Nu drar jag!

Ha en rolig Valborg nu! :)

Läsarfråga


Kom till Frösåker 30/5! :D

Svar: Jag kan tyvärr inte den helgen. Det är så att det är Örbyhusdagen den 29/5 och jag kommer att vara där hela dagen, sen är det oftast en utekväll för de som är över 18 och det brukar mina föräldrar gå på. Så jag har ingen skjuss, och så brukar jag inte orka med tävling dagen efter när det blir så fullt upp dagen innan. Örbyhusdagen är ingen lätt dag för mig, jag är fotograf under hela dagen, så det är bara att pallra sig upp vid 10 då det börjar och gå hem vid 4 då de slutar.
Så tyvärr, ingen tävling den helgen.

W-O-W-!-!-!

Om någon kan ge mig ungefär 2500 kr så har jag 2 nya objektiv i väskan. Jag har nu hittat mitt drömobjektiv! Nej men nästan, helst vill man juh ha Nikons 70-200/2.8 men de lär man aldrig ha råd med som går på de lilla priset 20.000 kr (;

Jag har nu hittat ett Tamron okbjektiv, okej 2(!) st som jag vill ha och ett Nikon.
Jag letar även efter en ny kameraväska, då min som jag har nu bara har plats för 1 obj utom det som är monterat på kameran.

Tamron Objektiv AF 90/2,8 SP DI Macro New till Nikon + UV-filter
4 295 kr + 269 kr


Nikon Objektiv AF 50/1,8D + UV-filter
1 490 kr + 249 kr


Tamron Objektiv AF 70-200/2,8 DI LD Macro till Nikon + UV-filter
7 590 kr + 499 kr

Sammanlagt: 14 392 kr (!!!)
Detta är dom objektiv jag vill ha just nu, och sparar till. Jag tänker köpa Tamrom 90 mm så snart som möjligt då jag har råd med det :)

Hemma och har sovit läänge!

Kom hem runt 12 i natt, med sista tåget. Surt att dom gick så "tidigt" hem. Ville vara kvar längre...
Men kul hade jag, massor av bilder! Typ inga bilder på själva sporten utan mera på oss knäppisar på läktaren (; Men det gå la bra ändå!
Blev även en liten "våldtäkt" inne i omklädningsrummet. Fan på dig Viktor! :')
Kanske att jag lägger upp, brukar inte vilja lägga upp bilder som är på mina kompisar på detta sätt, men vi får se :)

Fick även höra att man var söt (; Haha!



Bilder foptade av mig!

Lightroom 2

Tack Emil!

Här ska det testas, får se vad detta är för ett häftigt program :) Har fått låna ett USB-minne med Adobe Photoshop Lightroom 2 på av min snälla kusin Emil. Det är ett sorts redigeringsprogram om jag har förstått rätt. Tyvärr hinner jag inte testa så mycket med det nu, ska fixa mig lite innan nattbandyn. Men det lär gå fort, ska även kolla så jag har pengar, fixa kameran och försöka få tag på mamma så hon vet vart jag tar vägen.

Foto: Jag
Utrustning: Nikon D60 + Sigma AF70-300/4-5,6 DG
Inställningar: s1/250, f/4,2 & ISO3200

Frågestund ! ! !

Känns som att det var länge sedan som jag hade en frågestund så tänkte ta och köra en nu!
Ni får fråga vad ni vill! Hästar, foto, mig osv osv.


Varför rider du inte just nu? Vad har du för kamera? Vilken är din favorithäst? Vad fotade du senast? Hur många placeringar har du? Tränar du något utöver ridning? Vad är din favoritmat? Vilka tävlingar ska du fota i år? Vilken är din favoritbild?


Fråga på! Svarar på det mesta som kommer upp :) För personligt? Nej, då svarar jag inte.
Men ta och FRÅGA nu då! (;


SVARAR BARA PÅ FRÅGOR SOM ÄR STÄLLDA I DETTA INLÄGG!


Svarar på frågorna när jag fått in tillräckligt många :)

Nattbandy

Senare ikväll blir det nattbandy, träffa en massa folk, ev fota och ha kul. Får se hur länge jag blir där, men sista tåget hem går typ vid 1 eller nåt. Men åker dit vid 8 och möter Sara o Patrik. Trevligt! Sen blire att gå den lilla vägen till Aspenhallen och cheka läget :)

My brother in action (; Foto: Jag


Duktigt!

Vaknade lite sent, cyklade bra för att hinna till bussen. Man kommer till stationen och ser ingen buss. Då vare bara att börja springa mot tåget (de går 5 min tidigare än bussen). Hann precis med tåget, tur!
Men så duktigt! (;

Bilder?!









Alla bilder fotade av mig!

Dom hära dagarna...

...orkar jag inte att blogga, hinner inte med på nå sätt. Har inte fått upp bilderna som jag fotade idag heller. Shit! Måste ta och börja med det nu alltså, får väl sitta uppe länge ikväll med. Men det orkar jag inte. Hur ska detta gå?

Ni ska igentligen inte höra detta gnäll som jag skriver, men nu gör jag det iaf. Jag hinner inte med att blogga flera gånger om dagen alla dagar i veckan. Så är det bara. Jag är ingen Kissie som springer runt med datan på stan för att uppdatera. Jag uppdaterar när jag har tid, och något vettigt att skriva. Som det har blivit dåligt med nu när jag tänker efter. Skriver jag verkigen vettiga saker? Just nu känns det som att jag skriver bara för att uppdatera, det är totalt onödig info jag skriver. Nej måste skärpa mig med uppdateringen och vad jag skriver om.
Inte kul för er att läsa om något totalt oviktigt som händer i mitt liv. Även fast jag skriver ut det mesta här...

Haha där lindade jag inte mig själv, smart! (Y)

Fota hoppning

Åkte till stallet efter skolan, fotade Jossan när hon red Sudden, Sandra på Alfons och sen en hopplektion. Härligt! Känns skönt att vara igång med utesäsongen, även fast det var tråkigt väder idag.

Fick väldigt många bra bilder, några kommer att visas här, alla de andra kommer upp på min bdb, Splach.

Det är sånna här dagar som man märker vilken skillnad fotomässigt man har utvecklats. Idag var det grått och tråkigt, men är bilderna så mörka som dom var förra året vid denna tid? Nej! Inte en chans. En sådan fotoutveckling jag har gjort :') Härligt!

Sara och Ella, Foto: Jag

Hoppträningen i måndags






Alla bilder fotade av Ninni!

Hejdå Hickory!

Har fått reda på att Hickory är såld och de inte blir någon mera ridning, men jag har haft en rolig tid med dig ponny. Du lärde mig mera än vad du tror, tack! Tack även till A-C och Becca som lät mig få rida denna ponny, hoppas att han får det bra i sitt nya hem :)




Jag och Hickory, Foto: Dessie & Ninni

Shopping Tysklandsresan






Minns inte vart jag har köpt allt eller priser. Men ska försöka att räkna ut hur mycket jag gjorde av med i svenska kr :) Men som ni ser blev det ganska mycket ändå. Och på den sista bilden, de är en mascara (alla borde ha den!), sen den nyckelpigan och den röda grejjen är marsipan, köpt på Niederbregger som är en känd marsipan-affär :)

Mera tävlingar?

7-9 maj - Högbo RK, regional/nationell hästhoppning
15-16 maj - Tierps RK, lokal/regional hästhoppning
23 maj - Bälinge RF, DM dressyr häst/ponny

Någon av mina läsare som ska tävla på en av dom hära?

Så verkar det som att de närmsta tävlingarna blir av. Får se om jag kan ta mig till Högbospelen, hoppas! Sen får vi se om jag fotar hela dagen på dressyren, men ska iaf dit med kompisar som ska tävla.

Foto: Jag


Inge fotograf på UPK

Jag kunde inte stå som fotograf på Uppsalas ponnytävling i helgen, de hade redan en annan som skulle fotografera. Så vet inte om jag ska åka med Sara och fota TiRKare eller leta upp någon annan tävling att åka o fota på... Som jag inte hittar. Tusan. Får sikta in mig på UPKs andra tävlingar i juli. Om jag inte tar mig till ponny-SM som är samma helg. Vi får se :)

Foto: Jag

Sen ska jag juh fota på Tierps lokala/regional hästhoppning i maj, Sandra vill att jag åker till Högbo och fotar men nästa helg men jag vet inte om jag kan ta mig dit. Hon ska nog hoppa sin 3de 140 på Pirro, och så hoppar hon Prinsen såklart :) Men har inte så stor koll så får se om jag kan ta mig dit, ev att man kanske kan fota hela dagen då?

Hej!

Bara för att jag är duktig och går upp för tidigt till skolan sååå. Fyfan när man gör det! Tur att jag inte hann åka iväg då (; Så kan man fixa mera här hemma.

Och föresten, ni som vet att jag köpte den dära mascaran. Seriöst alla borde ha den! Ögonfransarna blev mycket mycket längre än vad dom brukar vara, super!

Nej nu ska jag bara borsta tänderna och dra till skolan :)

Hoppa Hicko

Hopppning på special idrotten idag. Ninni fotade, jag red som ett arsel, Hicko var aspigg och stark. Varför kan jag inte bara rida häst? Ibland blir jag så trött, idag red jag inte häst för fem öre. Bara satt där och hoppades på att Hicko klarade hindrena själv typ. Fyfan för mig! Men efter att ha gjort en massa halter och övergångar så släppte det lite och han tog mina halvhalter. När jag höll på med massa lydnad så sökta han sig även neråt, alltså utan hjälpmedel som snodd eller goug. Amazing! För att vara jag på Hicko iaf :) Sen fick jag till en hyffsat bra runda, men blev inte helt nöjd ändå. Första sprången var bäst, sen tog jag en rejäl halvhalt efter 3e hindret och han lyssnade galant på de. Sen vare bara att leta lägen, har problem med att få med mig yttersidan när jag t ex ska lägga volter eller liknande. Så de är nåt jag måste träna på.

