Hockey på gatan


Foto: Jag, Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
Bilden suger, jag vet.


Yippie!

Sista lektionen. Härligt!


Bollnäs

Hejsan!
Efter några dagars frånvaro från bloggen så har det inte hänt allt för mycket. Jag var med älskling och ena halvan av hans familj på dop, själv fick man agera fotograf men jag kan tyvärr inte få tag i bilderna så de får ni stå ut med. Men det var otroligt kul att se, har aldrig varit på dop innan. God smörgåstårta på det och sist kaffe och morotskaka. Älskling blev väldigt förtjust i morotskakan (;

Senare mot kvällen tog vi oss ut mot stan i Bollnäs. Träffade på Pontus och Mackan, taxi med rabatt till en lokal och vi satt där och hade de väldigt kul! Kom hem ganska tidigt på kvällen/natten och då vare halvsova i soffan innan sängen blev alldeles för lockande.

Nu på morronen har vi nte gjort något speciellt, ätit frukost och myst innan vi gick upp. Härligt! Det får man inte glömma bort att göra, mysa.

Kommer hem runt 7-8 ikväll, så kanske blir lite bilder, men har knappt fotat något alls med min kamera. Kanske blir något senare, vad vet jag :)

Sovmorgon



Snart tar jag mig till skolan, har hunnit med en dusch nu på morronen oxå, här ligger vi i! Efter skolan blir det att åka till Bollnäs. Åker upp med älskling och blir kvar där till på söndag. Uppdateringen kan bli liten men jag ska försöka när jag får tag i en dator, tyvärr kommer det inte bli några bildinlägg. Men det hoppas jag ni klarar :) Kameran åker med upp så kanske blir lite bilder när jag kommer hem.

Älska att man går upp tidigt på morronen för att duscha o göra sig i ordning, men ändå så missar man tåget och får vänta en timme till... Som Becca säger, älska livet!

Grym ridtur


Foto: Jag, Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6 | Knatte och Helena, vet.besiktning Roslagens R&K

Alltså... Jag vet inte vad jag ska säga. Helena har de finaste hästrna helt enkelt! Knatte är bara för söt och rolig. Han var helt galen. Jag - Knatte, Helena - Luciano och Lotta - Lancer = galet. Knatte kunde inte skritta utan bara trava, slänga med huvudet, bli rädd för minsta lilla osv. Men gud så söt han är för det! Lancer hängde på och blev lite uppstressad pga Knatte och Luciano var lika lugn som alltid :)

Hästar och klädval

Jag gör inte mycket här hemma, borde börja och packa min väska för i morron åker jag bort. Men vad gör jag? Jo jag sitter vid datorn och gör inget alls. Får nog ta och börja välja lite kläder, party och dop under en helg. Jag kan inte ta med mig hur mycket kläder som helst?! Vi får se hur jag löser det.

Igår när jag red, ja det gick bra (som många undrar) men det blev inte så mycket hoppning som det var tänkt då det helt plötsligt blev 8 hästar i ridhuset. Men han med några språng ja.
Och för er som inte hänger med, nej jag ska inte köpa häst, nej jag ska inte bli medryttare. Ja, jag provrider hästar. Jag tänker inte gå ut med mycket men det är så det ligger till. Ni kommer att få veta mer senare helt enkelt.

Nu ska jag som sagt börja att packa, blir en ridtur med Helena på hennes fina hästar idag. Mys! Mindre mys att det är sådär -15 grader ute... Det blir att klä på sig bra med kläder!


Vi gör ett till försök


Foto: Sofie, Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6


Upsala Nya Tidning



Min praktikplats hos fotografen har bara strulat, det har blivit en massa missförstånd osv. Men nu, kan jag medddela att jag har en ny praktikplats flera veckor framöver. Nämligen, Upsala Nya Tidning! i Tierp. Jag kommer att få följa med journalisterna och fotografera bilderna till tidningen. Gud så kul! Längtar redan till första dagen som blir på onsdag, om en vecka.

