Ge mig inspiration

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Blev förfrågad om att lägga upp inspirerande bilder. Vet inte om dom är så inspirerande, men några bilder blev det (; Och hästiga skulle dom vara! Självklart.
 
Men nu när jag sitter och kollar igenom mitt 2012 med hästbilder så blir jag besviken på mig själv. Varför har jag inte fotat mera hästar?! Det som är så roligt.
Så nu vill jag att ni bombar mig med idéer man kan göra med häst. Och är ni någon som vill bli fotad, skriv till mig antingen här på bloggen, fb eller mejl till [email protected]! Jag vill börja detta året med en massa bilder! Och även göra 2013 till det bästa häståret som det bara går :)

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
 
Tävlingen är i samarbete med Cheval Ridsport.

StarRider PRO

Kavajen finns att köpa här.
 
Någon som vill ge mig denna grymt snygga kavaj?!

Mocka, mocka och mocka


Nikon Coolpix s3300
 
Varit i stallet 2 timmar av denna dag hittills, känns bra. Började med att göra i ordning Filurs box och blev sedan att jag fortsatte med mockandet, i hagen. Den ser gräslig ut och nu när det är plusgrader ska man väl "ta chansen". Han inte med allt som jag tänkt, så fortsätter antingen ikväll eller i morgon.
Har insläpp av hästar ikväll så ska pyssla med Filur och smörja upp mina lädersaker hade jag tänkt :)

BR och nyfiken kisse

Nikon Coolpix s3300
 
Något av det dummaste jag har gjort denna dag, cykla i modd. Inte att föredra för er som funderar! (;
Men jag tog mig till ICA, hem till mamma och tillbaka. Galet att jag inte ens ramlade. På ICA hämtade jag ut ett paket med schabrak och luva från BR. Sjukt snyggt! Jag måste sluta shoppa schabrak...
Väl hos mamma blev det att fixa lite småsaker, och när jag fotar schabrak så är en nyfiken Turbo i kassen, bra söt hon är!
Jag smorde mina stövlar, kollade på hur jag ska få dit knappen på mina ridbyxor och åt chokladbollar. Japp, händelserikt.

Fototävling!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
 
Tävlingen är i sammarbete med Kamda.se!
Om jag vinner skulle jag vilja ha denna vinst.

Mera till mig!

 
Jag är ibland en väldigt flitig konsument på eBay. Man kan fynda nå grymt där! T ex så har jag köpt 1 piercing från Sverige, resten från eBay. det är mycket billigare och håller så länge dom håller.
Så nu har jag fyndat en supersöt piercing som ska användas flitigt! Älskar den!
Sedan har även en spike-bh fått hamna i min garderob. Inte illa! Har några linnen som den kan passa till så längtar efter en krogenkväll och man kan få inviga denna skönhet.

Morgonpigg...?

Usch för denna nyss påbörjade dag. Var vaken när älsklingen gick upp för jobbet kl 6 på morgonen. Har frusit som en tok hela natten och det blev en extra filt över täcket för att bli varm. Galet.
Men iaf så var jag upp och släppte ut hästarna på morgonen, i spöregn. Jag fick såklart cykla då vi lånat ut bilen till mamma min. Haha. Perfekt tajming (;
Hästarna var väl inte direkt pigga på att gå ut i detta regnslask och snorhala snö, men dom traskade snällt ut. Jag mockade och gjorde i ordning för Filur, blir nog ingen ridning idag heller om det ska fortsätta och regna såhär...
Men ska upp igen tänkte jag och pyssla med honom :)
Nu ska jag köra mormor till Tierp, så blir väl brta någon timme skulle jag tro.

I en massa paket

I ett av paketen låg en chambon och ett par svarta deltor. Storlek full. Så nu kan man longera med lite mera inverkan än med bara inspänningstyglar. Denna hjälper hästen att arbeta mera och hitta sin egen balans.