Iof finns det mycket jag måste förbättra med min ridning, därför lägger jag typ aldrig ut filmer när jag rider, jag vet vad jag behöver träna på, ingen behöver påpeka det. Jag mår inte bra över att se mig själv rida, så därför inga filmer heller. Ibland kan någon filma, men det är väldigt sällan.

Foto: Ninni

Bloggtävling


Jag tävlar om en canvastavla i valfri storlek (upp till 150 x 100 cm värde ca 2200 kr) hos [En Bulle Ur Ugnen].

Göteborg - Köpenhamn - Tyskland

Där har jag varit i helgen, som ni märkte så gästbloggade Sara här under de dagarna jag var borta. Ska försöka berätta lite mera om vad jag gjorde :)

Torsdag - 06.00 skulle bussen gå från Tierps station, lite sena blev vi men inte så farligt. Buss hela dagen med raster på olika ställen, till man kom till Göteborg. Lång väg dit! Gick en sväng på Nordstan innan vi åkte till vandrarhemmet, Kvibergs vandrarhem. har vart där förr så inget nytt :) Köpte även 2 saker på Nordstan, en tröjja och en plånbok. Ska fotografera allt som jag köpt! Sen efter att ha vart på vandrarhemmet en timme eller nåt åkte vi tillbaka till ett stängt Nordstan, eller vissa butiker hade öppet. Sen blev de käk på Donken, inte ofta inte (; hem till vandrarhemmet runt 10 och duscha, fixa sig och massa prat! Dessie kom in till mig, Sara och Becca och prata skit om allt och inget, kollade lite "lesbisk porr" som Dessie ville uttrycka det (; nej det var inge porr på tvn, de var A Shot of Love eller vad de heter, och de var lesbiska par (; Hahahah!

Fredag - Nån gång vid 7 åkte vi mot Köpenhamn, raster på vägen dit med + en båttur på 20 min. De gick asfort. Sen in på Ströget i Köpenhamn, en låååång shoppinggata full med affärer! Köpte lite saker där med (bilder sneare) och så fick vi åka till vandrarhemmet som var hur fint som helst! Det finaste och bästa under denna helg. Så sjukt fint de var. Sen tillbaka till Ströget. Shoppade lite mera och gjorde av med alla mina danska pengar, skönt. De är ingen idé att växla in de resterande pengarna ändå. Har 15 danska kr (20 svenska) kvar så de får ligga i plånboken (;

Lördag - Vi styrde kosan mot Tyskland och Lübeck! Båttur på 45 min fick vi åka med, men de gick fort ändå :) Sen väl i Tyskland så blev de att gå runt och kolla lite affärer, bl a en av världens bästa marsipan-affärer. Självklart blev de köp där, älskar marsipan! En söt nyckelpiga (i marsipan ofc) och nån vanlig marispna typ.
Åka till vandrarhemmet och plocka upp där, bädda säng osv. Gåväg till affärerna och så åt alla på resan på nån fin restaurang. Gott som f*n! Mummmss (; Kolla lite mera affärer eller nåt sånt, minns inte exakt allt vi gjorde (;

Söndag - Mördardagen. Buss från 07.00 till att vi kom till Tierp station runt 23.00 nångon, satt vi bara på buss. okej några raster men annars fast på bussen. Inte kul.

Detta var på ett ungefär vad jag har gjort i helgen, bilder och mera kommer :)

Kom igen!

Rösta på min blogg! Den gick vidare av 3 i Amandas Veckans blogg, Kom igen!!!

http://fotografamandi.blogg.se/2010/april/finalisterna.html#comment

Tack!

Vi tackar Sara för att hon ville gästblogga på min blogg under dessa dagar då jag var borta! :D

Verkar som att hon skrev bra och intressanta inlägg, så man kanske ska ta in henne lite oftare? (; Vad tycker du om att Sara gästbloggade?

Jag har haft det bra i Tyskland! Ska berätta mycket mycket mera om vad som hände och gjorde, vad resan gick ut på osv. Det kommer i kväll, jag kommer hem sent som vanligt på måndagar. Men måste göra mig i ordning nu! Ska snart till skolan och har inte ens klätt på mig, skriver mera sen :)

Hej då

Nej nu är jag jätte trött, men måste nog ta och plugga lite innan ja ska sova. Dumma jag sa ju att jag ville göra ett prov imorgon smart som jag är.. :S
Jaja får väl det hoppas det går bra! Det här är förresten sista inlägget jag kommer göra här på bloggen, för imorgon är Linda tillbaka från Tyskland. Men vill ni mig något så finns jag på jageknasig@bdb. Så bara att kika in där ;)
Ni får ha det så bra! :D


...

Om ponnyn inte svarar fram för skänkeln och du ger den en eller två rapp på rumpan. Kallar du det då att spöa ponnyn eller förstärkninig?

Jag kallar det i alla fall för försärkning. Jag ger hellre ett eller två rapp än att sporra upp ponnyn om den inte lyssnar. Då kommer den inte till skada som den kan göra om man dunkar in en sporre i sidan på hästen.


Gävle Ponnyklubb

Idag var det tävling på ponnyklubben i Gävle.
Startade bara en LC för det fanns så dåliga klasser där. Och jag säger bara, ALDRIG mer Gävle Ponnyklubb! Skit dålig parkering, underlaget inne på banan och på framridningen var hur kass som hellst. Ella snubblade massa gånger.
Sen va hon seg, inte framma före skänkeln för ett öre. Och ja hon lyssnade inte ett skit på mig rent sagt.. Inne på banan rev vi 1:an. Kom lite nära men inte mycket så hon hade inte ens någon anledning till att riva! Hon va bara lat och orkade inte lyfta lite mer på bena. Snubblade mot 3:an och aa, sen kan ni ju kolla på resten av filmen själva och ja jag vet, det ser förjävligt ut.



Vi drar ett stort stäck över den här tävlingen och laddar om till nästa helg.

ren och fin

Nu är alla saker och hästen fina tills imorgon :D Knoppade Ella och gick på en liten promenad efter åt. Så nu håller vi tummarna för att det går bra imorgon!

Har precis ätit mat och sitter nu och väntar på att älskingen ska komma hit och göra mig sällskap :)

   



   

Planerade tävlingar

Har planerat en liten tävlingstermin för mig fram till sommaren :)

Gävle Ponnyklubb 25/5 - Ella, LC
Uppsala Ponnyklubb 2/5 - Ella, LC & LC lag
Tierps Ryttarklubb 13/5 - Cassiranko, LB:2
Bälinge Ryttarförening 23/5 - Cassiranko, LC:2 & LB:1 DM
Enköpings Fältrittklubb 13/5 - Ella, LC lag & LC


Någon annan som ska på någon av dem tävlingarna?


Sen kan det hända att det blir en tävlingen till, men det får vi se ;)


Outflit till tävlingen imorgon

ANMÄLD
Gren:  Hoppning
Tävling:
 
Gävle Ponnyklubb
Namn:  Sara Wåhlström
Klubb: Tierps Ryttarklubb

Ponny: 
Ella
Kategori:  D

Klasser:  90 cm (LC)
Transport: Star Trailer

TILL HÄSTEN/PONNYN
Schabrak/Vojlock: Ljusblått GG
Luva: 
Ljusblått GG

Transportskydd:
Mörkblåa
Benskydd: 
svarta Equi-Guard

Sadel:
John Whitaker
Träns: Pullaman
Täcke: Beror på vädret
Grimma: Grön/vit med mull på

TILL MIG SJÄLV
Ridbyxor: Vita helskodda
Tröja:  En svart
Skjorta: Blå randig
Kavaj: -
Jacka: TiRK
Spö: Yes
Vantar/Handskar: -
Hjälm: Svart Charls Owen
Stövlar: Svarta Tretorn
Ridstrumpor: Rosa kingsland
Sporrar: Såklart!
Väst: Sart racesafe


godmorgon

Har precis vaknat och gud va skönt det var att få äntligen få sova ut :D
Ska äta frokost och sen ska någon gång ska jag ner till stallet och fixa Ella tills imorron. Hoppas på att Petter kommer och gör mig sällskap ikväll! :)


Josefine

Var hos Jossan ett tag men nu är jag hemma igen :)
Kollada på talang och kan inget annat än att säga, det finns mycket roligt folk.
Massa skratt och flum vart det med ;D Men det blir det alltid när man är med henne!
Kikade på Flickan som lekte med elden, och jag rekomenderar den stort! Visst vi hann inte se klart filmen, men det vi såg. Tors i taket. En väldigt bra film helt enkelt.



