Valborg


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + stativ + fjärrutlösare

Kvällens outfit, orange och vit. Blev panik för att hitta en orange snygg tröja. Så blev en spets från Gina.
Jobbat mellan 10-13, najs! Sedan en timme över för att knalla runt på stan och kolla. Blev lite inköp på Gina, visar det någon annan dag. Även jordgubbar fick följa med hem. Mums!

Nu ska jag vänta in bilen som hämtar mig, och kör oss vidare till Hubba. Trevlig kväll allihopa! :)

Ännu mera jobb

Ni som inte vill kolla på forsränningen kan alltid komma förbi Gina ;)

Jobbet


Och allt detta skulle inte säga nej till att hamna i min garderob och sminkväska. SÅ sjukt snyggt! Fast den svarta skjortan ska vara vit istället (; Så sommrigt!

Jobbat idag, vart sjukt mycket kunder. Hade fullt upp hela tiden med kassa, städ och påfyllning. Mycket roligt! Idag gjorde jag även min första reklamation helt själv! Grattis till mig.
Jobb i morgon, på självaste Valborg, mellan 10-13. Najs! Ännu mera naaaaajs, att jag har fått löneökning utan att veta om det. Yeah!

Gina Tricot

Äter frukost 2 gånger för att orka med en dag på jobbet. Kom och shoppa loss på Gina idag! :)

DJ Jakko Events



Gårdagens outfit, förfest hos Jossan med ölspel och telefonsamtal. Ett ganska så viktigt samtal, så det visar sig hur det blir senare :)
Tog oss med bil till Månkarbo för att lyssna på lite Lazee och dansa. En rolig kväll, tyvärr tidig hemgång, det hela stängde 1. Men men, bättre lycka nästa gång (;

Ny klänning, och bästa Jossan fixade grymma lockar!

Dagens

Skola, en lektion och sen var det jobba själva i 1 timme. Najs.
Åka hem för att ta en 20 minutare i solariet och få en förbannat massa fräknar. Som det kan vara.

Nu blir det att börja tagga inför kvällen, och göra sig i ordning :)

Lite shopping



Klänningen och t-shirten - New Yorker, shorts - Gina Tricot


Örhängen - eBay + att det blev ett nytt ND filter med rätt storlek (;


Läppstift och skydd för håret - Oriflame

Senaste dagarnas ridning


Fotad med mobilkamera

Corona idag
Blev dressyrsadeln för min del idag, var länge sedan som jag red i den. Iaf så var det skillnad på häst, antagligen för att jag hamna på ett helt annat sätt i sadeln. Började med skrittjobb för att sedan jogga igång henne i trav och galopp. Sedan blev det mera skrittjobb innan vi gick in i traven. Hon lyssnade super och en stadig form. Mycket skänkelvikningar för att få med mig henne, sedan blev det skritt till galopp. Gick verkligen super! Hon kändes fin hela passet igenom, jag kunde även sitta ner i traven! Stor "good" stämpel på mig (;

Corona igår
Fick för mig att linda alla 4 benen och använda gramanen. På bilden ser ni hur charmigt söt hon var (; Jag tog hjälp av gramanen endast för att jag ville fokusera mera på min sits. Och då var det nedsittning i trav som var min fokus för dagen. Och det gick väldigt bra! Lyckades att hitta lite snits på de och C gick så bra. Fick en bra känsla. Höll oss mest till trav, men lite galopp blev det med.


Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6

Beautiful Girl igår
Igår red jag även lektion på ridskolan, blev att rida Bea med markarbete som dagens lektion. Kändes super i framridningen, och lyssnade väldigt bra framåt och bakåt. Sedan blev det mycket bomövningar, vi lyckades få in 6 galoppsprång mellan 2 små kryss på 18 m. På första försöket med (; Tror att jag satt på en kortgalopperad häst?
Fick inte till någon bra känsla, men var ändå en ganska lyckad lektion.

Automatbil


Fotad med mobilkamera

Vad lyxigt att åka runt i automatbil, knappt att man måste göra något juh (; Gas, broms och svänga. Yeah!


Min syn


Fotad med mobilkamera

Detta var min trevliga syn när jag skulle hämta Corona i hagen igår, men jag han bara ta ut henne ur hagen så fick hon gå tillbaka igen. Jobbet kallade.