Sommaren -10


Foto: Jag, Nikon D60 + Nikkor 35mm/1,8


Suck...


Vi minns, vi ler & vi kommer tillbaka till verkligheten




Memories - David Guetta feat Kid Cudi


Sovmorgon

Tog mig en sovmorgon idag. Kunde helt enkelt inte sova i går kväll, helt sjukt, med tanke på att jag gick upp ganska så tidigt igår morse osv. Men nepp, det gick inte.

Har klippt ihop en massa filmer till en, och nu ligger den i mobilen. Äntligen! Så ni som träffar mig och vill se filmen från igår, bara att hugga tag i mig! :D Haha.

Jag har även en liten träningsverk i armarna från igår. Ni såg juh själva hästen, han är stor. Och stark. Och med mina icke använda ridmuskler så blir det en härlig träningsvärk! Men de kan jag stå ut med (; Rida han igen på onsdag, hoppa? Ojah!

Nu ska det bli lite frukost och film på tvn, älska att man kan ha USB-minnen i vår nya tv. Yeeah!


Mums!



Ett bättre avslut på kvällen än en fruktsallad med glass och chokladsås finns nog inte, gott!

En bild säger mer än 1 000 ord


Foto: Sofie, Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8


Dagens Outfit



Nästan. Ska inte använda min nya Kingsland-tröja det första jag gör utan det får bli min lite äldre Horze-tröja som får åka med till stallet.
Ridbyxorna inhandlades igår, även ett par ridhandskar. Böt paket med Elin så jag äntligen fick min älskade Kingsland-tröja, happy!

Jag är sjukt nervös, men snart åker vi. Kl. 12.00 ska jag vara i stallet.

Borde göra ett inlägg

Jag hade tänkt att lägga upp lite bilder på vad jag inhandlade idag, vad vi gjorde osv. Men. Jag sitter framför brasan med mamma och syrran och myser, pratar. Funderar på att sätta på en film vid tvn och ligga där och mumsa chips. Och jag tror vi gör det oxå.

I morron smäller det. Nervös? Jo tack!

Uppsala


Foto: Jag, Nikon D60 + Nikkor 35mm/1,8

Drar mig mot Uppsala. En Elin väntar där och vi tar oss vidare till Boländerna, ElGiganten och Hööks. Mobil ska fixas och kanske något nytt följer med mig hem från Hööks. Det visar sig :)
Även byta lite julklapp, jag vet redan vad jag får. Elin vet inte vad hon ska få av mig. Kul!

2 oseriösa systrar


Mer än glädje

Happy!
Håller alla tummar för att detta går bra, söndag. Jag bara längtar!


En händelselös dag


Foto: Jag
, Nikon D60 + 18-55/4-5,6

Musik och harpan är grejer det!
Min nya drog i att fördriva lite tid, så totalt värdelöst. Men gud så roligt att sitta och spela nu när Dessie var så snäll och visade ett litet trick. Allt går så mycket fortare att få upp bland essen. Vad jag är tråkig och spelar harpan...

Försöker även att ringa ett samtal, men de är svårt att prata när ingen svarar. Kanske ska börja att prata med luren?

Sen att jag lämnade in min novell idag, det sög. För jag trodde att den var klar. På vägen hem från tåget, tror ni inte att jag kommer på världens bästa slut? Frustrerande. Undrar om jag kan mejla den nya? Skit samma, får säkert ett betyg ändå (;

Tror att det får bli lite mera harpan och grym musik! Typ memories... Shit vilka minnen med den låten!

Novell

Försöker att skriva på min novell, det går inte speciellt bra när man sitter vid älsklings bärbara dator i skolan och trådlöst internet. Inte min grej att kunna jobba då. Men jag ska försöka, måste bli klar med den där novellen och det snart. Men jag bara fastnar i den hela tiden, kommer inte på något vettigt. Det är så jobbigt att inte komma framåt, att inte veta vad jag ska skriva.