Svar på tal

Hanna:

Jättefina hästar och en bra ridning tycker jag ;P
På den mittersta ponnyn Ella (?) tycker jag att du skulle våga ta liiite snävare svängar och rida på mer men jag ser ju att den är väldigt seg och gärna skulle stanna så då kanske det är bra att ta längre svängar osv. för att få in ett flyt och många felfria ritter i början men sen våga satsa eftersom hon inte springer så fort så kan man ju ta snäva svängar ist ;P
På den vita Cassie (?) tkr jag at du ska hitta mer kontakt mellan hand och skänkel om du förstår vad jag menar då du ibland blir lite glapp i tygeln och när man driver måste man ju möta upp med handen ;) då kommer hon inte slå sig fri och behåller formen hela tiden men hon gick ju fint nästan hela tiden så:D Men du har en jättefin och prydlig sits och tolka absolut inte detta på ett negativt sätt då alla har sina svagheter och jag vet absolut inte bäst som många andra tror om sig själva hehe ;P


Älskar verkligen när folk kommenterar och säger vad de tycker! (Y)
Jag brukar svänga och gasa mer i en omhoppning. Filmen jag la upp från Lagga, eller den var på Jällas anläggning så var det så att underlaget inte var det bästa just den dagen :/ Många som gick omkull eller snubblade till. Tänkte då att jag bara skulle få en felfri runda om du förstår vad jag menar? :) Och Ella är en rätt seg ponny xD Men hon skulle aldrig stanna i första laget hur hon än kommer.
Det med Cassie håller jag helt klart med om! Det vart lite mycket hand därför blir formen inte den bästa. Vi jobbar på det och hoppas på att det blir bättre snart :)

Och som sagt, jag ser alla kommentarer positivt! Det är bara bra med kritik för då vet man vad man ska tänkta på nästa gång :)

trök dag

Har precis kommit hem från stallet nu, eller nästan.
Red som sagt på Lervik idag med skolan och fick Pascall. En riktigt dryg häst! Vist han går i form  men när man vill lite mer blir han bara tjurig och blää. Inte min typ av häst de där.

Efter skolan gav jag mig av upp till TiRK. Red Ella och hon va rätt fin idag :)
Lite seg, men det är hon alltid så här års med fällning och allt. Men vänster sidan var mycket bättre!


Har precis ätit lite mat. Vi beställde så de fick bli räksallad :) Mums!
Jaja snart ska jag dra till Jossan, så lägger nog upp inlägg sen när jag kommit hem.
Hej så länge!


skola

Sitter nu i skolan och ska jämföra hästen med ett annat djur. Det fick bli älgen för mig xD
Om en timme ungefär blir det lunch på Hearbreak och sen blir det Lervik och ridning :)
Hem med 15.30 tåget och upp till TiRK och rida Ella bella.

Vet inte vad som händer ikväll. Nån som någon idè kanske? (a)

sov time!

Nej nu är jag bara irriterad på allting så lika bra att jag går och sover. Kanske är dags, ska endå upp kl 6 imorron. Inte kul, men sånt är livet ibland.
Nej godnatt nu!

Bästa runderna

Lägger upp mina bästa runder med dem tre som jag har tävlat :)

Den bästa rundan med Zigge är nog LB:n i Enköping den 17/5 2009 :) Blev en andra placering, ner petad av sista ryttaren :/ Vet att jag ser galet stor ut men tävlade bara en till tävling med han efter Enköping.



Har svårt att välja vilken som är den bästa med Ella. Men det får nog bli LC på Lagga den 25/10 2009. Fick ett jämt tempo under hela banan, dock går hon inte helt runt innerskänken men det jobbar vi på. Kom även på en andra placering i den klassen ;)


Eftersom jag bara har två runder med Cassie att välja på blir det LB:0! Kom 2:a i den och en helt okej ritt. Första tävling med han så :P



Ni får gärna kommentera och säga vad ni tycker eller ge nåt förslag på vad jag kan förbättra :)

snö snö och åter snö

Vaknade och kollade ut genom förnstret och fick se en massa snö. Usch nu blir jag less på det här! Jag vill ju ha sommar och värme nu :)

Har som sagt praktik varje torsdag så är uppe på TiRk.  Kom dit vid halv 8 kanske. Stallarbetet gick fort för idag var vi hela åtta personer där ;D Så skönt!
Efter lunch hoppas jag Cassie som jag alltid gör på torsdagar. Gick väl rätt bra, skulle inte skada om han hade lite bättre frambensteknik.. Ställde fram en 5½ och en tre studs. Han hoppa snällt igenom allting och gjorde inga kråksprång som han kan göra (Y) Ullis höjde rätt rejält idag. Oxern i 5½ slutade på 130 cm. Han klarade den i gång, sen rev han bara . Ullis trodde nog att han tyckte det blev lite för högt så vi gav oss och jag travade av honom. Endå jätte nöjd med han <3

Träffade äntligen Helena idag! Tors i taket va längesen det kändes som de va.
För er som inte vet har jag tagit hand om hennes ponny Knatte då hon varit i Malta. Skulle kommit hem i lördags/söndags men blev strandsatta där och kom hem idag istället.

Nej nu ska jag nog ta en dusch och sen tänkte jag lägga upp mina bästa rundor från tävlingar :)


Presentation

Som ni kanske redan vet är det jag som ska gästblogga här tiden då Linda är i Tyskland. Tänkte ta och skriva lite kort om mig så ni får ett hum om vem jag är.

Jag heter Sara, är 16 år och går på real gymnasiet i Gävle. Har tyvärr ingen egen häst men tävlar och rider en av ridskolans ponnyer, Ella. Hon är en 12 årig d-ponny. Med Ella har jag vinst upp till LB i hoppning, och många placeringar i LC. Blev DM 2:a förra året och 3:a i år för ridskolehästar. Har ridit med i div. 2 & 3 tidigare år, och rider nu med i div. 3 laget i år.



Hösten 08 till våren 09 tävlade jag även en c-ponny som heter Zigge. Tiden man han var väldigt lärorikt eftersom han är väldigt tittig och man måste verkligen rida hela tiden. Med han fick jag placeringar upp till LB med innan jag vart för lång.


Eftersom jag fyller 17 i år i oktober så kommer jag bara rida Ella året ut. Tråkigt men så är det. Men håller på att rida in mig på en storhäst som jag hunnit startat en dressyrtävling med. Cassiranko heter han, även kallad Cassie. Kommer bli två till dressyrtävlingar med han innan sommaren som är inplanerade om allt går som tänkt.

Nästa tävling är nu på söndag med Ella. Blir en LC på Gävle Ponnyklubb :)


En gästbloggare

Kommer att blogga här medan jag är borta, var nu snälla mot henne (;
Hon heter Sara, rider och tävlar på D-ponnyn Ella, mera får hon skriva om sig själv senare. Hon kommer att blogga torsdag - söndag då jag åker till Tyskland.


Bilder på Sara - Ella, och Sara - Cassie.



Foto: Helena, Jossan och Jag

Gratis Spotify Premium?

http://www.gratispremium.com/?ref=158383

Anmäl er på länken och få gratis Spotify Premium :D

Har nu hämtat

Schabraket som jag vann i Karins bloggtävling. Tack! Ännu en gång (;
Det var grymt mycket snyggare i verkligheten. Men vem ska få äran att bära det? Hmm, det lär ta ett bra tag innan jag hittar en häst igen. Tur att man tog både huva och schabrak i full-storlek.


Nu drar man till...

... banken! Ska nämligen ta ut pengar och växla dom till euro och danska kronor om det går :)
Måste juh ha lite pengar till Tyskland (;

Nej snart går tåget, regn ska det bli idag med så tar med mig ett paraply. Skriver mera när jag kommer hem, och det vet jag inte när de blir då det är Öppte Hus på skolan :)

R.I.P Tea For Two

Tea For Two
1994 - 21 april 2008

Min älskade ponny, mitt allt.
Tänk att jag fortfarande minns sista gången vi träffades, alla de roliga minnen vi har, allt vi gjorde, det jag gick igenom efter, men jag älskar dig inte mindre för det <3

Jag älskar dig <3





Autografaffisch

Alla de stora namnen inom freestyleåkning skidor finns med på denna affisch (; + att JOSS Awards-biljetten sitter breve :D

Jon Olsson, Gus Kenworthy, Matt Walker, Alex Sloopy, LJ m.fl.

Shopping i Åre


2 nätlinnen - 96 kr

Svat jeanskjol - 90 kr

3 trosor - 130 kr

+ jeansen och tröjjan som jag hade på gårdagens outfit. Allt är köpt på Vero Moda i Åre utom Åre-tröjjan som är köpt på Skistar.

Visitkort

Nu har jag skickat iväg 2 mejl, till 2 olika ridklubbar, om att få fotografera på deras tävlingar. Hoppas på att jag får det!
Äntligen kör man igång, har även fixat visitkort som ska beställas när man kommer hem från Tyskland, ska fixa lapparna nu. Som ska sättas upp vid sekretariatet.

Jag är så grymt sugen på att åka och fota nu på en gång, hade juh en planerad i helgen men den fick strykas pga Tysklandsresan. Men Jag tar UPK och TiRK ist i maj :) Sen får vi se om det blir någe mera där. Sen har jag hela sommaren på mig att fota. Nu ska här tjänas pengar!

Så här kommer det att se ut, väntar nu på godkännande av personen på bilden så ska det beställas :)
Det ser lite konstigt ut, jag vet. Men inte när man laddar upp den på VistaPrint.

Foto & redigering av mig.

Gigi D' Agostino - Blablabla



A A BEN
WAREM A BEN BEN
WAREM BEN BEN BEN
WAREM A WA TWO BEN BEN
WAREM A BLA A BLA BEN
WAREM A A BEN
WAREM BEN BEN BEN
WAREM A TWO BEN BEN


Skolan

Sitter i skolan, ska skriva sammanfattning i nåt tråkigt ämne, tyvärr. Men de är som de e (; Tur att jag har smartot Sara bredvid mig, som kan hjälpa när de krisar :)

Slutar 4 idag så är hemma runt halv 5, käka lite middag och ha tråkigt. Nej men ska fixa en massa, börja att packa, fixa skjuss eller ta tåget på torsdag.