Iaf så satt jag och mös en massa med Leona, den närmst liggande hästen, supermysigt! Med sin vinterpäls så måste det ha blivit varmt, i den 13 gradiga solen som termostaten visade på då. Härligt!
Jag som hade tänkt att rida en pass som jag skulle tänka bara på mig, att sitta ner i traven osv. Men som sagt, jobbet kallade. Men jag fick mig ändå en trevlig stund med gosiga hästar :)


Svenska B

Gör mig redo för en dag med nationella prov. Och en massa hästar!


Stallet?

Jag som så gärna ville vara i stallet och mysa.
Rida en riktigt genomkörare för mig själv var tanken, men nej.
Jobbet kallar. Och pengarna rullar in i maj.

Rubrik



Halvtaskig bild, men de får gå.
Igår blev det att jobba några timmar, kändes inte helt fel. Kassan hela tiden, mycket roligt. Som tur var så hittade jag inget jag ville ha på nedre plan, men på övre. Wow! Så sjukt mycket snyggt!

Nu tar jag v70n och rullar mot skolan, för att sedan ta mig ett ridpass på Corona. Känns som att detta blir en bra dag :)

I min sminkväska




Nu ska ni få dyka ner i min sminkväska, vad som finns i den. Kanske inte det mest spännande, men kul ändå :) För att även berätta det innan är detta en vanlig vardagssminkning, till fest finns det såå mycket mera att det inte skulle få plats på en bild (;

1. Börjar alltid med att använda concealer, beige runt ögonen och gul på kinder, näsa och haka. Märke Oriflame.
2. Ögonfransböjar, används alltid när jag har mascara. Fransarna böjer sig mycket snyggare och de spretar inte lika mycket. Märke Oriflam.
3. Foundation, älskar denna! Klarar inte av att ha blöt foundation längre då konstistensen på denna är helt underbar! Rekommenderas. Märke Maybeline.
4. Puder, ska alltid användas efter att man haft på foundation då den är kladdig och pudret mattar ner och slätar till den. Märke Oriflame.
5. Mascara, denna är okej, inget märkvärdigt alls. Märke Oriflame.
6. Rouge, avnänder jag bara lite av på kindbenen då den är mörk och skulle se konstig ut om jag drog fram den mer på kinderna. Märke Mary Kay.
7. Ögonbrynsskugga, en av mina krav då jag inte har några ögonbryn utan den (; Gör en mjuk båge över ögat, för att sist göra en liten spets. Fungerar mycket bra! Märke Oriflame

Sedan fick topsen och täckstiftet inga nummer då jag inte alltid använder den andra och topsen är ett måste för att få bort överflödig mascara som hamnar fel :)

Skolan

Naturkunskap, försöka skiva klart en uppgift.
Slutar 4. Åker direkt till Uppsala för att ta mig an lite jobb.


Mot Uppsala

Tar tåget med älskling och 2 kompisar, för att kolla in nya American Pie och äta god mat.

4 år, utan dig



Rest in Peace
Tea For Two
1994 - 21 april 2008

För alltid älskad, underbara ponny <3

Hemligheten

Tänkte berätta en av de viktigaste sakerna, enligt mig, när det gäller sminkning. Jag har själv inte använt det allt för länge, och har inte full koll på alla effekter. Men jag har läst mig fram på Internet och så var jag på en sminkkurs för någon månad sedan och fick veta mera om hur det fungerade.

Hemligheten är så enkel, som en concealer! :)



Börja med den beiga concealern och dutta runt ögonen. Gnid ut det med fingrarna tills det har jämnat ut sig med hyn. Om det behövs, ha på mera för att täcka helt. Jag har det inte allt för långt ner, precis under ögat upp till ögonbrynet, inom näsan och ögonvrån. Där runt använder jag och det brukar inte behövas mycket concealer för att täcka det.



Dra ut lite av det gula på kinder och över näsan, rättare sagt, över rodnader. Den gula dämpar det röda i ansiktet. Jag använder över kinder, näsa, under näsan och hakan, där jag är mest röd helt enkelt. Jag behöver ganska mycket för att det ska täcka helt, och ibland får jag ta mera på de ställen jag redan har haft på. Gnid ut tills det täcker hyn och det inte finns några kanter. Var extra noga vid näsvingen där det lätt fastnar som i klumpar.



Den vänstra bilden är när jag har haft på concealer, den beiga har ljusat upp runt mina ögon och den gula har dämpat det röda på kinder, näsa och haka.

