Grattis Sara!

 
Har inte följt OS-sändningarna slaviskt men idag låg jag och tittade på fälttävlansmomentet hoppningen omgång 2. Mycket spännande! Såg Sara Algotssons otroligt fina ritt men tyvärr ett pet på sista hindret.
 
Sveriges första OS-medalj och det är ridsporten som står för den!
OS-silver för Sara Algotsson och Wega i  individuell fälttävlan. Grattis grattis!

Dagen

Sovit bort hela dagen, inte kul att vara sjuk.
Men hoppas på bättre i morgon så att man kan göra något över huvud taget.

Rullsand



Dagen i Rullsand blev lyckad, soooool men tyvärr kallt i vattnet. Men var i en 3-4 gånger för att svalka sig. Men man låg inte direkt i, utan det var ner och upp igen. Lite folk var det med, blev lite mera efter tiden men inte lika mycket som det har varit senaste gångerna jag varit dit, för nåt år sedan (;
Läste bra långt i boken, lyssnade på musik och åt vattenmelon med sked. Mysigt!

Redo för att sola

 
Springer ner och hänger upp tvätten, sen hämtar mamma upp mig och det blir Rullsand!

En glad Bello

Foto Nellie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Idag kom jag på den briljanta idén att longera Bello, han har tappat en sko och har fått gått promenader ett par dagar, hovslagaren kommer på tisdag. Och nog var det en glad Bello som fick både trava och galoppera. Jag satte på en halsförlängare för att han skulle arbeta lite under den korta stund han fick gå på linan. Men i andra galoppen blev han lite föör glad att han lyckades dra snodden ur spännet. Det var lätt lagat av en händig kille. Där av att han inte har den på sista bilden.
 
Jag har inte utrustningen som behövs för att longera, nu var det lånade saker som användes, mn det skulle vara ruskit kul att kunna utveckla det lite mera och kunna använda sig mera av longering. Tyvärr har jag inte så bra plats att jag kan göra det på.
Nu är däremot åkern tagen och jag o Nellie har planer inför veckan som kommer. Tisdag så börjar vi att renovera! :D

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Åka lite träbåt

Nikon Coolpix s3300
 
Var iväg till killens föräldrar och där blev det god mat och efter det blev det havet. Kallt i vattnet, fast ankan visade 19 grader. Ankan och jag blev bra kompisar oxå, mycket trevlig men lite stel om jag får säga det (;
Killarna fiskade och så blev det fika och en massa annanas! Mums.

Några dagar på Åland

Jag är hemma, lever för den delen med.
Fin röd bränna och feber fick man med sig hem .Fint de!

Typ hej då

Jag vet inte varför, men det går inte att ladda upp bilder...
Men då kan jag passa på att berätta, jag åker iväg till Åland över några dagar. Inga tidsinställda har fixats då jag inte har haft tid eller inspiration till vad för inlägg det ska bli.
 
Så jag kommer hem på fredag natt, hörs då!

Stockholm

Nikon Coolpix s3300
 
Lite bilder från när vi var i Stockholm hos min morbror. Väl där blev det gå runt i stan, och vid morbrors holme. God mat och shopping. Faktiskt var det killarna som öppnade plånboken mest, det händer aldrig annars (;
För mig blev det armband, piercing och en nederdel till bikinin, som syns i ett tidigare inlägg.
 
Två mysiga dagar i den stora staden. Det blir nog flera besök dit skulle jag tro (;

Kollar schabrak

 
Det kan tänkas vara en dressyrdebut innan detta år är slut, typ (; Nej men inget är bestämt riktigt än. Men frågan var vilket schabrak man kan ha på tävling?
Man måste ha ett vitt schabrak på tävling, men då är juh jag såklart petig när det gäller kantbanden. Jag vill ha något rött på schabraket. Har jag lyckats träffa den färg som är typ omöjlig att hitta? Japp.
 
