Tidig morgon

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I morse var jag i stallet vid 7. Borstade och pysslade med damen, sedan fick hon stå i boxen och knapra mat. Gottis!
Hon har däremot blivit väldigt uttråkad, och det märks tydligt. Kan inte stå stilla på gången osv. Så jag hoppas hämta sadeln i morgon så jag får göra av med lite energi på hjärtat så hon blir lugnare i hanteringen (; Tråkigt att inte få arbeta något!

Hemma hos morfar

Nikon Coolpix s3300
 
Sitter nu hos morfar och kollar på när Siv lagar mat och väntar in älsklingen med bror och hans tjej som är uppe vid stugan och tar upp bryggan. Mysigt med brasan tänd, och jag som är så fryssen av mig (;
 
Direkt när jag kommer hem blir det stallet och ta mig en promenad med hjärtat, underbart! Får se om killen följer med och fixar i stallet också. Det visar sig. Senare ikväll blir det att  kanske åka iväg till några kompisar. En trevlig lördag helt enkelt!

Ryttarstugan i Gävle

Mobilkameran
 
Tidigt i morse efter 5 timmars sömn var jag uppe igen. Det var stallet och göra i ordning Corona för en färd till Gävle och besöka Ryttarstugan och en sadelinprovning. Efter många provade sadlar och fastnade för 2 olika så blev det att rida i dom flera gånger innan jag bestämde mig. Och skönheten, den hoppas jag få hem på lördag, och då får ni även se vad det blev för modell (;
 
Hem igen och pyssla i stallet. Såklart tajt med tid för att hinna hem och kasta sig igenom duschen och direkt till tåget och jobbet. Ett 4 timmars pass som kändes som 10 timmar...
 
Men jag måste säga att min vackra häst är otroligt duktig på att fånga blickar på sig. Alla som gick förbi stannade upp och kollade lite extra på henne, hon som provade ut sadlarna tyckte hon var så otroligt söt. Och jag kan då inget annat än hålla med! :)
 
Och när jag är ute och åker med min dam, så känns vi igen, för allt hon bär går i nyansen röd. Så snyggt!
 

Min vackra dam

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Steg upp ur sängen, frukost och kolla datorn, sedan ner till källaren för att byta om till stallkläder och iväg med bilen. Fixade och donade i stallet, tog in Corona och borstade länge och pysslade med henne. Provade ett nytt träns och bett, och så iväg på en promenad. Mycket att se! Och detta var första gången vi gick själva så jag valde helt enkelt att gå bredvid i stället. Blev en liten dans en sväng när 5 hästar kommer galopperandes mot oss men annars var hon lugn. Hade ett jäkla tempo kan jag säga (; Nyfiken som bara den!
 
Gjorde i ordning i stallet och släppte ut henne efter ännu mer borstning. Jag började att packa i ordning för morgondagen, för då får damen åka transport bort till Gävle och Ryttarstugan för en sadelinprovning. Skönt!
 
Får helt enkelt se vilken modell som får följa med hem igen.

Visste ni att...

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Hästen ni ser på dessa bilder, hon är faktiskt min. Bara bara min. Och det känns helt obeskrivligt.
Igår gick hon igenom veterinärbesiktningen och papper skrevs. Det går inte att beskriva hur otroligt glad jag är, för det är jag som står som ägare, det är jag som kommer att sköta och rida varje dag, det är jag som kommer att stå för alla kostnader. Bara jag, hon är bara min.
 
MIN älskade fina Corona! Bättre häst än dig kommer jag inte kunna hitta.

Nedräkningen

Mindre än 24 timmar kvar. Nervös tjej! Men jag kör hårt på min jobbstängning och hoppas att tiden flyger iväg.

Go'fika



Fin fika när älsklingen fyller år, allt bakat av mig för utom smörgåstårtan ;-)

Banan och nutellarulle

Nikon D300 + Nikkor 35mm/1,8
 
På mindre än en timme kastade jag ihop denna rulltårta med banan och nutella i. Mumsig blev den!
Älsklingen fyller år i morgon, så han ville ha något att bjuda arbetskamraterna på så nu står den på köksbordet. Kul kul!
 
Annars har jag bakat som tusan inför morgondagen, så det ända som är kvar är nu tårtan som blir gjord i morgon. Den kommer ni att få se (; Men nu kallar jobbet för en stängning och lite nattarbete!