På den högra bilden är jag färdigsminkad för dagen, då har jag endast haft på puder, rouge, mascara och ögonbrynsskugga. Så där var min förvandling (; + att jag ser sjuk ut utan mascara... Noll färg på ögonfransar och bryn, om ni nu ser dom? (;

Chokladbollar


Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Dagens effektiva insats var tydligt mitt chokladbollsbak! Yeah (; Blev tyvärr inte så många som jag ville, kanske ska köra dubbel sats nästa gång? I alla fall så blev det några stycken som nu står i kylskåpet och väntar på att åka med till älsklingen. Som hämtar upp mig hemma om ca 1,5 timme. Då ska jag vara klar, så sminkning ska jag ta tag i. Tänkte faktiskt fota och skriva ihop ett tips som jag har tagit till mig väldigt mycket när det gäller smink. Och som gör hela sminket när det är klart, hoppas ni kommer gilla det :)

Jag hade även tänkt att ta en sväng till solariet här nere i byn - höh vad stort det lät, eller inte - och få lite färg på kroppen. Självklart är det inte öppet, fast det står att de ska öppna 12 och jag var där 1? Aja, bättre lycka nästa gång :)

Dumma snö


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Jag som hade tänkt att fota ny headerbild ute idag. Tror att jag struntar i det... Det som var så fint väder igår! Skit oxå att jag satt på sjukan hela dagen :(

Nu är jag glad iaf, för har precis skrivit klart en uppsats! Hoppas bara att den blir godkänd. Så har jag bara 2 kvar (; Haha. Men känns bra att jag har fått undan lite iaf, har en till halvfärdig och en ej påbörjad. Kanske dags att sätta fart? Inte riktigt än, ska göra en annan sak först :)

Läsarfråga

Sara
om Blandat från dagen:
Snälla skaffa instagram! Det skulle vara jätte roligt om du gjorde det!
Snälla kan du inte ge lite mer sminktips och outfits? Din blogg äger! :D

Svar: Hej Sara!
Tyvärr kan jag inte skaffa instagram, då jag inte har Internet på telefonen, kopplar bara upp mig när jag är hemma. Annars hade jag lätt haft det :)

Sminktips ska jag försöka fixa, är inte direkt den bästa men tycker det är roligt att hålla på. Ska komma ihåg det! :)
Outfits ska oxå fixas, synd att jag knappt hinner med att blogga på morgonen innan skolan, får bättra mig på det med! Och tack! Kul att du gillar bloggen :D

4,5 timmar senare

Hemma igen, suttit på akuten hela dagen, gjort en massa prover och sen blivit hemskickad utan några svar. Aja.

Gina Tricot


När jag var till stan sist, så blev jag så sjukt shoppingsugen! Var in på bl a Gina och hittade på dom skitsnygga svarta jeansshortsen, som självklart inte fanns kvar i mina storlek. Var även in på New Yorker, och jag fick snabbt springa ut igen när jag såg hur mycket snyggt som helst! Synd att jag inte har några pengar :(

Det finns så många snygga sommarklänningar överallt att man inte kan låta bli. Och alla knalliga färger, hur najs är inte de?! Älskar dom färgerna!

-

Gräver ner mig, och hoppas att hostan inte tar död på mig först.

Blandat från dagen


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + stativ + fjärrutlösare

Tandläkaren gick bättre än jag trodde, samma gamla vanliga och inga hostattacker (;
Lat som jag är tog jag självklart bilen till Tierp, så snabbt hem för att slänga mig på sängen och läsa. Så sjukt bra bok jag har hittat! Men har läst sedan i december, men det är juh nu det börjar hända saker. Som ni märker läser jag väldigt ofta...

Nu har jag även hunnit med att söka 2 st jobb, hoppas att det går väl! Tyvärr han jag inte med att söka det jag ville allra mest, skit oxå :(

Tandis

Tycker synd om tandläkaren, hostattacker hela morgonen. Ojah.

Studenten närmar sig



















Hur många av mina läsare tar studenten nu till sommaren?

Har ni i så fall hittat någon klänning? :)

Jag har precis hittat min, letade på den igår, så sjukt snygg! Och skorna, love! Kommer att vara väldigt ensam om att ha både klänningen och skorna. Känns skönt, att ingen kan ha samma (; Så går det när man handlar utomlands.

