Konsten att få lortgrisen att skina

Nikon D750  + Nikkor 50mm/1,8
 
Jag kommer börja detta inlägg med att säga, fyfan vad snygg Clever Hill är!
Sedan forsätter jag med lite ögonblick med personer under helgen, när dom imponerat frågar om det är jag som gjort knopparna till Clever, hur jag får honom så skinande ren och blank, hur snygg han är inne i arenan, putsad, lindad och snygg. Därför får ni en bild på honom innan bortsningen i morse, full med spån och nattlindorna på fortfarande. Han är bra charmig denna herre!
 
Jag är inget proff, har ingen utbildning inom häst, ingen hästskötarexamen eller liknande. Men det är faktiskt inte så svårt att få hästen ren och fin. En välmående häst, den blänker av sig själv. Att en dusch sedan kan hjälpa till att få hästen renare i pälsen, är inget konstigt. Men blänket är inte tack vare en dusch och pälsglans. Det finns redan där.
 
Och knopparna, där gäller det att öva. Hur jag gör, enkelt. J vill ha stora och runda knoppar. Så då blir det stora och runda = få knoppar. Just Clever får 6 knoppar totalt, men han har en otroligt spretig man, så hårgelé är väl min "hemlighet". Jag använder mig av siliconsnoddar, har inte lärt mig tekniken att sy. Och sedan är det övning, övning och övning. Jag har fått knoppa en hel del sedan jag flyttade till Hormesta, så det är bara att träna.
 
Under helgen har jag fått höra så underbara kommentarer hur snygg Clever är, och hur duktig jag måste vara som får honom att vara i det uppvisninsskick han är. Och tack, det värmer! Så roligt att höra, från någon som gör detta av kärlek till hästarna. Utan examen och andra utbildningar. Och J är inte sen på att berömma även han. Så det är galet roligt att åka bort med hästarna och få visa upp dom, med bra ridning och blänkande päls!

Clinic med Clever Hill Q 1222

Nikon D750 + Nikkor 50mm/1,8
 
Jag klagar inte på att få sitta inne i Wirsbo Ridcenters kanonfina ridhus och lyssna på Jan Brink och se fina ekipage, bland annat J och Clever Hill Q 1222 som visade upp sig. J blev tillfrågad att rida i clinicen, och de båda åkte redan i torsdags och fredags. Clever är en berest kille som tog sig en tur till seminstationen och gjorde sitt jobb innan han kördes till Wirsbo Herrgård och står uppstallad där under helgen.
Hemma i stallet så "fattas" det en häst, iom att Clever är borta över helgen. Och för mig som hästskötare känns det lite jobbigt. Haha. En av "mina" hästar är ute på resande fot och jag som vill ha stenkoll på hästarna. Men jag vet att han har det bra, jag åker dit över dagarna, lördag och söndag för att se till att Clever är i uppvisningsskick, ta en massa fina bilder och inspireras.
 
Och med bilderna kan jag tyvärr inte visa mera än detta, jag ska försöka fixa lite "behind the scenes" på Clever, men jag får inte visa bilder från ridhuset, då de är förbud att ladda upp på sociala medier. Suger, men jag respekterar det.
 
Så ska som sagt försöka fixa lite bilder runt om, även om jag har fått sååå snygga bilder inifrån ridhuset på J och Clever. Men men....
 
Har flera bra inlägg att skriva, men tiden räcker inte alltid till. Så nu blir det sova för att i morgon igen åka till Wirsbo och ha en trevlig dag!

Falsterbo Horse Show, here we come!

Nikon D750 + Tamron 70-200/2,8 G2
 
När man inte kan välja bilder utan slänger in en hel drös.
Vi har alldeles för snygga hästar i stallet. Galet vad fina dom är! Ni ser ju bara på denna skönhet, John Silver aka Fimpen, 4 år har idag kvalat till Falsterbo. Jag ska till Falsterbo!!! Lycka på den!
 
Vi fortsätter helgen med ännu mera tävling, i morgon åker vi med Jäger till Gnesta RK, och hoppas kan man göra. Att det är första Falsterbo-kvalet som sätts!
 
