Stallet nästa

En trevlig studentlunch med galna lärare och trevlig musik.
Nu drar jag av mig kjolen och på med ridbyxorna.
Ut i regnet och ha det roligt.

19 år idag!



Välförtjänt sovmorgon, åkte från killen runt halv 10. Nu har jag hunnit med att sminka mig, byta om och tom vart till stallet. Lämnade av lite saker i morse på vägen hem i stallet, smidigt när man ändå hade bil (;
Nu ska jag åka till skolan för en studentlunch, galet så nära det är nu! Har på mig nya kjolen och linnet som köptes på Gina igår, najs!

För övrigt, så fyller jag 19 år idag (;

Hööks Hästsport




Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Lite av allt som inhandlades idag, en liten tunna för foder, lådor till förvaring och sedan var det Hööks som regerade. Där blev det en lång lista, vattenhink, spö, sporrar, läderbalsam, flughuvor, borstar, vantar och allt vad det blev (; Och allt är inte med på bilder utan endast lite av det som köptes. Ska försöka fota kläderna som jag köpte men det fattas en bandeau så är den outfiten fullbordad. Det blev även småplock till studenten, så inget kul o visa, än iaf (;

Stora plånboken har vart framme




Ombytt till hästkläder, och så får ni se de två enda påsarna som var till mig. Och då ligger resten av inköpen kvar i bilen då de ska upp till stallet. Galet vad jag shoppade, men det var sånt som behövdes. Nu ska jag bara invänta till pappa kommer med ett lass spånbalar i dagarna. Sedan bör jag klara mig bra länge (;

Kameran följer med till stallet, så lite inköp får ni se senare idag, om jag hinner innan bilen ska styras mot ridskolan :)

Uppsala!



Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Morgonen har börjat bra, gick upp vid 8 och har hunnit med en frukost i form av gröt med jordgubbssylt på, mmh! Det ser inte så gott ut som det är (;
Sedan har jag fyllt på min lilla inköpslista som jag nu ska ta med mig till Uppsala för en massa shopping. Ni kanske anar till vem jag ska köpa?

Fina Bello


Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

En mysig och härlig tur på killen idag, pigg som vanligt. Red till en äng lite längre in på vägen för att slippa rida på samma ställe hela tiden. Han har inte fått på sig några skor än så vill inte rida på för hårt underlag en längre stund. Väl där var han så fokuserad på damerna i hagen breve. Mycket snygga arbatjejer (;

När han väl blev fokuserad på mig, gick han så fint! Valde även att ta lite galoppjobb, och då blev det fart på killen, galoppombyten och slå med huvudet, eller att han krullade. Gjorde allt för att ta sig framåt, så söt! :)
Efter en bestämd halt, lyssnade han bättre och blev mjuk och fin. Travjobbade han lite efter det och skrittade hem.

Har märkt att han tar vänster skänkel ganska dåligt, iaf för mig, så mjuk i sidorna är prio 1 när jag börjar ridpassen, och det verkar ge lite resultat redan, men inga större framsteg :)

Snett



Nyklippt och färgad, naajs! Lite fin i håret till studenten.
Nu byter jag om till lite ridkläder för att sätta mig upp på finaste Bello.

Några dagar till

2 dagar till jag fyller 19
7 dagar till jag tar studenten
8 dagar sedan Bello flyttade in i livet

Vackra solnedgång





Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + ND filter +4

Att sitta själva på stenhällarna på en filt med en kamera i handen och killen brevid sig, kan det blir bättre?
Så mysigt hade jag och älsklingen det i går kväll, vi satt i 2-3 timmar i Sikhjälma på stenarna och kollade på solnedgången. Jag som själv har svårt för landskap och solen i bilden tycker allt att jag lyckats väldigt bra med dessa bilder.
Kameran och jag levererar än!

Va va voom

Måndag morgon, usch. Har redan hunnit med stallet, älskling lämnade av mig där, så stallet är redan kalrt, Bello får en välförtjänt vilodag då han gått klockrent i helgen!
Gick hem för att ta en dusch och göra mig i ordning.
I helgen har det inte hänt allt för mycket, lördagskvällen blev lyckad, en pizza som avslut kunde inte bi bättre. Sova till halv 12 dagen efter är inte illa det heller. Sega en massa, ta sig till stallet för en superfin ridtur på hästen och sen åka till killen, packa lite matsäck och sätta sig vid havet och kolla på solnedgång, dom bilderna får ni efter skolan.