Klänningen beställdes igår, skorna ska beställas så fort pengarna finns på mitt paypal. Sen så letar jag en massa smycken, har redan hittat det mesta som ska användas. Känns kul! :D

Sjukan och paket



Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Var som sagt till sjukan tidigare idag, fick vara där i ca 1,5 timme. Kul. En massa frågor och lyssna på organen. Sedan fick jag andas gas, haha! Blev astrött av det. Stoppade i mig ca 12 tabletter med lite vatten och så blev man pigg igen, eller skakis, typ hela jag skakar. Sen blev det att åka hem efter att ha fått råd i vad jag ska göra. Så den dära astmamedicinen ska användas väldigt flitigt.

Styrde bilen mot Österby direkt efter sjukhuset, för att hämta ut ett paket som har legat där sedan förra veckan. Och i det, låg det snygga Lami-Cell schabraket, inte dåligt!

Resultat Lurbo Ridklubb





Foto: Älskling, Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Förklass 95 cm, två faser, 0 + 9 fel
Hon var superpigg på framridning och framhoppningen, hoppade kanon! Väl på banan var det speedhästen nr 1 (; Får till en väldigt fin grundomgång, fick ta många förhållningar och hon studsade bara framåt. I omhoppningen var det en tillbakasväng till sista hindret, jag hinner rider inte en bra väg till hindret och det tar tvärnit. Rätt av Corona att göra, då jag vet att jag inte får göra så där. Red om och hon hoppade galant och lätt över. Det var ca 70 starter och 18 placerade, kom kanske på 25-30 plats då vi hade fel i omhoppningen :)

Lagklass, 1 m, ute
Till lagklassen började hon kännas seg redan på framhoppningen, och fick inte till något alls på framhoppningen. Så redan där började hon att stanna. Fick till några bra språng mot slutet. Inne på banan fick jag inte till galoppen, bjudningen var borta och vi får stopp på 2an, sedan 3an. Efter 3e hindret kom suget, hon sökte hinder och galopperade själv så det inte bara var jag som tvingade fram henne. Hoppar kombination och delar av banan galant, hittar lägen osv. Sedan ska man hoppa 3an igen fast som nummer 8 denna gång, och där tog det stopp ännu en gång. Jag hittade ingen distans och höll inte om med benen tillräckligt. Så utesluten blev resultatet.

Resterande av laget presterade super och vi lyckades ta 2a platsen av 14(!!) lag fast jag fick sämst resultat. Nu laddar vi om till nästa lagomgång som är i mitten på maj.

Även fast det inte gick bäst för oss, så var vi garanterat snyggast! (;

Det kommer inte ut någon film, jag vet vad som ska bättras och tänka på, ni som har sett lagrundan har gjort det. My bad, helt enkelt.

Sjukhuset

Ringer klockan 7, får tid vid 11. Och har jag tur, får jag komma in då oxå.

Lurbo Ridklubb


Foto: Sofie,Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Befinner mig på Lubro Ridklubb och tävlar.
Framridningsklass 95 cm, två faser.
Laghoppning 1 m, bed A:1a

Putsat och klart




Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Sadeln är putsad, hästen knoppad och jag har huvudet med mig. Hoppas jag. Allt ska varaframplockat och klart, nu är det bara att invänta morgondagen. Nervös? En aning.

Han med en tur på Corona tidigare idag, innan allt tävlingsfix började (; En okoncentrerad och okontaktbar häst satt jag på, som var överpigg. Blev mest koll inför i morgon, att hon flyttade för skänklar, start och stopp och att jag hade gasen i hela tiden (; Skrittade mestadels men blev även trav och lite galopp. Hon var mycket fin stundvis då hon hade koncentrationen på mig och inte allt runt omkring (;

Hööks hästsport


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Svängen på Hööks blev ganska lång, älskar att gå runt och kolla på alla saker, bli inspirerad och längta till man kan köpa det själv :)
Iaf, på min shoppinglista fanns det mesta av inköpen med på, vita ridbyxor var prio 1, då mina gamla för det första är från 2006(...) och inte ens är vita längre (; Sen var det schabrak och lindor med, hittade däremot inga benlindor som matschade schabraket. Det röda tyget är ett sadelöverdrag som ska användas till min nya sadel senare, och så självklart ska de skönaste stigbyglarna finnas på den. Så lite inpulsköp på dom, då jag inte tänkte köpa dom än :)
Nöjd med köpen, ojah!