Hittade detta schabrak med röd och blå kantband, men prislappen på 700 kr var mindre roligt. Så jag tänkte fråga om ni vet någon bra butik eller t o m schabrak som har något rött? Länka som galningar i kommentarsfältet (;

Benlindor

I måndags under mitt ridpass uppyäckte jag och Nellie en märklig sak. En av benlindorna på frambenen var borta. Jag red iväg för att kolla vart den tagit vägen och hittar den en bit bort. Tyckte däremot att den såg konstig ut och en aning för kort. När Nellie tar upp lindan är kardborren helt borta. Benlindan hade gått av!

Jag hittade på den andra delen när jag var i galoppen och arbetade och såg den snabbt i gräset. Helt sjukt hur en benlinda kan gå av, har jag aldrig varit med om tidigare. Okej att den hade gått upp och lossnat, men att den går AV. Det var så sjukt.

När den andra framlindan oxå lossnar så valde jag att ta bort alla. När jag har ridit med benlindorna en gång så är jag mindre nöjd med dom. Den ena har gått av och den andra lossnar. Hmm, tveksam på hur bra kvalite det är på sakerna.


Nyinköpt

 
Shoppade lite i Stockholm under vår lilla resa. Min morbror bor där och vi var och hälsade på honom i några dagar. Mycket trevligt!
Armbandet, piercingen och bikiniunderdelen blev inhandlat i Sthl, resten efter jobbet i fredags. Hoppsan (;
Skorna var mer än behövligt! Mina gamla var så slut att jag inte ens har något bra ord för det. Jag är inte den som älskar att handla skor direkt, men det blev mycket bättre när man fick ett par gratis. Älska Skopunkten!

Jobb

 
Jobbar mellan 12-16:15, ha en trevlig dag!

Söta Bello

Mobilkamera
 
Gårdagens och dagens ridpass var inga avancerade då det har regnat så fruktansvärt mycket här i mitten av Sverige att jag inte kunde rida på åkern. Så det fick bli grusvägarna. Dagens mysiga tur barbacka gjorde pricken övr i:et efter en jobbdag :)
 
Bello fick även stå och äta en massa gräs framför stallet, då kommer grannanrna över och pratar och klappar. Mycket trevligt! Lilla tjejen var modig mot slutet och vågade sig på att röra den stora hästen (;

Blää

Verkar inte spela någon större roll hur mycket jag uppdaterar, läsarantalet sjunker ändå...

Dressyrmupp

 
När det var en kampanj på Dressyrmupparnas kollektion så kände jag att det var dags att slå till. Det marinblåa sättet fick åka hela vägen hem till mig och ligger nu i stallet redo att användas. Själv tycker jag att det är skitsnyggt, men det hade dessvärre en mindre bra passform. Schabraket gled bakåt under sadeln, men som även kan bero på att dressyrsadeln inte ligger helt bra eftersom han är lite tjockis min häst :)
Benlidnorna kommer i ett separat inlägg.

Playa de la Råksjön

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Ren häst

Senaste dagarna har Bello sett ut som på bilden. Helt omöjglit att få ren. Kul. Han som varit så renlig av sig så jag nästan trodde att han inte kunde rulla sig i lera (;
 
För övrigt blev det en ridtur i skogen, över dikena. Mycket roligt!

Gårdagens dressyrpass

Foto: Nellie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Dålig dag

Tankevurpa, en timme sen till jobbet. Red bajsdåligt, missar två saker att göra.
Jag får sitta hemma med chipspåsen och tvn ikväll...

