Det där med nypon

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag ger Corona nyponpulver, som jag köper via Örtagårdens Salsta - grymma! - men jag fick idén att jag måste prova att göra eget. Så på med handskarna och fram med hinken! Det plockades ett par liter nypon och allt torkades i ugnen, för att sedan hamna i matberedaren och sist i en stor burk i stallet. Det blir inte riktigt pulver men det gör inget i mitt fall! Är ju bara Corona som ska ha i sitt slaskvatten. Hah.
 
Men så har jag nu gjort min andra sats med nypon, så har väl fått kanske 3 liter krossade nypon att ge till min dam. Kanske att jag plockar lite till, om jag hittar någon bra buske. Men annars får detta räcka, och jag hoppas det håller ett tag nu!

Erica och Kurant

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Igår följde jag med Erica när hon skulle träna, träningen gick för övrigt äldigt bra! Jag ska antagligen träna för denna tränare med, enstaka gånger i framtiden, när hon kan komma ut till vårt ridhus. Så då ville jag följa med och spana in henne! Och man är ju inte dum så självklart följde kameran med och detta blev resultatet. Mycket sämre än vad jag ser i datorn. Haha. Men ni får stå ut!

Resultat Östervåla RK

Foto: Alexandra
 
LB:3 - 67,72% VINST!
Det var tydligen en bättre runda än vad jag tyckte. Vi hade en del missar, men inte enligt domaren. Roligt med så pass bra procent även fast vi travade i skritten, inte fick tillräckligt med tryck i första travlängningen och hade ostadiga galoppfattningar. Så på ett sätt är jag mindre nöjd med ritten, och jag tycker inte att jag förtjänade så pass bra procent, men samtidigt så höjer vi lägstanivån nå grymt mycket och det är så roligt!
 
Det blev även vinst med laget och vi ligger på en fin förstaplats i totalen! Vi vann med hela 5 procentenheter idag och det var galet kul att få se våra debutanter, Johanna på Vagebond och Hanna på Zero som båda debuterade på dressyrbanan med sina hästar, Galet vad vi är grymma i Björklinge RF!
 
Nu taggar jag till div 3 finalen den 18 oktober, hemmatävling då det är Björklinge RF som anordnar!
 

Så redo och roligt detta är!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår var det dressyrträning för J, och hon kan det där med att få mig att börja rida igen. Sedan K-G träningen så har jag tänkt för mycket på min sits att jag inte kunde rida ordentligt. Men hinner bara skritta för J, så ser hon till att jag slutar tänka och börja rida i stället. Och det var så skönt! Vi fokuserade på sitsen då med, men inte att ändra den så mycket. Och Corona gick så bra!
 
Idag blev det ridning efter att jag släppt ut hästarna, och även idag gick det bra, och jag har nu fått tillbaka hoppet om att vi kan prestera tillräckligt på söndagens tävling. Det känns bra nu igen, och det är en underbar känsla!
 
Och för övrigt är det tillräckligt kallt för att slänga på stalltäcket på Corona idag. Usch för det!
 
På tal om söndag, ni kommer få en massa bilder och film från dagen då A följer med och håller i kameran!

Det blev bra till slut


En lördag som skulle spenderas på hästtävling med kameran som sällskap, blev i stället en uteritt med mitt hjärta ❤

En bra träning senare

 
Okej, bilden och träningen är från i onsdags, så inte idag alltså!
Jag var då iväg till CC Stud och det var dags för träning för ingen mindre än K-G Svensson. Min tränare tränar för honom och hon skulle vara med och se när jag red. Och att jag ens red denna träning är pga att J skulle haft två hästar med sig men den ena blev halt och jag fick den andra tiden.
 
Det blev fokus på min sits, så nu gäller det att vänja in sig på en helt ny sits och träna gärnet för att få ordning på den. Galet svårt! Men vilken lärorik träning! Många wow-moment och Corona blev så galet fin. Shit vad kul det är att träna! Så nu blev det en träning på onsdag med, fast för J. Och sedan är det tävling nästa söndag. Bara att träna och nöta vidare!