Soppatorsk och filterproblem


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Nyss hemkommen från skolan, tursim och UF var dagens lektioner, inget avancerat (;
Hoppades med hela mitt hjärta att jag skulle komma hem i bilen utan bensin, och det var precis. Ca 2 liter kvar i bilen när jag parkerade utanför pappas hus, puuh. Sådan tur! Låg inte ens på 80 när det var 90 sträcka, snacka kön efter mig. Yeah (;

Nu har jag hunnit med att kasta i mig lite gröt med sylt på, insett att jag köpt fel storlek på mitt ND filter, så har beställt ett nytt och ska precis nu föra över lite money till mitt konto då jag ska in till Hööks och shoppa loss (;

För övrigt ser ni mitt klassband hängandes på bilden, älska texten. Kan det vara mera mig? Haha.

Rida nya hästen

Dagens ridpass på ridskolan blev dressyr, på Sunny, den nya ridskolehästen. Däremot vet jag inte om den blir kvar där då den står på prov :)
Iaf så blev det ett dressyrpass på henne, jag gillade henne väldigt mycket. Rolig häst att rida! Väldigt fin, men så fort det glappade minsta lilla på tygeln och hon slog upp med huvudet och började fajtas med en.
Vi red mycket skänkelvikningar och öppnor, som hon verkade kunna väldigt bra, iaf den första delen. Öppnorna var betydligt svårare att få till då hon helst ville gå in i en skänkelvikning eller bara inte förstod vad jag menade.

Sammanfattat var det en bra lektion, kändes helt okej och jag fick till en bra känsla. Lyckades t o m sitta ner ganska bra i traven (; Guldstjärna till mig!

Hoppträning 10/4-12



Då kör vi en genomgång av hoppträningen igår. Det kändes väldigt bra hela ridningen igenom! Och jag har inte ens tagit bort mina missar från filmen, ni får även har lite översikt med att det är pappa som har filmat, den är lite skakig och vissa klippa är suddiga (;
När jag red fram så var hon superpigg, i galoppen så var hon superfin och var så härligt! Hon lyssnade så bra för skänklarna och för min sists. Varje gång jag tog en förhållning så gjorde hon ett litet luftsprång framåt igen, snacka pigg häst (;
Vi började med att galoppera på en volt över 2 små hinder med 3 galoppsprång i mellan. Man känner om man inte har hästen mellan skänklar och för min del, på yttertygeln. Efter några varv gick det mycket bra!

Vi fortsatte in på en större volt för att hoppa en oxer och ett räcke, det syns på filmen. Hålla dom korta men med tryck i. Kände att jag inte hade full kontroll hela tiden, så det blev mycket jobb där. Efter några varv gick det super! Ibland blev det nära och någon gång stort. Nära var bättre än stort, och det var lättare. Blev språnget för stort, att man red iväg mot hindret, blev det svårt att ta tillbaka efter för att kunna styra på nästa hinder.
Så gjorde vi i båda varven.

Sedan blev det en liten bana på slutet, med mycket svängar. Som även kommer att synas på filmen. Min första runda hoppar jag inte ens sista hindret, då jag inte red vägarna som jag skulle och fick föra stora språng. My bad. Jag märkte även tydligt med min vänstertygel, som jag väldigt gärna glappar med, och vill helst inte ha den som ytter i höger varv. Där har jag något stort att träna på.

I varje högersväng ser man att Corona slänger med huvudet för att jag har dålig koll på tyglarna, eller tar för hårt i henne för att jag har dålig koll. Efter ett tag gick det bättre och jag fick ordning på vänstertygeln.

När jag sedan ska byta varv och hoppa banan åt andra hållet, så får ni se det fina stoppet (; Helt och hållet mitt fel då jag inte hade någon galopp alls. Så kan det gå. Red om igen och fick direkt känna på min vänstertygel. Det blir lite avbrott i svängarna när jag har vänster som ytter. Det vet jag. Men jag fick en väldigt bra känsla och det gick väldigt bra när jag hittade lite knappar.