Ett par röda häftiga boots var i ett annat paket. Storlek L på dom, så förhoppningsvis passar dom nästa häst! Kommer att matchas snyggt ihop med schabrak, luva och benlindor eller benskydd. Naajs!

Och i det sista paketet låg det ett par StarRider ridbyxor! Dom var grymt sköna att ha på sig så jag längtar till jag kan inviga dom på hästryggen! Tyvärr, som säljaren inte skrev något om, så var knappen borta, eller rättare sagt så hade den trillat av och låg i en ficka så den ska bara sys dit igen. Men då måste såklart det göras med. Men jag fick dom till ett bra pris och jag är sjukt nöjd!
 
Alla bilder fotade med Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 

Ett par timmar i stallet, underbart!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Har varit i stallet säkert 3 timmar. Har städat en massa! Började med att mocka och göra klart Filuris box och fortsatte sedan att städa och ändra om i vårat bakomutrymme, för att sist vika ihop en massa täcken som låg i en hög. Blev genast mycket bättre och trevligare!
Var ut i hagen och myste med grabbarna för att sedan cykla hemåt mot mamma, där det fanns mycket trevligt i postlådan. Visar senare!
Jag har insläppet ikväll så tar och pysslar med den lilla bamsebjörnen då. Blir ingen ridning idag, tog för lång tid med städningen (; Haha.

Ett nytt lyft

Före och efterbilder, skillnad!
 
Jag köpte ett ridtäcke begagnat som var dösnyggt! Jag älskar det! Stilrent och kardborren över manken är delad för bästa komfort osv. Men, det var gigantiskt. Säkert för en häst på 180 hög. Så jag frågade snällt älsklingens syster om hon ville sy om det lite. Självklart ville hon det och hon gjorde det riktigt bra! Jag har inte hunnit testa det på häst än, men nu är den bla skuren efter sadeln och 10 resp 20 cm mindre. Så skönt att man kan använda det igen :)

Ridtur



Ridit på en väldigt pigg och glad Filur idag. Mysigt! Tänkte mig en lugn runda med mest skritt, men Filur hade annat i tankarna. Så efter lite bockningar och galopp var man säkert hemma. Haha. Han är bra söt, kunde inte skritta heller utan de var taktning hela vägen hem!

Nya Hööksgodingar

Nu har även jag kollat in Hööks nya katalog och hittat en massa nya och snygga nyheter som lätt får hamna i min och min blivande hästgarderob :)


Kan man ha för många ridbyxor? Nej! Dessa 2 helskodda ridbyxorna har det nya och väldigt populära muddarna nere vid ankeln. De beigea finns här och kostar från 499 kr.  De svarta finns här och kostar  från 649 kr.
Tjocktröjor är mina vardag i stallet, gärna med dragkedja så man lätt kan ta av sig tröjan när det blir för varmt. Och så har jag hittat dessa 3 snygga och häftiga tröjor. Den röda här och kostar 379 kr. Den snygga turkosa finns här och kostar från 379 kr och den marinblå finns här och kostar från 229 kr.

Jag blev väldigt förvånad av deras nya tävlingsskjortor, positivt överraskad. Så denna vita kortärmande skjorta skulle jag vilja ha vid varma tävlingadagar då jag aldrig tävlar utan kavaj, inte hittills iaf (; Den vita skjortan finns här och kostar från 149 kr. Den röda lite tynnre tröjan skulle jag kunna tänka mig att använda på tävling, förutom att jag nu har en röd kavaj. Men den skulle passa snyggt in till en vardagsoutfit. Den finns att köpa här och kostar från 199 kr. Till ridning är en piké det skönaste som finns att rida i, galet! Och Hööks har fått in så många nya och snygga pikéer att jag inte riktigt kunde bestämma mig vilka som skulle få följa med till min garderob. Men denna var bra snygg men kan inte bestämma färg (; Men den finns att köpa här och kostar från 199 kr.