Jag har även frågat en tjej om hon vill gästblogga här under de dagar jag är borta, så ni inte blir utan uppdatering som de tyvärr blev under Åre-veckan.

Halva lektionen har gått och jag har knappt börja, sen är det bara idrott kvar! Yessss, men nu kan jag börja att arbeta (;

Måste skärpa mig!

Det känns som att jag har missat så mycket under den veckan jagvar borta, bdb, fb, bloggar osv. Känns som att jag vill ta igen allt och det tar lite tid. Har därför varit dålig med uppdateringen. Hade lovat en bildbomb, och får se när den kommer. Lär väl bli i natt typ. Har inte hunnit kolla igenom bilderna än, har inte duschat och börjar ändå 9 i morron. Så vi får se.

Jag har även sjukt mycket att tänka på, måste mejla till ridklubbar om att fotografera, fixa till Tysklandsresan som man snart åker på, ev fixa en gästbloggare under 4 dar, osv. Jag orkar och hinner inte, men måste lösa det. Måste även beställa visitkort, skriva ut lappar och fixa med hemsidan. Det mesta måste jag fixa innan torsdag, för då åker jag. Kan ni försöka att tänka er in hur jag har det just nu, har sparat allt till sista minuten och nu funkar det bara inte.

Men jag lovar! att ni ska få en bildbomb, vet bara inte när. Men ska börja förbereda bilder när jag kommer ut från duschen.

Jusste, ska även försöka leta upp JOSS-filmerna, de ska komma upp på deras hemsida men de kanske finns nåt på YT, även Patrik´s Combo ska jag försöka leta upp.

Även byta in pengar från svenska till euro på onsdag morron. Så just nu har jag lite för mycket att tänka på...


Dressyr ist för hoppning

Otur! Kan vara sista gången jag red Hicko, jag vet inte. Men iaf så hade jag tänkt hoppning men det visade sig vara dressyr.

Hicko var duktig, men det var värre med mig. När ska jag lära mig att rida? Aja, vi red för första gången (för mig) på lilla utebanan. Härligt! Blev sjukt varmt att rida ute.
Vi tränade på öppnor, slutor och lite förvänd galopp. Öppnor går finemang, men jag har värre för slutor. Kan inte förstå att det ska vara så svårt, men så äre. Sen skulle det bli serpentiner med varannan båge i förvänd galopp. Och självklart så byter Hicko galopp. Det slutade med att jag kunde göra förvänd galopp, men innan var det galopp - skritt - galopp - skritt igenom alla bågarna. Så kan det gå.

Men fick till det ganska bra på slutet, men är inte helt nöjd med mig själv. Hicko var desto bättre (;

Jag och Hicko, Foto: Dessie

Dagens Outfit


Linne - Newbody
Tröjja - Skistar
Jeans - Vero Moda


Inte lika snabb

Efter att ha varit i Åre en hel vecka, blivit väckt på morronen av sina föräldrar så märker jag att man inte är lika effektiv på morronen. Har precis duschat och håller på att byta om nu och ska äta frukost med. Sen bär det av mot skolan och plugget!

Efter skolan blire ridning, hoppning. De bli nog inga bilder, Dessie kan inte komma och fota :( Men så ni vet kommer jag hem sent :)

Kommer en stoooooooooor bildbomb senare ikväll :)

Åre!

Har nu kommit hem från en hel vecka i Åre, massor av skidåkning! Ska försöka att komma ihåg att skriva allt, och massor av bilder kommer :)

Kom till lägenheten runt 3-4, plocka in allt. Det tog tid! Kolla runt lite och inget roligt hände. Måndagen kom och vi tog Bergbanan upp i backen. Så härligt att stå på skidorna! Så for vi runt där i backarna ett bra tag. Backarna öppnar 9 och stänger halv 5, och vi åkte nog på precisen hela tiden. Och duktig som man är, så orkade man inte stå på skidorna i sista åket. Så blev mera rumpåkning (; Nej men jag lyckades ramla när ena skidan inte följde med mig när jag skulle svänga. Så de fick bli lite puss med snön. Sen klarade jag mig faktistk hela vägen ner (; Kollade lite när värdskillarna hoppade på en j*vligt stort hopp, och fick några grymma bilder! Fotade även i backen när vi åkte.
Efter middagen var alla så sjukt trötta att barn/ungdomar däckade i soffan hos oss. Jag fotade lite häftiga bilder genom fönstret (okej mindre häftiga då) och dom blev ganska bra tror jag.




Foto: Jag

Tisdagen var en tråkig dag, inge roligt väder alls. Vi har mest haft snö och moln, men ibland har der regnat oxå. Äkta aprilväder. Fotade våra killar när dom hoppade i Snow Parken, även andra dårå. Men de var meningen på Pontus och Daniel. Lite bilder på gubbsen oxå (; Häftiga bilder har jag fått iaf!
Jon Olsson (världens bästa freestyle åkare!) hade postersignering inne på Hanson så försökte få en bild på han med, tyvärr gick inte det så bra. Men tog ingen poster heller, den var så liten och tråkig :) Så jag, Johanna och Emelie sprang runt på "stan" (om man nu kan kalla det stan, torget!) och fotade varandra och massa kul, vi blir heta på bilder!
Sen på kvällen blev det en rundvandring på Åre Torg och leta resturang att käka på dagen därpå.


Foto: Jag

Onsdagen bjöd på häftiga hopp och trix i Snow Parken då Comviq Swedisch Open skulle avgöras! De 3 bästa som vann denna tävling skulle få hoppa med de stora killarna i JOI (Jon Olsson Invitational Big Air) tävlingen som skulle avgöras dagen därpå. Massor av coola och häftiga bilder från den dagen alltså (; Efter det blev de After Ski på Fjällgården. Ingen slår Patrik´s Combo, måste leta upp om nån har spelat in dom. Så sjukt roliga killar, bjuder på sig själva till 110%! Faktiskt väldigt bra bilder därifrån :)
Sen till middag blev det en fin (men dyr!) resturang. J*klar vad gott det är :') Åt nån filé och pastakuddar, mums!




Foto: Jag

Torsdagen åkte vi skidor mot området Björnen (Åre är indelat i 3 områden, Duved/Tegefjäll, Åre och Björnen). Jag, Johanna, Sofie och Emelie började med Björnstigen. Den är för de mindre barnen och har en massa talande "björnar" som är lite roliga, nej de är inte riktigta utan gjorda av trä (; Många roliga bilder därifrån!
Sen mot lunchen hade vi tänkt att äta på Cooperhill, den nya asstora hotellet uppe på fjället. Men när väl kom dit fanns de knappt nåt att äta och de var verkligen dyrt! Så vi begav oss ut i backen igen och åt mitt i backen, på Tyrolen.
Vid 7 var det dax för Jon Olsson Invitational Big Air tävlingen! Riktigt svårt att fota, molnigt och snö. Men de blev några lyckade bilder på de få jag sett :)
Jag hade 3 st av 20 som jag ville se bland dom 8 finalisterna och jag fick med alla 3 (;

Russ Henschaw (förra årets vinnare, grym!)
Andreas Håtveit (förra årets 2a, grymmare!)
och självklart Jon Olsson! (världens bästa freesryleåkare, hans tävling och han är svensk!)

Andreas Håtveit vann, Russ Henschaw 2a och Jon Olsson 4a. Kunde de gått bättre eller? (; Nej förmodligen inte!


Foto: Jag

Fredagen bjöd på hyffsat fotoväder så höll mig i snow parken. Fotade Pontus och en massa andra som åkte där. Fick några häftiga bilder.
Sen täntke jag göra nån videoblogg när jag åkte i backen, vet inte riktigt om jag vill visa dom :') Haha! Duktig som jag var så lyckades jag inte få med hela backen ner heller. Aja, vi får se om det blir några videobloggar :)
Efter middagen gick hela familjen tycon (13 pers) ner till Holiday Club och badade. Jag, Johanna och Emelie hade juh bra kul åt 2 killar som stod och kollade genom ett fönster på oss. Pinsamt! Men vi överlevde det med (; Lite halvtokiga bilder från det med.
Hem och alla däckade framför tvn, som vi gjorde typ varje dag.



Lördagen blev det inte mycket skidåkning, det var väldigt taskgit väder och vi alla var helt slut i kroppen. Så efter lunch åkte vi hemåt. Då visade det sig att någon hade ställt/lagt en stor "kudde" på toget som man kunde hoppa i, kommer bilder! Såg asläskigt ut, jag hoppade inte, men Pontus, Emelie och Johanna ska ha gjort det :)
Senare var JOSS killarna på torget och skrev autografer. Själv fick man en väldigt stor affisch att sätta upp på väggen, full med autografer!
Mot kvällen gick vi ner mot Holiday Club och Mix Megapol Arenan, där skulle nämligen JOSS Awards vara. Prisutdelningen. Jag och Johanna fick asbra platser vid scenen och stod där och fotade/kikade runt.
BlondinBella, var där som programledare, eller vad man ska säga. Riktigt kul att kolla filmerna! Helt otroligt hur dom kan hoppa så, och de som filmar + fotar. Grymma! helt enkelt (;
Och jag hittade en riktigt snygg kille, tyvärr engelsk och bor inte här :( Otur!


