Tyskland?!


Foto: Jag

Sitter och kollar bilder från när min klass var på studieresa ner till Tyskland. Vilka grymma bilder! Vissa grymma fotomässigt och andra grymma som minnesbilder, oj så kul vi hade det! Vem har den bästa klassen? Kan inte vara någon annan än min klass. Fy tusan vad roligt vi har det i min klass, varje dag, varje vecka, året om! Vilka minnen man har med er, HP09!

Har varit ute och fotograferat i det fina höstvädret idag, vi får hoppas på bra bilder! ;D

Hemma!

Körlektion nr 2 är avklarad!
Och fasen så bra det gick (; Eller...? Joorå, både jag och lärare överlevde och att växla börjar sätta sig bättre. Fick även starta i backe, inte de lättaste men de gick!

Matte och svenska gick bra de med, eller väntaq. Matten går käpprätt åt helvete. Okej nästan iaf (; Fattar inget alls av det vi håller på med nu, varför ska alfabetet vara inblandat med siffror?! Min hjärna slutar funka då!
På svenskan ska vi ha muntlig redovisning, ganska speciellt men kan inte riktigt förklara hur :P Iaf så har jag kommit på vad jag ska prata om. Men finns det något värre än att stå framför en grupp och prata? Nej inte mycket! Så det får bli liten grupp för mig (;

Populär?!


Jossan och Lasse, Foto: Jag

Känner mig sjukt populär för tillfället. På lördag verkar det som att alla ska iväg och tävla så hela 4 st har frågat om jag vill åka med den?! Shit!
Har dessvärre bestämt att säga nej till alla, inte lätt eller kul att behöva välja mellan sina vänner. Så tyvärr, jag åker inte med någon. Acceptera det och respektera det jag har valt, tack!

Fredagen kommer att spenderas i huvudstaden! Jag och Dessie tar oss in och har en härlig shoppingdag som jag endast kan ha med Dessie! Den jäkeln får mig att handla upp alla mina pengar (; Bäst att försöka hålla dom kvar då.
Fredagskvällen och större delen av lördagen hoppas jag spenderas med älsklingen. Hans Bollnäskompis kommer denna helg, sjukt länge sen jag träffade honom! Skulle vara trevligt att se dom båda (; Lördagskvällen kommer att erbjuda en fest, not bad! Not bad! Det gillas väldigt mycke ;D

Nej sängen kallar, skolan 8.55 i morron, endast 2 lektioner + körlektion nr 2! Så slutar runt 1 nån gång. Då blir det hemgång!

V <3Du vet, jag älskar dig <3


Ridsportens Dag - Working Equitation

Foto: Jag, Nikon D60 + Sigma 70-300/4,5-5,6

Under Ridsportens Dag som var den 22/8 var det ett flertal uppvisningar.
Jag missade även flera uppvisningar men fick några på bild. Först ut som
jag såg var working equitation, WE. En ny gren som har börjat ta plats i
Sverige, men som redan används och tävlas flitigt i andra länder. Hästen
ska vara lydig för att över huvud taget klara av banan. Ringa i klocka,
rygga, öppna grindar, rida mellan tunnor, slalom mm mm!


<3

I´m too good at this sometimes, too good...


När mitt hjärta slår i takt med ditt


Produktkatalog

Jajjamensan, här sitter man i photoshop på skoltid och redigerar bilder (; Not bad! Produktkatalogen börjar ta form, har 3 kompisar brevid mig som sitter och pysslar med bilderna som jag först fixar, beskär ut och skickar iväg till deras dator. Fint de!

Dags at återgå till arbetet, har några bilder kvar att klippa ut :D

Helgen i bilder
Oj vad vi kommer synas (;Min mamma är så snäll att hon har fixat fram 2 reflexvästar som jag och Elin kan använda under tävlingar när vi fotograferar, yeah!

Det står snyggt Linda/Elin på framsidan, sedan FOTOGRAF snett över ryggen och ELINDAPHOTO.NU längst ner på västen. Nu blir det svårt att missa oss på tävlingar (;

Bilderna är spegelvända så att texten skulle synas bättre, men de blev som det blev med bilderna (;

Helgen :)

Helgen har varit bra, vi har inte gjort något speciellt, gick runt på "stan" som snart blir mera stan tror jag allt, på lördagen. Kollade Idol på fredagen. Lördagskvällen spenderades i soffan med hela familjen och duktig som jag är somnade jag där lite snällt när alla andra gått och lagt sig utom jag och älskling (;

Hemresan blev väldigt billig när x-trafik inte hade fungerande apparater och Upptåget inte har satt på sina kortläsare och jag han kliva av tåget innan konduktören kom, härligt! Mindre kul var det att älskling hoppade av tidigare. Aja, jag lever (;

Blev ingen bloggning igår heller, jag var trött och seg, käkade lite mackor och satt och prata med mamma och resten av the family. Sen att datan inte hade någon dataskärm så orkade jag inte hämta den heller, så därför ingen bloggning (;

Och nu har det blivit många bildlösa inlägg men jag sitter i skolan och skriver så det lär inte bli någon nu heller. Har iaf fotat ca 200 bilder från helgen och jag kanske kan visa någon enstaka senare :)

Borta :)

Sitter i Bollnäs, helgen kommer att spenderas här med älskling :)


Hejdå!