Och för att alla ska veta, knopparna för dagen blev helt f*cking perfekta! Synd bara att jag inte lyckas få till bra bilder på dom. Men shiit, jag lyckas bättre o bättre. Ska försöka göra en repris på Jäger i morgon, och förhoppningsvis få till en bra bild på det med. Nu får ni njuta av bilderna på Fimpen, så scrolla uppåt igen!

En händelserik helg

Nikon D750 + Tamron 70-200/2,8 G2
 
Vilken otroligt rolig helg jag har haft! Det har varit tidig morgon till sen kväll, och det har bara innehållit häst! Från alla håll och kanter. Fredagen reds det ett gäng hästar av J, för att sedan blev det uteritt med Johanna på Jäger och Joie, pigga och glada hästar! Vi fortsatte eftermiddagen med att duscha tre hästar, putsa utrustning och packa för alla tre. Det klämdes även in en pubrunda på kvällen vid Biskopskulla Kyrka där det serverades mat och dryck. Ojoj vad trevligt!
 
Lördag blev det tidig morgon och det knoppades tre hästar för att åka iväg på tävling, Eskiltunaortens RF stod för tävlingarna i helgen. Mycket trevlig tävling och det skörades framgångar av J! Han ser till att vinna MSV B:2 med den alldeles snygga Clever Hill Q 1222, på över 70%! Debut för hingsten i Msv B, och tyvärr, med rejäla missar. Men oj så snygg han är och som han bjöd på show! För dagen lite mera vild än tam. Tidigare hade Whisky gått in och gjort ett fint och stadigt program i Msv C:2, och med 67% blev det en andraplats med honom!
Den tredje hästen var min egen, och den klassen stryker vi och glömmer. Hästen skötte sig men vet inte vad jag ska göra med ryttaren längre.
 
Med två rosetter av två möjliga och ett segertäcke, styrde vi lastbilarna hemåt igen. Väl hemma blev det pyssel i stallet, göra tre hästar redo för natten och samtidigt göra tre nya hästar redo med dusch och putsning av utrustning inför söndagen som bjöd på 3-årstest!
 
Jag och Johanna såg till och vara i stallet tidig på söndagen, knoppning av vår 3-åriga hingst Jazz Hill Q, blev första mission, och han sparkade mig inte av stolen! Framsteg! Med hårgelén i högsta hugg fick jag även hans bångstyriga man att ligga slätt och fint! Tjusigt värre! J lastade in Jazze och styrde mot Strömsholm, medan Johanna och jag körde race i stallet, och vi var klara i bra tid. För att sedan äta lite tidig lunch, nästan på samma tid som J, han har nog rekord i att äta lunchen fort. Ner i stallet igen för att knoppa två till hästar, packa lastbilen och se till att allt är klart i stallet. Sedan styrde även vi nästa lastbil mot Strömsholm.
 
Och denna helg har varit helt fantastisk med alla fina resultat, under 3-årstestet hade vi tre hästar med från stallet varav alla fick gångartdiplom! Två fick 51p och en 49p! Vilka otroligt fina hästar vi har i stallet. Så roligt, och I love my job!

Surahammars Ryttarförening

Foto: Johanna | Nikon D750 + Tamrn 70-200/2,8 G2

Resultat Surahammars RF

Foto: Johanna | Nikon D750 + Tamron 70-200/2,8 G2
 
MSV C:1 - 61,42% 5a!
Hade en fin känsla på framridningen, hon var med mig men hade kunnat få henne lite mera eftergiven. Lätt o vara efterklok. Men hon kändes fin och jag fick igenom det jag ville och hon hängde på. Kommer ut på collecting och jag tänker hela tiden att hon ska vara framme och med mig, vilket hon var. Tills vi kommer in på banan. Jag måste ändra på något, men jag vet inte vad. Tappade bjudningen i traven. Fick till helt okej skolor, men utan bjudning så går det inte fullt lika bra. Domaren var däremot hård och satte 4or på väldigt många i startfältet, så även på mig. Men men. I stället satte vi ännu en gång 7or rätt igenom på skritten! Så roligt! Och jag lyckades med båda enkla bytena, 6,5 på dom! Så galet stolt! Det gäller o vara glad över vissa delar av programmet, även om helheten kanske inte alltid är den bästa.
 
Procenten lyckades ändå hålla sig på placering, och jag fick min första rosett i msv klass! Det känns bra inför kommande tävlingar. Bara att kämpa vidare! Träna, träna och träna!

RSS 2.0