Snabbtitt

Foto: Nellie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Red i dressyrsadeln och hade Nellie med som fotograf. Hela 1 500 bilder blev det, undra hur många som får vara kvar? (;
 
Iaf så gick det hyffsat, han var en aning okoncentrerad, var alldeles för pigg och så fick vi lite saker som distraherade oss. Vad som hände, visar jag i morgon. Mycket förbannad och kommer ringa samtal i morgon.
Tillbaka till passet, red igenom honom och han var idag mycket emdgörlig att ställa och böja i båda varven, annars brukar bara höger gå bra (; Han tappade formen ganska mycket men mot slutet då jag hittade mera ridning så gick det mycket bättre, han släppte inte så mycket och jag fick mera tryck i honom. Så härlig häst att arbeta med. Nu vill jag bara att han ska få massor av muskler och börja dressyrträna :)
 
Resten av bilderna får ni i morgon, och jag hoppas på bra väder för då det ev blir hoppning (;
 

Gina Tricot

 
Jag har varit och jobbat någon dag och kommer att fortsätta i helgen som kommer. 3 bestämda jobbdagar, finns inget bättre än det just nu känns det som. Har nog inte hänt sen i julas, typ.
Men sist jag var och jobbade blev det lite inhandlat, allt hamnade inte på bild, typ som dom assnygga solbrillorna och de läckra blåa byxorna. Mmh!

Bröllopsmiddag

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8
 
Eftersom att tiden flyger förbi och jag knappt hinner sätta mig vid datorn och skriva en massa bra inlägg, så vet ni inte om att jag var och fotograferade en bröllopsmiddag förra helgen. Blev kontaktad dagen innan och jag bestämde mig snabbt för att tacka ja.
Jag har aldrig varit på ett bröllop tidigare och tyckte det var mycket roligt! Fast jag var där för jobb. Många fina bilder blev det och jag har idag suttit och redigerat större delen av alla, inte riktigt klart med alla än.

Saknar



Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Behöver jag säga att det inte skulle sitta fel att vara nere i Skåne nu och kolla på Falsterbo Horse Show? Shoppat som en galning nu när man kan, fota fina hästar och sola på stranden.
Lyckos er som är där nere, någon gång ska jag återvända!

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
 

Slick

Nu är vi igång, tjejkväll och krogen! Kanske att nån kille får följa med (;

Globen


Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6
 
Vilka ska till Globen i november/december i år?
Jag har tänkt att åka, någon som vill hänga på? (;

Playa de la Råksjön

Nikon D300s + blandade objektiv

Köra bil

Har aldrig varit med om att köra på E4an och knappt se vägen eller bilen framför.
Så mycket öste det ner regn idag. Helt galet!
Ögonen fick sig ett rejält pass så huvudvärken är ett faktum. Men jag lever.
Och de går över efter ett tag (;

Fotouppdrag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 + stativ + fjärrutlösare
 
Killen är på väg till Gudinge med båt, det skulle jag med ha gjort. Men igår ändrades allt. Jag ska nu på ett fotouppdrag, mitt allra första inom detta område. Nämligen bröllop. Jag har såklart inte fotograferat hela då jag antagligen skulle åkt mycket tidigare för det (;
Jag ska vara mingelfotograf under middagen. Roligt!
Hoppas att det går vägen nu, har inte fotat så mycket som jag velat på sistonde.

Glad Bello

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Lite närbilder från stallet :)
Bello fick sig en uteritt idag, red en annan väg än vanligt och det var mycket spännande att gå förbi hus och se bilarna åka förbi (; Men han gick så snällt och hetsade inte för något. Blev inte ens rädd. Söta små barn tittade storögt på oss när vi skrittade förbi :)
 
Efter 2 dagars vila var det en pigg herre jag satt på, och det ville han allt att jag skulle veta. Traven blev nästan galoppfattning på en gång. Haha. Piggelin! Men det blev mest skritt för att kolla så han var fräsch, lite trav och så lät jag han galoppera ca 100 m över en av mina ridåkrar. Mycket glad kille!