Åker nu till skolan, gick upp tidigt och duscha, packa de sista
och gjort mig i ordning. Nu hoppas jag allt är med (; Åker
bort direkt efter skolan, då går tåget iväg!
Kan bli så att bloggen blir lidande, men jag åker inte dit för
att blogga, men nåt inlägg kan det bli :) Ni får ha det så bra!


Grattis älskling! <3

Grattis! Hela 17 år nu (;
Jag älskar dig <3

Packar

Packar inför en helg med älskling, ska försöka hålla ned med
packningen. Men det visar sig snart hur det blir av med de. Har
en förmåga att ta med mig för mycket (;

Svårt med valet av väska, inte lätt dehära. Kameran är fixad,
den måste juh med, kan inte glömmas hemma. Kläder ligger på
sängen för 4 dagar framåt typ. Nu är det bara allt runt om som
ska försöka få plats i en väska oxå, smink och allt runt om de.
Inte lätt detta inte


Skolfoto


Bilden har inget med skolfoto att göra (;

Ååååååååh! Finns det något mer irriterande än när man kommer upp för trappan
i skolan och skolfoto är inställd... Nu har man varit vaken längre än nödvändigt, han
ändå inte käka frukost så fick ta den på cykeln typ. Och så är skiten inställd!

Något som blir bättre är att älskling fyller år i morron, blir att åka hem till han
direkt efter skolan. Helgen blir bra den med, kan inte bli bättre. Tänk positivt!


Paniik!

Skoltfoto, vad ska jag ha på mig? Har nu bytt kläder
 en massa gånger och kan inte bestämma mig!
Sminket vet jag inte heller med, smycken? Snart måste jag
cykla till stationen för att inte missa tåget, panik!


Ååh vad roligt...

Har fått ett mejl där mejlaren skickade med en länk. Kollade in länken och det visade sig att en person hade lagt upp en bild på facebook, tagen ur mitt arkiv på hemsidan. Vad man blir besviken... Att folk måste stjäla bilder istället för att betala en summa och bilden är deras. Nej då tar man den snabbaste vägen genom att ta bilden ur mitt arkiv och publicerar den hej vilt över Internet. Det är ett lagbrott att stjäla bilder, bilden är det endast jag som får använda mig av. Ingen annan.

Blir så besviken på folk, och värre är det när folk jag känner publicerar bilder från tävlingar jag fotograferat på. Utan att fråga, utan att betala. En sak ni heller kanske inte visste, att varje gång du publicerar en bild, måste fotografens namn stå vid eller på bilden. Därför har jag börjat skriva mitt namn på bilderna som jag ger bort till andra. För det är nog aldrig någon som skriver mitt namn vid bilderna.

Jag försöker så gott jag kan att komma ihåg vilka som har fotat mig tex. Men det är inte alltid så lätt att komma ihåg, men jag försöker iaf, och om jag inte vet brukar jag sätta ett ?-tecken efter namnet. Nej men de som publicerar mina bilder, där får inte ens mitt namn stå med. Så dålig stil...


Hoppning 17/9Foto: Jag, Nikon D300s + 35mm/1.8


ÖFA


Bild från fotograferingen med kläderna till ÖFA, Sara sätter ihop dockan, Foto: Jag

Skolan har faktiskt varit ganska rolig idag, vi har börjat med ÖFA och vi har kommit någon vart med. De går bara fint de ;D

Det har regnat typ hela dagen, inte blir det bättre att man måste ut på rökpauser i regnet, ogillar´t! Tur att man inte själv röker :P

ÖFA är ett övningsföretag som HP 2orna har som projekt att göra, vi har i samarbete med Monique som är en damklädesaffär. Min klass kommer att starta ett ÖFA företag som heter Monique Focus AB ÖFA, där vi kommer sälja kläder från Monique. Det är kul, jag jobbar som inköpare i några veckor, sedan blir det något annat roligt att prova på (;

Shopping


Vitt linne - Gina Tricot, Lackleggings -Gina Tricot


Tröjja - New Yorker, Leggings - New Yorker


Svart linne - Gina Tricot, Strumpbyxor - Gina Tricot

Uppsala nästa!