Så en liten avslutning på min långa novell så kan jag analysera mig själv, denna träning var nakdelarna att jag inte hade koll på vänstertygeln och att jag ofta fick för långa tyglar. Där kommer mitt fokus få ligga på resten av tiden jag rider av mitt liv (; Men fördelarna var istället att jag slängde aldrig under hela träningen med mitt överliv, hon nämnde det aldrig. Mina skänkalr får jag ännu en gång berömma, det är bland de bästa att dom är stilla :) Linda har så bra övningar, jag kommer direkt på mina brister och har något att öva på till nästa gång. Det känns väldigt bra inför tävlingen på lördag!

Och en viktig grej för mig att tänka på inför tävlingen, var supernoga med vägarna, så att jag hinner få igång galoppen till hindret! :)

Tid är pengar

Försöka skriva på mitt PM som ska vara klart till på fredag, inte lätt.
Och den dära videon blev typ 8 min lång och tar evigheter att ladda upp, japp. Tar sin tid.

Klart!


Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Har skrivit klart 2 uppgifter(!) som är ivägskickade till rätt lärare. Jag har även hunnit plocka lite med hästgrejor, typ fixat sporrarna osv. Har även kollat lite hästbutiker på nätet, säger man aldrig nej till (;
Nu ska jag plocka in allt i bilen för att åka till pappa, och sen vidare på hoppträning! Hoppas att jag lyckas få med mig någon som kan filma, annars får de bli pappa igen...

Plugg

Nu blir det samhällsplugg, dom 2 sista frågorna ska bli klara och hela uppsatsen ska skickas in.
Sedan blir det att välja ut 2 texter till muntliga nationella i svenska, för att kunna skriva ihop ett pm.

Får får lamm

Dagens ridpass blev en härlig tur i skogen på en glad och pigg Corona.
Kollade av henne inför träningen i morgon, så gas och broms funkar, flytta för skänklar i alla gångarter och se till att hon är mjuk i kroppen. Mycket lyhörd och fin! Lite seg i reaktionerna till en början, så en pinne fick agera lite spö för att väcka damen, som efter ett tag var så fin i sidorna och man kunde rida med enbart säte.
Träffade på lite får, som skulle äta upp Corona, trodde hon.
På vägen tillbaka till stallet gjorde jag lite övergångar mellan skritt och trav med halter ibland, då rider vi förbi en hage med islandshästar. Jag inbillade mig att hon var lite oren i vänster fram, så jag var så koncentrerad på det, tittar snabbt upp och en islänning kommer bockandes mot oss. Corona tvärstannar, och bara backar, kastar sig bakåt av rädsla för hästen i hagen. Hon backade nog i 15 m innan hon stannade. Hon är ganska gullig när hon står och blåser upp sig för något "så litet" som en häst (;

Men i det hela är jag mycket nöjd med ridpasset och hon känns väldigt bra inför morgondagens hoppning :)
















Krogen, en torsdag!







Nikon Coolpix s3300

Lugn tur i blåsten



Börjar få dåligt med bilder på damen, måste fixas!
Idag blev det en superlugn ridtur. E följde med för att prova på, och nog blev det av. Traven var däremot ingen höjdare (;
Satt upp på henne sen igen för att trava en liten bit, och sen blev det skritt resten av turen. Skrittjobb, rättare sagt. Skänkelvikningar, ställa och böja, halter och allt vad det blev. Hon blev aspigg efter traven, så det var att jobba sig till en fin häst. Hon mest pljöde fram (; Och som sagt, ingen längre tur då hon gått hela veckan, så nu ska jag planera in lite mera vila åt henne :)

Linnea och Bounty





Nikon D300s + Tamron 70.200/2,8

I torsdags var jag iväg till den efterlängtade Bounty. Och det känns skönt, hon har det bra och blir så välskött. Blev massor av prat innan vi lastade Bounty och åkte iväg till ett ridhus i närheten. Linnea red fram Bounty och båda verkade trivas i varandras sällskap, inga knussel utan det såg bara bra ut. Jag och Ingrid satte upp ett litet hinder, som bestod av två hinderstöd och två bommar liggandes brevid varandra på marken.

Linnea ville inte hoppa till en början, så de frågade om jag ville sitta upp och prova. Självklart! Vad konstigt det kändes att sitta upp på ponnyn som jag kämpade så mycket med, att få sitta på hennes rygg efter 2 år åtskilda. Jag kände lite på henne och märkte ganska snabbt att hon inte hade tappat allt för mycket ridmässigt. Så skönt! Både för mig och för de nya ägarna, jag vet vilket jobb jag la ner och skulle inte vilja att någon annan skulle behöva göra om samma sak.