Men det är nog bättre att försöka skriva än att sitta här inne på bloggen och skriva ett ganska så meningslöst inlägg om att jag inte kan skriva på min novell. Haha!

Globen #15





Foto: Jag, Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6


Baka en liten kaka



Njaa, men nästan! Chokladbollar blev det. Lite impuls sådär. Kollade att allt fanns hemma och sen vare bara att köra igång (; Och när man står med geggiga händer så ska självklart mobilen ringa, mitt i prick!

Mask och naglar




Ansiktsmasken av socker var väl kanske inte den bästa, lite småäckligt att ha på sig. Men tycker allt att de var skönt att ha. Naglarna är målade med 4 lager lack. Ska ta något att äta, senare blir det duschen. Ska försöka knåpa ihop en liten inköpslista som kanske ska införskaffas nästa vecka :)

Mini-shopping!


Depend Bas- och Toplack, Kicks

Rexona Roll-On, 2 ansiktsmasker och Garnier Eye Roll-On, H&M

Inte igen..

Efter en shoppingtur i Uppsala (visar bilder snart) och ingen praktik är jag nu så sjukt less på min praktikplats...
Så jag shoppade som sagt lite och drog hem runt 12-1. Så nu ska jag sätta mig och ta några timmars "ta-hand-om-dig-själv". Så börjar med att fixa naglarna så dom ser lite snygga ut, nagellack får det bli oxå, ansiktsmask och lite musik. Aah, härligt!

Ut till skogen


Foto: Jossan, Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6

Drar mig ut mot skogen och min älskling, känns som att det var för länge sedan sist <3


Ett betyg

Oj vad jag är lite stolt nu, en av mina kurser inom trafikanten är avslutad. Fordon och Samhälle. Det var en väldigt lätt kurs på 50 p pch jag lyckades sätta ett fint och bra betyg. Nämligen... MVG! Häärligt!

Halva skolgågnen är gjord, lite mindre än halva kvar nu!

Globen #14




Foto: Jag, Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6 och Nikkor 80-200/2,8


Ridtur på is


Foto: Jag, Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6 | Helena och Luciano

Idag efter skolan blev det stress hem för att sedan ta tåget tillbaka och rida ut med Helena på hennes fina hästar. Sist vi red valde jag Knatte, så denna gång fick det bli hennes nya stor häst Luciano. Otroligt cool häst för att vara 6-7 år :) Knatte däremot var helt crazy och hoppade o for för minsta lilla.

Maybe, maybe not


Foto: Jag, Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6


Sommar? Nej!


Foto: Jag, Nikon D60 + Nikkor 18-55/4-5,6

Jag vill ha sommar och sol. Ligga ute och steka på stranden, festa med mina vänner,
galoppera över en sommaräng, äta jordgubbar. Allt roligt som man gör på sommaren.
Istället har jag gråa moln, regn, snö och -20 ute.

Tror jag ska börja städa för att inte bli deprimerad av bara tanken på sol.


Videoblogg?

Jag har en systemkamera som man kan filma med, HD-kvalité till och med.
Jag ser andra göra videobloggar hela tiden, men jag vet inte om jag skulle våga göra det själv.

Nej, jag vågar inte
...

Men om jag skulle göra en, vad ska jag prata om? Vad ska jag säga?
Nej usch, alldeles för pinsamt...

Det där med videoblogg är nog inte min grej, inte min grej...


TÖFF - Aktivéra Tierp




Foto: Jag, Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6


Åker iväg


Foto: Jag, Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6

Beger mig mot idrotsshallen, kanske senare till stallet.
Höres


Söker lite känsla


Foto: Sandra Ö, Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6 | Jag och Giannino SJ, LB Föreningen Rengsjöhästen


Foto: Elin, Nikon D300s + Nikkor 80-200/2,8 | Jag och Olbiz Minty


Foto: Dessie, Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6 | Jag och Hickory

Amen jippie...