Och dagens otroligt snygga outfit är jeans från H&M, linne från Gina Tricot och killens tröja, japp :)

PS. jag har fått världens allergichock nu på morgonen och så ser man att jag var ute i går i fejset, yeah!










Försöker hinna med livet






Som rubriken säger, så försöker jag. Igår blev det att åka in och jobba, väl hemma så dog jag ganska rejält och hade en riktig mysstund med killen. I morse hade jag stallet kl 7 för att hinna rida och göra allt i ordning för Bello, hem, duscha och göra sig själv färdig för att ta sig till jobbet och arbeta mellan 10-17. Det är hektiskt, och jag hinner inte med något alls.

Jag missade Örbyhusdagen idag, killen och jag hade tänkt att åka till Öregrund igår, mina planer förstörs av jobb hela tiden, inte allt för roligt. Men jag får tänka positivt, fin lön i juni- Fiiin lön i juni.

Ombytt och klar igen, väntar in killen med kompisar för att ta oss till ännu en kompis för förfest och sedan gå ner på vuxenparty, självaste dans på IP i Örban, oj vad stor man blivit (;

Jobb

Åker in och jobbar några timmar. Fin lön i juni, kan inte bli bättre (;


I wanna dance, in love

Uppe med tuppen, nästan (; Haft morgonutsläppet, så nu går hästarna ute i hagen och ter sig mätta. Hann med att mocka, byta vatten och lägga in mat. Så det är klart, skönt.

Ang gårdagen så blev det inte riktigt som planerat, fick hoppa in och jobba 5 timmar, mera berättar jag senare idag :)
Nu ska jag till skolan för några timmars lektioner, dagens outfit ser ni på bilden!



















Puuh

Äntligen får jag en lugn stund, dags att sova.

Om ni inte får nog

Har skaffat mig instagram, så börja följa!
splach@instagram

This is Bello

Nu ska jag skriva en presentation av nya tillskottet. Hans namn är Bello, kort och gott. Jag äger honom inte, utan har skrivit ett fodervärdsavtal och kommer ha honom fram till den 21 maj 2013 med eventuell förlängning. Hans ägare bor i Tierp, ryttaren utanför Tobo.

Bello
1998-05-25
Svenskt Halvblod

e. Garibaldi
u.Bim
ue. Shogun

Hans farfar är Robin Z och det syns på det sättet att han sviktar med bakkotorna, han har däremot inte farfars temperament då han är som en filbunke.
Bello är utbildad 130 cm hoppning och LA dressyr, däremot aldrig tävlad i dressyr.
Många gillar hans gråa färg i manen, och den fick han vid 6 års ålder, han bytte helt enkelt färg då.

Den 21/5 gick han igenom veterinärbesiktningen ua, den 22/5 var alla papper klara och påskrivna. Det känns skönt. Jag kommer att träna främst dressyr med honom, och det stora målet är att ev tävla i dressyr. Det visar sig hur det går för oss på träningar osv. Jag får inte tävla hoppning högre än 1 m, det är bestämt av ägare och ryttare, inget jag storgråter över.
Det jag själv vill är att utvecklas inom dressyren, det är min svaga sida och då kan det inte bli bättre än att lägga ner all fokus på just det? (;


Första ridturen





Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2.8

Första ridturen avklarad! Han tyckte det var mer intressant att kolla på kompisarna i hagen, men stundvis var han otroligt fin. Gjorde inget krävande utan det blev alla gångarter, och då typ ett varv i vardera galopp, för att värma upp han lite. Lite skänkelvikningar och stora volter, och så saktade vi av för att skritta upp till stallet.

