Ett gäng hästar motionerade

 
Här går det undan! Ännu en träning har ridits, nu börjar det att hända saker på riktigt! Vi har lång väg kvar. Men vi är på gång, och det är så roligt! :D Annars har Corona blivit vaccinerad och har nu några lugnare dagar. Det är hon välförtjänad av då hon går från klarhet till klarhet i träningen. Så roligt!
 
Igår fick jag rida Quickan med, Bellas fina häst, mycket rolig häst! Aningen annorlunda mot Corona kan man säga. Otroligt vilket steg! Får se hur mycket jag hinner rida henne när Bella är borta, men hoppas på några pass till då hon är rolig att rida.
 
Och i stallet så jobbar jag nu i två dagar helt själv med J's hästar, det går över förväntan med att hinna med allt. Superkul! 11 boxar mockade, alla höpåsar, sopat och snyggt, 3 hästar motionerade och så var det sedan dags att gå in och äta middag. Idag har jag då alltså lyckats med att mocka Broadways box på endast en kärra! Måste dokumenteras för det lär vara enda gången jag lyckas med det! Haha.
I morgon kör jag själv igen, samma taktik som idag blir det nog och så kommer Johanna på kvällen och gör mig sällskap på lördag i stallet. Oj vad fort stallet kommer gå då!

Det är roligt med snälla hästägare

 
Godis så det kommer ut genom öronen! Haha, när hästägarna kommer på besök innan jul blir det presenter!
Men annars rullar det på i stallet, en till häst har fått åka hem för julledighet, så nu har vi "bara" 10 hästar i stallet. Det blir lite mera lättjobbat, och småttingarna har lite vila, så det blir lugnare till efter nyår i alla fall. En häst är såld med, och åker i början på nästa år. Men som jag förstått det så kommer stallet fyllas på igen under årets början. Många fina unga talanger ska visas på treårstestet, spännande!
 
På bilderna har jag Joie till vänster, hon är helt klart den roligaste hästen att arbeta i pessoaselen! Sedan kommer en selfie med Jäger, klart den vackraste hästen i stallet, alltså tvåa efter min egen! (; Och på de sista två bilderna tar Frasse en tupplur. Det är så fina och trevliga individer i stallet, och det är så roligt att lära känna dessa djur och få arbeta med dom, det säger ganska mycket om hur bra jag trivs här!

Ett gäng ridturer med mitt hjärta

 
Vad jag har roligt med mitt hjärta! Vi hoppade en lördagskväll med några andra i stallet, hindren höjdes upp till ca 90-100 cm och vi bara flög över! Så galet roligt! Det var väldigt länge sedan vi sist hoppade på dessa höjder och mera bana än enstaka hinder. Superkul!
 
Vi har tagit oss någon uteritt med, i det fina landskapet, helt öppet! Så vackert en tidig morgon när snön fortfarande låg kvar. Lugna och fina, men lite kalla uteritter.
Corona passar även på att rulla sig varje morgon, haha. Mer eller mindre lerinpackad blir hon, alltid lika roligt som hästägare!
 
Mera träning har vi hunnit med, för J då såklart. Traven går så mycket bättre, skritten blir bättre och bättre redan men galoppen är en pain in the ass, för tillfället. Hahah! Det gäller att kämpa på, hålla ut för när det väl släpper, då kommer allt bli lättare och vi kommer ta till oss svårare saker. Men just nu, så hade jag gärna sluppit galoppera! Men jag traglar vidare, även om det är roligt eller inte på just den biten. Träning, träning, träning!

God jul alla fina!

 
Julafton är förbi, jag är ledig alla juldagarna och det känns skönt att vara hemma i Örybuhus igen och bo hos mamma över en natt. Julafton igår firades med släkt, men dagen började i stallet med mitt hjärta innan jag styrde bilen mot bror min och firande hos han hela dagen med familj.
 
Har fått avnjuta god mat och trevligt sällskap hela dagen! Alltid trevligt. Fina julklappar har jag fått med, är så nöjd! Fick en Stierna fleecetröja, Ryttarpepp armband, som passar in väldigt bra just nu känns det som! Även choklad, strumpor, pengar och en supersmidig flaska som man kan fylla med frukt för att ta smak av! Kommer bli perfekt i stallet senare! 
 
Hoppas ni har haft en lika fin jul som jag har, och God Jul till alla!