Foto: Jag, Nikon D60 + Nikkor 18-55/4-5,6 | Gammal bild, inte min nuvarande mobil

Huvudvärk... Behöver jag säga mer? Jag som aldrig annars har huvudvärk (max 5 ggr/år) och nu har jag världens dunk i huvudet. Inte kul!
Jag vill läsa min nya favorittidning, DigitalFoto. Den är grym! Senaste nummret alltså, shit! Ojoj vad jag är fotosugen, måste verkligen testa det som står i senaste. Men jag kan inte läsa den underbara tidningen för jag har ont i huvudet! Kan inte bli bättre...

Sedan att jag var till Syven idag och fick bekräftat att mina 2 mest hatiska ämnen måste jag ha kurs B och C i. Ännu mera jippie! Jag som knappt kommer klara matte B, hur ska jag då klara C? Och lite grädde på moset så kan jag inte få engelska B kursen för den skulle jag ha valt i början av 2:an ist för trafikant. Alltså jag älskar skolan just nu. Ska jag fortsätta klaga lite mera så kan jag bara säga att schemaläggaren inte riktigt tänkt så speciellt långt. Hur ska jag kunna gå på lektion när jag är på praktik i Uppsala? Jamen, Högbergsskolan! Här är allt möjligt...

Vi fortsätter med ännu ett klagomål från min sida. Kom på att jag inte kan rabbla hela min ordlista på svordomar på bloggen så jag säger det bara. Mobilen fungerar inte. Halva mitt huvud finns i den där mobilen! Men nej, nu kan jag inte skicka sms längre. Men grattis! I love HTC<3 
Okej nu har jag fått klaga av mig. Så nu räcker det.

Så nu blir det lugn och låg musik medan jag halvsover på sängen. Myys

Globen #13




Foto: Jag, Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6
Alla bilder är klickbara!


Best of 2010!

Kunde inte bestämma mig för vilka bilder som skulle visas så försökte att göra collaget så kort som möjligt. Det gick som det gick (;

Alla bilder är fotade av mig med Nikon D60 eller D300s med objektiven Sigma 70-300/4-5,6, Nikkor 80-200/2,8, Nikkor 18-55/4-5,6 och Nikkor 35mm/1,8.


Uppsala!



Det är ingen praktik för mig idag, det blev ingen igår heller. Missförstånd. Men nästa vecka kör vi igång!
Nu ska jag befinna mig i Uppsala och shoppa lite kläder som jag hittade igår, sedan har jag förhoppningsvis fixat en annan sak som jag berättar mera om när jag kommer hem.

Har tidsinställt ett till inlägg med The Best of 2010! Det hoppas jag att ni kommer gilla (;


En enkel redigering




Foto: Jag, Nikon D200 + Nikkor 80-200/2,8
Redigering utav mig!

Att redigera bilder är inte så svårt som de flesta tror. Bild 1, den helt oredigerade bilden är ett original. Jag har inte gjort något med den utom att sätta på texten. Så såg bilden ut i kameran. Men lite redigering ser bilden ut som nr 2. Starkare och klarare färger, hästen glänser mer. Jag har även lagt på ett lager med skärpa.
Om man redigerar för mycket kan det se ut som bild nr 3, att bilden ser allt för överredigerad ut. Och det är man inte ute efter varken som fotograf eller köpare :)

Såhär har jag gjort

Jag börjar med att ta upp bilden i photoshop, jag använder mig av CS2. Jag har det även på svenska (Självklart har man Spotify igång när man redigerar ;))


För att ändra nivåerna, som jag alltid börjar med, går ni in på Bild -> Justeringar -> Nivåer...
Ni kan även använda snabbkommandot Ctrl+L.


