Så mycket kärlek ♥

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Maskrosmule och hängläpp

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Denna dag har gått i ett huj! Börjar med att diska och köra igång första två tvättmaskinerna, sedan har det rullat på. Stallet med fix av staket, nu fick Corona en mindre hage och jag fick känna lite lättnad och hoppas att hennes fettohals snart är ett minne blott. Städ i stallet, borsta rent två täcken, hämta hem 27 höbalar i släpet, men dom får ligga kvar där till en annan dag.
 
En bra ridtur och trevligt folk senare så var jag hemma för att fixa i ordning lite middag och kasta ihop en kaka. Tyvärr måste jag nog säga att den blev lite misslyckad... Heh. Byta sista tvätten i maskinerna och sedan iväg på fotbollsträning. Shit vilken dag jag har haft! En ledig dag är aldrig ledig på riktigt. Men i helgen, då ska jag njuta av ledigheten för två hela dagar!

Hopptävling nästa!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Min lördagskväll betod av detta. Mys! Lite hoppning med en glad och galen Corona! Alltid lika roligt.
 
Och nu har jag bestämt mig, jag kommer att åka på vår första hopptävling sedan i augusti -15, den 18 juni! Vi ska hoppa den hisnande höjden av 80 cm och 90 cm! Och det är bara för skojs skull. Båda klasserna bedöms som clear round, varav det även är bedömning Inverkan i 90 cm. Så jag får ett protokoll på hur jag rider i hoppningen, kul! Kanske är det så att jag endast åker dit just för att det är bedömining Inverkan, men bara kanske.
 
Så vi har hoppat lite i ridhuset, haft lite bommar framme under dressyrridningen, och så tänkte jag försöka vara med på någon mera hoppträning. Jag kommer ha en aningen glad tant den 18 juni, som äntligen ska få vara på hopptävling igen. Cirka fyra dagar innan tant fyller 19 år. Hon kommer bli som fem i huvudet. Så önska oss lycka till!

Boosta hela sommaren!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag har så mycket att se fram emot just nu, och det är så galet roligt. Första och främst så går dressyrträningarna galet bra, och jag längtar så mycket till nästa! Vi har påbörjat skolorna och det är svårt, men kul. Som vanligt. Corona har nog enklare för det än jag trodde, så nu gäller det för mig att hitta rätt känsla i dom. Inte lätt när varken jag eller Corona har varit på denna nivå tidigare. Min "omskolade" hopphäst!
 
Men sedan så ska jag på träningsläger första helgen i juni, och om jag längtar. 3 dagar, 5 ridpass och galet mycket inspiration!
 
En till start i LA:4 är anmäld, den 29 juni går den på Österfärnebo RS, samma klubb som jag var på sist. Trevligt! Hoppas på att kunna sätta bakdelsvändningarna bättre och att bibehålla energin även i dom förvända!
 
Falsterbo 2016, here I come! Det ska bli en massa egoboost med dressyr på högsta nivån, sen är det bara hem och träna! En mindre shoppinglista ska även göras. Haha. Såklart!
 
Min debut i MSV C tänkte göras i augusti, samma månad som jag även tänkte åka på mitt första dressyrmeeting bara någon helg efter debuten. Då blir det LA:4 och MSV C:1 som är planen att rida under 2 dagar.
 
Som ni kan läsa har jag sååå mycket att se fram emot, så mycket inspiration att hämta och så galet mycket roliga saker som ska göras. Så kom igen sommaren, nu kör vi!

Resultat Österfärnebo RS

 
 
LB:3 - 68,18% Vinst!
Vilken häst! Mitt mål var att satsa, vilket vi gjorde. Och som räckte hela vägen. Så galet roligt! Vi kan än, alltså ta oss till placeringar. Haha.
Nej men, fick några missar, typ halten som är när man rider vänd över ridbanan. Som vanligt. Annars blev det en taktmiss i ena travlängningen men den andra satt! Ett gäng 8or satt på pappret med och det kändes så galet bra! Mycket fin häst i värmen!
 
LA:4 - 64,05%
Så nervös. Tappade bort mig i programmet när jag övade innan så fick kolla mobilen flera gånger. Typiskt. Men när vi väl kom in på banan så satte Corona en superfin uppridning, och då kändes det bra. Rakt och en hyffsat fin halt. 7a på den! Tack. Sedan blev det missar även här, red ur skänkelvikningarna alldeles för tidigt, haha. I en av travlängningarna så orkade nog varken jag eller Corona att hålla ihop, så det blev galoppinslag. Annars var det bakdelsvändningarna som inte satt, men inget som jag heller hade trott. Förvända galopperna satt bra, tappade lite energi i den ena bara. Så alltså är det en helt godkäns debut på denna nivå! Och det är så galet kul!

Dressyrträning

Foto: Hannah | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Igår var det dags för en extra dressyrträning, jag tränar vanligtvis varannan onsdag, men nu blev det även en tisdagskväll. Mycket välbehövlig. Corona låg på otroligt mycket, så det blev en del längningar, men även samling, bakdelsvändningar och programridning. Så nu har jag ridit igenom LA:4 för J, och det kändes hyffsat bra, lite tips inför min debut på söndag. Känns ändå väldigt bra inför debuten, ska bara dubbelkolla programmet en sista gång och så ska vi rida igenom det på lördag, hade jag väl tänkt. För nu ska Corona skrittas och få sig en vilodag!
 
Hannah filmade även en hel del, vi får se om jag klipper ihop den eller behåller för mig själv.

Äntligen sommarhage!

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
I lördags åkte alla hästarna ut i sommarhagarna. Skönt sa Corona och galopperade ett halvt varv innan hon dök ner till maten. Haha! Kul häst...
Men hon fick sig en tur med munkorg i två dagar, för att vara på den säkra sidan. Men nu är hon utan igen. Jag var väl inte allt för populär då! Inte lätt när man har en häst som helst kastar i sig allt i hennes väg och sedan går upp i vikt av att bara titta på det. Heh.
 
För övrigt har vi nu typ 15-20 grader hemma, så tant går naken om dagarna, äntligen kom våren och sommaren! Ska försöka ta lite bilder på tant idag, finns risk att hon bara är intresserad av mat!

RSS 2.0