Foto: Jag

Söndagen blev upp ganska tidigt, plocka ihop allt som man tagit med sig och låsa lägenhet. Lämna tillbaka nyckel och dra mot Åre Chokladfabrik, love! Älskar deras choklad, så grymt god! De 3 strutar som fick med mig hem blev Hasselnötsnogat, ljus chokladkola och marsipan :) Mums!
Sen hela vägen hem igen, satt och lyssnade på musik och stirrade ut genom fönstret. Det blev min sysselsättning ungefär :) Stop i Tönnebro och käka mat, var inte alls hungrig så fick bli en barnburgare, haha! Sen blev det 11 mil till efter det.

Och nu är man äntligen hemma! Har säkert glömt en jäkla massa att skriva om, som att brorsan och syrran köpte nya skidor, jag shoppade loss med mammas pengar osv. Men det får ni se senare vad det blev för köp! :D
Mera bilder och text kommer i morron :)

Skriver som bara den!

Håller på och skriver ett jättelångt inlägg som ska publiceras under kvällen, håll ut!
Här får ni en oredigerad bild som är fotad i måndags (;

Foto: Jag


Hemma!

Nu är jag äntligen hemma, efter 1 veckas skidåkning.
Har som sagt inte kunnat uppdatera som jag ville under veckan och jag tänker inte be om ursäkt för det. Så ni får leva med det (;

Men nu kommer uppdateringen bli som vanligt igen! Ska plocka upp lite saker ur väskan så ska jag börja uppdatera med bilder igen :)

Åre onsdag

Står nu vid en data på Fjällgåren, vi hade tänkt att va på AfterSki, men de visade sig att dom började spela vid halv 5 då liftarna stänger, och vi har bokat bord halv 7 för att äta, sen är det JOI träning vid bautahoppet vid VM6:an kl 5. Massor av saker idag (; Så ska man hinna med att duscha och fixa sig innan maten.

Jag har lyckats vurpa igår oxå, jippie. I sista åket där med. När all lössnö blir som puckelpist blir det jobbigt att åka i backarna. Man m¨åste vila stup i kvarten eller att dra i backen.

Kunde inte blogga igår, det kan nog bli så ibland, att jag inte kan blogga vissa dagar. Men ska försöka att slänga in ett inlägg senare idag med lite bilder. Har nämligen fotat över 300 bilder idag på Comviq Swedisch Open i Bräcke :) Nu har inte ni någon aning om vad det är, men förklarar någon annan dag hur JOSS tävlingen fungerar :)

Nu ska jag sätta mig och vara social med resten av personerna som sitter här, får se när vi åker ner till lägenheten. Jag funderar på att åka ganska snart iaf, så man hinner med allt och slipper stressa :)

Ni får ha det bra! :D

Åre!

Får sitta en stund nu vid datan, tur (; vi fick inte med oss någon data. Tyvärr. Men 1 av 3 familjer har så kan skriva någon gång ibland :)

Inga bilder, men har fotat över 500 på dessa 2 dagar, ni ska få en massa gryma bilder efter veckan!

Jag har åkt skidor från 9 i morse, till kanske 3-4 på em. Så det är mycket skidor, mycke bilder med (; Sen så är man helt slut när man kommer hem till lägenheten. Vi bor mitt i Åre. Går vi utanför dörren står man på Åre torg. Helt underbart! Gångväg till allt. 50 m till bergbanan som tar oss upp till backen. Sen åker vi skidor ner till torget och går över torget för att ta oss hem.

Jag har även lyckats med första vurpan! Sista åket, bland de sista backarna ner, så får jag inte med en av skidorna åt det håll jag vill och drar i backen, haha!

Får se om det kanske kommer bilder någon dag, ska försöka så att ni får se något iaf, och inte bara en massa text :) Hoppas också att jag kan få skriva någon mera dag :)

T.A.T.U. - All About Us


They say
They don't trust
You, me, we, us
So we'll fall
If we must
Cause it's you, me
And it's all about
It's all about

It's all about us (all about us)
It's all about
All about us (all about us)
There's a thing that they can't touch
'Cause ya know (ah ah)
It's all about us (all about us)
It's all about
All about us
all about us
We'll run away if we must
'Cause ya know
It's all about us (It's all about us)
It's all about love (It's all about us)
In you I can trust (It's all about us)
It's all about us

If they hurt you
They hurt me too
So we'll rise up
Won't stop
And it's all about
It's all about

It's all about us (all about us)
It's all about
All about us (all about us)
There's a thing that they can't touch
'Cause ya know (ah ah)
It's all about us (all about us)
It's all about
All about us
all about us
We'll run away if we must
'Cause ya know
It's all about us (It's all about us)
It's all about love (It's all about us)
In you I can trust (It's all about us)
It's all about us

They don't know
They can't see
Who we are
Fear is the enemy
Hold on tight
Hold on to me
'Cause tonight

It's all about us
It's all about
All about us
There's a thing that they can't touch
'Cause ya know (ah ah)
It's all about us (all about us)
It's all about us (all about us)
It's all about
All about us (all about us)
There's a thing that they can't touch
'Cause ya know (ah ah)
It's all about us (all about us)
All about us
It's all about us (all about us)
It's all about
All about us (all about us)
There's a thing that they can't touch
'Cause ya know (ah ah)
It's all about us (all about us)

It's all about us (all about us)
It's all about
All about us (all about us)
We'll run away if we must
'Cause ya know (ah ah)
It's all about us (all about us)
It's all about
All about us (all about us)
We'll run away if we must
'Cause ya know (ah ah)
It's all about us (all about us)

It's all about us (It's all about us)
It's all about love (It's all about us)
In you I can trust (It's all about us)

It's all about us


Färdigpackat!

Nu har man plockat ner allt, kläder och allt annat skit man ska ha med (;
Det som är kvar är kameran (som ligger breve mig på skrivbordet), hårddisken (om brorsans kompis får datan att funka), och sen kom jag inte på nå mera. Joo, min kudde!


Telefonen är laddad med ny musik oxå, härligt!
Sen håller jag alla tummar och tår att brorsans kompis kan få datan att fungera, har inte hört något än om den.

Vet inte om jag kommer att uppdatera mera idag, så om vi får med datan blire nog uppdatering på måndag iaf, ev i morron. Men det beror på om Telia-butiken är öppen :)

Packar!

Allt och lite till ligger nu på sängen, mera kommer det snart. Känner på mig att något är glömt.


Jag vet, ni älskar min gula tröjja (;

Avatar

Att sova så här länge kan inte vara bra, men är man dum och är uppe till halv 4 på morronen. Då får man skylla sig själv. Men jag hade inte tänkt att filmen skulle sluta så sent! Min braiga planering. Men iaf så kollade jag på Avatar. Faktiskt en väldigt bra film! Rekomenderas starkt (Y) Tror att jag måste ta och se om den sen igen, så bra var den (;

Sen en dålig nyhet, vår bärbara vill inte starta. Om den inte vill starta, blir det ingen uppdatering här. Jag orkar/hinner inte fixa en gästbloggare då jag ska packa hela dagen, åka till Österby och fortsätta att packa. Det är ganska mycket som ska fixas.
Men som det ser ut nu blir det ingen uppdatering :( Tråkigt...
Men man vet aldrig om datan kanske vill starta sen, vem vet.



Jossan gästbloggar!

Hejsan, jag har fått den stora äran att gästblogga här ;) Jag tänkte berätta lite om mig själv och vad jag gör på min fritid och lite smått och gott^^

Jag heter Josefine Persson och är 16 år, går under namnet Jossan de är nästan ingen som vet vem Josefine är.

Just nu går jag i skola i Tierp på Aspenskolan men kommer troligen till hösten börja på Högbergsskolan där jag har sökt hotell och restaurang, har även sökt Real i Gävle inriktning häst, men de är ju ganska drygt att sitta och pendla på mornarna och när man ska hem. Skulle jag börja där kommer jag också komma bort ännu mera från stallet vilket jag absolut inte vill, så de lutar ganska stark mot Högbergsskolan då jag bara behöver åka buss till Tierp eller min lilla moppe. Har också sökt special idrott om jag börjar i Tierp.

Jag är i stallet tisdag, onsdag och fredag, även helgerna ibland då jag tävlar eller rider en annan häst. Jag brukar hjälpa och rida en häst i stallet men kan dock inte skriva om den av olika skäl :( och de tycker jag är synd..

Jag rider på ridskolans hästar, rider lektion onsdag och fredag, onsdagarna är med inriktning dressyr och fredagar är en hoppspecial, och på tisdagar pysslar jag med hästarna och har teori. Jag tävlar just nu på en häst som heter Lucardo som är född -99 en stor brun häst. Han är väldigt snäll häst gör ”nästan” aldrig något dumt, ibland kan han få för sig att bocka av en. Annars gör han inga dumheter. Jag började rida han förra året, red några 90 cm och 1 m sen debuterade vi 110 cm den 31 maj 2009. Hade två ner då men han va så duktig, så han var trött och de var asvarmt den dagen, sen har jag ridigt några 110 med 4 fel ungefär. Vi han inte med så många tävlingar förra året. I år har vi startat en tävling än så länge, de var i UPK på lektions DM, i första klassen fick vi ett stopp för de va något som helt plötsligt var skitläskigt, och i andra klassen gick de bättre. Han hade tittat på dedär läskiga så brydde sig inte om de och vi VANN den klassen och blev distriktsmästare bland juniorerna :D Nästa tävling är nu i helgen på Säfva då vi rider 90 cm och 1 m som kom igång, kände inte för att åka till Jälla och börja med regional 110^^

Jag håller även på med hundutställning. Vi har tre hundar nu Tamagotchi som är både pappa och morfar, han är pappa åt Vildvittra våran andra hund och morfar till Ambrosia vår tredje hund, så alltså blir Vittra mamma till Ambrosia. Gotchi börjar bli gammal nu så han följer inte med på lika många utställningar för han orkar inte riktigt med de, tidigare år har han varit vinstrikaste keeshonden och Vittra har legat tvåa på den lista eller så har Vittra vunnit och Gotchi kom tvåa så de är ganska kul :) Ambrosia är inte så gammal så hon har inte hunnit varit ut på så många utställningar än :P Men de är min mamma som ställer dom, jag ställer annan hund som heter Chagall, jag hjälper dom som äger honom för dom är lite äldre och ena har haft en stroke och andra har problem med ryggen typ.