Denna ruta kommer upp, detta är nivåerna. Nu ska ni dra i de små markeringarna, vit, grå och svart. Om ni drar i den vita till vänster blir bilden ljusare (överexponerad), drar ni i den svarta till höger blir bilden mörkare (underexponerad). Om ni drar tillräckligt långt med den vita eller svarta blir de till slut över-/underexponerade.
Den lilla grå pilen på mitten ljusare upp eller mörkar ner hela bilden.

Jag gör alltid så att när det är platt på ena sidan, som det nu är vid den svarta pilen. Då börjar jag med att dra i den svarta pilen till det börjar bli dalar, alltså när det inte är ett platt streck längre. Ser bilden bra ut efter att ha dragit i endast den så kanske det inte behövs mer. Men jag testar alltid att dra lite mer eller mindre i den pilen oxå. Sen kan man alltid testa dra lite i de andra pilarna för att få ut det bästa resultatet.

På bilden jag visar med har jag endast dragit i den svarta och gråa pilen.


Sist avslutar jag med att lägga på ett lager med skärpa. Det kan göra en stor skillnad på vissa bilder och nästan ingen alls på andra.

Hoppas att ni förstår något av mina förklaringar, som jag har sagt förut är jag inte den bästa på att förklara i text :) Någon annan redigering som ni skulle vilja att jag tar upp? :)

My place by night



Foto: Jag, Nikon D300s + 35mm/1,8


Har inte berättat

I morgon blir det ingen skola, för nu har jag APU. Äntligen! Slippa skolan 2 dagar i veckan hela terminen, kan inte bli mer underbart! Det roliga med min praktik är att den börjar hos en fotograf i Uppsala, nämigen Ateljé Nord Fotograf Patrik Lestander.

Hoppas att jag kommer att få lära mig mycket bra att veta inom fotograferingen. Men nu ska jag hoppa i säng, har lite att göra nu och ska tänka över allt till i morron.

Go'natt med er söta bloggläsare :)

Globen #12




Foto: Jag, Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6


Ooooh!



Alltså, vad ska man säga... Sätter sig i klassrummet med hela sin underbara klass, Dessie vänder sig om och räcker mig en liten orange förpackning. Kollar på den och förstår inte riktigt från början vad det är hon har gett mig. Sen klickar det. Ett UV-filter till det nya objektivet jag ska köpa! Tack så otroligt mycket Dessie! En liten försenad julklapp från Dessie (;

Ett UV-filter 77 mm, rikare! Nu behövs bara själva objektivet :D

Torslundabacken




Foto: Jag, Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6


I wait for you upstairs


Foto: Jag, Nikon D300s + 35mm/1,8


Pulkaåkning!

Igår blev det pulkaåkning i Torslundabacken med ett par härliga filurer!
Massa åkning i backen, grillad korv och bra många bilder, kommer upp så fort jag är hemma. Sitter hemma hos älslking :)

Fotografera ridhus

Många frågar mig hur de ska få bra bilder i ridhus. Det är inte så lätt och även jag har svårt med det än. Men det finns några knep man kan testa.

När jag fotograferade i ridhus med min gamla D60 var det något av det svåraste jag har gjort. Jag fick aldrig till det med inställningarna och jag förstod inte varför ridhuset ständigt gav mig röd/orangea bilder, som det blir i ridskolans ridhus.

När jag precis hade köpt D60n, i slutet av 2008, tog jag med den till ridskolan för test redan någon vecka senare. Jag trodde helt säkert på att jag skulle kunna matcha mina bilder med proffs första gången. Att få ljusa, skarpa bilder inomhus. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig...

Här har ni reslutatet efter mina 2 första gånger i början på 2009, januari.

Foto: Jag, Nikon D60 + 18-55/4-5,6 | Ottan och Pepita, Ottan och Isse

Detta är alltså de första bilderna jag fotade.
Jag hade hoppats på ett reslutat som mer liknade Madicks bilder. Typ såhär.

Foto: Magdalena Haupt, Jossan och Lasse på bilden.

