Bara för att

Endast för att man får jobba, då blir man sjuk och får ligga hemma med feber, förkylning och hosta.
Älska livet!

Äntligen!

Dags för jobb, 9-14.

Kombibenlindor

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag älskar att linda benen med kombilindor, dom är så mycket smidigare och det kan bara inte bli fel. Så de flesta lindorna i mina väskor är kombibenlindor. Älskar dom! Så nu när jag letar efter lindor så ska det vara hälften fleece och hälften stretch. Vad gillar ni mest att linda med?
 
Jag har nu även massor av olika färger, så tänkte faktiskt att jag skulle fota alla mina schabrak med matschande lindor och övrigt som jag vill ha i mina  outfits. Så det ska göras någon dag när jag tar mig till stallet (;
Och för övrigt är de marinblå lindorna nya, men köpta begagnade för ett bra pris. Som alltid (;

Duscha suggan



Har precis kommit hem från biltvätten med suggan och Mazdan, båda är nu rena och fina igen. Här gör vi det själva men inomhus ;-) Och ja, Volvon heter suggan hos oss!

Händelserik dag

Bilden är lånad från Tuthammarens Ridcenter's hemsida.
 
Började dagen med ett tandläkarbesök, såklart är tåget inställt och man fick ta bussen och sedan blir det panik för att hinna hämta bil och åka iväg för en kamerakurs. Måste säga att det var mycket trevligt! På vägen hem stannade jag till på Tuthammarens ridcenter för att kolla in ridhusets belysning och utformning, blev så sjukt imponerad av hela stället. Det är galet vad snyggt det är. Nybyggt för några år sedan, man kan inte bi annat än imponerad av stället.
Varför jag skulle kolla in ridhuset? Har ett smått sammarbete med en klubb som anrodnar dressyrtävlingar här. Så nu vet jag att de funkar å fota i ridhuset, så nu är det bara att ändra om i tävlingsplaneringen (;

En ridtur för dagen

Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Åkte till Degerbo och Linda för att ta mig en ridtur och en massa prat. Älskade och underbara Corona blev hästen, hon är den perfekta hästen! Precis en sån häst som jag vill ha, förutom lite yngre. Men shit vad galet kul det var att sitta på henne igen. Det är ca 9 månader sedan jag satt på henne sist. Det blev en del prat om olika saker, men det var av en speciell anledning som jag åkte dit och det får ni veta någon annan gång. Men överlycklig av att få träffa henne igen!
Ridturen blev bara skritt då Corona hade lyckats vricka sig lätt i hagen för någon vecka sedan men det gjorde inte mig något, vi han prata mera och jag fick äntligen sitta på hästryggen igen! Det måste göras om, snart.

Efter en helg med tävling

Jag är helt slut, dagen har gått förbi utan att jag ens har reagerat känns det som.
Bilder laddas upp och det tar evigheter. Har inte ens hunnit med alla klasserna för ponnysarna då de blev så sjukt mycket bilder och Equipe tar låång tid. Har tom 2 datorer att sitta vid. Galet.
 
Och igår under stor häst, kan jag inte annat än säga. DÖD. Klockan ringde 05.30 och jag var hemma i lägenheten igen kl 21.30. Med 12 timmars tävling så är man ganska så död och mör i kroppen kan jag säga. Jag hoppas att det inte blir lika många starter om 2 veckor.
 
Update; skrivfelsnisse var framme i gårdagens enda och tråkig inlägg, det var ingen 140 hoppning, det gick "bara" upp till 130 (;

Högbo Ridklubb

Och även idag åker jag mot Högbo Ridklubb och fotograferar.
Men denna gång en lokal och regional hästhoppning.
Från 1 meter upp till 140! Kul kul!

Högbo Ridklubb

Åker iväg och fotar lokal och regional ponnyhoppning i Högbos fina ridhus.
Jag hoppas på många fina bilder!

Ett paket med rosor

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Även jag har fått rosor på alla hjärtans dag. Älskade söta undderbara älskling!

Kung man är!