Helena och Knatte, LB Högbo RK, Foto: Jag

Har inte hunnit redigera bilderna från tävlingen än, de kommer :)

Nu väntar jag på tiden för att bege mig mot staden. Det ända jag ska köpa är linnen och leggings, sen får vi se hur mycket det blir när jag kommer hem ;)

Vad händer?

Dessie är sjuk, ingen fotografering idag. Kanske att jag tar mig in till staden för att köpa lite kläder. Det behövs lite baskläder. Eller inte. Skulle inte tacka nej till ett par nya jeans heller, men det behövs inte riktigt då jag har väldigt många. Vi får se.

Oj jippie vad glad man blir på morronen och man ser att Reinfeldt ska styra Sverige i 4 år till, nej tack!

Tyvärr...

Inga bilder får visas från fotograferingen idag.


Fotografering


Foto: Jag

Åker iväg och gör en fotografering åt bror min.

Rost
Foto: Jag, Nikon D300s + 35mm/1.8


Solrosor
Foto: Jag, Nikon D300s + 35mm/1.8


Jag är ingen Kissie


Foto: Jag, Nikon D300s + 35mm/1.8

Blev ingen mera uppdatering igår, det var juh lite tråkigt. Men jag är som sagt ingen Kissie som springer runt med en dator på stan. Jag hade inte tillgång till en dator under dagen och jag gjorde saker hela tiden. Först gick jag i skolan till 2, fick vänta till 3 bussen för att åka upp till ridskolan och fotografera hoppning, det gick inte som jag hade tänkt mig så vi får se hur många bilder det blir kvar och om jag visar några. Efter det följde jag med Sara hem och blev kvar där till 10 på lvällen då jag tog bussarna hem och däckade i soffan hemma.

Idag blir det att snart åka med Helena och Knatte när de tävlar i Högbo :) Hoppas på bättre bilder och en rolig dag!

Tråkiga skolan...
ÄlsklingÄlskling, 17 - lillsyrran, 2
Du är underbar, <3


Survivor!

Både jag och körläraren överlevde!


Det gick fint helt och hållet, fick mycket beröm av läraren för att vara 2:a gången jag kör manuellt. Har nämligen bara kört med automatbil :) En gång manuellt innan denna lektion. Så nu har jag lite att träna på till nästa gång.

Matten var det prov på, gick sådär. Kunde ha gått bättre. Men jag är ganska säker på de flesta uppgifter. Svenskan vare att beskriva sitt rum för en kompis, kompisen skulle rita rummet så gott den kunde på ett papper, men den fick inte ställa några frågor. Det var sjukt svårt att försöka förklara exakt vart alla möblerna stod.

Nu ska jag sätta mig med alla miljoner bilder så kommer de under dagen :D

Jag och Minty


Bara för att jag har en väldigt duktig och schysst vän, så har hon klippt ihop filmerna på mig och Minty från igår. Det är även några bilder i början. Filmen är gjord av Elin, hon är även fotografen till bilderna och filmaren.

Lite kort om ridpasset då, red först fram honom, försökte att få lite längre steg men krävde inte alls så mycket på det. Blev lite galopparbete på det, mest för att jag skulle komma tillbaka till ridning och lugna ner ponnyn lite. Han blir lätt lite tossig och mera hoppar fram än galopperar. Gick super! Lite småskutt på ett kryss och sedan blev det galoppbommar som jag tränade mest på. Gick bra tycker jag iaf :)

Ni behöver inte kritisera min ridning, jag rider inte längre och de få gånger jag rider är väldigt ovana och jag har svårt att hitta tex rytm, avstånd osv. Så snälla, ingen kritik. jag vet att jag inte är bäst, och det är inget jag vill vara heller, jag vill bara rida.

Köra

Första körlektionen genom skolan, hoppas jag och läraren överlever!


Mera bilder kommer :)

Hemma hos Elin, blir en övernattning där. Trevligt, trevligt :) Hennes säng får hon inte i fred iaf!