För övrigt så fick jag knappt igen sadelgjorden till en början, puh! Och så ligger schabraket asdåligt, + att jag hänger med axlarna istället för att sitta rakt. Men det är bara att börja tänka och träna :)

Morgonutsläpp

En tidig morgon för min del, har varit upp till stallet och släppt ut lite hungriga och glada hästar. Jag har även redan hunnit lessna på att Bello ska sparka runt på sin vattenhink i boxen - då vi inte hunnit köpa en bättre än - så nu fick den fint knytas upp på väggen i ett grimskaft. La även hö i en påse för att de ska blötas lite senare + lägga lite god müsli i krubban. Haha.

Igår fixade jag även i stallet i flera timmar, reslutatet blev att jag hittade på en byrå i gömmorna att ha saker i, och en stor vit plåthink! Så nu ligger all müsli i den vita hinken och lite smått och gott ligger i byrån. Ska fixa lite krokar att hänga upp grimmor mm på oxå. Blir lätt stökigt annars :) Lådor ska införskaffas att ha stallapoteket i, så att de blir sammlat.

Dagens planer med Bello ser ut som så att det blir första ridturen sedan han kom, spännande!

En nyspånad box på bild, från i söndags.









Bello med vänner





Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Smarta jag märkte nu att alla bilder är fotade på vänster sida och hästarna betar. Haha!

Fullt upp med funderingar


Nikon D300s + Nikkor 80-200/2,8

Dagen har varit hektisk, har hunnit med en hel del och klockan är inte så mycket. Galet!
Släppte ut hästarna i morse innan jag åkte hem för att göra mig i ordning för att åka till Uppsala och Gina Tricot. En säljutbildning var på schemat, tog ca 2 timmar och jag satt sedan på tåget för att åka till Tierp och skolan. Blev en lektion då den första blev "inställd" pga lärare som hade flera lektioner. Hem för att sola lite solarium men såklart var det stängt även idag. Och nu är jag hemma och funderar.

Ska ta och byta om till lite stallkläder för att cykla upp till Bello och göra i ordning lite där. Tar med mig kameran för att få lite bättre bilder på honom :)
För övrigt så funderar jag även på om jag kommer kunna ta några tävlingar längre, om jag hinner med egen häst oxå... Vill även skrapa ihop lite mera pengar för att kunna genomföra fotograferingarna på andra sätt än det gamla vanliga med digitala. Men de tar nog lång tid.

Tidig morgon

Trodde att man skulle gå upp tidigare än killen när man ställer
klockan på 05.30. Så fel man kunde ha, killens klocka stog på 03.45.

Nu är han här!



Mobilbilder

Kan ni förstå känslan, när man ser hästen stå i boxen, som har varit min sedan 1 år tillbaka. Det är en väldigt konstig känsla. Men nu är han äntligen här! Hans namn är Bello och jag kommer att ha hand om denna fina häst i 1 år framöver. Det är inte illa!
Mera om honom ska jag fixa åt er i morgon, så ni får vänta lite mera på att se bättre bilder och info om honom :)

Ny header ska fixas, och så kommer bloggen antagligen inrikta sig mera på hästar, men ska försöka inflika med lite foto (;

Stora dagen

Åker iväg en sväng, det måste gå bra

Vilken helg!


Mobilbild

Igår blev det längre och mera jobb än vad jag tänkte från början. Blev 5 timmars jobb i stället för 3. Eftersom att jag får vänta en timme på tåget när jag är med och stänger butiken, så satt jag utanför stationshuset och stekte. Varmt! Ville bara sätta sig i bikini.
Väl hemma blev det byta om lite för att sedan åka ner till Gullan's och ta en pizza. Hem igen för att hämta brillor och körkort, sedan var det bara att sätta sig bakom ratten. Förfest hos Bolarn och sedan raggarrunda i Österby, yeah! Dämpade av alla på festen för att själv åka hem och sätta mig framför tvn och försöka hålla mig vaken.

Någon timme senare satt jag i bilen igen, hämta upp allt folk, dra till Benny's med en kille som sprang i bara kallingarna... Hämta upp Becca, dämpa av folk och däckar i sängen kl 5 på morgonen. Vilken kväll! (; Men kul hade vi.

