Han som alltid är med

Foto: Evelina | Nikon D750 + Tamron 70-200/2,8 G2
 
Ett stort tack, vill jag ägna min pappa. Som alltid ställer upp på mig. Han är den som alltid är med på allt som händer runt Corona, från att lasta hö till att åka med på tävlingar och grooma. Han ställer upp och följer med mig, även nu när jag har flyttat och han har över en timme att bara komma till mig och Corona. Han är den som jag litar på till 110%, han är min pappa och jag älskar han för det han gör för mig och Corona. Han är overdelig i mitt jobb med Corona, och är en stor del i att jag ens kunde köpa henne. Att ha en sådan människa i sitt liv är helt obeskrivligt, vad det betyder mycket.
 
Han är den som ser till att jag håller nerverna i styr på tävling, att jag åker säkert med Corona i form av både bil och släp, och är framfrallt min största stöttepelare och som alltid tror på oss. Den tävlingsmänniska som han är, smittar av på mig och man försöker efterlikna den mentala styrkan han har. Att kunna behålla lugnet när något går fel och bara göra om, att tänka nytt. Där har jag mycket kvar att lära, men han är med och styr mig åt rätt håll. Tack pappa, för att du alltid finns där och ser till att jag kan hålla på med det jag älskar. Tack pappa och fytusan vad jag älskar dig!

Jenniemy och Donnalee

Nikon D750 + Tamron 70-200/2,8 G2

Knivstaortens Ridklubb

Nikon D750 + Tamron 70-200/2,8 G2
 
Jag tackar Evelina som tog ett gäng bilder på mig och Corona under lördagens tävling,
det var många månader sedan jag fick bilder på oss!

Snart inne i majHär har vi Joie de Vivre, sto -09 e. Chirlon - Rubinrot. Vår söta specialare som är hur go som helst! Hon är en One of a Kind! Hon var först ut på tävlingsbanan för året, tidigare denna månad. Och jag kan ju faktiskt säga att jag inte varit någon höjdare på att knoppa. Men efter att fått knoppa ett gäng olika hästar inför olika tillfällen, har jag faktiskt lyckats få till en ny och snyggare stil i min knoppning. Efter lite läsning på internet så fick jag lite nya tips att tänka på och med rätt grejer, har jag nu börjat få lite kläm på detta!
 
Nu blir det övning för att få pannluggen snyggare oxå, här kan man inte få allt eller!
På lördag är det tre hästar som åker iväg till tävling, så det är dusch och fix redan på fredagen. Detta blir en ny erfarenhet för mig, att åka på tävling med flera hästar som ska gå olika program. Med rutin sitter nog även det snart i ryggmärgen, spännande ska det bli!
 
Nikon D750 + Tamron 70-200/2,8 G2
 
Denna snygga biff är Fürst Classic aka Frasse, valack -10 e. Fürst Nymphenburg - Scherlock Holmes i sin första MSV B:5a.

Resultat Enköpings RK & KoRK

Nikon D750 + Tamron 70-200 G2
 
22 april Knivstaortens RK
LA:3 - 66,42% 6e plats!
Fin känsla på framridningen, tappade det tyvärr lite inne på banan. I alla fall i travdelen. Hade sämsta skänkelvikningarna ever. Haha. Men galoppdelen vägde upp och räddade mig lite. Fick även min första 7a på ryggning! Överlycklig för den! Hade även 7or rätt igenom på skritten, snacka om att det går att jobba fram bättre gäng på hästar! Vilken tur att jag får så bra hjälp nu för tiden.
Mitt resultat hjälpte tyvärr inte tillräckligt för laget, men det blev en ind 6e plats!
 
17 april Enköpings RK
MSV C:2 - 61,11%
Debuten i denna klass, hade en väldigt bra känsla på framridningen och lyckades behålla den in på banan. Men domaren dömde lågt och hon gillade inte oss, tyvärr. Men så är det med bedömningssporten!
Jag tyckte att vi lyckades bra på banan och hade en del ljusglimtar. Såklart mycket att träna på, som vanligt. Men med träning så ges det resultat till slut.
 
Och här hade jag kunnat skriva en hel roman om hur det känns att tävla just nu, men jag skippar den och hoppas att känslan jag bär på ska släppa och försvinna.
 