Ännu mera snygga saker är då en enkel och simpel grimma. Det är alltid bra att ha i reserv! Finns att köpa här. Att hitta ett kedjegrimmskaft som är svart med silvrig kedja, då får man leta länge. Men Hööks har såklart fått in det och till ett bra pris! 199 kr och det är ditt, finns här.  En enkel helfärgad luva, jag vill ha en svart. Finns att köpa här.  Jag älskar att matcha mina outfits vid ridning, så ett snyggt äppelgrönt pannband vill jag ha! Finns här.

Ett hönat för att hänga i boxen till de långa nätterna skulle vara bra för nästa häst. Då räcker maten längre. Ett riktigt slowfeedingnät kostar en halv förmögenhet men Hööks har nu gjort en kopia. Vitt och grönt, mycket häftigt! Finns att köpa här för 159 kr. Och så fortsätter jag med mina outfits, ett par marinblå kombilindor vill få plats och kunna matchas mycket snyggare med mina schabrak. Finns att köpa här.  Nya schabrak får alltid plats i gareroben, som denna snyging! Finns här.

 
Nya fleecetäcken kommer att behövas så småningom. Eftersom att jag älskar rött så hade detta snygga röda fått plats i min täckesgarerob, Bello hade nämligen sönder det jag har nu, så de ska lagas och sedan användas som slit och släng täcke. Det gråa täcket skulle passa perfekt just för att det har hals, så om hästen blir väldigt svettig eller blöt så blir den inte kall.
Och det blåa från Lami-Cell är bara för snyggt! Tyvärr är inte prislappen lika häftig den (;
 
Så dessa snyggingar skulle jag kunna ha i min garderob, någon som vill sponsra mig? (; Haha.

Hööks

Hemkommen från stan med mamma. Blev lite kläder som följde med hem. Har nu även kollat igenom nya hööks katalogen och nu vill jag ha en häst och en massa pengar!
Splach@Instagram

Min fina häst

Nikon D300s + Nikkor 50mm/1,8
 
Nu har min fina häst tagit plats på hyllan. Mublerade om lite när man ändå höll på (; Den passar in så snyggt!
Denna dag har börjat med att gå upp vid 8, vika tvätt och äta frukost. Småfixar lite i lägenheten, kollar hur kallt de är ute -10 och inser att jag antagligen måste cykla till mamma och stallet. Ska göra ett mellanstopp hos mamma för att fixa lite där innan jag tar mig till stallet för att prata med V. Jag har nämligen hand om Filur nästa vecka. Kul kul!
Sist ska jag till sjukhuset för att göra lungtester, jippie. Hoppas att de kan bli bättre och att dom hittar något när det gäller min dumma astma.

Designhjälp

Hej mina underbara läsare!
Nu när man smått börjat blogga igen känner jag för att fräscha upp den lite. Är det någon som är bra på bloggdesigner och som skulle vilja göra en till mig. Vi kommer överrens om hur de går till osv.
Skriv i en kommentar med mejladress så skriver jag till er :)

Till ryttaren

Några flera nya tillkommlingar är även en hållningsväst från Perfect Sit of Sweden, har inte hunnit prova den allt för mycket men har gått och cyklat med den än så länge och den fungerar bra. Blir lite ridning nästa vecka så ska prova den mera då.
 
Nya ridbyxor har även dom fått plats, marinblå från Tattini. Däremot tygskodda och inte helskodda som jag helst vill ha. Men dom går nog att använda, var väldigt sköna när jag provade dom :)
Nikon D300s + Nikkor 50mm/1,8

Blandat smått och gott


Klickade hem denna snygga järnhäst! Jag gillar den otroligt mycket men vill spraya den svart. Just nu är den "vanlig" färg som den är obehandlad. Så jag ska ta och slipa ner den lite så att färgen fäster bättre så ska syrran få göra den lite snyggare i svart färg. Sedan ska den stå i vardagsrummet, kommer bli så snyggt!
Den blev snygg i bara silverfärg, så nu står den på hyllan i vardagsrummet. Bilder kommer sen :)


Blingat en nummerlapp, mycket enkelt med en pincett och tändare. Och häftigt blev det med! Längtar lite mera till tävlingarna nu (;


Ljusblå fleecelindor och svarta kombilindor har fått flytta in i mina lindväskor. Svarta är det mest traditionella och jag har inte skaffat några förän nu?! Galet, men jag har ett mycket snyggt schabrak att match till så kommer bli en grym outfit! Älska kombilindor oxå, så mycket enklare att linda med.