Ja, som ni ser jag älskar att hålla på med djur;) men även så älskar jag mina kompisar då jag inte är i stallet är jag med dom :D

Ni kan läsa om min vardag i min blogg http://juuussan.blogg.se/, jag brukar skriva vad jag gör om dagarna, om hästar och även om annat också :D











Ambrosia är från våran egen kennel.



Chagall



Chagall


Chagall 8 veckor, dom är juh bara för söta ;)


Finaste Lasse (Lucardo)

  








Ha de gött ;)


Jag har gästbloggat!

Hos http://juuussan.blogg.se/! Kolla in? (;


Åre 2010!

Nu har jag satt in en ny header, som kommer att sitta där så länge jag är i Åre, likaså har jag fixat en ny kategori som heter Åre 2010. Där kommer alla inlägg som skrivs medan jag är i Åre att hamna. Så att jag sedan kan gå tillbaka, lättare att hitta. Likaså för er :)

Blev headern bra? Ska jag ändra nåt? Har tid idag och i morron, för på söndag åker jag och har då inte längre tillgång till något ps :)

Transformers 2

Har kollat på film nu, faktiskt Transformers 2 :) Galet kär i filmerna! Blir lite som besatt av dom, har båda hemma på datan, och så har jag nu tagit reda på att Transformers 3 har biopremiär 1 juli 2011! Den ska ses (;

Därför har jag inte uppdaterat, filmen är ca 2,5 timme lång :P

Alla autobots, goda/snälla :)

Min favorit, Bumbledee! Härlig kille (;

Autobots ledare, Optimus Prime.

Kolla vilken koll jag har på dom! (;
Någon annan som känner igen sig i att bli "besatt" av en film?

Oj vilken uteritt!

Red ut med Sara på Max och Jossan på Lasse.
Gick bra till en början, Hicko var lite i sin egen värld kan jag tro, hah (; Han bara lufsade på där fast jag ville ställa och krångla enligt han, så han totalt struntade i mig. Haha, han är lite rolig :) Inte kan man jobba när man rider ut med andra, kan tänka mig att han skulle sagt nåt sånt om han kunde prata. Aja, blev lite galopp på en fin grusväg. Grusvägar äger att galoppera på nu! Mjuka och fina, tyvärr ganska stora gropar i vägen på visa ställen, men man kan juh styra iaf (;

Vi tyckte det blev för lite galopp, så vi tänkte galoppera vid Skatberget oxå, det kanske vi inte skulle ha gjort.

Först så galopperade vi en liten bit, och Hicko kunde knappt galoppera för de gick så långsamt (han orkade inte korta sig) Haha! Så när vi skulle galoppera tillbaka så fick Jossan rida lite fortare som red först. Tusan! För helt plötsligt sitter Max på rumpan, Jossan ligger i snön och Lasse drar allt vad han kan mot stallet. Jahapp...

Hickory förstod inte riktigt varför Lasse hade så bråttom hem (; Max blev lite halvgalen så Sara fick sitta av, men snäll som Hicko är så kunde man sitta kvar. Han konstrade lite i början och sen var han lugn, (men förstod fortfarande inte vart Lasse tagit vägen?). Så Sara och Jossan fick ta och gå tillbaka mot stallet, tur att vi inte var så långt borta :)

Det är en lyckad uteritt! Men kan säga att det inte är första gången som Lasse kastar av någon vid uteritter (;

Foto: Jag

Alice i underlandet

Kollade på Alice i underlandet, den nya igår kväll/natt (; Ärligt, den var bra, men ingen film jag skulle kunna gå på bio för att se. Så 3/5 får den. Men kattens försvinnande! Helt otroligt hur bra gjort det var. Det fanns altså bra saker i filmen oxå (; Men vissa saker var så grymt animerade/teckande/orealistiska. Aah ni fattar.

Idag blir det uteritt med Jossan och Sara, eller kanske inte. Det ska bli regn idag :( Usch vad tråkigt! Kanske att man rider i ridhuset istället, vi får se.

Enarsson Extreme!


Adam Lambert - If i had you


So I got my boots on,
Got the right amount of leather
And I'm doing me up with a black coloured liner
And I'm working my strut but I know it don't matter
All we need in this world is some love

There's a thin line between the dark side,
And the light side, baby tonight
It's a struggle gotta rumble, tryin'a find it

[Chorus:]
But if I had you,
That would be the only thing I'd ever need
Yeah if I had you,
Then money, fame and fortune never could compete
If I had you,
Life would be a party, it'd be ecstasy
Yeah, if I had you
You y-y-y-y-you y-y-y-y-y-you y-y-y-y-y-you
If I had you

From New York to LA getting high rock and rolling
Get a room trash it up 'til it's ten in the morning
Girls in stripper heels, boys rolling in Maserati's
What they need in this world is some love
There's a thin line between the wild time,
And a flat-line, baby tonight
It's a struggle gotta rumble, tryin'a find it

[Chorus:]
But if I had you,
That would be the only thing I'd ever need
Yeah if I had you,
Then money, fame and fortune never could compete
If I had you,
Life would be a party, it'd be ecstasy
Yeah, if I had you
You y-y-y-y-you y-y-y-y-y-you y-y-y-y-y-you
If I had--

The flashing of the lights
It might feel so good
But I got you stuck on my mind, yeah
The flashing and the stage, it might get me high
But it don't mean a thing tonight

That would be the only thing I'd ever need
Yeah if I had you,
Then money, fame and fortune never could compete
If I had you,
Life would be a party it'd be ecstasy
Yeah if I had you
You y-y-y-y-you y-y-y-y-y-you y-y-y-y-y-you
If I had you

That would be the only thing I'd ever need
Yeah if I had you,
Then money, fame and fortune never could compete
(Never could compete with you)
If I had you, life would be a party, it'd be ecstasy
(It'd be ecstasy with you)
Yeah if I had you
You y-y-y-y-you y-y-y-y-y-you y-y-y-y-y-you
If I had you.


Hej hopp!

Nu är jag hemma från stallet, hoppade som sagt idag. Hade nog inte tänkt att hoppa så högt (; Haha, men det gick suuper! Klara, Moas lillasyster fick skritta fram Hicko medan jag byggde upp ett räcke på långsidan och en oxer snett igenom. Så satt jag upp och red igenom honom lite, hade gougen på. Går så mycket bättre än med snodd! Den ska jag "sno" av Moa (A) Nej men de funkar så bra med den så ska använda den :)
Hoppade fram på räcket som fick bli ett kryss i bärjan, försökte att få han lite studsig. Gick ganska bra, efter ett tag.
Ändrade om till räcke efter ett tag, och den slutade på 115! Helt amazing! Mitt rekord har alltid varit 110 på Janne :)
Sen blev de att hoppa oxern, hittade värsta bra lägena, och det väldigt ofta. En gång när oxern låg kanske på 110-120 så hittade jag inget, så tyckte synd om Hicko så styrde undan. Sen fick jag till bra språng igen och höjden slutade på 120!
han var så grymt duktig! Men jag tänker ta åt mig lite av äran, för första gången på länge har jag hittat så många lägen som jag gjorde idag. Fick honom att "studsa" lite och hade ganska stor koll på att jag kunde både länga och korta, amazing!

Jag skulle ha haft med kameran! Hade verkligen velat ha dom sista sprången på bild :(

Sen fick Klara skritta av honom med, och hon är väldigt duktig för att inte ha ridit så mycket! Och hon tyckte själv att hon var så duktig, sötis :')

Men nu ska jag sluta prata på om min lyckade hoppning, haha (; Ska kolla film snart, eller aah, när jag kollat runt en massa på sidorna jag måste in på!

Jag och Hicko i en skänkelvikgning, Foto: Dessie

Stallet nästa!

Har faktiskt varit vaken ett tag nu, helt otroligt! Eller, med tanke att jag sov till galv 1 igår och gick upp 9 idag (;
Ska byta om och fixa mig lite lätt innan jag drar iväg till stallet, tänkte ta och hoppa lite grann, inte mycke. Tyvärr blire inga bilder, men men. Moas lillasyster ville rida lite så ska låta henne skritta fram Hicko (; Det gör inte han något.

Men har nu bara 30 min innan tåget går, måste skynda!

Fartfylld uteritt

Åkte till stallet ganska sent, Hickory var redan inne och var näst intill galen. Shit vad med energi han hade! Jag som red sånt hårt pass igår och så när man mockar håller han på att gå över en när han har rundvandring i boxen. Helt galet.

Jag orkade inte med ett allvarligt pass så red på grusvägen upp till sommarhagen, han stod emot ganska mycket i början, men de är inte så konstigt när de kommer en häst mot en (; Vanessa varnade för stora gropar i vägen och vildsvin. Hjälp!

