Dressyrtävling

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Varit från kl 8 till strax efter 12 på UVFK och dressyrtävling. Dessvärre reagerade de flesta hästarna på kamerans ljud när jag fotade och jag valde att åka hem i stället för att störa allt för många ritter. Och när det var Div 2 finalen i andra klassen kändes det inte helt okej att vara kvar och fota, då ljudet störde och skrämde vissa hästar. Men fick med mig 800 bilder hem som nu ska gås igenom och sättas loggor på för att hamna på hemsidan.
 
Men först, stallet och en ridtur.
 

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
 

Vila

 
Den mindre fina manen på bilden är idag väldigt mycket bättre. Jämn och fin :)
Iaf så fick han en ofrivillig vila. Det regnar konstant, och när jag kommer till stallet så duggar det bara. Men dom gick i stora hagen och den är grymt lerig. Väl nere vägrar Bello att bli intagen, så han fick snällt stå kvar i hagen när Filur fick sig en omgång hö och gosigt i stallet. Självklart fick även han stå inne, men på gången och äta sin mat då jag mockade och gjorde annat. På med ett regntäcke och ut igen.
 
Hade tänkt att rida ut, men pga regnet var jag mindre pigg på det och när han vägrar gå in från hagen blev det inte bättre.

Begagnat är bra

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Faktiskt, kan jag säga att allt som finns på dessa bilder, har jag inhandlat begegnat. T ex så är alla benlindorna helt oanvända, inte ett enda hårstrå. Det röda stalltäcket från Amigo är likaså. Annars är sakerna lite använda, och det känns bättre, att jag får mera för pengarna. Och faktiskt, har jag inte lyckats bli lurad, än så länge (;

Uppsala Ponnyklubb

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
För er som missat, men tidigare i veckan så kom alla bilder upp på hemsidan.
Kolla in
 
---> www.splachphoto.webs.com <---

Hoppträning och uteritt

Foto: Bästa Nellie! Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Igår var det hoppträning på scemat, hade tänkt mig en galen häst som gjorde allt för att få kasta sig över hindrena. Istället var det samma gamla vanliga Bello som nonchalerar mig. Men han blev en aning pigg på hinder ändå! Första rundorna tog han bra med sats för att komma över, och tyckte allt var lattjo roligt. Men efter ett tag var det mindre kul och jag fick jobba mera för att få honom på spåret och ta det lugnare. Sen att han är så oridbar till vänster är mindre kul, svårt att få igenom honom i svängarna. Men det tog sig.
Blev en massa prat med tränaren så det kommer att bli lite ändring, och förhoppningsvis flera träningar!
 
Idag red jag ut, ville att han skulle lyssna fram som bakåt, det är basic saker. Men han är lite lat och gör det inte helhjärtat jämt. Så idag fick han jobba på med att vara alert och kvick när jag bad om en ökning, övergång eller vad det nu var. Gick mycket bra mot slutet och det avslutades med en bra känsla. Hoppas han är lika i morgon.

Pluggeliplugg

Nikon Coolpix s3300
 
Känner mig duktig, har börjat översätta den svenska texten till engelska. Och det börjar ta form. Men google translate är ganska bra till vissa ord och meninge. Galet hur mycket jag måste översätta (;
Pluggkompisen sitter mittemot och just nu mördar sin datamus, men vi är fullt normala och är strax klara. Min text MÅSTE bli klar idag, annars stryper jag mig själv.
Men om ca 30 min är det dags för lite matteplugg, någon får gärna ta över den och fixa mig ett godkänt i Matte C.

Fler tävlingar

Jag har nu bestämt mig lite hastigt att fotografera 2 st tävlingar till, däremot inte hoppning. Nu är det 2 st dressyrtävlingar kvar. Så för er som tävlar dressyr på lokal nivå, er kommer jag kanske att fota.
 
De tävlingarna som jag åker till är
30/9 UVFK
8/10 Jälla HSF
 
Hoppas att jag ser någon läsare där :)

Uteritt med Filur

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Bello började med att bli skodd tidigare idag. Skönt, nya fina fötter. Trevligare hovslagare än han vi har får man leta länge efter!
Efter de blev det en uteritt med Vickan och Filur, skönt att ha lite sällskap. Båda traskade på bra på grusvägen men det blev mest skritt. Även det är skönt vissa dagar. Såklart trav och lite galopp med. Red en ny väg som ledde till en återvändsgränd, men hade 2 st skogsvägar in i skogen. De ska utforskas någon dag!

Lite bakverk

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 + Nikon SB-700
 
Förra veckan så fyllde äsklingen år, hela 21 år. Och då var det dags att fixa något gott att fika. Så jag bakade en massa supergoda chokladmuffins. Sedan blev det bullar, kolakakor och annat gott. En tårta beställdes för de orkade vi inte att baka (; Men god var den!
 
Idag har jag bara varit i skolan, från kl 8 till nästan 3 tiden. Matte och engelska stod på schemat. Fortsätter pluggandet i morgon och på onsdag.