Idag sov jag och älsklingen till 12, det var vi väl värda. Slöa hela dagen för att runt 5 tiden åka hem till mig. Pappa hämtade upp mig och förberedde för den stora dagen i morgon. En väldigt viktig och rolig dag, jag hoppas att allt går bra. Mera om det, får ni i morgon :)

Ändrade planer

Åker in och jobbar några timmar :)

Bloggtävlingar

Klicka på bilderna för att komma till tävlingarna!


Till storstaden Tobo



Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 + stativ + fjärrutlösare + Nikon Coolpix s3300

Redo! Åker iväg på klassmiddag och röjer tusan! Eller så sitter vi i solen och pratar, tar ett dopp i polen och spelar kubb, det visar sig (;
För övrigt lyckades jag bra på översta bilden, haha! Smart att inte gömma dosan, och snyggt att man håller den i handen. Och den visas på alla bilder. Hah!
Och så är jag lite stolt, första gången jag lyckas ganska bra med 3 färger på ögonen, yes! Har inte lyckats så bra, men nu har jag hittat snitsen :D

Lilla Tekla



Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Igår körde Lilan och jag ca 70 mil tur och retur för att hämta hem denna lilla söta dam. Hennes namn är Tekla, hon är ca 150 cm hög och 3 år. Hennes stam är fin med e. Ludwigs campion och ue. Rolex T. Not bad! :)
Nej det är inte min häst, det är Lilian som har köpt den och jag följde med som sällskap alla de mil vi åkte, + att vi hade mycket att prata om (;

Kråkhoppet -11




Nikon D300s + Nikkor 80-200/2,8

Vad jag längtar efter att få ställa mig på banan i solsken med kameran i handen. Att få trycka av några höjdarbilder och sedan få beröm för sitt jobb. Det är så kul!
Efter att jag tar studenten den 5 juni kommer jag att börja köra igång med tävlingsfotandet. Har börjat tänka på en bra tävlingsplanering, och nu undrar jag om det är någon av mina läsare som ska tävla något i sommar, om ni kan tänkas tipsa om någon tävling?

Vilka tävlingar ska ni på under sommaren, vill ni ha dit en fotograf? :)

Mot Karlstad!

Jag och Lilian styr bilen med släp, mot Karlstad för att hämta upp en fin 3 åring.
Blir en lång bilresa och jag har vl räknat på ca 10 timmars bilfärd. Wow, träsmak i rumpan sen.

Så ni kan juh få ösa mig med frågor, som jag kan besvara när jag kommer hem senare mot kvällen.
Som en liten frågestund (;

Photoshop



Hur skulle jag klara mig utan mitt photoshop? Det skulle aldrig gå. Inte för att jag gör så mycket avancerade saker men jag kan inte publicera en bild på Internet utan att redigera den, endast om jag ska visa en före och efter bild på redigeringen jag gjorde. Helt sjukt.
Mitt photoshop cs 2 har följt mig länge nu, och som tur är har jag det på svenska.

Använder ni ps, och vilken version då? :)

Det närmar sig


Nikon D300s + Tamron 1750/2,8

Bild fotad i lördags efter tävlingen på Leona.
Har hunnit med att äta frukost, föra över skoluppgifter från killens dator till usb, köra hem, städa lite i stallet, lämna in ett däck och nu har jag bokat en tid. Har legat i denna morgon (;
Det som är kvar är religionsuppgift/turism, sola och ridlektion ikväll. Vad jag vet än så länge.

20 dagar till studenten!
15 dagar till jag fyller 19!

Kul kul!

Åker iväg på lite äventyr, tar med mig kameran får att få lite bilder.

Säva Ridklubb



Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Hoppade endast lagklassen i lördags, jag red 95 cm och resterande i laget 1 m. Tyvärr gick det mindre bra resultatmässigt för laget, och min insats med 19 fel var inte bättre. Men känslan, den var bra. Hon hoppade så grymt bra! Är så nöjd för övrigt, utom det dära 4e hindret (;

Och detta var inte bara sista tävlingen, utan även sista ritten. Nu kommer jag inte att rida på Corona nå mera. Kommer inte åka till Månkarbo för att rida en tur på älskade söta lilla Corona. Det känns lite tråkigt att sluta rida en så fin häst, men ändå skönt att slippa restiden. Och ni kommer säkert undra vad jag ska göra nu, och det visar tiden hur det blir :)
Ridningen kommer jag inte att ge upp riktigt än (;

Mördarklackar och vit klänning



Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Det närmar sig

22 dagar kvar till studenten.
9 skoldagar kvar.
Helt sjukt.