Nej men inga vildsvin träffade vi på, men vilka gropar! Dom var väldigt stora och djupa, så blev lugn skritt där det var som värst. Efter 50 m med gropar försvann dom och vi tog en härlig galopp! (hade travat innan groparna).
Han blev lite smågalen efter at han verkligen fattat att han galopperade ute, så han smygökade hela tiden! hur mycket jag än höll honom, sötis!

På vägen hem behöver vi inte tala om hur han var, totalt crazy! Jag ville ha en lugn galopp men de blev näst intill race i början. Skulle göra en galoppfattning från skritt oxå, jäklar vad den hästen kan skjuta ifrån! Ingen lugn fattning här inte, utan rivstartade utan att jag var beredd på det, haha!

Jag och Hickory, Foto: Dessie

Innan jag kollar
film, ska jag hoppa in i duschen, och försöka att inte stå så länge där (;


Helvete...

Att mitt minne ska vara så sjukt dåligt, fan!

Åka till stallet senare, rida Hicko och fixa där. Får se när jag kommer hem.

Just nu är jag så förbannad på mig själv, förlåt! Vad ska jag säga, ni har gjort en massa annat utan mig så varför någon skillnad nu? Förlåt,

Sena sommarkvällar!

Sova till halv 1, hur lyckas jag? Gör det aldrig annars. Men aah, därför har de inte blivit någon bloggning tidigare (;

Ska väl ta och åka till stallet sen då, har redan tröttnat. Inte på själva hästen, utan restiden dit. Att jag måste hålla mig inom vissa tider, passa tider både dit och hem. När jag väl är där äre juh skitkul! Men så måste man passa tider hem och planera så jäkligt att man hinner gra allt. Fyfan.

Nu ska jag käka glass! Blev så sjukt sugen efter att ha kollat tv (; Haha! Men glassen är stenhård :( Så den får tina lite först, med en massa chokladsås! Har ingen kola hemma, den som är så mycket godare.

Ska ta och ladda hem lite filmer nu, så ingen msn! Tyvärr.

Längta! Efter dessa kvällar :)


Bilder fotade av mig!

Skickat bilder

Har nu skickat iväg några bilder, en som frågade efter bilder på dressyrtävlingen den 4 april på Tierps RK. Så tog hennes mejladress och har nu skicka dom :)

Vet ni hur kul det är när någon frågar om jag kan skicka bilder? Hur kul det är när man sedan får ett svar när man skickat dom, "Vilka fina bilder!" t ex. Det är nog bland det roligaste som finns, att andra uppskattar det jag gör. Att man är bra på nånting!


Bilder fotade av mig!

Dagens ridning

Skulle ha ridit dressyr, men de stod 2 hinder på banan. Så plockade en bom och la den på medellinjen, sen tränade jag galoppombyten över den, sen visade det sig att han kunde galoppombyten utan bom... Irriternade. Men då bestämde jag mig för att träna mig själv med mina lägen. Hittade fakiskt väldigt ofta lägen. La ner de 2 små räckena, ett till ett pyttekryss och det andra fick förbli ett räcke men superlitet de med. Sen satte jag ihop de 2 räckena och bommen till en liten bana så jag tränade mig själv med lägena, få honom lugn och rytmisk efter "hinder", få till en bra sväng till bommen och ett snyggt galoppombyte. De satt riktigt j*vla bra på slutet!

Efter den hårda träningen blev det en låång skrittur efter, hon var alldeles svettig, men han hade jobbat på jättebra! Superduktig var han :)

Vet ni, jag tänkte ta med mig Sara Z nån gång, så den lilla flickan får ta och hålla i en kamera hon med (; Hon har lovat!

Jag och Hickory mitt i en galoppfattning, Foto: Dessie

Tävling


http://mlidahlgren.blogg.se/2010/april/tavling-vinn-ett-schockemohle-schabrak.html#comment
Länkningen ville inte fungera idag...

Hej på ett tag! :)

Lyssna en massa på låten till jag är tillbaka från stallet, ska lunchfodra hästarna och rida :)


Tokio Hotel - Hey You

Nej, jag är inget Tokio Hotel fan, men denna låt är faktiskt väldigt bra :)

Come on, you can look at me
I don't need to fit in
Stand up if you give a damn
It's the livin' season
You and what your looking for, have you got a reason
You can if you wanna see, a touch amout of human

The same blood
The same cells
The same god
The same hell
The same life
The same love
Somebody, anybody, everybody stand up

Hey, you
we can turn it up
Hey, you
we can turn it up

You know, noones listening
They don't wanna hear it
Saying, what you wanna say
people start to fear it

The same fist
The same shout
The same pain
The same doubt
The same joy
The same love
Somebody, anybody, everybody stand up

Hey, you
We can turn it up
Hey, you
We can turn it up

Silence has been killing you
Screaming deep inside of you
Just turn it up
Just turn it up

All that you've got
Just let it out
Ready or not
Just turn it up, louder
Don't let it stop, louder
Just turn it up, louder
Whats making you hot, louder
http://www.elyricsworld.com/hey_you_lyrics_tokio_hotel.html
Just turn it up

Come on, you can look at me
I don't need to fit in
You can if you wanna see, just a touch of human

The same blood
The same cells
The same god
The same hell
The same life
The same love
Sombody, anybody, everybody stand up

Hey, you
We can turn it up
Hey, you
We can turn it up

Silence has been killing you
Screaming deep inside of you
Just turn it up
Just turn it up

Silence has been killing you
Screaming deep inside of you
Just turn it up
Just turn it up

All that you've got
Just let it out
Ready or not
Just turn it up


Barnfilmer

Satt faktiskt och kollade på Skattkammarplaneten nu på em, den är bra. Har sett den en gång tidigare men minns typ inget, så jag tänkte ta och ladda ner den. Men då är min fråga, har ni några flera förslag på filmer? Det kan vara allt från action till tecknat. Men om det ska vara tecknat, lite action och inte typ Snövit, de blir lite väl tråkigt att kolla på (; Alltså dom lite nyare och modernare teckande filmerna, dom funkar bra :)

Vad barnslig man känner sig och frågar efter tecknade filmer, men de är sjukt roligt! Och självklart hittar man alla dom roliga skämten som dom små inte fattar (;

Fota trav?

Jag skulle vilja åka till en travbana och fota trav. Hur häftigt är inte det? Gävle travet eller Solvalla kanske man kan ta sig till? Vad tror ni? Skulle man kunna åka in i sommar? Kanske kan få med mig pappa, han har juh trots allt kört till Solvalla förr så han lär inte ha glömt vägen dit! Hoppas!

Skulle vara askul att äntligen få se trav, riktig trav :) + att få fota det!

Järvsöfaks, bild lånad här.


Följa?

Vill du inte missa ett enda inlägg jag har skrivit? Följ mig då med bloglovin!
 bloglovin


It´s snow!






Bilder fotade av mig, Jossan och Sara!

Hicko

Som sagt så red jag lite dressyr, blev inte så mycke plåga mig själv (; Nej, men kollade mest på Jossan när hon hoppade Maxido, men gjorde några riktigt fina galoppfattningar från skritt under tiden! Sara fotade lite så dom kommer i ett senare inlägg.

Men Hickory blev skitstark och ville bara hoppa när hindrena kom fram. Haha sööt! Så höll mig på en halva av lilla utebanan, 20x60 m, så fick Jossan hoppa för sig själv (; Men så fort man red bort och skulle lägga volter runt hindrena, då blev han stark. Han måste gilla att hoppa. Har faktiskt aldrig hoppat honom så vet inte hur han är. Men har tänkt att hoppa på onsdag eller torsdag, beroende på hur ridhuset är bokat.

Bild från idag,

Jag och Hickory, Foto: Sara

I morron blir det...!

Bilder! Sara ska komma och fota när jag rider, yess! Eller.. Aa vi får se hur bilderna ser ut först (; Men någon bild ska ni allt få. Blir nog att jag ska plåga mig med mera nedsittning... Inte kul. Nu när Becca och A-C har åkt till fjällen med så har jag Hicko helt för mig själv (; Så ska hitta på ett bra schema för dom dagarna jag har honom, kanske lägger upp det här. Ska försöka att hålla det med, men de kan variera beroende på väder och hur ridhuset är bokat :)

Sen en till rolig nyhet! Ingen behöver gästblogga och bloggen behöver inte stå! Vi kommer att ha med bärbar dator och internet fixar vi där, så kan jag blogga iaf! :D Men självklart kommer uppdateringen att bli sämre, vill juh ha mitt lov med och njuta av det, inte känna mig tvingad att uppdatera. Men ni kommer att få se massor av bilder! Kommer fota som en tok när jag väl är där (; Och säkert en massa annat kul som vi hittar på där uppe i fjällen :D

Sen efter fjällen är det dax för Tyskland, då kommer jag inte kunna blogga, men ni kan väl ändå stå ut i 4 dagar? Aja det tar vi då :)

Ska ta och skicka iväg ett mejl till min lärare, kom jag på nu. Ang Kolmården. Har nämligen fått en förfrågan om att fota på en skolbal, men det krockar med Kolmården. Så har ett förslag som jag tänkte mejla till henne :) Måste göra det nu, ananrs glömmer jag det!

Vet du inte vart jag ska nästa vecka? En ledtråd!

Foto: Jag

Mera bilder!

Jag är grymt nöjd med bilderna från dagen! Och här har ni en massa smakprov (; Vill ni se flera? Kolla då in min bdb, SPLACH!










Alla bilder fotade av mig!