Longering

Foto: Nellie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Dagens träning för Bello blev longering. Jag är lite omotiverad till att rida och träna just för tillfället. Känner att andra är emot mig i valet av häst som jag har gjort. Och det känns mer eller mindre bra.Så jag försöker aktivera hästen på annat sätt, då jag inte rider honom ordentligt och har inte riktigt gjort de på hela veckan. Men aja, han lyssnar mycket bättre på röst nu när han longeras, så det tar små steg framåt.

Mysigt

 
När man har 17 grader i lägenheten, då tänder man ljus i hela vardagsrummet och sätter duschen på hög värme för att få in lite värme. Men vi kom upp till hela 18,3 sist jag kollade. Haha.
 
Dagen har tillbringats på tävling i Uppsala, missade tyvärr första klassen så det blev bara 2 av 3 klasser fotograferade.

Ännu en till!

 
Ett gäng kompisar hemma hos killen och mig. Min älskling fyllde 21 år i går,
så han har blivit ännu större kille lixom (;
Men nu korkar vi upp ännu en till!

Missekissar

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8
 
En sak är säker, det är sjukt svårt att fota lekande kattungar! Och så har jag grymt ojämn uppdatering, igår hela 3 inlägg och idag är detta första. Ska skärpa mig!
För er som inte hängt med i svängarna så har nu 2 st kattungar kommit in i mammas familj. Vid namn Turbo och Fräsen. Turbo hade min bror bestämt, inget snack om saken och Fräsen fick den andra heta då den fräste hela tiden som liten och så var det mammas idé (; Men iaf. Dom kom för exakt en vecka sedan, så dom är nu hyffsat hemmastadda och har allt som oftast krig eller race där hemma.
Senast idag när jag kom hem för att byta om till hästkläder, så hade de vält en blomkruka, så syrran var i full färd att städa. De små liven är ganska så högljudda och stora ibland (;

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Dressyrträning


Foto: Nellie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Update: träningen var i måndags.
Bilderna var värre än vad de kändes som. Men ni får se några stycken som är riktiga ögonblicksbilder. Så hoppas att ni tror att jag är hur duktig som helst nu (;
Träningen gick bra fast jag hade en spänd häst som inte slappnade av för fem öre. Det rann av svett från honom efter bara nån få övning.
Men han kämpade på bra, fick inte till någon bra käsnla och han lät mig inte komma ner på ryggen och kunna rida ordentligt. Men vi gjorde vårt bästa igenom träningen. Vi har mera att träna på och flera övningar att använda oss av.
Nästa vecka är det planerat att vi ska hoppa lite, så då kommer det vara fart på hästen (;

Skola, tårta och arb.förmedling

Nu blir det att ta tåget mot Tierp, springa in på Royal och beställa en tårta, gå till arbetsförmedlingen
och vara där ett bra tag och sist plugga en massa matte på vux. Fullspäckad dag!
Sen blir det hem, städa och hästen. I morgon fyller min älskling år :)

Fullt upp, men nu klart!


Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Nu finns ALLA bilder uppe på hemsidan från helgen tävling i Tierp.
Alla bilder är även uppe på Equipe för beskådning :)
 
---> www.splachphoto.webs.com <---
 

TiRK

Varit på tävling hela dagen, hemma hos mamma för att äta och börja med bilderna. Tar sin tid. Tävlingen drog ut på tiden en massa med, ambulans var på palts och allt blev 1 timme sent. Mysigt att sista ritten var klar 18.05. Helt slut, men tar nya tag för att börja om i morgon.

Tvätta schabrak


Nikon Coolpix s3300
 
Igår blev det fullt upp att hinna tvätta allt som skulle bli rent. Bland annat så fick hela 6 st schabrak sig en genomgång i tvättmaskinerna. Skönt, nu är dom rena och fräscha igen. Min häst svettas som en gris ibland.
Idag har jag även hunnit med att springa ner till källaren för att vika ner all tvätt, åka till skolan för att räkna matte, få besked om att jag har beviljats skolkort och studiebidrag och nu är jag hemma igen för att äta och snart åka till skolan ännu en gång. Puuh. Dagarna går i ett känner jag.
 
Och inte nog med att jag måste traska fram och tillbaka mellan alla skolor, tåg och bussar. Så ska det självklart ösa ner regn här oxå. Grattis...

Gårdagens ridpass


Nikon Coolpix s3300
 
Hann inte med att skriva om gårdagens ridpass, så det kommer nu :)
Min fokus blev att få honom lång och låg, men att få med sig bogarna och få honom lösgjord i speciellt vänster varv. Så vi traglade på, han blev finare och finare och sen var det bara att sitta där uppe och han gick helt klockrent! Så kul! :)
Gjorde mycket övergångar och blev mycket volter för att få igenom sidorna på honom.
Efter ett lyckat pass då jag tyckte att de här har inte tagit så lång tid, så hade vi ändå varit ute i 1 timme. Shit (; Men mycket nöjd med hästen! Så han fick galoppera på en aning på slutet och sträcka ut benen.