Nu är den här

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag har jag hämtat ut 2 paket, varav min snygga jacka var i en av dom. Nam! Sedan var det en present till älskling som blev superbra, han fyller år på fredag och han kommer älska den :)
 
Annars har det inte hänt mycket idag. Jag ska ta och springa en sväng som jag inte gjort på länge, sedan ställer jag mig i köket en sväng för att koka ihop lite köttfärsbiffar och snickerspraliner. Städa undan efter helgen då vi var iväg på en weekend jag och min älskade underbara kille. Massor av bilder kommer så fort jag får ordning på alla 1 500 (;

Håller tummarna

Nu börjar nedräkningen.
6 dagar. 6 dagar. 6 dagar.

En bild säger mer än 1 000 ord

Bilder från min instagram i helgen, weekend med älskling.
Splach @ Instagram

Oj oj duktig!


Äntligen finns det plats i förrådet, nu står en ny hylla och en klädstång uppe och de börjar redan fyllas med saker. Speciellt med lite hästkläder... (;

Mountain Horse

 
Denna jacka är snart hemma hos mig, så snygg!
Finns här.

Rida rida ranka



Tidigare idag var jag till stallet och red en sväng på Corona. Hon var spänd och tittig men efter en massa övergångar och tempoväxlingar så fick hon den mesta koncentrationen på mig. Som tur var ;-) Hade även på mig mina favoritridbyxor från StarRider, helt underbara! Och dom fick lite halvfult matchas med mina röda Tretorn. Vilken skillnad att rida i stövlar än i chaps!

Hoppelihopp

Nikon D300s + Nikkor 50mm/1,8
 
I torsdags åkte jag ut till Linda igen för att hjälpa till med lite hoppning av 5-åring, alltså förste hinderbyggare och fotograf (; Och sedan blev det en ridtur på Corona och Rayona. En massa prat om allt och ingenting, som vanligt helt enkelt.
 
Och livet rullar på, om 3 veckor hoppas jag på mirakel och att allt går vägen. Jobbet rullar och det är utbildning  mer eller mindre varje dag på jobbet nu. Det där med träning har fått sig en vila då jag blivit förkyld men är redan väldigt mycket bättre och tänkte ta tag i det igen på måndag.
 
Men allra mest skulle jag vilja hålla kameran i handen och få till ruskigt snygga bilder på ett snyggt ekipage. Någon som är sugen?

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

De 3 bruna stona

I morse gick jag upp tidigt, iof inte så konstigt när man gått upp 5 varje morgon i 1 vecka, då vaknar man vid 6 klarvaken (; Alltså uppe med älsklingen innan han åkte till jobbet. Men för min del blev det att fixa de sista bilderna från helgen, sortera tvätt och sedan på med ridbyxorna. Kasta in en omgång i tvättmaskinen och sedan drog jag iväg. Var i stallet strax innan 8. Började med Rayona, som hängde i grimman när jag borstade henne, mysiga häst!
 
Hon var spänd och tittig på allt, hade väldigt jobbigt med att få henne att slappna av, hon gjorde det jag ville men inte så avslappnat som man vill. Kämpade på i ca 45 min innan jag blev tvungen att ge mig och ta oss hemåt. Det var ändå stor skillnad i spändheten innan och efter. Jag hoppas att Linda hinner rida i morgon och kan lossa henne helt :)
 
Sedan blev det att ta in Corona, älskade fina häst! Som jag längtat att sitta på hennes rygg! Segkorven var hon i början, och skulle minsann visa att jag gjorde fel hela tiden. Men efter lite prövande så lyckades jag få henne ganska fin. Avslappnad trav i form och gjorde fina skänkelvikningar.  Försökte mig på nedsittning en sväng och det gick över förväntan. Blev en snutt galopp då hon missförstod min skänkel och fattade galopp istället. Och det var riktigt roligt, tyckte hon (; Galoppombyten och rycka tyglarna ur händerna på mig, haha! Försökte samla henne för att gå ner i trav men det ända som hände var att galoppen blev kortare och kortare. Haha. Söta häst (;
 
Måste säga att jag är imponerad och överraskad av att min ridning inte är helt borta, utan den sitter lite där inne. Allt är inte helt borta utan sitter lite försiktigt löst. Med lite mera ridning är jag nog snart tillbaka. Och så vill jag att tiden går liite fortare så jag kan börja spåna boxen.

RSS 2.0