Sara och Cassie!

Dom var helt klart bäst idag!
Sara red LB:0 och LB:1, och så ni vet så debuterade hon idag dressyr på lokal nivå, då oxå på stor häst! Hon red superbra i LB:0, någon miss och Cassie bakom lod, men vafan. Första gången! :D Dom var superbra! Fick 63% och knep 2:a platsen.

Sen i LB:1 var Cassie lite trött men Sara kämpade på jättebra, kom nån utanför placering med 62%. Skitbra ridet!


Alla bilder fotade av mig!

Dressyrtävling

.. är det tråkigaste jag har varit med om.
Hur kul är det på en skala 1-10 att kolla på alla ryttare, som rider samma program hela tiden? Där det inte händer ett piss, ingen häst som bockar, ingen som ramlar av eller nåt alls händer. Det blir ganska tråkigt som funkis efter ett tag :)

Men jag har fotat ca 700 bilder, tror jag. Så ska ta och ladda in dom i datan och kika igenom dom. Sen ska ni få lite smakprov! Och så ska jag berätta om Saras enormt braiga debut på dressyrbanan! :D

Morrondagen

I morgon kanske det kan bli lite dålig uppdetering, min dag kommer att se ut på ett ungefär såhär.

09.00 - Ridskolan, dressyrtävling
Hästskötare och fotograf för Sara.

09.00-12.00 - skritta ut på Hickory, beroende på när Sara rider.

12.00-13.00 - lunchfodra Moas hästar.

13.05 - tåget hem, beror på hur det blir med tävlingen och fodringen.
Kan ev bli senare.

13.30-15.45 - hemma, sen tåget tillbaka till ridskolan.

ca 16.30 - ta in Moas hästar, ge 1 kg hö.
Ev skritta Hickory innan insläppet, beror på om jag hinner rida på fm.

Sen ska man ta sig hem igen. Så ser dagen ut på ett ungefär, som ni ser blir det fullt upp (;

Vill ni veta, under alla dessa år som jag har gillat att fota, har jag aldrig fotat dressyrtävling! Det är ganska sjukt. Om mina mobilbilder gills så har jag väl fotat 2 TiRKare på dressyrtävling, men tycker inte att dom gills allas (;
Kommer att följa med några (2?) ridskoleekpiage i maj och fota DM i dressyr, ska bli roligt!

Sandra och Chaminzky, Foto: Jag med mobilkamera!

Bilder genom åren

Bilder från 2007!






Bilder fotade av mig, med mobil- eller kompaktkamera.

Bilder från 2008!








Bilder fotade av mig, med kompaktkamera.

Bilder från 2009!






Bilder fotade av mig, med systemkamera.

Bilder från 2010!







Bilder fotade av mig, med systemkamera.

Hur ska jag göra?

Jag åker bort om bara någon vecka, och kommer inte kunna uppdatera bloggen. Jag har tänkt på 2 st olika alternativ:

1: Jag låter bloggen stå, ingen uppdatering, skriver om jag får en chans att kunna göra det.

2: Låter någon gästblogga här, men vet inte om jag skulle vilja låta någon annan logga in på min blogg. Och jag vet ingen som är villig att skriva här, och som jag kan lita tillräckligt mycket på att den inte raderar bloggen eller nåt sånt (;

Vad tycker ni? Ska jag låta bloggen stå eller hitta någon som vill gästblogga?
Det gäller 1 vecka som jag är borta. Om ni klarar er utan uppdatering på 1 vecka eller om ni vill ha det av någon annan :)

Om jag inte får in några svar, då lutar det mot att bloggen får stå utan uppdatering! Om ni hellre vill det ^^

Jag och Hickory, Foto: Dessie

Lite foto





Sa någon fest?

Efter stallet blev det hem och däcka framför tvn, tyvärr. Fick ingen lust att sätta mig vid datan. In snabbt i ducshen, fixa mig och det bar av mot Erika!
Och kul hade jag (; Blev inte full, som vissa påstod! Jag har bara j*vligt kul :D

Och nej, ja har inga bilder. Men ska fråga Becca om hon kan skicka några :) Mammas kamera har som sagt lagt av för x antal månader sedan och vill inte släpa på min stora, så ni får vänta :) Men kan visa en outfit,

Sjal - Cubus
Linne/tunika - Gina Tricot
Leggings - Gina Tricot

Hickory var duktig :)

Igår red jag som sagt Hickory. Sara kom in och gjorde mig sällskap medan jag mockade och fixade i stallet. Sen blev det att ta in Hickory, sadla och tränsa. Sen skrittade jag iväg mot ridhuset, hur många möter man inte på vägen? Joo, hur många som helst! Jag som inte vill rida när man har publik...

Iaf in i ridhuset och skritta ett bra tag, han precis börja trava när Sara kommer in med Cassie, hon ska tävla dressyr i morron på honom (; och samtidigt kommer det 3-4 pers in och vill titta på. Tur att Sara sa till dom att gå (sätta sig på läktaren ist), Cassie är "rädd" för det hörnet redan.

Kände igenom Hickory lite, galopepra lite och sen blev det jobb. Nog mera jobb för mig än för honom tror jag allt. Har mycket med mig som jag måste träna på, och som jag försöker att tänka på så mycket som möjligt. Tycker själv att jag blivit lite bättre på vissa av grejjerna, men igår red jag extremt mycke barnvagn! Allstå, att jag lägger ner händerna som att jag körde en barnvagn.

Sen plågade jag mig själv med nedsittning i trav och galopp + övergångar. Finns inget värre! Jag spänner låren så jag studsar ganska mycket. Och så lutar jag mig åt höger i höger varv, så hästen tappar balansen och det går då fortare och volterna blir mindre. Så det är vad jag tränar mest på. Så mycket övergångar blev det under hela passet, och försökte att samla upp honom mera, han tycker de är lite jobbigt :) Men han var riktigt duktig på slutet! var fint samlad och gjorde fantastiska galoppfattningar, fina ponny. Så valde att sluta då han gick så bra.

Tog en skrittrunda ut med Sara, fixa Hickory och ta 5 tåget hem :)

Jag och Hickory, Foto: Dessie

Förlåt ännu en gång.

Men jag hann inte uppdatera igår. Hann hem från stallet men hade ingen lust att sätta mig vid datan, och sen när jag väl tänkte göra det så blev et bråttom att fixa sig innan Jossan kom och hämta upp en. Idag får det bli en bättre uppdatering :)

Nästa stallet!

Nu åker jag snart till stallet och rider, rider nog med Sara och Cassie. Tusan att de är en massa andra där med...

Rebecca och Hickory, Foto: Jossan P

Shit så trött...

Jag är så trött att jag skulle kunna somna vid datan. Sitter och för över bilder från skivor till hårddisken, vill ha alla bilderna på den. En av mina skivor har även slutat fungera :( Ååh! Måste få öber bilderna till datan, de måste räddas!

Bilder från 2007 är alltid roliga att kolla på (;


Båda bilderna ör fotade av mig år 2007 med mammas kompaktkamera! Haha på den undre (;

Nej jag får lägga ner för "idag", om man nu kan kalla det idag när klockan är 01:06? Aja fortsätter senare idag! :'D

Tävling!


Länkningen vill inte funka, http://showjumper.blogg.se/2010/april/ny-tavling-i-bloggen.html

Scapa Sports

Letade efter hemsidor som säljer Scapa schabrak, tror ni inte att jag springer över värsta hemsidan som säljer hur mycket som helst i Scapa, och då inte bara schabrak?

Finns att ses här!


Inga skämt än!

Har inte gått på ett enda skämt än (;

Sen glömde jag skriva att min klass fotograferades för årsboken idag med. Riktigt kul! Går som sagt Handelsprogrammet och vi tänkte då ha lite kontorsliknande, så vi plockade fram katedern? (stavas det så?), hämtade bärbara datorer och pärmar. Sen ställde vi upp oss, vi blev 4 st på fotot. Men grymt häftigt!

Ska nu försöka att fixa med hemsidan, tyvärr blir första tävlingen borttagen då jag är i Tyskland det datumet. Får se om jag kan få in någon mera tävling i t ex maj/juni/juli. Kanske att man kan åka till Uppsala i maj? Ja vi får se :)

Sen tänkte jag fixa en liten bildbomb med bilder från 2009, ska nog flytta över bilderna från alla miljoner skivor till hårddisken. Mest för att slippa plocka med skivorna så fort någon vill ha av dom lite äldre bilderna. Så när jag ändå kollar igenom dom kan jag slänga upp några här (;

Bild fotad av mig 2007 med mobilkamera (;

April, april?

Undrar hur många april-skämt man kommer att gå på idag. Det kan nog bli ganska många.

Bussen till skolan var ingen höjdare, trodde att jag skulle spy. Satt själv från stationen, när man kommer in i Tobo sätter sig en kvinna breve mig, och fy f*n vad hon stank parfymfabrik, rök och nånting mera jag inte kan sätta fingret på. Men som ni kanske vet har jag astma och är därför känslig för starka dofter/lukter. Och jag trodde jag skulle spy...
Hade nästan lust att be henne sätta sig någon annan stans men jag stod ut.

Och en stor grej jag måste berätta, jag ska åka till Lübeck! Mera kan jag inte berätta :) Men åker ganska snart, tyvärr måste jag planera om en massa med tävlingar men de ska jag lösa :)

Tyvärr blir det ett bildlöst inlägg igen, men kan lägga in bilder senare idag när jag kommer hem. Kanske en liten bildbomb? (;


RSS 2.0