Efter lite ny framridning så provade vi hindret, hon stannade, som förväntat. Provade lite olika tekniker och till slut kom vi fram till att en bra galopp gjorde att hon hoppade. Hon är så lyhörd och känslig att hon stannar snabbt efter hinder. Så det blev redan nu halt efter hindret. Vi hoppade kanske 40 cm, men det var inte höjden vi skulle prova, utan att få henne att gå över bommarna.

Det som gjorde mig mest glad var att Linnea efter en stund gick med på att hoppa bommarna. Och att det gick så bra! Det var så kul att se henne så glad över ponnyn som jag själv har så många minnen med, att se att hon vill utvecklas med Bounty. Det gjorde min dag.

Bounty

Nu ska jag åka och hälsa på den mest underbara ponny och som har satt störst spår i mitt hjärta. Den älskade Bounty. Känns helt overkligt att jag ska få träffa henne, har inte sett henne på 2 år, då jag sa hej då och slutade min ridning helt. Nu har jag återupptagit ridningen och ska få träffa den fantastiska ponnyn som lärde mig så fruktansvärt mycket och hur vi utvecklades tillsammans. Underbara fantastiska ponny, vad jag alltid kommer att älska dig!

























Fina Corona


Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Stallet på morgonen, skrittade en tur på Corona, var så hårt i marken. Men hon jobbade på mycket bra, flyttade för skänkel och kollade mycket start och stopp. Superfin!
Mockade lite boxar och friserade C lite inför första tävlingen som närmar sig med stormsteg. Ska även fläta ner lite man för att den ska ligga ner. Nu är de lite som stubb (;

Vinsthjälmen



Har inte bestämt mig om jag ska ha kvar den eller sälja. Vad ska jag med 2 st hjälmar till? Men den var allt snyggare i verkligheten än på bild. Velar, nå sjukt.

Hämtade iaf ut den i måndags, och nu har jag sån beslutsångest om jag ska byta bort min älskade Lami-Cell hjälm som jag redan har, mot denna nya Lami-Cell. Ångest.

Vilket drag!


Spårad studentkryssning, det som hände på Östersjön stannar där. Men här får ni några bilder från de 24 timmar vi var på båten (;

Alla bilder fotade med Nikon Coolpix s3300





Ridning x2


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Sova till 10, galet länge sedan man gjorde. Var i stallet vid 12, åka lite bil med Linda innan vi sadlade hästarna. Första ridturen blev på Leona, första gången jag satt på henne. En sprallig 4-åring (; Mest skritt men även lite trav, lite fjanterier, dra mulen i backen och bocksprång. Gullig häst! Linda red med på Rayona, prata om allt och inget.

Väl i stallet tog jag in Corona för att ta en ridtur på henne oxå. En pigg dam satt jag på, började med att kolla så att hon var med mig, start, stopp och flytta för skänkel. Travade ganksa kravlöst och blev mycket skritt. Kom sedan iväg till de fina ridvägarna så där blev det galopp på en glad häst! Så det blev lite halvt kondisträning med skrittpauser i mellan lite ökad galopp. Längs med denna grusväg fanns det några får, eller en hel flock. Och shit vad C reagerade starkt på dom. Fnös som att hela hjärnan skulle ploppa ur (; På vägen tillbaka så kunde hon inte ens skritta utan gick på tårna och travade hela tiden, gick i skänkelvikning och var lite extra töntig (; Haha, hon är bra söt!
Mys i stallet innan hon fick gå ut i hagen och blev fodrade med en massa hö :)

Kingsland



Som jag har letat, efter en röd tävlingsskjorta att ha under kavajen. När man sitter på facebook och uppdaterar sina nyheter, och ser direkt att Cheval Ridsport har fått in denna skönhet från KL, då blev det ett snabbt beslut. Jäklar vad jag är nöjd, den är så mycket snyggare i verkligheten. Jag och Corona kommer äga tävlingsbanorna, och speciellt på att vara snygga (;

ND 4 filter



Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Under veckan jag var borta, så hade jag fått hem ett litet paket. Detta lilla filter till mitt Tamron 17-50/2,8 fanns i det, och redan nu är jag nöjd, fast jag inte ens har testat det. Det är ett Neutral Density filter, även kallat gråfilter. Halva filtret är gråare, och det övergår till helt klart. Det används mest när man fotograferar landskap, och det hade jag juh velat ha till fjällen, tyävrr han det inte komma tidigare.