Efter 30 min har jag lyckats med detta. Så stolt! Har inte sytt något sedan 9an = 3,5 är sedan. Nu är det bara en häst så syns vi perfekt i mörkret med en ny mössa med reflexer! Jag känner mig extremt duktig ;-)

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Uppsala Dressyrsällskap

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
För er som kanske har missat, men alla bilder från Uppsala DS KM tävling finns i arkivet.
---> www.splachphoto.webs.com <---

Egentligen

Jag ville skriva ett inlägg om hur värdelöst och orättvist livet är. Men jag besparar er den tiden.
Istället säger jag det som om de vore självklart, det blir nog en bloggpaus igen. Livet suger.

Hööks

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I lördags när jag var iväg till Jälla och Uppsala DS KM tävling, så visade det sig att starttiden hade flyttats från 10 till 11 pga strukningar i startlistan. Så jag valde att åka till Hööks och kolla in lite snyggheter där. Det som följde med hem var de sista borstarna till ryktlådan, ett par lammullsulor till mina röda Tretornstövlar och en svart luva som ska sys om lite. Jag är nöjd med mina inköp, jag provade även lite kläder som är intressanta för senare köp, ska bara få ihop lite pengar känns det som. Längtar redan efter att kunna köpa den där grymt snygga västen, ååh!

Vilken morgon

 
Dagen har väl inte börjat så bra kanske. Sova till halv 12... Illa! Jag brukar aldrig göra det, men det bevisar väl att jag knappt sovit nåt under helgen. Har nu gått igenom duschen, skönt och välbehövligt. Ska ta och knalla över till mamma för att gå igenom beställningarna från helgen och kolla om det är någon post till mig. Ska väl kolla på The Vampire Diaries oxå om jag hinner, så dumt att de visas en lördagkväll kl 18. Men TV6Play funkar lika bra det med!

Till den vardagliga jaget

 
En annan går helst runt med ridkläder om dagarna, om man kan och får. Annars är mjukisbyxorna otroligt sköna. Men det har faktiskt blivit lite shopping till mig själv, men det är ganska lång period mellan dessa inköp på bilderna, om man säger så. Haha.
Den första bilden blev en tröja från Gina Tricot på rean, snygg, enkel och bekväm till vardags. Ett par löparthights för erbjudandepris och sist en vit BH. De jag har är trasiga, urtvättade eller obekväma.
 
Andra bilden är från Oriflame när jag var in till Västerås med mamma och Kina, en goodiebag fick följa med hem och detta var då innehållet. Läppglans, älskade och bästa Tender Care i almond och en ansiktskräm.
 
Sista bilden blev inköpen när jag åkte med mamma till stan, linne och tröja från Cubus och det limegröna linnet från New Yorker.
Så nu har jag lite kläder att ta på mig, men mestadels vardagskläder, men sånt som behövs även det (;

Snapshot

 
En snabb facelook innan vi åker mot farfar. Ner till ICA först för att köpa nåt fint :)

Planer för dagen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Dagen har ändå börjat bra, typ. Igår blev det ett gäng killar i bra form, varav en av dessa var min älskling. Så hemma vid halv 4 i natt, haha. Ingen fara lixom (; Nykter och körde för den delen. Vakna idag vid 10 tiden, frukost och göra sig i ordning för att sedan slita upp min lille kille som sussat. Mindre populärt men det gick. Så nu inväntar jag killen i duschen för att sedan åka och fira en farfar på födelsedagen. Japp, så det blir en lugn dag, blir sedan att fixa med alla bilder från igår som ska upp på hemsidan.
 
Blomman på bilden, superfin! Fick jag av V för att jag skötte Filur under en vecka, bara kul! Hoppas hon åker bort flera gånger, haha (;

Bilder



Detta är vad ni får se hittills. Mera bilder och redigerade får ni i morgon! Men kan säga att jag fick ett par riktiga höjdare!

Ponnypop.se

 
Satt inne på PonnyPop.se hemsidan för någon dag sedan. Måste säga att jag gillar sidan mycket! Fanns så mycket roligt att se på den.
Till exempel så dessa söta och fina manrosetter, har en bekant som alltid har endast en rosett sitter i någon av knopparna, mycket häftigt måste jag säga! Så kanske ska bli min grej de med? (; Fast jag har röd och hon rosa.
Tröjan är bra snygg! Men tyvärr finns den bara i barnstorlekar, men man kanske kan ha största barn? Nej men (;
Måste även säga att dras spön var så söta! Jag har tänkt att köpa ett rött spö, men det har inte blivit av. Så hittade jag detta, gulligt!
 