Mina nuvarande borstar börjar bli gammla och utslitna, så har planer på att förnya och byta ut alla mina borstar, så sist jag var in på Hööks gled en hovpensel med kork och en pannborste ned i min korg. Ska införskaffa resterande borstar inom snar framtid tänkte jag. Innan en ny häst kommer till stallet ska det finnas nya och frächa borstar. En svansreflex blev inhandlad genom Tradera för en billig peng, nu finns alla reflexer som behövs!



Lite smått och töntigt, men gulligt och personligt till stallet! Detta är nämligen klistermärken till fönstrena! Så när det börjar bli lite varmare ute och man kan stoppa ner händerna i vattnet och göra rent lite fönster, så ska dessa söta små figurer få hamna på lite olika ställen. Gulligt!
 
Alla bilder fotade med Nikon D300s + Nikkor 50mm/1,8
 
Och det är nog allt som har inhandlats i hästväg sedan jag tog mitt break. Hoppas att jag fått med allt :)

Välkommen hem till mig!

Nikon D300s + Nikkor 50/1,8
 
Världens snyggaste kavaj hänger nu i min garderob. Den är så sjuklligt snygg att jag dör. Det är en John Whitaker Millenium och nu vill jag bara tävla! Blir så galet taggad för att ta mig ut på tävlingar och se snygga ut. Är man inte bäst, får man vara snyggast (;
Det blev även att klicka hem en kavajpåse för några kronor för att skydda min nya snigging.

Bra start på dagen

Nikon D300s + Nikkor 50mm/1,8
 
Gick upp tidigt i morse, slänger in 2 maskiner tvätt och åker sen mot stallet i -20 grader. Kan inte påstå att man älskar det då. De 2 grabbarna grus fick komma ut i hagen och jag åkte sedan hem igen för att stoppa in nästa tvättmaskin ungefär. Så denna dag kommer att bli å springa ner och upp för 3 trappor och byta tvättmaskiner och hänga tvätt. Mycket rolig sysselsättning.
Blir väl lite städning med för den delen. Ska fota min nya piercing som jag fick igår, grymt fin! Och skriva ner i mitt nya block en massa bloggidéer, för nu är dom många!

Mera tävlingar

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Sitter och planerar en massa tävlingar igen. Har ändrat om, flyttat och ändrat mig ännu en gång. Shit, de tär inte enkelt att välja tävlingar jämt. Dom som är nära eller de som är lite större, den mindre klubben eller den med bästa förutsättningar. Galet.
Men nu har jag mejlat iväg till 2 klubbar som jag tänkte besöka i februari och mars. Otroligt vad det är dåligt med klubbar som är hyffsat nära, har bra ridhus och som man vet fungerar. Men som sagt, 2 klubbar har blivit tillfrågade och jag hoppas på 2 ja. Då har jag 4 tävlingar bokade! Härligt :)
 
Ska ta och kolla hur många av alla som jag tänkt åka till som är med i Equipe, mycket smidigt att bara lada upp bilderna och sedan få betalt (; haha.
 
Och denna gång har jag lyckats bra med att dela upp med hoppning och dressyr, som häst och ponny tävlingar. Könns bra!

Läsarfråga

Händer det att du fotar privat? Kostnad på det? Tänkte mer om du fotade bara ett ekipage, kanske två, under ett ridpass?
 