Red fram Minty och gjorde lite galoppbommar med honom, Elin hoppade sen lite på honom. Såg bra ut, berättar mera i morron. En massa bilder kommer och kanske nån film när jag rider Minty. Vi får se om jag lägger ut dom :P

UPPSALA! ;D


Har så sjukt med bilder som jag måste visa från de 2 senaste dagarna, kommer upp så fort jag hinner! :D

Dagen slutade med 1 timmes fotografering utav kläder, mycket roligt. Alltså, min klass... det finns ingen bättre! Vi har så sjukt rolgit hela tiden, som nu vid kläderna. Vi gapskrattade mitt i butiken och hade sjukt roligt. Helt crazy! Kommer ladda upp lite bilder från den fotograferingen oxå, sen från skolan, lite natur jag fotade innan tåget mot älsklingen gick igår. Så mycket som finns på bild, fotade med alla 4 minneskorten och har fört över från 3 än så länge. Det kommer bara mer och mer :)

Men nu var jag så duktig och tänkte helt fel med tiden så jag missade tåget, blir att åka 16.45 till Uppsala ist. Aja klantig som man är (; Men de är inte så farligt, kommer ändå få träffa Elin ;D

Skola, hem, sen Uppsala (;

Näst sista lektionen, näthandel. Varför kommer det sig att jag alltid bloggar under näthandels-lektionerna? Hmm kan vara att vi använder datorer då (A) Smart där!

Direkt när vi slutat från denna lektion drar hela klassen mot Monique för att fota och bestämma klädkollektion som vi håller på med i ÖFA. Vem ska få fotografera? Självklart är jag en! Visar bilder senare när jag kommer hem :)

Tar och åker in till Uppsala med 4 tåget, Elin hade mycket plugg och ville ha hjälp med att rida ponnyn, det tackar man inte nej till! Inga bilder, kan inte tänka mig det iaf. Men tar nog med kameran dit iaf :) Måste juh hem och hälsa på lill-Uppsala-flickan min (;

<3En tredjedel av den jag var går hem, en är krossad och den sista den är din!

Min kamerautrusting

Jag har en del utrustning, jag började att fotografera runt 2006/2007 någon gång, med mammas kompaktkamera Pentax Optio A10. Den 30 december -08 köpte jag min första systemkamera, en Nikon D60. Sedan dess har fotointresset bara ökat. Jag har köpt in flera objektiv, minneskort, stativ mm. Till slut kände jag att D60n inte kunde ge mig mer, då fick jag äntligen beställa hem en Nikon D300s med hjälp av mina föräldrar, annars hade det aldrig gått. Den 12 augusti -10 fick jag hem kameran. D300s är en sådan sjukt bra kamera att jag länge kommer att ha den kvar. D60n har jag kvar idag, fortfarande i min ägo, kanske inte så länge till. Syrran är väldigt intresserad av att ta över den.
En bättre presentation om kamerahusen och objektiven:

Nikon D300s, min nya kamera, inte haft den hemma så länge. Fungerar väldigt bra, har fotat ett 3 dagars meeting med den än så länge. Snabb, smidig, lättmanövrerad, fungerar bra i olika situationer och kan lätt ändra inställningar mellan tex 2 hinder.

"D300S är en kompakt professionell SLR-kamera i DX-formatet som ger fotografer som värdesätter kreativ flexibilitet fler valmöjligheter. Det diskreta kamerahuset är utrustat med Nikons funktion D-film, med inbyggd redigeringsfunktion, och användaren kan snabbt växla mellan att ta fantastiska stillbilder och filmklipp med stereoljud*. Den har en högkänslig CMOS-sensor med 12,3 miljoner pixlar och ger möjlighet till serietagningar med fenomenala 7 bps. CF- och SD-kortfacken gör arbetsflödet mer effektivt – användaren kan till exempel lagra stillbilder på ett kort och filmer på det andra. Nikons hyllade 51-punkters AF-system ger en bred täckning och hög känslighet vid svagt ljus. De valbara inställningarna för Picture Control effektiviserar efterredigeringen och den högupplösta 3-tums LCD-skärmen kan användas för både D-film och två olika livevisningslägen. D300S kommer förändra användarens syn på fotografering – kamerahuset i magnesiumlegering är lätt men tål tuffa tag och är väl tätat mot fukt och damm."
Text från Dustin Home


Nikon D60, min allra första systemkamera. Den bästa nybörjarkameran man kan tänka sig! Så otroligt lätt att bara välja en förinställd inställning och man kan få bra bilder. Bäst blir det ändå när man börjar fota manuellt, men den blir krånglig då bla ISO, bländare mm ligger i en meny och har inga snabbknappar som det finns på D300s.

Ni kan läsa emr om D60 här.


Nikkor AF-S DX 18-55/3.5-5.6 VR, kitobjektiv med Nikon D60. Första halvåret med systemkamera var detta det ända objektiv jag hade, fungerar väldigt bra till et mesta. Svårt att fota sport med det, beror på vad för sport oxå. Macro bilder blir väldigt häftiga då man kan gå ganska så nära med det.

