Terrängträning

 
Känslan när man packar in hoppsadeln i sadelskåpet i stället för dressyrsadeln. Det kändes konstigt. Men ack så kul! Idag har vi hoppat för första gången sedan i augusti. Och jag kan allt berätta att det behövdes ett break, mestadels för mig, men även för Corona. Hon bjöd på fantastiska språng och bärighet, även i de lite högre tempot. Fantastiska häst!
 
Tove han med att ta några bilder och även filma korta snuttar som ni får se nedan, galet roligt hade vi!
 

Resultat Hofors RS

 
LB:1 - 56,42%
En tokspäng Corona som inte gick ner till kortsidan. Vet inte riktigt vad det var som gjorde henne så. Men vi kom igenom programmet, med vissa svårigheter vid kortsidan. Men mera än det var de inte. Hon bjöd inget alls och var mestadels blockerad och jag kom inte åt henne. Men hon var galet nöjd över att få komma ut ut ridhuser sen i alla fall. Haha!
Ingen film från denna klass då jag glömde visa pappa vilken knapp han skulle trycka på! Hehe.
 
LA:1 - 61,18% 4e plats!
Vi kommer in och jag rider lätt i traven längs fyrkanten och la en massa volter nere vid kortsidan. Hon spände till i början men slappnade av bättre senare. Inte tillräckligt för att få en wow-känsla men hon var ridbar. Satte båda skänkelvikningarna och förvända galopperna och det kändes så sjukt bra! Halter och ryggning är inte våran grej, och det blir vinterns fokus. Annars skötte hon sig bra men det var ingen höjdarrunda, men som ändå räckte till sista placeringen!
 
Film från LA:1an får ni här!
 

Bästa Björklinge RF!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Det här med att vinna på hemmaplan, är en obeskrivlig känsla bara det. Men att man får sånna grymma priser är bara så kul! Har då aldrig varit med om så mycket hederspriser i alla dess slag! Och ni ser hur stor rosetten var, och så grymt häftig! Två sånna fick följa med hem och en från Upplands Ridsportförbund. Hederspriserna var allt ifrån dessa två snygga schabrak sponsrade av Ärentuna Prästgård, en mindre matkasse med en massa gott i! Massor av plaketter och en lite staty. Det var säkert en massa annat oxå men han med att plocka upp allt när jag kom hem.  Så sjukt kul när en klubb lägger ner så mycket tid och engagemang i att hitta bra priser! Så galet roligt att vinna på hemmaplan, att jag vill göra det nästa år igen!

Resultat Björklinge RF

Foto: Alexandra
 
LB:3 - 71,51% VINST!
Nytt personligt rekord!!!! Jag är galet överraskad! Men hon var så fin, min vackra flicka!
I början på programmet så kändes hon inte riktigt framme till handen på mig, men efter första travlängningen så hände det saker! Hon bjöd framåt och ville verkligen visa upp sig och det var så kul! Min andra travlängning har jag nu fått min högsta poäng någonsin, nämligen 8,5!!!! Så galet roligt!
 
Denna fina procent ledde till vinst individuellt i lagklassen, men även till vinst med laget och vinst i totalen för fiv 3 dressyr. Jag har plockat med mig alla gulblå rosetter på alla lagomgångar, så galet roligt! Finns inte ord att beskriva känslan just nu, min underbart vackra flicka!
 
Självklart kommer det film på ritten!
 

Brunbjörnen är borta!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår så rakades all päls bort från Corona, och fram kom faktiskt en häst!
Nu kan vi träna på utan bekymmer om svett, men dessvärre kom alla täcken fram. Corona är världens fryslort och har alltid ganska mycket täcken på sig, men vad ska man göra? Så nu åkte tjockare stalltäcke med hals på och lite fodrat utetäcke på de. Nu är det så kallt på mornarna när hästarna går ut i hagen så det är typ omöjligt att täcka, för senare när solen kommer fram så blir det hur varmt som helst... Typiskt!

Lite bus en söndag eftermiddag

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Efter en lugnare vecka med mycket lösgörande arbete, sedan ett besök hos Bea som gav mycket resultat så hoppas jag att få sitta upp på Corona i morgon. Hon har nämligen fått en knöl på ryggen, under just sadeln, som ömmar. Typiskt! Men har fått låna en gelépadd som jag hoppas fungerar att använda under sadeln.
 
Annars så tömkörde vi idag, och efter det så fick hon springa av sig den värsta energin. Och det tackade hon för! Visade på mycket fina rörelser och en trav med höga knälyft! Fina damen ♥

När det är perfekt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nyskodda hovar, nyplockade morötter direkt från backen, Bea är bokad till torsdag, en träningsdag börjar ta sin form och det är tävling nästa helg. Corona har idag gått bättre än tidigare dagar och jag hoppas att Bea hittar en hel del som löser många frågetecken. Men oj vad det ska bli roliga veckor framöver!

Kanelbullekladdkaka!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu är det så, att jag aldrig han med att baka några kanelbullar igår på just kanelbullens dag. Så jag tog tag i saken idag! Och gjorde en riktig specialare, men helt i min smak! Jag har alltså inte hunnit provsmaka denna kaka innan inlägget publiceras, så ni vet!
 
Men här kommer receptet.
Kanelbullekladdkaka
150 gram smör
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1/2 krm salt
2 1/2 dl mjöl
2 ägg
 
Garnering
Pärlsocker
 
Och så börjar vi med att sätta ugnen på 200 grader, sedan smälter du smöret och låter det svalna något. När det är klart är det dags för att ha i resterande av ingredienserna, jag valde att blanda allt i kastrullen för att minska på disken - kanske inte så konstigt när man handdiskar... När allt är ihopblandat så häller du ner det i en form där det sitter ett bakplåtspapper i botten. Jag valde en med löstagbar kant. In med kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 grader. Beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
Sist, låt kakan svalna i formen och servera med vispad grädde!

Världens vackraste flicka ♥

Foto: Stina & Erica | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

RSS 2.0