Shopping á la SiHS!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Det shoppades inte mycket denna gång, och det känns bra. Faktiskt. Jag vill spara till mitt drömschabrak, som måste specialtillverkas och det ska vara från Equiline. Alltså kommer det bli ♥!
 
Men tillbaka till årets shopping. Det fick följa med ett vitt tävlingsschabrak, som ska broderas med Björklinge RFs logga, så att jag kan använda det till lagomgångarna nästa år. Och för att ha som bytesschabrak. Kommer bli grymt!
Sedan det bästa inköpet av alla. Nya fina, vita, blingade och lackade boots med fluff! Förstå vad vi kommer vara snygga när vi kommer in på prisutdelning med dom! Jag har även shoppat nya vita benlindor, men dom kommer i annat inlägg, för de är shoppade sen tidigare.
 
Sedan var det tråkiga saker som bara skulle med hem. x2 maskkontroll, japp vi avmaskar och kollar hästarna två gånger om året, och detta är då sjukt prisvärt! En stallboken för nästa år, måste ha koll på hur jag motionerar min häst! Och sedan blev det ca 2,5 kg hästgodis och ett par ullstrumpor, ångrar mig däremot att jag inte handlade ett par till när jag ändå var där. Men men! En snygg påse från Granngården fick man med sig oxå, som då delades ut hej vilt på mässan.
 
Mycket nöjd med min shopping för året. Däremot är jag lite missnöjd med utbudet på mässan. Knappt mässpriser och jag var ute efter ett par vita ridbyxor, men hittade inga helskodda.... Men men, får ta och beställa dom jag kikat på senare.

På väg åt rätt håll

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Snö! Första snön ligger på marken hos oss, och den ska förhoppningsvis bli lite mera!
Annars så har jag ridit i dressyrsadeln för första gången idag, på väldigt länge. Och det kändes ganska bra. Att sitta i den alltså. Haha. Men Corona kändes bättre mot slutet, även fast vi har tappat massor pga min omotivation och kurva som pekar rätt så mycket neråt, ridmässigt.
 
Nu har jag kommit fram till vad det är som inte funkar, och bara det är skönt, att få det klart och att nu fokusera på att bättre på det igen. En träning är inbokad nästa vecka, och den är sjukt behövlig! I detta negativa träsk jag sitter i. Jag behöver positiv ridning, positiv tränare. Och såklart ska jag till den bästa av tränarna och jag vet att det kommer göra skillnad!

Stockholm Int Horse Show

 
Ja, jag var där i år igen. Även fast inte tanken var så, men när klubben lägger ut ett supererbjudande med buss och inträde för ett kanonpris, kunde jag helt enkelt inte låta bli. Så kvällen spenderades på läktare tittandes på hoppning, islandshästar, fri grand prix dressyr utan sadel och träns och Lorenzo. Så imponerande! Så häfitigt! Även mässan besöktes och det blev lite smått och gott med därifrån också. Det kommer ni få bilder på senare då jag hunnit till stallet och fota allt. Mycket nöjd med mina inköp i alla fall!

Det blev inte mycket bilder, tog endast med mig ett objektiv som passar allroundfotografering, alltså inte det bästa för inomhusfoto. Men ville ha mera inspiration än bilder med mig hem. Men ni får se några ändå, för att fylla ut inlägget! Haha.

Första advent

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu är första advent förbi, denna helg har spenderats på Horse Show i Friends, massor av inspirerande ridning och en del shopping. Det kommer senare när allt är fotat! Trevligt sällskap av Tove och resten av gänget från Björklinge RF.
 
Söndagen spenderades på jobbet, med dubbelt betalt och faktiskt väldigt trevliga kunder, äntligen! En snapchat som visade att sambon varit händig i garaget och svetsat ihop hästskorna som jag putsade rent för ett par dagar sen, Den pryder nu köksbordet som adventssljusstake med egenstöpta ljus. Vackert!

Bomträning

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Pottor, vad dom är bra! Dom ger en perfekt höjd på bommarna, inte för högt eller att dom måste ligga på marken. Smart!
Och det var dagens fokus, smått upphöjda bommar på en 8-volt. Jag ville lösgöra Corona i sidorna och bogarna så att hon inte låser sig där. Lätt hänt och vi har precis börjat få loss låsningen! Corona jobbade på bra och kändes väldigt bra! Men jag är inne i en svacka. Jag hittar inte ridning och jag kan inte göra mig förstådd hos Corona. Stackarn. Så vi har ridit ut, en massa. Och barbacka. Än så länge hänger dressyrsadeln helt och den kommer få göra det till jag har fixat en tid för träning.
 
Det som ändå känns bra är att Corona är så galet fin att rida! Fast att jag klantar mig oftast. Men idag, började jag hitta ridning men inte helt. Så en träning skulle sitta fint till att väcka mig igen och se till att jag rider. I väntan på lön och en bra tid så blir det hoppsadel och en massa uteritter!

Vad det är fint med hantverk

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Vad jag verkligen älskar, när Corona är nyskodd. Det ser så proffsigt och snyggt ut!
Däremot har hon en fin grop i ena framhoven - inget allvarligt! - som började i våras med att bli en liten vass flik när hon balltrampade sig. Finns att läsa här om vad som hände. Men i all fall så fick hon gå med en hovsko, alltså inte en vanlig sko utan en som man trär på. Och det lite länge då jag åkte på fjällenresa mitt i allt. Och hon fick då en liten flik som gröptes ur när den växt ner tillräckligt, just för att inte göra någon annan skada.
 