Sigma 70-300/4,0-5,6 DG Macro, mitt andra objektiv. Har och används väldigt flitigt vid sportfotografering. Detta objektiv är det jag använder vid hästfoto.

AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G, det nyaste tillskottet i objektivväskan. Ett otroligt objektiv med en bländare ner till 1,8. Otrolig skärpa, bra närgräns. Ett objektiv många fotografer bör ha, detta eller 50mm!

Nikon D300s <3


Paket!Vem kan detta paket vara till? Jo självklart ska älskling få det, han fyller juh år nästa vecka. Så nu gäller det att komma på ett bra gömställe så han inte hittar det när han kommer hit någon dag (;

Kameran är hemma! Lovely! Tror jag kan börja gilla Cyberphoto igen, fick med ett 4 GB minneskort gratis i kameran, underbart (; Nu gäller det bara att komma på ett bra pris på D60n så syrran kan få köpa den, vet inte riktigt vad jag ska skicka med heller, jobbigt! Dags att börja tänka på det, hon har juh trots allt pengar och är ganska så otålig på att få köpa den :)

Väntar spänt

Fick ett brev från Posten idag, min kamera kommer in snart. Shit alltså, som
jag har längtat efter den där kameran, och snart ligger den i handen på mig.
Snart kan jag börja att fota på allvar, med en hel kamera, snart.


Dagens ;D

1 timme är redan avklarad, nu är det näthandel. Går sådär bra genom att kolla facebook (; Slutar 2 idag, härligt!
Mobilen har inga pengar heller... De lyckades ta slut igår och kan inte fylla på genom internetbanken heller. Blir tokig!

Så nu vet alla det, inga pengar på mobilen (;


Förfest!


Kulturnatten

Kunde ha varit bättre, vi tar det om igen!


Utgång!Hej


En av de första bilderna med D300s, Foto: Jag

Älskling ligger i sängen, jag bloggar, skolan slutade 4, idrotten blev inte flyttad, vi har fått böcker på trafikanten, min körlärare lär inte överleva tosdagen, på torsdag ska jag köra. Min dag väldigt kortfattat.

Svenska debattartikel

Undrar hur lång min debattartikel kommer att bli. Har så mycket att skriva om men får inte riktigt ner det på pappret som jag vill. Så en massa kladd är det för tillfället.

Min debattartikel handlar om killar i ridsporten, det finns så mycket att skriva om att jag inte vet vart jag ska börja. Kan juh starta med att släppa bloggen och börja skriva (;

Takida - Reasong to cry


Tyvärr bara en svart bakgrund, men lyssna på texten!


All this time
All this time with you
Really loved me
Despite my faults abnd you knew

And you're not coming back
I got a reason to cry

The bottle's empty
The bottle's empty and cold
Just like I've been
Since I heard that you died alone
Finally home now
And I try to accept that you're gone
Wish I could have
Been there for you all along

With your back against the ground

All I want
All I need
Is to make you breathe
All that I want
All that I need
Is to make you breathe


Yeah you failed somehow
But I know that you tried

And you're not coming back
I got a reason to cry

All this time
All this time with you
Really loved me

Despite my faults, you knew

With your back against the ground

All I want
All I need
Is to make you breathe
All that I want
All that I need
Is to make you breathe, yeah


It's all that I want
It's all that I need
Please begin to breathe
All I want
All I need
Yeah yeah...


Härligt, härligt!


Kameran skickas i morron, har den hemma någon dag mellan måndag och onsdag förhoppningsvis...


Mmmmm

Vilken ovärd skoldag, 1 timmes lektion och sedan var det bara att gå hem. Hoppade över idrotten då jag inte är tillräckligt frisk för att orka hålla igång. Gå till Preem, vidare mot möte och sen hem till Ankan med Sara. Det är fint de (; Bäst vare att jag glömde mobilen inne, Ankan glömde att ta med nyklar och jag missade tåget! Tur att de gick ett tåg 30 min senare, haha så typiskt!

Jag tror det får bli ett argt samtal till, jag orkar inte med detta. Hur svårt kan det vara att skicka iväg en kamera?! Det lär ändå bli ett samtal idag, pallar inte, pallar inte, pallar inte. GE HIT MIN J*VLA KAMERA!

V <3


En av de första bilderna på oss tsm (;

Älskling duschar och jag tar över hans dator, det är fint de! (Y) Dagen har inte kommit med något roligt, skola, typ halvt utbrott på en lärare och 1 timmes väntan i skolan på att älskling skulle sluta, men fick trevligt sällskap så det gjorde inte mycket ;D

Oooh wow

Vilka diskussioner vi har i min lilla klass, det är ganska så facinerande.