Den dag jag har mycket pengar, den dagen kommer allt att försvinna (; Haha!

Uppsala dressyrsällskap

Åker iväg en halv dag för att fota lite dressyrekipage på Jälla. Jag hoppas på många fina bilder!

Traderaköp

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Gjorde ett par bra köp på Tradera för ett tag sedan. Nämligen ett 5-pack stallkrokar, tyglar och ett par orangea boots. De sistnämnda var ett inpulsköp (; haha. Men dom kommer passa perfekt till min snygga outfit!
Så för er som vill fynda, oftast nya saker, till billiga priser. Dags att gå med i Tradera (;

En roadtripp

Har varit till Tierp för att få reda på att jag får gilla läget med astman, mycket roligt.. Sedan blev det en snabbis till skolan, lämna cvn och sedan träffade jag på en gammal klasskompis så det blev en hejdundrans stund med prat. Mycket välbehövligt! Att man inte är ensam i denna dumma värld där man aldrig får något jobb. Japp, får tänka positivt, jag är inte ensam... Typ (;
Men nu är jag hemma och har hämtat ut ett paket som ska fotas. Kommer upp snart!

Jag saknar det, grymt mycket

Foto: Nellie | Jag och Bello under ett dressyrpass hemma

Foto: Jossan | Jag och Corona hoppade lite i ridhuset

Foto: Sandra | Jag och Janne tävling Rengsjöhästen
 
Vill tillbaka till att åka till stallet varje dag, att ha någon mening med att gå upp på morgonen, att vara i stallet flera timmar för att pyssla och fixa, för att ha de otroliga djuren i min vardag. Igen.

Taxi

 
Agerar lite taxi och kör farmor till Tierp och tillbaka.
Hade utsläpp av hästar i morse, mycket trevligt att prata lite med hästarna en sväng.

Fototävling!

Gå in HÄÄÄÄÄÄR och gilla min bild i HorseMeUp.se fototävling. Kom igen! Snälla snälla! :)

Ta hand om mig själv


 
En dag som kan sammanfattas som ta hand om mig själv-dag. Har varit ute och gått/sprungit om vartannat en runda på ca 5 km. Sedan blev det hem för att duscha, använda body scrub och annat mys, smörja heela kroppen, ansiktsmask och nu sitter jag här med ett gäng äpplen och ett glas med vatten och citron. Mm!

Lurbo Ridklubb

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Jag har visst glömt bort att skriva här på bloggen, alla bilder från Lurbos LB klass finns att se på min hemsidan oxå! Inte bara Equipe.
 
---> www.splachphoto.webs.com <---

HV Polo sommar -13

 
Sitter och kollar in Cheval Ridsports hemsida, checkar in HV Polos nya kollektion som finns ute nu och blev väldigt intresserad av kepsen i första hand. Tycker den är stilren och snygg. Skulle inte sitta fel att ha på huvudet under sommaren!
Sedan grimman och grimskaftet så är även den mycket snygg, stilren, snygg logga och härliga sommarfärger! Kanske blir att lägga en liten order (; Haha.

Instagram


Splach@instagram

Det "roliga" blev kvar

Nikon Coolpix s3300
 
Efter att ha suttit framför datorn en hel dag med gårdagens bilder var det nu dags för att komma hem till lägenheten och börja diska... Har även hunnit med att gå en snabbis med dammsugaren och håller nu på att laga mat. Roligaste sakerna att göra en dag. Ska sortera tvätt oxå för i morgon har jag tvättid. Men jag börjar dagen med stallet, både idag och i morgon :)

Hoppa i fickan

Nikon D300s + Nikkor 50mm/1,8
 
Måste säga att detta är något av det händigaste, praktiska och smarta sak jag hittat. Det är nämligen en nyckelring med alla avstånd för häst och ponnyer. Mellan hindren, bommar innan, antal galoppsprång osv osv. Det är så smart att jag var tvungen att klicka hem en. Jag har aldrig hittat något liknande, så smart att ha md sig på t ex tävling för att kunna veta exakt hur många galoppsprång. Jag är väldigt dålig på avstånd och detta kommer bli till stor hjälp!
 
Det som är ännu bättre är att den finns att köpa HÄR för ynka 40 kr + frakt!!! Så in med er och fynda det smartaste som finns!

Fixar med bilder



Tar lite tid, men det är på gång!