3- årsclinic

Nikon D750 + Tamron 70-200/2,8 G2
 
Den 2a april packades Quill Bill in i lastbilen med tillhörande saker och vi styrde mot Lena Prästgård för en clinic med fokus på 3-åringar och 3-årstestet. Själv kunde jag inte se hela clinicen, då min fokus låg på att få Bill i uppvisningsskick! Tycker att jag lyckades helt okej! Men övning ger färdighet på knopparna däremot. Öva, öva och öva på det.
 
I alla fall skötte sig Bill exemplariskt på nytt ställe, guldstjärna till honom!

Hästen som bara vill kramas, och den andra vill hångla

 
Jag har upptäckt att söta Ferro tycker om att kramas! Om jag ställer mig framför honom och lägger armarna om hans hals så trycker han huvudet mot min rygg. Gullhästen! Han blir bara mysigare och mysigare ju mera jag lär känna honom. Söta!
 
Sedan har jag även hunnit med en uteritt med Jäger! Tillsammans med Bella och Quickan tog vi oss en tur ut idag, och det var väldigt skojigt sa Jäger och trippade till ibland och var pigg! Så skönt att ta sig ut i skogen med hästarna!
 
Och med Bill så övar vi på att pussas utan tunga, han är lite väl intensiv med den och det blir mindre trevligt för mig. Haha! Men han är bra söt och står nu nyduschad i stallet för att få åka på clinic i morgon! Ska bli så roligt att få åka på och jag har laddat kameran och tömt minneskorten! Så förvänta er bilder!
 
 
Sedan hade jag en dag med lite extra tid, och då är det pyssel och städning som gäller. Fräschade upp våra "fina" täckeshängare, vi använder inte hängarna på boxarna för det är inga täcken som får hänga kvar där när man bara har unghästar. Så nu vet ni det, innan ni frågar. Haha. Bytte ut alla gamla blåa balsnören till brun/orangea balsnören och skrev om alla namnen. Alla hästarna har sitt namn på boxen skrivet på silvertejp, det är lite för mycket byte av hästar, ibland ganska ofta, så det blir inga finare namnskyltar. Men det funkar!
Och det kändes bra när detta var klart, så nu är det bara andra sidan som behöver snyggas till, så är detta lilla projekt sen klart!

Hingstvisning -17

 
I onsdags var det dags för hingstvisning. Clever Hill Q, är avelshingsten som står i stallet, och skulle såklart visas på Strömsholm ihop med andra hingstar från Askö Stuteri. Men vi hade även med oss 3-årshingsten Jazz Hill Q, e. Clever Hill Q - Jazz, som ni kan se på bilderna.
 
Kan meddela att jag hade en hel del att göra den dagen! men oj vad roligt! Det var duschning av hingstarna på morgonen, puts och packning. Planering och så iväg runt 16 tiden på em. Väl på motorvägen blev det trafikköer hela två(!!) gånger. Men fram kom vi och lastar ut Jazze, som vi hade med oss i bilen, Clever kom med J strax efter. Det mest intressanta var att detta var första gången Jazze åker bort till nytt ställe och får då visa upp sig på en hingstvisning! Imponerande!
Han skötte sig exemplariskt med tanke på ålder och resvanan inte är så stor. Han fick lindor på si, blev sadlad och jag gick såklart med honom på framridningen när Clever hade sin visning i vita rdhuset... Så dessvärre inga bilder på Clever. Jag hade fullt upp med Jazze som hade stora funderingar på vart han var. Haha!
 
Väl in i vita ridhuset skötte han sig med bravur! Riktigt roligt o se, det kommer bli en fantastiskt fin häst!
Lite bilder blev det, kameran åkte såklart med. Men har nog en hel del finlir kvar att lära med den, mycket avancerad, men sjukt roligt! Äntligen kan jag få dokumentera allt som görs igen. Woop woop!
Ni kan förvänta er en hel del bilder framöver, detär mycket roligt som kommer att ske med 14 hästar i stallet, i olika åldrar och utbildningsnivå. Bland annat är det tävling med 4 hästar i slutet på april, spännande! Och redan i morgon är det clinic med en 3-åring som åker med. Roligt!

RSS 2.0