Dagen segar, jag borde kanske inte ha gått till skolan, hälsan är inte på topp iaf. Aja, lika bra och stå ut. Det är denna och en lektion till. Har träffat älskling idag oxå, shit vad länge sen det kändes som <3

Nej, snart kommer nog läraren tillbaka, inte sitta och blogga då inte (;

Dagens OutfitI love your all
Kunde juh ha gåttBlir en hemmadag igen, kunde juh faktiskt ha pallrat mig iväg till skolan. Men, skönt o sova till 11 ist för 9 (; Nej men, lika bra och ta en extra vilodag så jag är helt frisk till kultur i helgen. Mycket parteeey då!

Jag får ta och göra något här hemma ist, vad det nu kan vara är en bra fråga. Kan göra lite saker för mig själv, typ ta en vaarm och skön dusch, skulle sitta fint de (Y)

Saknar min älskling oxå, <3

Vinnaren är...

... Sandra Österberg!
Grattis, du har vunnit en privatfotografering med Elinda Photo (;
Du har fått ett mejl!


Fotokalender

Fick en kommentar om att skriva ut vad, vart och när jag ska fota något, och det behöver inte vara hästar. Just nu är det inget som är så väldigt bestämt, jag vill först få hem nya kamera innan jag bestämmer en massa. Kan sätta mig och försöka göra en kalender fram till nyår kanske.

Kanske att jag kan skriva en fotokalender i menyn? Som nu sitter där!
Med eventuella tävlingar, fotosessions och annat roligt som hamnar framför linsen. Kan tänka mig att det kommer bli mycket innebandyfotandes i vinter då min bror har börjat spela igen. Sedan hoppas jag kunna fota lite sessions med någon, skulle vara roligt om någon vill stå modell? (;

Fester kommer det alltid att vara, kanske inte det roligaste att se bilder ifrån, fulla tonåringar.
Tävlingar ska/har jag börjat planera, måste oxå ta tag i hemsidan och göra något åt den.
Innebandy kan det bli mycket av som sagt, brorsan spelar nu och tar mig säkert ner på deras hemmamatcher och träningar.
Naturbilder blir sällan planerade så de kan inte skrivas upp, men sånna hoppas jag det blir mera av!
Sedan skulle det vara roligt att fota någon med häst, igen (; Gjorde det en gång förra vintern, skulle säkert ha gjort det flera gånger i sommras men då gick kameran så perfekt sönder mitt i. Men en gång hann jag iaf med.
Och sedan har vi de dära ovanliga sakerna som jag väldigt sällan fotar, som tex brännboll, hundagility, studio, fotboll osv, sånt ska med försöka planeras in.

Till nästa år kan jag tänka mig att det blir mycket bilfotandes. Då min bror förhoppningsvis har gjort klart bilen som han bygger. Så då blir jag ännu en erfarenhet rikare genom att fota bilar.

Lite bilder som jag har fotat, vanliga som ovanliga saker jag fotar :)

Nytt, nytt!

En massa uppdatering och layout på hemsidan! Portfolion är förnyad, alla arkivbilder finns på plats och det mesta är korrigerat och rättat i texter och ändringar har gjorts.

Dags att kolla in? (;

---> www.SplachPhoto.webs.com <---


Usch...

Sjuk, sjuk, sjuk...


Jag planerar in...

2 tävlingar ska försöka planeras in, ska ringa/mejla till klubbarna så fort som jag kan så att jag kan boka tävlingarna. Nu behövs det sparas en massa pengar. Det kommer bli en helgalen helg i Globen om jag bara får in pengar, så nu är det planering för fullt med tävlingar som jag själv och både Elin och jag ska åka på och fota.

Jag behöver även göra en beställning på Scandinavian Photo på ca 2000 kr, hur ska detta gå?!
Globenhelgen kommer inte att vara så billig den heller, I need money, money!

Hemsidan ska jag frsöka fixa till oxå, den ser förjävlig ut och måste få sig ett rejält lyft! Portfolion måste även den förnyas, kan inte ha så gammla bilder i den. Borde skaffa mig en riktigt sida. Det får vi se om jag gör, nu äre väl bara att göra det bästa av den jag har :)

Det börjar ta sig


Foto: Jag

Såhär ser mitt hörn i rummet ut, speglarna är på plats, hyllor och byråarna likaså. Allt är upplockat och ser ganska så bra ut får jag säga (;

Har några lådor står på golvet som ska sorteras och läggas i byråarna tror jag, sedan att mina 4 flyttlådor står i hallen är en annan femma (A)

Jag har funderat på om jag ska sätta upp mina rosetter som jag har lyckats plocka under de få år jag har tävlat, och de få tävlingar jag har plockat rosetter på. Älskling och Jossan tror jag det var, gav förslag på att sätta de över dörren, alltså på den väggen, och jag funderar starkt på att sätta dem där senare. Men först ska alla tavlor sättas upp, och gärna ett skrivbord får inhandlas, jag får något ont i rumpan och ryggen av de jag har nu (;

Brännbollsbilder,Alla bilder fotade av mig!