Men nu jäklar! Ska här fotas landskap snyggt!

Hoppning

Idag blev det stallet för att hämta Corona och köra mot Upplandas ridhus. Hoppning stod på schemat. Och nog gick det bra! Fick så mycket tips av Linda, och bra saker att tänka på. Slutade den lilla banan med 3 hinder på allt mellan 1m till nästan 120. Härligt!

Får berätta mera senare, för nu åker jag på studentkryssning!




















Amanda gästbloggar

Hej på er alla Lindas söta läsare! Amanda heter jag som bloggar just nu och det är jättekul att få skriva ett inlägg hos Linda!

Som jag sa så heter jag Amanda Engman, är 16 år och bor i Gimo, tävlar hoppning upp till nationell 120 i nuläget. Jag har en storhäst sen i höstas som jag kämpar på med. Tidigare har jag bara ridit och tävlat andras hästar på lokal nivå och under första halvåret av 2011 hade jag en ponny på foder som jag hann tävla upp tom. regional LB och 110 på klubb! Så enkelt kan jag säga att jag inte har nåra meriter, jag har inte en häst för en miljon eller en stor lastbil, men jag kämpar på lika glatt för det och är superglad över att få chansen att ens ha en egen häst och tävla! :D Förutom min egna häst rider och utbildar jag just nu tillsammans med min ena tränare en 4åring för försäljning och rycker in lite där det behövs!

Leeds MB eller Bert / Lillen som min häst kallas för är en liten herre på 180cm i manken. Han är inte lättriden på något sätt, pigg och hoppglad nå in i h-vele, men han har kapacitet och jag kände på magkänslan redan efter första gången jag träffat honom att han var den rätta. Under hösten har vi mest lärt känna varandra och byggt muskler, vi har fortfarande låååångt kvar men det går framåt sakta men säkert. Vi har mål och förhoppningar över framtiden, men hur det går får tiden utvisa. Oavsett vad så kommer han alltid vara min bebis, för en snällare och mysigare häst får man leta länge efter! Kanske tur det med tanke på hans storlek.. :)

Just nu tränar vi på och har startat 3 tävlingar tillsammans, vi rider 120cm och försöker kämpa för att få felfria och bra rundor! Senaste tiden har jag även ridit för Sandra Jacobsson (som ni borde känna igen på ngn bildhär från lindas blogg ) och bara efter några få tillfällen har jag känt stora framsteg. Många dagar känns allting värdelöst och åt helvete, ingenting fungerar och jag funderar varför jag håller på med denna sport. Som tur är väger de bra dagarna över de dåliga, att så små saker kan göra stora framsteg och en känsla att leva på i flera dagar! Jag antar att jag inte är den enda som känt så, men ge inte upp! Jag har kämpat mig framåt, tjatat och försökt gjort mig hörd under mina ca. 6 år ridandes enbart på ridskolans hästar utan att tävla. Allt slit i stallet och timmar i hopp om att kanske kunna få rida en häst har gett reslutat, så sluta aldrig kämpa - Sikta mot stjärnorna och ge inte upp så kommer du en bra bit på vägen!

Tack och hej leverpastej, och tack Linda för att jag fick göra ett litet random inlägg! :D

Tackar Amanda för att hon ville slänga iväg ett inlägg bara sådär (; Och henne hittar ni självklart på denna blogg!


Räven Glenn





Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Igår på eftermiddagen när några i hushållet hade vart ner till byn och handlat kommer de in och pratar om någon räv. Då knallar en söt liten orange räv fram runt skotrarna och kollar sig för. Nära kom den med och var inte alls rädd på något sätt. Fick mig ett antal bilder på den, men ljuset blev lite konstigt då det hade börjat skymma. Vi kastade ut ett korvbröd för att kolla om den skulle äta upp de, och nog slank den ner. Så efter middagen fick han sig lite köttbitar som vi hällde ut i snön, mums. E tyckte de var kul att slänga ut halva sin pizza, och räven gnagde i sig större delen av pizzan och gick sedan iväg med en tomat för att gräva ner på andra sidan vägen. Haha. Sen gick den iväg och försvann.
Söt var den! :D

Last day in paradise








Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Tidigare idag, utnyttjade vi solen som äntligen var framme. Jag satte killarna framför kameran,
 och kul var det, enligt dom (;


RSS 2.0