Packat och klart, nästan


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

All utrustning är smörjd och klar, allt ska vara framplockat och i ordningställt i stallet. Det ända som fattas är att knoppa Corona. Men det kommer att göras i morgon då det blir en kort tävlingsdag, vi åker från stallet kl 9.30 och hoppar endast lagklassen i morgon :)

En väldigt fin Corona


Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Blev en härlig ridtur på Corona igår, hon var så fin! Blev så härligt fin i sidorna och lyssnade så bra.
Så roligt att rida när man har hästen med sig hela ridpasset.
Gjorde väldigt fina öppnor, slutor och skänkelvikningar, övergångarna satt perfekt! Svårast för mig att sitta ner mellan galoppen ner till traven, men så fin! Ååh lyckorus :)


Sovande Sudden


Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6

Lektionen blev på Sudden, jag tog vanliga tredelade bettet och han gjorde absolut nada. Så efter framridningen så blev det att slänga på en snodd för att slippa käftet med munnen och att byta bett tar sån tid av lektionen. Efter så gick det lite bättre, men inte mycket.
Han var lika stel i sidorna som innan, och när man får han mjuk och sen rider rakt så blir han stenhård i sidorna igen när man ska böja. Uscha. Red iaf delar ur program, vet inte vilket program.
Mycket serpentiner och ökningar, både och trav och galopp. Ingen höjdarlektion men lite bekräftelse har jag fått, för nu kan jag sitta hyffsat ner i traven och även kunna göra övergångar galopp - trav. Inte illa! (;

Bloggtävling :)

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Mera äventyr!

Nyss hemkommen från lite äventyr i regnet. Blött och jäkligt blev det. Uscha! Men bra gick det med! Så spännande, ska ev dit på fredag igen efter skolan, och ännu en gång på söndag för att plocka ihop grejer. Så kul!

Nu sitter jag hemma och har precis dragit av mig de blöta kläderna och värmer mig lite :) Har fixat en bil till i kväll men har ingen till i morgon, skit oxå. Ska knäppa lite kort på kläder som ska säljas och sen blir det lite fönstershopping på internet, för att kanske lägga en liten beställning (;

Ikväll är det dressyrträning på ridskolan som gäller. Yeah!

Stenbrottet




Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + ND-filter +4

War Horse


Kameramobil

Efter filmen, som blev War Horse, grym film! Sorlig men otroligt bra. Hästfilm. Så cyklade jag ner till Cafét nere på "stan" - haha - för att sola en 30 minutare. Eftersom att vädret inte riktigt tillåter bikiniväder riktigt än så har jag börjat på en fuskbränna innan studenten.

ÄNTLIGEN!!!

Klar med psykologiuppsatsen, nu får jag belöna mig själv med en film :D
Nu är det bara samprov, psykologiprov, svenska muntliga nationella, religion och resterande ämnen kvar (;

Flo Rida - Whistle



Can you blow my whistle baby, whistle baby
Let me know
Girl I'm gonna show you how to do it
And we start real slow
You just put your lips together
And you come real close
Can you blow my whistle baby, whistle baby
Here we go

En vanlig söndag, typ



Nikon Coolpix s3300

Igår var jag ute på lite äventyr i flera timmar, det var inte tänkt att ta så lång tid, men med mycket prat och koll av olika saker så drog det ut på tiden. Att prova på alla typer gjorde att det blev ett långt arbetspass (; Mer än det tänker jag inte berätta än.

Väl hemkommen hade killen grillat, mums! Kröp ner i badet för en mysig stund - mindre mysigt att vattnet blev grönt av badsaltet - och sist hamna i säng för att däcka :)

I´m a tiger


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + stativ + fjärrutlösare

Dagens outfit, jeans från H&M och tröja köpt i Danmark på någon affär :)
Blir en lång dag i skolan, 9-4. Efter de ska en uppsats skrivas klart och skickas in, panik...