Ni kan inte ana hur svårt det är att fota brännboll, att fånga ögonblicken. Något av det svåraste jag har gjort får jag allt säga, hundagility ligger oxå på en av de svårare. Men för att vara första gången sm jag fotar brännboll är jag grymt nöjd med bilderna, fick till ögonblicken riktigt bra på vissa bilder, enligt mig. Ni får gärna kommentera vad ni tycker om bilderna :)

Jag och syrran,
Jag har aldrig tyckt att vi är lika,
Kan ni gissa ålderskillanden mellan oss? Jag är 17, är syrran äldre eller yngre och hur gammal tror ni?

Jag stod och fotade lite ego-pics innan jag drog ner till brännbollen igår, syrran knallade förbi och sedan blev det bilder på oss båda. Mest när hon var oseriös och fjantade (; Men vadå? Vi är syskon!

Brännboll


Daniel spelandes i Hornkroken, Foto: Jag

Hinner inte redigera färdigt alla bilder, så ni får dem i morron :) Ska hoppa in i duschen och sedan blir det en liten utgång till "storstaden", som inte är en storstad (;

Har måånga bilder på lager, mest från brännbollen, men även på min nya hörna i rummet och faktiskt några på mig och syrran :)

:)

Redigerar bilder!


Brännboll!

Nu beger jag mig neråt mot IP och kollar på när halva familjen spelar brännboll, en typisk sak som vår lilla ort gör varje år. Det är alltid lika kul att kolla.

Vi får se hur länge jag orkar hålla ut, känner mig inte på topp och har redan lyckats plocka fram långkallingarna - ja ni läste rätt! Jag har långkallingar på mig, men de är för att jag börjar få feber och fryser konstant.

Kameran åker med, så bilder lär komma senare, tjaaao på ett tag!

Jippie...!!Början på en förkylning + feber? Skulle sitta fint!


Hejsan hoppsan!


En klar favorit som snart sitter på väggen, Foto: Jag

Som dagen har gått i ett, igår blev det ingen bra bloggning heller, ojsan. Vissa dagar är sämre än andra.
Men ska nog ta och fota lite bilder på min nya "hörna" som blev klar igår :D En liten del av varför det blev dålig bloggning. Men bra blev det! Båda byråarna står breve varandra, hyllorna är på plats och speglarna likaså.

Älskling var här igår oxå, jag vill inte lägga tid på att blogg när jag är med honom, så enkelt var det med de :) Självklart bloggar jag nån gång ändå, men datan ligger inte högst på listan av vad man vill göra. En film fick rulla ist, The Bounty Hounter, den är riktigt bra! Borde ses av alla (;

---

Dagen började som vanligt med stress, hur kan jag undvika en morron utan stress? Tror inte det skulle fungera :) Kom nyss på att jag nog har bilder på kameran, kan vara så... Tror jag ska kolla.
Dagen segade sig fram, bäst vare att få vänta 20 min på ett försenat tåg ute i ösregn, fint de!

Typ håltimmar hela dagen, inställda trafikant-lektioner pga inga böcker. Bra skola! Sluta så man inte han med 3 bussen, super på det med! Så det fick bli en promenad till Hemköp och köpa middag i form av sallad och Festis. Ta bussen mot stallet, hoppa av vid Hemma-butiken och leda runt Prickisen där i ca 1-1,5 timme. Tillbaka till stallet med Becca- Pepsi och jag - Prick, undrar vad Prick hade fått äta? Han var hyper och kunde inte ens skritta, ponnyn på 20+ lix! han är för gullig :')

Nu har jag lämnat in kameran oxå, igen. Men nu ska jag allt få en ny. det har 2 st sagt på CyberPhoto, får jag ingen ny nu så blir jag tokig och åker enkom till Umeå för att hämta en. Okej där tog jag i, mendet kunde hända (;

Me, myself and I
Foto, modell & redigering: Jag

Skooooola

Det här blir finemang!
Ska nu sitta kvar i skolan typ  timmar, arbeta lite och försöka få tag i K, som inte går så bra. Sara och Dessie är kvar ett tag så lite sällskap blir det. Ska hämta ett block i skåpet, good! Så nu blir det jobb, älskling följer med hem. Han slutar 2 och jag halv 12, det är fint de!