Som ni ser är det en stor skillnad på bilderna. Bara att jag fotade på auto utan blixt gjorde det mesta. Jag började fundera på hur jag skulle få bättre bilder. Började läsa runt på internet, leta fakta. Det hjälpte inte allt för mycket för jag ta och säga. Mer i stil med, "köp nytt objektiv till ett ljusstarkt". Jomen visst, ett ljusstarkt ojbektiv är inte allt för billigt. Det hade varit om jag köpte 50 mm/1,8 redan i början. Men jag ville inte ha det, jag ville samla pengar till ett telezoom. Mitt 18-55 räckte inte så långt (som de flesta vet), men jäklar vad bra det var till natur, makro och mingelbilder på allt möjligt.

Jag tyckte inte det blev roligt att fota inomhus längre, jag kunde juh inte få några bra bilder. Men jag ville så gärna ha bilder, både på mig själv och att få träna. Så jag började fota med blixt.
Det blev inte så mycket bättre, men man såg vad och vem det var på bilden.

Foto: Jag, Nikon D60 + 18-55/4-5,6 | Jossan och Lasse

Sedan blev det sommar och jag glömde av mig med inomhusfoto. Jag köpte ett telezoom, Sigma 70-300/4-5,6. Inte det bästa, men det dög och jag tyckte att det inte kunde finnas så mycket bättre objektiv än det för stunden.

När sedan inomhussäsongen sedan började igen, fortsatte jag att fotografera med blixt. Hela 2009 fotade jag med blixt. Lät mina kompisar fotografera mig med blixt. Fanns juh inget bättre alternativ enligt mig.
Sedan testade jag att fota med mitt telezoom inne i ridhuset. Och jag blev förvånad.

Foto: Jag, Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6 | Sandra och Zigge, Gustav och Frej

Bilderna fick skärpa. Kanske inte den jag helt var ute efter men någorlunda bra, tyvärr lika mörka som tidigare. Fotade mer med telezoomen inne och mixtrade mer med slutartiden, ISOt och vitbalansen. Bländaren kunde jag juh inte göra något åt då den var rörlig och man vill ha så lågt bländartal som möjligt.

Sedan fick jag se något som förvånade mig mest av allt. Hur gick detta till?!

Foto: Jag, Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6 | Bella och Clintan

Jag fick en bild som var ljus, hade skärpa och kunde ha relativt hög slutartid. Den är brusig, japp. Men jag visste inte då riktigt hur jag skulle använda mig av ISO.
Men hur kunde bilden helt plötsligt bli så ljus när jag några dagar tidigare fick sådär mörka bilder. Det vissta jag inte just då. Men det vet jag nu. I ridskolans ridhus behövs det mycket ljus för att få bra bilder inne, det var en solig dag då jag fotograferade denna bild. Alla de andra bilderna som jag tidigare visat er i inlägget var alla fotade när solen hade gått ner. Det fanns inte tillräckligt med ljus i ridhusets lampor för att ge mig det jag ville.

I början av 2010 åkte jag till Gävle för att se en clinic med Maria Gretzer. Kameran åkte självklart med. Reslutatet? Ja inte direkt vad jag hade hoppats på, men där började jag att hoppas på att jag skulle kunna få bra bilder inne.

Foto: Jag, Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6 | Josefine och Waquero

Det är i ett helt annat ridhus, det var mörkt ute. Jag fick ingen skärpa alls, bilderna blev mörka och tråkigt. Den svarta fina ponnyn som rids av min kompis, den ser man bara konturerna av.

Och sedan i augusti -10 köpte jag min D300s, jag fick då med ett Nikkor 35 mm/1,8. Yes täntke jag! Äntligen kan jag fotografera inne i ridhuset.
Jovisst, så enkelt var det inte. Första gången tror jag det blev 10 skarpa bilder (om ens det!) av ca 100.