En hel pall senare

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Då klarar jag mig ett par månader till. En hel pall med pellets har körts hem från Wollerts, av från kärran och på pirran för att sedan hamna på min plats på lastpallen i ridhuset. Som ni ser på översta bilden så är det snart ags för påfyllning även för resten av gänget i stallet ,så snart ser det ut som på den undre bilden igen!
 
Och en dag som denna känns ett gym helt värdelöst, vilken träning man får av livet med häst! Det är 52 säckar á 16 kg styck. Som lastades av kärran och in på lastpallen. Det blev en hel del träning av rygg och armar alltså. Skönt! Slippa fyra väggar och trängas med en massa folk för att slåss om maskiner på ett gym. Följ med till stallet en sväng i stället!

Här var det dålig uppdatering

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Här ekar det tomt. Precis så som jag inte vill att det ska vara. Men tiden räcker inte alltid till, och det är en hel del planering för att hinna med en blogg. Men jag ska bättra mig. Jag lovar. Har egentligen en väldans massa att skriva om, men jag kommer aldrig till skott.
 
Sedan tävlingen senast så har det varit lite lugnare. Corona och jag har galopperat så fort vi kan över stubbåkern, ridit ut med en massa roliga människor och vi har trimmat på banan. Så henne går det ingen nöd på! Jag jobbade även natt förra veckan och Corona fick stå både lördag och söndag då orken inte ville finnas till. Och igår satt jag upp och jobbade loss henne på endast ett ridpass. Så galet roligt! Tidigare har det tagit runt 2-3 dagar...
 
Vi övar på att tömköra, äter nypon från busken och myser med massage. Så ja, vi har det bra!
 
Men det kommer även att hända en hel del grejer, i morgon åker vi iväg och tränar för K-G Svensson, så sjukt nervös!  Jag hoppas att bild och film kommer med hem efter de, men inget bestämt ännu. Har nästa dressyrtävling nästa helg, sedan blir det en pay and ride helgen efter och programmet då blir LA:1. Övning ger färdighet! Har ca 4 tävlingar kvar detta år, sedan blir det en intensiv vinter med en massa träning!
 
Annars så jobbar jag på, så mycket jag får. Inte lätt att bara gå på timme! Men intervjuv inbokad till nästa vecka, ni kan allt hålla några tummar tycker jag! Men vi bara säga att jag trivs som fisken i vattnet med att jobba på ridskolan jag ibland får hoppa in på. Så roligt att få jobba med det man älskar!
 
Nu ska jag åka till Wollerts och köpa en pall med pellets, sedan blir det till att torka mera nypon!

Resultat Upplands-Västmanlands FRK

 
Jag är lite chockad, och detta är så otippat, men fy tusan så fin min donna var!
 
LB:2 - 69,33% VINST!
Kände redan på framridningen att jag hade henne precis där jag ville. Hon var så fin!
Väl inne på banan så fortsatte hon att leverera. Klockrena längningar, kunnat ha bättre galoppdel men hon var bara så galet fin! Kände att jag gjorde små missar bland annat i volterna och i några fattningar och upptagningar från galoppen. Men det är bara att nöta vidare!
Slog mitt personliga rekord i ett lätt B program med hästlängder! Vann även överlägset då tvåan hade något med 65%. Så fin1
 
LB:3 - 70,60% VINST!
Höll mig i skinnet, trots lagklass. Kom ihåg hela programmet, och det gick så bra! Hade mina missar även i denna, till exempel gjorde vi en otroligt ful halt över medellinjen. Usch på den! Annars så satt längningarna ännu bättre i denna, så galet roligt! Fick utdelning på dom oxå med 7,5 respektive 8 poäng! Hon var exakt lika fin i denna klass som i förra, och det är så roligt att energin och motorn fanns kvar i henne till ännu en klass. Och kunna leverera så pass bra!
 
Jag slutade på en individuell förstaplats, samtidigt som mitt lag red ihop så grymma procent att även laget vann. Alltså hade jag 3 förstaplaceringar av 3 möjliga med mig hem! Denna dag blir svår att slå, men försöka ska jag!
 

RSS 2.0