Efter andra träningen

 
Det händer saker, väligt mycket. Och nu gäller det för mig att hålla efter och ändra om. Vi ändrar om min ridning, hur jag ska tänka, hur jag ska agera, hur jag ska rida. Och det känns bra! För redan idag, efter vår andra träning för J, så har det hänt en hel del. Men vi har en bra bit kvar, men det känns lovande.
 
Det är så roligt att träna, och jag blir imponerad av min egen häst, för varje dag jag rider just nu. Hon fyller hela 20 år, om mindre än en månad. Och för ca 1,5 år sedan så sadlade vi om totalt från hoppning till dressyr. Och där vi är idag, det var bara en tanke från början som kändes omöjlig. Det känns så fantastiskt, att min gamla tant har denna arbetsglädje och vilja. Det känns helt galet roligt att jag får göra denna resa med just henne.
 
Till våren hoppas jag att vi kan bli stadiga i MSV C klasser, vi ska träna, träna och träna hela vintern, och vi ska ha så roligt på vägen! Och tack vare J, kan vi nog klara av våra mål till nästa år, och 2017 känns bara så spännande!

En kall, men vacker måndagsmorgon

 
Såna här dagar saknar jag min kamera...!

En effektiv söndag

 
När man vaknar innan väckarklockan, och visarna står på 07.00. En söndag. Haha.
Men det har varit en bra dag, jag har städat i ordning på mitt rum, alltså ligger det numera inga kläder på golvet längre! Haha. Hälften i garderoben och hälften på golvet... Nu är allt på rätt ställe! Har även hämtat in tavlan från bilen, varit en sväng till ICA, fixat stallet och borstat på Corona, som idag har fått vila.
 
Sedan har jag stått i köket, chokladmuffins, tekakor och middag med matlådor har fixats! Känns bra inför ännu en jobbvecka! Har även tvättat en hel del, typ så det är fullt i torkstället... Haha. Men då är det gjort för ett tag framöver! Nu blir det att kolla film eller se om det finns något bra på tv. Sova tidigt för att orka upp i morgon och vara i stallet till 6.30!
 
Snacka om att jag trivs här!

Snön är tillbaka och Frasse klär av sig

Ännu en jobbvecka är förbi, och det känns bra. Idag var det endast stallet som skulle fixas, J var iväg och hade träningar. Glada hästar fick komma ut i snön som lagt sig under natten, alla rullade sig mer eller mindre det första dom gjorde! Frasse blev så lycklig att täcket åkte av! Haha, det är som att jobba med barn...
 
Annars rullar det på, boxar mockas, höpåsar fixas, stallgången sopas, och jag har även fått rida Melwin igen. Rolig häst det är! Trots mina korta 166 cm mot hans höga 180 cm!  Så är han förvånandsvärd "liten" att rida. Alltså att känslan inte ger att han är så stor.
 
Igår tränade jag och Corona första gången för J, och vi har en hel del att träna på. Men samtidigt känns det bra och vi kommer att komma ur detta ännu starkare. Nu blir det bara ett par tuffa veckor eller månader, med att få igenom det vi vill och när det släpper, då ni! Blir vi oslagbara!

När rutinerna börjar komma natruligt

 
Var ska jag börja?!
Här på Hormesta Säteri trivs jag och Corona som fisken i vattnet.
Allt roligt vi får vara med om, kanske mest jag då, men i morgon kör vi första träningen för J. Spännande!
 
Allt rullar på, jag har min lägenhet, i ridhusets kortrida, där jag i princip bara sover. Jag har stallet max 100 meter bort, där Corona står i sin box, och där alla mina underbara arbetskollegor står. Just för stunden är det 11 stycken fina hästar som jag arbetar med varje dag. Bland annat Ferro, Frasse och Melwin syns på bilderna!
 
Corona går i en stor och fin hage om dagarna, där hon såklart lyckas hitta den enda leran som inte finns att göra en inpackning med. Ridmässigt så rullar det på och går riktigt bra, och som jag skrev tidigare så rider vi första träningen för J i morgon.
Men jag har även ridit två av J´s hästar, Teuqila, lite av det svårare håller för min del, sedan Melwin, stallets största häst på ca 180 cm. Mycket trevlig häst, rolig att rida! Sedan är han även en av stallets gosegubbar, det tillsammans med Frasse. Mysiga killar dom där! Haha.
 
Kort sagt, jag har hittat så rätt! Alla här är otroligt trevliga och har öppna armar, man känner sig så välkomnad! Och det känns så bra, för jag har hittat hem!

RSS 2.0