Foto: Jag, Nikon D300s + 35mm/1,8 | Jossan och Spirit, Olivia och Buster

Jag har under hösten fotograferat lite av och på med D300s i ridhuset, det är nå grymt svårt. Nu har jag bara en massa problem med att sätta fokusen rätt, det som är svårast nu. Förr var det typ de lättaste? Men nåt måste lix inte vilja som jag vill (;

För några dagar sedan så fotograferade jag Jossan när hon red och hoppade lite i ridhuset, fick till det mycket bättre med inställningar och fokus. Men det är en liten bit kvar, fortfarande. Allt stämmer inte till 100%.


Foto: Jag, Nikon D300s + 35mm/1,8

Nu har jag typ bara skrivit om hur jag har utvecklats just med inomhusfoto. Men jag vill inte göra er helt besvikna genom att inte skriva några tips alls.

 Fotografera i ridhuset när det är ljust ute, det blir mycket lättare.
 Ha ett högt ISO-tal, jag brukar ha på ca 2500-3200.
 Ha ett så lågt bländartal som möjligt, om du har ett kort objektiv, tex 18-55/4-5,6 och ett långt 70-300/4-5,6. Ta det längre objektivet, då blir inte bländartalet så stort när du zoomar :)
 Förr fick jag fota med slutartid ca 1/100, det är svårt men övning ger färdighet. Om det är ljust brukar man kunna höja slutartiden. Som mest har jag fotograferat med slutartid ca 1/500.
 Vitbalansen får ni testa olika, auto brukar funka, men testa alltid de andra lägena om de fungerar bättre i just ditt ridhus.


Hoppas ni hjälper mig

Jag ska testa något som jag aldrig skulle ha tänkt tanken på innan, men det måste gå. Det måste!
Jag håller alla tummar och tår för detta, detta skulle göra att allt förändras, det skulle gå så mycket bättre!

Kan ni gissa vad det är jag ska försöka med? En ledtråd: Kamera


Titta på mina bilder



Foto: Jag, Nikon D300s + Nikkor 80-200/2,8 & Sigma 70-300/4-5,6

Ge lite kritik och dröm er bort till sommar och sol.
2 förhoppningsvis intressanta inlägg väntar, fotografera i ridhus och en enkel redigering.
Vilken ska komma först?

Mål för 2011

Jag har några mål inom fotograferingen som jag gärna skulle vilja uppnå detta år.

 Starta företag
 Fotografera fler tävlingar (hoppning, dressyr, fälttävland)
 Fotografera något som jag aldrig gjort förut (tex trav, modellsession)
 Byta ut mitt telezoom obj
 Om det finns pengar, köpa ljusstarkt normalzoom & makro obj
 Fotografera mer häst & ryttare porträtt
 Fotografera mer natur
 Fotografera annan sport än ridsport
 Få bättre koll på vitbalansen
 Kunna fotografera inomhus (tex ridhus, sporthall)
 Få bilder publicerade i tidningar

Jag hoppas kunna uppnå ganska många av dessa punkter. Att starta företag är något som jag verkligen ska försöka satsa på detta år, så att jag får upp ett namn och kan börja sälja tidigt.
Även att byta ut mitt telezoom ska försöka göras så fort som möjligt. Men det är mycket pengar så det lär bli jobb tidigt om det ska kunna gå.

Har ni några mål inför 2011? Isåfall vilka? :)


Globen #11




Foto: Jag, Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6
Alla bilder är klickbara!


Tänker, försöker

Försöker knåpa ihop ett inlägg om manuella inställningar främst för inomhusfoto.
Sen om det går bra eller inte är en annan femma (; Inte klar riktigt än.

Sen att jag även skriver mina mål med fotograferingen inför 2011 är även det ett plus!

Det blir nog inget nlägg om mina bästa bilder för år 2010, eller?
Om ni tjatar lite så kanske det kan komma upp lite bilder (;


Sammanfattning

Nu har jag börjat året nå grymt bra! Men uppdateringen har varit så dålig att jag börjar fundera på va jag verkligen har gjort under dagarna? Men ska försöka sammanfatta lite av dagarna som varit så ni får lite koll igen!