SVAR: Hej! Eftersom att du var anonym så svarar jag i ett inlägg.
Ja, jag fotar även privat. Du får själv välja när och hur du vill bli fotad, om det ska vara under ridpass, rida på en äng, tävling eller annat. Du väljer helt själv.
Om ni är flera får ni rabbaterat pris men för prisuppgifter var snäll och mejla till [email protected].
Så är det flera som är intresserade av att bli fotade med sin häst eller kanske med ett annat djjur är ni välkomna att mejla mig.
Jag tar mig runt om i Uppland speciellt, men mit resekostnad om det är utanför Tierps Kommun.

Bloggtävling

(Klicka på bilden för att komma till tävlingen!)

Vill bara säga

Jag vill, vill så mycket.
Bloggen är fortfarande seg. Det har inte hänt något speciellt skulle jag tro. Jag är utan jobb och häst, Bello har åkt hem och mer än det behöver ni inte veta. Snart kan jag dra ett streck och gå vidare.
Jag är sjukligt frustrerad och längtar galet till en ny häst kan komma till stallet. En vacker vit springare hade inte varit fel. Längtar efter att kunna planera tävlingar, träningar, ha roliga uteritter och mysa i stallet flera timmar. Det kommer, jag måste bara vänta, vara tålmodig. Men det är inte så enkelt. Vill att det händer saker nu. Men ta det bara lugnt, allt kommer till sin rätta snart. Hoppas jag.
 
För övrigt utom min abstinens efter att rida och ha en häst igen, så är jag så sjukt bloggsugen att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Men det finns inte så mycket att uppdatera om, eller är det kul att veta om jag har dammusigt lägenheten...? Skulle inte tro det. Det är tomt på hästar i livet, tror att jag måste kidnappa Filur av V snart.. Hmm bra idé.
Så ser livet ut, tråkigt och tråkigt. Men jag hoppas kunna kicka igång lite tävlingar att fota snart, men helt hade en häst kunnat få plats i stallet.
 
Ett virrigt inlägg om inget alls blev det. Men nu är ni uppdaterade om min verklighet. Ska försöka att fota allt nyinköpt som jag har oxå, ligger grymmt långt efter med de eftersom att man inte bloggar så mycket längre. Kameran behöver rastas, väldigt mycket...

Välkommen till kameraväskan

 
Utökning av kamerafamiljen, ett Nikkor 50mm/1,8 objektiv!
Nu blir det att fota inomhussäsongen!

Tävlingsterminen foto

Nu när vi är inne på nya året så har jag även börjat planera in tävlingar som ska fotograferas. Har fått in en hel del tävlingar som jag kan tänkas åka på, men frågan är. Kommer ni att åka på någon av de tävlingarna?
Så därför tänkte jag att ni kan få skriva i kommentarfältet vilka tävlingar ni har planerade i framtiden. Jag har planerat fram till september ungefär, men fram till juni burkar jag försöka spika ganska så snart.
 
Så, vilka tävlingar ska ni åka till från nu till juni?
Bomba med förslag så jag har massor av tävlingar att välja mellan.
 
Jag håller mestadels till i Uppland, men även vissa ridklubbar i Gästrikland. Hoppning som dressyr eller fälttävlan. Jag antar alla utmaningar, ponny som häst spelar ingen roll. Jag försöker att dela upp de så att det blir jämt om jag får flera lika tävlingar men på olika klubbar.
 
Om du vill vara med och påverka fotografernas val av tävlingar, så har du chansen nu! Ta den och du blir garanterat fotograferad :)
Jag är även Equipe-fotograf så jag har stora fördelar hos vissa klubbar att få fotografera.
 
För klubbar
Jag samarbetar mer än gärna med ridklubbar och prioriterar deras tävlingar före andra. Jag kan även gå med på viss klubbrabatt för klubbens medlemmar om det skulle vara aktuellt.
Hör av er till [email protected] för intresse av samarbete.

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
Kavajen är sponsrad av http://www.starrider.se/!

RSS 2.0