Besvikelsen från Höökskatalogen

 
Med tanke på en helt ny Höökskatalog kom ut i veckan, och den är så obligatorisk i ens liv att jag satt med den på tåget till jobbet. Haha! Men jag blev en aning besviken, inga roliga nyheter alls. Knappt några nya roliga färger ens!
 
Så det enda jag skulle vilja ha är dessa svarta boots, inför träningarna som kommer och sedan tvättpåsen för schabrak. Det enda vettiga ur denna katalog. Tyvärr. Men i vanlig ordning blir det nog en sväng förbi Hööksbutiken i Uppsala ändå, några dag innan jobbet. För att spana, känna och klämma. Alltid lika roligt!

Ålder är endast en siffra

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Efter dagens lufttur på damen så förundras jag över att hon verkligen blir 19 år den 22 juni, i år. Det är nog inte riktigt möjligt att denna tant verkligen blir så gammal. Men ack, är man född 1997 så är det nog bara att inse att i år blir damen hela 19 år. Så sjukt. Så mycket roligt jag har upplevt med denna häst, och flera år till ska det bli. Så länge hon håller sig såhär fräsch så ska hon få hållas igång och göra det hon tycker är roligast, att träna och tävla. Wow vad denna häst kan showa till det, när hon är på hugget. Och som idag, vila igår och bocksprång idag. Inte mycket som är mitt i mellan tror jag!
 
Jag är lyckligt lottad som får äga en sån här underbart fin häst, många tackar till Linda och Åsa, som gav mig chansen till flera glada år med Corona!

På väg uppåt i snöslasket

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag vill verkligen komma igång med bloggandet igen, men känner samtidigt att tiden inte riktigt finns där. Men jag försöker att hinna med några inlägg då och då. Dessvärre har jag ingen som kan fotografera längre, tråkigt nog. Men det löser sig till slut, hoppas jag.
 
Men idag så var det tänkt att det skulle bli en promenad för damen, men vädret ville inte riktigt vara på vår sida. Med blötsnö som föll från himlen blandat med stormvindar -kändes det som - på typ 10 m/s, så är det inte mycket att göra än att plocka in Corona för någon timme, mysa, borsta och frisera hela hästen för att sedan släppas ut i blåsten igen och äta lite lunchhö. Som ni kan se så njuter inte direkt Corona av detta väder heller.
 
Och tyvärr har all vår snö regnat bort, tråkigt nog, för jag har inte kunnat få några bilder på när vi rider i en sommarhage i all snön som var. Mycket tråkigt då de hade kunnat bli fina bilder!

Dressyrträning med tömkörning

 
Jag han trava i kanske 5-10 minuter så kom J, min tränare. Hon bar en tömkörningsgjord och ett par tömmar med sig. Sagt och gjort, av med sadeln och på med gjorden och tömmar. J tömkörde Corona i kanske 15 minuter, med en hel del egen vilja från Coronas sida, innan hon gav med sig och jobbade på väldigt fint!
 
Sedan åkte sadeln på igen, och Corona började som om, haha. Alltid lika roligt med ston! Men efter en stund slappnade hon av mycket bra och det blev väldigt fina öppnor, slutor och travlängningar. Så fin tjej! Känns som att vi kan bli något igen efter min svacka. En träning för Nina med nu hade suttit fint, som en uppföljning.

Gammal shopping

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Mina senaste inköp, som är från november och framåt, ungefär. Nya fina, vita benlindor till prisutdelningar. Hoppas jag får användning av dom denna säsong! En röd Kingslandtröja till mig själv, grymt skön och sitter som en smäck! Två nya bett för att testa på Corona, använder just nu äppelbettet till dressyren, som funkar ovanligt bra! Trodde faktiskt inte att jag skulle få ett sånt sug i handen och att få göra mera, stor skillnad!
 
Annars är det lugnt på shoppingfronten, fick en fin veterinärfaktura.... Men nya vita ridbyxor behövs, men hittar inga som passar mig i smaken. Shit vad svårt det är. Så vet ni några snygga vita helskodda ridbyxor med lite bling eller snygga broderier så får ni gärna länka!

Dags för träning!

Foto: Älskling | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Idag är det äntligen dags för dressyrträning, som jag längtat! Ska bli så sjukt roligt!
Vi börjar komma igång så grymt bra nu, men behöver finslipa på en massa saker, och vi fick nu oxå mera träningstid då min första tävling blev inställd pga kvarka. Jippie... Men mera tid för träning så nu gäller det att ligga i!
 
Vi behöver få igång bättre övergångar och fortsätta med våra halter, vilka båda sitter ihop mer eller mindre. Så nu ska här kämpas för att sätta allt perfa till första tävlingen!

Dagens skörd med Dessie

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Efter att ha saknat bakningen en aning, så kom Dessie över och gjorde mig sällskap i köket. Det blev en hel del, men roligt hade vi! Och det kommer göras om!
Men det som blev bakat var macarons med lingon, citronkladdkakdsmuffins, semmelbullar, kolapaj och som en bonus blev det även lingondricka! Inte illa faktistk, och allt blev typ himmelskt gott! Vi vet vad vi gör, haha!

En månad senare

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Här ekar det tomt. Men oj vad jag har haft att göra. Jobbet har tagit största delen av min tid, sedan har Corona, sambon och hushållssysslorna fått slagits om de sista. Inte lätt kan jag tala om. Det har hänt en hel del sedan sist jag skrev, vi har både hopp och dressyrtränat, galopperat i snön, busat i ridhuset och en släng av veterinär. det sistnämnda var mindre roligt, men Corona är nu fit for fight igen!
 
Även jag har fått mig en genomgång, idag då faktiskt. Av Bea, som brukar behandla Corona med jämna mellanrum fick idag ge sig på en axel på mig. Skönt faktiskt! Så nu ska hon bara gå igenom Corona i helgen och så ska vi båda vara klara för mera träning!
 
Första tävlingen ska förhoppningsvis äga rum i mitten på februari, på Högbo RK. Klasser vet jag inte än men de kommer snart ut. Sedan forsätter det med nya och spännande utmaningar, Div 2 går på våren och vi ska förhoppningsvis vara redo att starta LA:3 redan på andra tävlingen. Håll tummarna!

RSS 2.0