycket i stallet, som ni såg har vi försökt släppa ihop Devil med Corona och Trinity, som inte gick så bra. Annars har jag mockat, fyllt på pellets, fixat kraftfoder och hö, mockat hagen, fyllt på vatten i hagen, lagt ut en saltsten vid vattnet i sommarhagen och så har jag promenerat med Devil så Stina kan följa med mig på hoppträning ikväll.
 
Så ikväll taggas det träning och jag längtar!

Provat en till

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Idag var det testing att släppa in Devil med Corona och Trinity. Och det var snabbt avklarat och Devil fick gå ut igen. Tråkigt nog. Corona gjorde upp direkt vem det var som betämde i hagen, och inget mera snack mellan dom. Men Trinity blev inte glad över nykomlingen och matade spark efter spark mot stackars Devil som inte förstod varför han fick detta mottangande.
 
Jag och Anna väntade ett tag till för att se om det skulle ge sig eller inte. Men vi hoppades förgäves, så Devil fick tråkigt nog traska med oss upp till stallet igen och så fick elaka tanterna vara kvar i sin hage.

Halva klart

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Mockat och fixat all mat. så Corona har något att äta när hon kommer in från hagen senare idag.
För nu åker jag och jobbar ett 8.30-18 pass.

Äntligen sommarbete!

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En fruktansvärt nöjd Corona fick i morse komma ut i stor grön sommarhage!
Nya kompisen Trinity är redan accepterad och godkänd av min donna!

RSS 2.0