Dagen och lite att göra

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Än så länge har jag faktiskt inte hunnit med så mycket idag. Men har varit hem till mamma, stallet och hämtat ut paket - som ni får se snart.
När jag var till stallet brände jag mig på brännässlor, hata. Och så var det sjukt med mygg, flugor och broms. Stackars hästen, dränkte han i myggmedel. Filur hade jag inte sett sedan för någon dag sedan, så gick neråt i hagen för att kolla efter honom. Och jag lyckades ganska väl med att skrämma den stackarn när man kommer halvt springandes och halvt ramlande nerför backen.
 
Bello fick vila idag med, såren ser väldigt bra ut och han har inte ont. Men jag väntar till i morgon med att rida ut en sväng och få lite muskler att jobba. Så är han fit for fight igen!
 
Nu måste jag springa igenom duschen om jag ska hinna med allt, nagellacken är uppradade och klara (;

Bloggtävling

Jag tävlar hos Stalltjej.se om ett valfritt set med schabrak och lindor eller öronhuva från Butik Quse!
 

Bara att börja

 
Ni ser vad jag har att se fram emot...
Kanske ska baka lite chokladbollar senare, och så ska jag kolla till Bello i hagen. Om hans små sår har börjat läka och hur de ser ut.
Eventuellt en vända till Tierp med mamma, visar sig (;

Bloggtävling

”Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se för 1000:-”

Lgh nr 6, trappa 3

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
2 tvättmaskiner körda, nu är 3 nya igång. Känns skönt att ha 3 att välja på, så mina hästsaker blir tvättade och rena! Samtidigt som vardagskläderna, inte illa.
Känner mig duktig som bara fick ringa mamma 2 ggr + ett besök och att mormor som även bor i huset fick hjälpa till. Haha! Hoppas det går lite bättre nästa gång de ska användas (;
 
Idag har jag även hunnit med att köra bil till Tierp med mormor för att springa på lite apotek och få reda på att leverantören har slarvat och skickat mina saker till något annat apotek. Grattis... Så får åka dit ännu en dag, så visar sig när det blir, i morgon eller fredag.
 
Det som ska göras idag mera är att 3 maskiner tvätt ska göras, dammsuga och diska, även ner till ICA och handla lite. Så rolig dag har jag att se fram emot (;
 
Hoppas inte alla dör av tristess nu för att läsa om livet att flytta hemifrån.

Tvättmaskin

 
Favoritsoffan är min plats för nuläget, med datorn och tvn. Mm!
Men jag har inte tid för att sitta här framför, måste ner med tävtten och köra igång en maskin eller två. Hoppas att jag lyckas med detta (;

Louise och Consensos

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Fullt upp

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8 | Strrömsholm
 
Ber om ursäkt för väldigt dålig uppdatering på sistonde. Men, killen och jag själv flyttar faktiskt och vi har en del att göra. Vi har börjat få ordning på det mesta, det är bara mina saker som ska flyttas de närmsta dagarna, så nu är jag hemma hos mamma för att plocka i ordning en massa kartonger med allt jag ska ha med mig. Har redan plockat en kartong och en IKEA kasse fulla med kläder. Nu är det resterande saker som smink och hårvård som ska med (; Blir ganska mycket.
 
Ett problem som har kommit är att min stora stationära dator kommer inte att följa med till lägenheten, där jag har mitt älskade ps och hela köret. Så jag försöker att lösa det. Använder mig av killens bärbara dator som funkar mycket bra, dessvärre mindre bra att redigera bilder i (; Mina hårddiskar följer givetvis med, men ska försöka få över så mycket som möjligt från min dator in i diskarna. Så får vi se hur allt blir senare :)
 
Självklart finns det tankar på att köpa en ny dator, en bärbar, men pengarna räcker inte till just nu, har annat att lägga dom på så det får vänta.
Just dator är en anledning till dålig uppdatering, men de ska förhoppningsvis vara löst snart :)
 
Nu ska jag byta om för att ta mig till Bello för en ridtur :) Sedan ska jag packa vidare.

RSS 2.0