Men jag måste säga att min hovslagare är grym som lyckades få på en sko ändå! Jag hoppas bara att den sitter kvar nu när leran är på väg. Och så satte jag i snösulor för säkerhets skull då snön tydligen ska komma i helgen. Så peppar peppar att den sitter kvar till nästa skoning!

Sen go´morgon hälsning!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Effektiv morgon! Har hunnit med att ringa typ 5 samtal om olika ärenden, bland annat är en frisörtid bokad, längtar ihjäl mig till den! Dessvärre är den i början på december så det kommer ta ett tag till innan jag får göra en hel makeover!
 
Sedan var det en massa viktiga och tråkiga samtal, typ Folksam och Arbetsförmedlingen. Haha.
Men nu ska jag ta bilen och lämna av minneskort till en tjej, ett brev ska postas och sedan är det stallet som gäller! En uteritt med min dam sitter fint idag! Har även fodersäckar som ska lastas ur och ett schema som ska lämnas. Ska prova nytt bett idag också, som jag handlade igår och som jag hoppas ligger i min postlåda. Skönt att kunna handla saker av personer i sin närhet och man slipper en massa frakt och väntetid.
 
Sedan har jag väldigt beslutsångest om jag ska starta i Södertälje, som jag är anmäld till. Och där rida LB:3 och debutera LA:3. Har till på fredag på mig att göra ett val. Och det är inte lätt!

Planering inför SiHS

Nu börjar det att närma sig, en av årets höjdpunkter inom häst. Såklart pratar jag om Stockholm International Horse Show! Jag kommer att vara där större delen av lördagen, och kommer att se kvällsföreställningen enbart. Så innan den börjar så ska jag shoppa och inspireras genom att sitta och titta på framridningen.
 
Jag åker med klubben jag tävlar för, alltså Björklinge RF, som har ordnat med buss och biljetter till ett väldigt bra pris som jag helt enkelt inte kunde säga nej till.
Och med på min shoppinglista är det väldigt få saker, och rätt så tråkiga.
Första och främst så måste ett par vita ridbyxor följa med hem, de jag har idag har börjat ramla isär av allt användande. Och jag har endast dom... Så jag har spanat in Charlies egna kollektion och gillade denna modell med strass på fickorna!
Även stövelsträckare, silikonsnoddar och en Stallboken ska med hem. Hade även tänkt att handla lite kollamasken inför nästa års träckprover. Skittråkigt men ack så mycket billigare!
 
Klart att jag skulle vilja handla med mig en massa roliga saker, men det är så mycket andra stora kostnader som kommer framöver så måste hållas en aning på hästfronten. Även fast det såklart är sjukt mycket roligare att handla till Corona!

Konsten att analysera

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Det är något jag gör efter varje tävling, framförallt. Och i söndags var jag väldigt besviken efter min start i LA:1an, Corona var inte alls på hugget och jag fick inte fram henne till handen eller fram över huvud taget. Så i början var jag besviken och arg, för att sedan gå över till att försöka förstå varför det blev såhär. Att börja analysera.
 
Efter att ha sett filmen flera gånger om, tänkte mig in i hur jag red och hur hon kändes på framridningen och sedan väl på banan. Jag föreställde mig hur jag ville att ritten skulle gå till och såg sedan hur den blev. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig.  Men analysen hade börjat och jag fortsatte att gå bakåt i tiden.
 
Varför lyssnade inte Corona på skänkeln? Det var mitt stora frågetecken. Och efter att funderat på den ett tag var svaret enkelt. Jag hade förberett Corona för dåligt inför denna uppgift. Jag hade inte varit konsekvent i min ridning, jag hade inte fullföljt uppgifterna jag bad om. Jag hade brustit i min uppgift att visa Corona vägen. Och det kändes. När jag insåg vilket misstag jag hade gjort. Corona kan absolut inte fullfölja en uppgift om jag inte rider ordentligt veckan innan och visar henne exakt vad som ska göras. Och det kom jag på för sent.
 
Men idag, då föll allt tillbaka på plats, och jag hade en fantastiskt fin Corona att rida! Precis som jag vill ha henne. Och det bästa av allt, var att hon visste exakt vad jag ville att hon skulle göra, för jag visade henne vägen, hela passet igenom!
 
Det ordspråk som kom upp i mitt huvud är det som Jens Fredricsson sa för länge sedan. Och det stämme så förbannat bra!
 

Resultat Hallsta RK

LB:1 - 67,67% 4e plats!
En ganska fin Corona, inte sådär perfekt men ändå något. Hon var inte riktigt framme för skänkeln och hade inte framåtbjudningen som jag känt senaste gångerna. Men vi tog oss igenom och landade på höre procent än vad jag trodde. Vilket ledde till en delad 4e plats till slut! Av ca 30 starter. Så de var absolut kul!
 
LA:1 - 60,26%
Min sämsta LA start hittills. Hon var fin på framridningen då jag verkligen fick igenom det jag ville och hon var framme för skänkeln. Men väl på banan lyssnar hon inte alls framåt och det händer absolut ingenting när jag lägger på skänkeln. Det kändes inte allt för roligt, måste jag säga.... Vi fick till en av de bättre ryggningarna, faktiskt. Så något positivt har jag att säga! Men annars fick vi avbrott i galoppen och skänkelvikningarna var väl inte sådär superbra. Men men, hem och träna ännu mera!
 
Filmer får ni som vanligt på ritterna!
 

RSS 2.0