Jobb, jobb, jobb!


Love me as I am


Vilken skärpa på ögat, love!

Dagen har inte blivit som jag ville, typ. Skolan, tråk som vanligt. Sen hem och har faktiskt städat, påbörjade nyss montering av byråar. Men jag var inte tillräckligt smart för att kunna sätta ihop hela, så den får överlåtas till pappa. Jag funderar på att ha fotosession i helgen, men kom nyss på att jag vill fota i tema och har inte en aning om vad för tema. Hjälp?

Helgen är fullspäckad oxå, så hur en session ska få plats där vet jag inte, lördag äre brännboll för hela slanten vid IP, kvällen äre festis? Skulle jag tro. Söndag lär jag ligga bakis och kan inget göra. Faktiskt har jag aldrig varit det, puh! Så kanske slipper denna gång med.

Men de känns inte bra att ta en session dagen efter fest, nix nix. Ska jag klämma in det på lördagen iaf? Eller kanske fredag? Dessie vilken dag kan du bäst? ;D

Älskling blev hemma, och jag ska nu kolla på film eller lägga mig på sängen och lyssna på musik och filosofera. Spelar ingen roll vad det blir, lär ändå inte hänga med i filmen.

CyberPhoto

Mamma kom hem med kameran idag, blev något glad! Men det glada humöret varade inte länge... Men tusan så härligt att hålla i min D300s <3 Älskade kamera :')
Satte ihop batterigreppet och kameran, satte i batteri och provade första minneskortet - funkar inte, andra minnet - funkar inte, tredje minnet - funkar inte... Då börjar det bli tungt.

Jag har 3 minneskort, och inget av dom fungerar. H*lvetesj*vlask*t-saker! Vad trött jag blir på detta, så det blir att ringa i morron igen till Cyberphoto och be dom skicka grejs så jag kan skicka tillbaka den igen. Denna gång äre bara det att jag kommer få en helt ny kamera tillbaka!

Jag har hört så många lovord om CyberPhoto, om hur bra dom är och de är bra och snabb leverans/service och allt runt om. Då ska jag lista det dåliga med min order.

 Fick vänta i ca 3 veckor på leverans.
 Kameran trasig andra dagen.
 Får prata med en otrevlig kvinna om varför kameran inte fungerar, för dom fungerade den perfekt.
 Får hem en trasig kamera som inte fungerar men med ett nytt batterigrepp.
 Måste skicka tillbaka kameran för 2a gången.

Så har min order sett ut, har även fått ringa en massa samtal om att flytta fram fakturadatumet, kan inte mer än "älska" CyberPhoto!


Mmmh!

Som vanligt har jag noll koll ungefär, men det blir bra ändå (;

Sitter på lektion, vi är 4 utav 8 elever. Shit vilken stor klass vi är! Eller inte... 2 lektioner är avklarade, 1 kvar. Sedan är skoldagen slut, häärligt! Victor kommer senare när han har slutat vid 4 eller nåt. Jag ska hem och ringa samtal, städa, kanske springa och duscha. Detta blir en perfekt eftermiddag!

Sk8 - Min största första kärlekJag såg dig när vi var små
Vi var bara sex år
Precis innan skolan börjat gå
Tänkte jag att jag dig ville få
Och nu när åren gått
Har jag dig fått
Du är det bästa som har hänt mig
Och som kommer att hända mig

Du är det vackraste jag vet
Drömmar om dig gör mig så het
Jag tänker på dig dag som natt
Det är för dig jag sjunger min skatt
Du betyder så himla mycket för mig
Du vet att jag
Jag älskar dig

Men nu har det gått en tid
Du mig inte ville röra vid
På samma sätt som du gjorde förr
Så stänger du din dörr
Men öppnar den på glänt igen
Och frågar vill du vara min vän
Men det kommer bli svårt det här
För jag är fortfarande
Du är det bästa som har hänt mig
Och som kommer att hända mig

Du är det vackraste jag vet
Drömmar om dig gör mig så het
Jag tänker på dig dag som natt
Det är för dig jag sjunger min skatt
Du betyder så himla mycket för mig
Du vet att jag
Jag älskar dig

Men nu har du faktiskt ångrat dig
Du kommer tillbaka med kärlek till mig
Du är min största första kärlek
Du är något speciellt för mig
Och jag är så glad att jag fann dig

Du är det vackraste jag vet
Drömmar om dig gör mig så het
Jag tänker på dig dag som natt
Det är för dig jag sjunger min skatt
Du betyder så himla mycket för mig
Du vet att jag
Jag älskar dig


3 månader <33 månader älskling, 3 månader <3

This is love, really love
I love you <3


RSS 2.0