1 månad!



Idag är det exakt en månad till jag tar studenten! Shit, tiden går fort när man har roligt. Hela en månad!

Den 5 juni springer jag ut, och vänder mig inte om, för att börja om på nytt,
med mera plugg och förhoppningsvis jobb någon gång i framtiden (;


Svenska plugg



Lördag kväll och jag sitter å pluggar, kul.
Men är snart klar och då blir de dusch, mat och kanske köra bil resten av kvällen (;


Equipe Fotografer

Något som jag inte förstår är hur det kan finnas så många fotografer som samarbetar med Equipe, men ändå ser jag inga fotografer på de tävlingar jag tävlar, eller vistas på. Hur kan det komma sig?
Är man inte med i Equipe för att man ska få mera reklam, lättare att sälja bilder och komma ut på tävlingar? De fotografer som finns tycker jag är ute alldeles för lite eller kan helt enkelt inte hantera kameran. Vad är de bra för? Vilken "bra" reklam man gör för Equipe...

Jag har själv försökt att gå med i deras gäng med fotografer, men har blivit nekad för att det redan finns så "många" fotografer just runt om i Uppland. Jag ser däremot ingen som fotograferar på tävlingarna, så varför tar dom inte tag och sållar bort dom som inte fotograferar? Jag har svårt att förstå deras tänk.

Jag har själv legat lågt med fotandet nu i vår, just pga att jag ska ta studenten och har mycket att tänka på. Men till sommaren och hösten tänkte jag köra igång igen, komma ut på tävlingar och göra lite reklam för mig. Då är Equipe ett smidigt sätt att marknadsföra sig på, men ännu en gång blir man nekad för att det finns för många oseriösa fotografer med i deras verksamhet.

Equipe får göra som dom vill, jag säger inte att någon är sämre än den andra, jag tycker bara att dom bör ta in fotografer som faktiskt anstränger sig för att ta sig till tävlingar och fotografera.

Detta är min åsikt, och ni får ha en annan, så om ni respekterar min, så respekterar jag er åsikt. Tack.


Hoppträning 3/5



I torsdags blev det hoppning för Johanna i Upplandas ridhus. Gick mycket bra! Kul att prova på nya tränare med :)
Vi hoppade en banan, och det är endast banan som ni ser på filmen, ingen uppvärmning eller så. Killen min agerade skjuts och filmare. Duktig kille!
Ni får ingen musik med för då kan inte Linda se filmerna, så ni får fixa egen (;
Mina misstag syns även på filmen, yeah! Man lär sig av att titta på dom. Corona hoppade super och jag hoppas att jag hittade någon knapp till :)

Jag lever!

Det är bara en aning hektiskt, men det är gör väl inget? (;
Ska slänga ihop en film från träningen igår.
Idag har det blivit jobb för fulla muggar, oh yeah!

Knäppis nr 1 och latisen







Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Beautiful Girl

Lektionen idag gick mindre bra, hittade inga lägen alls och Bea bara gick emot mig. Uscha.
Och inte blir det bättre med sadelletandet, snart ger jag upp de.


Lilla söta Corona


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Såhär rolig tyckte Corona att jag var idag. Och lika rolig var hon. Hon var väldigt okoncentrerad och skulle minsann inte göra något alls (; Men efter en massa lirkande så började hon att lyssna mera gradvis. Och mot slutet var hon kanonfin! Hon har personlighet, den lilla damen. Och söt är hon oxå!

Mockade de 2 boxar som nu ska mockas då den 3e hästen har landat i Tyskland nu. Kul kul!
Blev lite mys i hagen efter ridningen och de bilderna kommer ni att få se i morgon då jag kommer vara borta hela dagen.

Stallet!



Ridkläderna är på, och det blev världens snyggaste bild, eller? (; Haha. Noll fantasi.
Blir att rida i dressyrsadeln igen, har juh inte lyckats hitta någon hopp. Panik!
Kanske hoppträning i morgon, det visar sig. Ska prata med papps först.
Men nu är det dags att åka. Har lite att hinna med idag!

RSS 2.0