29 december, onsdag

Foto: Jag, Nikon D300s + 35mm/1,8

Drog till ridskolan för ett US-möte och käk. I väntan på mötets början blev det en liten fotografering med Nicoles hund Bella, supersöt! Blev ett par bilder men här ovan får ni se dom 2 bästa :)
Mötet började och vi käkade tacos, mums! Blev lite saker bestämt, bla att jag ska ha en spa-övernattning i januari med bästa Jossan. Det ska bli trevligt! Mötet avslutades och jag gick mot Moas mysiga lilla stall brevid ridskolan med Jossan för att göra i ordning Casablanka för en ridtur.


Foto: Jag, Nikon D300s + 35 mm/1,8

det blev lite småskutt i ridhuset med söta lilla ponnyhästen (hon är stor häst, men liten). Blev lite bilder även där, träning ger färdighet säger jag bara! Så svårt jag hade i början att fota i ridhuset har nu börjat lossna liite liite.

28-31 december, onsdag-fredag
Var med älskling alla dagarna, åkte fram och tillbaka mellan oss. Myste, kollade tv, spelade chack och hade det trevligt :)

31 december, fredag
Nyår, vad mer kan jag säga? Helt totalt galet! Min och älsklings fest blev inställd dagen innan, brors och Ellans fest likaså, även många av mina vänners fester blev inställda. Så det slutade med att ca 20 pers kommer hem till mig och har det så sjukt trevligt och roligt. Helt klart ett av de bästa nyåren någonsin!


Foto: Jag, Nikon D300s + 35 mm/1,8

Vi började nyåret med en härlig middag lagad av mamma. En 3 rätters, kan inte bli bättre! Gott som tusan. Ni ser själva hur mysigt vi hade det när vi satt och åt, jag och Ellan pyntade så fint och med ett ljus som brinner så fint av pappa är det pricken över i:et! Börjar middagen med varm macka med gojs på (kommer inte ihåg vad det var), fortsätter med oxfilé med potatisgratäng med lite bearnaise-sås. Sist men inte minst en cheeskake á la Ellan! Supergott all mat som åts :)

Vi väntade in alla kommande gäster. Sminket på, klänningen, håret lockas, naglarna på. Det sista fixet gjordes.
Och sen kom alla. Och där började allt! Ni kan inte ana hur sjukt rolgit vi hade det. Ellan och min dans, filmer spelades in, tolvslaget, brors bil, killar, tjejer, GALET! Så sjukt roligt.



Jag på nyåret! Glittrig, ny klänning, allt stämde.

1-2 januari, lördag-söndag
Jag sov hos älskling för att på söndagen ta oss till älsklings morfar, mat och prat. Lite julklappsutdelning blev det även. Trisslotter äger! Om man kunde vinna storvinsten någon gång... Men 25 kr räcker iaf till en ny lott (;

3 januari, måndag
En dag inne i Uppsala med älskling och Jossan. Strumpbyxor, blått linne, 16 GB USB-minne + band inhandlades. Jossan hittade det hon sökte och även älskling köpte något. En trevlig dag i Uppsala som avslutades mycket bra med en fest i Tierp! Blev att åka dit på kvällen och träffa lite människor. Avlsutades tyvärr ganska tidigt som halv 12 men det gjorde inte så mycket när en liten person vid namn Linda fick i sig en aning mycket (; Tack älskling!

4 januari, tisdag
Har sovit bort hela dagen och jag sitter nu och skriver detta inlägg (;

Hejsan hoppsan!

Vad jag har blivit dålig på att uppdatera nu då... Jaa. Varit med älskling det mesta och har firat ett grymt nytt år med många härliga filurer och hade det sjukt trevligt under hela kvällen!
Idag var den älsklings morfar som fick besök. I morron blir det Uppsala med Jossan och älskling.
Peace out!

RSS 2.0