Ändrade planer

Gör mig i ordning för att åka till Lurbo Ridklubb och fotografera 2 klasser. Elin är snäll och låter mig ta dom när hon själv inte kan. Tackar så mycket för det! Så nu är det bara att göra sig i ordning för att ca kl 12 så börjar min första klass. Så skönt det ska bli att vara tillbaka på tävlingar igen!

Ha lite roligt en lördagskväll

 
Då tar vi oss, jag och älsklingen till Gävle med några kompisar, har roligt och äta gott :)

Sportcentralen i TV4

 
Måste säga att jag gillade reportaget i TV4 nyss om Malin Baryard och Peder Fredricson. Mina tankar var hela tiden, under reportaget i London, på hästskötarna. Jag har aldrig riktigt reflekterat över hur sjukt mycket hästskötarna igentligen betyder för de stora häststjärnorna. Jag tyckte att det var väldigt intressant att höra hur det fungerar under de stora tävlingarna, och det där med hästägare var bland de intressantaste. Tänk att få äga en häst som Tornesch (; Ska jag äga en häst som kan gå OS, så ska det garanterat vara en hingst eller ett sto. Yeah!
 
Var det någon mera än jag som såg de? Vad tänkte du på och vad blev du nyfiken på? Visste du hur det var på de stora tävlingarna? :)

Hästen som går på snön

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 | Love och Filur
 
Mockning och fix i stallet innan grabbarna fick komma in i stallet. Borstade på Filuris. Tog fram en vattenhink med 10 liter vatten i som han slukade direkt, stackrarna får knappt i sig vatten om dagarna nu när det fryser vid minusgraderna. Något bättre ska fixas till nästa vinter, garanterat!
Det blev en mystur med en del halka, men med barbackagjorden så vi tog det lugnt. Knappt att vi kunde ta oss från stallplanen, men det gick. Det är så sjukt hård skare på snön nu att det knappt blir några spår av en snöskoter när den åker fram, så vi provade att traska i snön och han sjönk max 1 cm. Helt galet!
 
Blev en skritt och takt-tur på ca 30 min innan vi var hemma igen (;
 
Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Har ni det lika på eran stallplan? Rena isgatan?
Filur och jag tog oss runt snöhögarna när vi skulle upp igen, så han fick gå på snön, funkar inte med is och en oskodd häst.

Kingsland summer -13

Spanat in Kingslands nya sommarkollektion en del, måste säg att den blåa kavajen var grymt snygg! Synd att jag redan köpt min favoritkavaj (; Och om det blir en till kavaj senare så ska den vara svart. Men drömma kan man och den är så grymt snygg denna!
Sedan den röda lite tjockade tröjan, mycket snygg i röd och Kingsland skrivet på underarmarna. Synd bara att Kingslands kläder ska vara så förbannat dyra, men som sagt, drömma kan man.

Hemmafru för en dag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag är det bakning på schemat, var ner till ICA och handlade lite först och sedan var det bara att sätta igång. Började med att förbereda matbröd, så de ligger i den gröna bunken på bilden, ska jäsa ett par timmar till kan man säga (;
Sedan blev det dags att göra nya macarons! Denna gång med hallon och vitchoklad fyllning! Så härligt rosa är alla små pluttar :) 3 plåtar med pluttar och en hel del kräm som blir kall och tjock. Inväntar mina små pluttar att vila innan alla ska en sväng in i ugnen. Mums!
 
För övrigt tycker jag det är ganska enkelt att göra macarons, enligt många så är det så väldigt svårt osv. Dom kanske inte blir så vackra, men otroligt goda. Så jag tycker att ni alla ska ge er in på att testa! Kom ihåg att börja med smörkrämen bara, den ska bli kall som tar ca 3 timmar (;

En bra morgon

Nikon Coolpix s3300
 
Haft morgonutsläppet av hästarna nu på morgonen, mysigt! -6 grader och solsken. Tror att det kan bli en ridtur senare idag :) Borstade på Filur ute i hagen, snacka om att han njöt! Mysiga häst! Mockade och gjorde allt klart för natten, det är så skönt att ha allt klart direkt. Får se om det blir lite mindre halka senare idag, Filur går utan skor och det blir lite väl halkigt just nu, därav att jag inte kunnat rida som jag hade tänkt. Synd, jag som är så ridsugen!

RSS 2.0