Vilken dag

Sovit ett fåtal timmar i natt, går upp tidigare för att hinna sortera tvätt och stoppa in en maskin. Skolan i 1,5 timme, vidare till Högbergs för att fixa lite saker där, träffa på gamla lärare och prata :) Vidare till Wollerts för att handla lite mat till hästen, blev även funderingar på att byta till liknande foder som jag har, som är myycket billigare än det jag köper nu. Men de tar ett tag, köpte 4 säckar på en gång så nu klarar han sig ett tag (;
 
Och när jag väl kommer hem, slänger in nya masikner tvätt, och går upp för att äta lite. Häller en halv tallrik mjölk över golvet, great!

Nickelback Tour

Redo!

Nu ska jag ta tåget mot Uppsala, pappa hämtar upp mig och syrran där. Sedan far det vidare mot Stockholm och Globen. Nu ska jag äntligen få lyssna på dom live, efter 4 år av längtan är dom nu i Sverige och JAG ska lyssna på dom! JAAAAAAAAAAAAAAAA!

Nickelback Tour, here I come!

 

 


Lång uteritt

Idag hade vi sällskap av Hanna och Nima på vår ridtur. Nima är bara 5 år och inte så mycket utbildad då hon haft föl och är dräktig igen, så det blev en lugn tur. Men skönt. Vi babblade på och Bello hade hittat sin livs kärlek skulle man kunna tro (;
 
Red på hacket och han kände faktiskt riktigt bra. Blev lite galopp jämsides på vägen hem och de var väldigt kul tyckte Bello, för han blev starkare och starkare så vi blev tvungna att sakta av till slut. Haha :)
 
Gammal bild fotad av syrran, med min Nikon D300s och Tamron 70-200/2,8.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite longering


Nikon Coolpix s3300
 
Smarta jag, tog med lille blå för att filma och fota lite när jag longerade. Tror ni inte att minneskortet sitter kvar i datorn?! Så duktigt...
Iaf så har jag longerat Bello idag, eftersom jag inte är på topp pga förkylning så blev det lite enklare arbete för grabben. Han har däremot lite svårt för övergångarna till skritt, det går ju för sakta (;

Hasselnotskräm


Nikon Coolpix s3300
 
Finaste bilden ever.
Natten har varit hemsk, har inte kunnat sova och har sprungit till toarullen hela tiden. Men jag lyckades ta mig upp i morse för att åka till skolan och ha 1,5 timme matte. Jippie.
Nu trycker jag i mig Nutellakräm, det förtjänar jag. Fast stallet väntar på mig, kände inte för en avancerad uteritt, så han får bli longerad idag.
Min lilla häst har inte varit nå snäll i helgen när jag varit borta. Min syster har ramlat av honom och går nu med stukad fot och huvudvärk. Han är så galet pigg om dagarna och då har han inte vilat på 1,5 vecka nu. Hästen är knäpp (; Igår blev det en ridtur, idag longering och i morgon förhoppningsvis lite mera avancerad ridning från min sida.

En dålig början på en ny vecka

Hästen, skolan, promenad och nu kommer förkylningen och halsonten. Inte kul.

Bloggtävling


Klicka på bilden för att komma till tvlingen!
Priset är sponsrat av Cheval Ridsport.
 
 

En rolig fråga

Hur fick du egen häst/foderhäst? Tjatade du dig till det? Gjorde du gentjänster? Fixade du allt själv? La du fram bra argument eller var det dina föräldrar som insisterade? BERÄTTA!
 
Denna fråga hittade jag på ponnysanning.se, och tyckte det var kul att svara på den. Fast på min egna blogg :)
 

Jag har en egen foderhäst, som ni vet (;
Hur det kom sig att jag fick ta hem en foderhäst började redan för ca 2 år sedan. Jag hade slutat på ridskolan och red endast på min halvfoderponny Bounty, men det tog tvärt slut i mitten på februari, rättare sagt den 14e. Kul. I alla fall så blev det ett tvärt slut på ridningen, och efter en massa prat med föräldrarna så var det faktiskt mamma min som kom med idén att skaffa foderhäst, då vi hade hittat en i närheten. Så jag åkte och provred den, men den var alldeles för stor för mig, ca 170 cm hög. Jag provred några till och sedan hamnade det på is ganska så länge. Jag kollade in HästNet varje dag för att kolla om det kom upp någon ny intressant häst. När jag såg en annons på fb om en 4-åring som skulle ut på foder. Så hörde jag av mig, då jag visste vem ägaren var. Däremot fick jag inte med mig en 4 årig fullblodssto hem, utan det blev en 14-årigt halvblodsvallack. Inte direkt som det var tänkt från början, men jag har tänkt till om varför jag har tagit hem Bello. Och det kan jag skriva i ett annat inlägg :)
 
Men det jag vill få fram är att det var mina föräldrar som gick med på det, utan någon större övertalning eller mutor, haha (;

1 år ♥

Idag är det 1 år ihop med min fina kille, det har hänt en hel del tillsammans med dig.
Och vet du, jag älskar dig, så oerhört mycket

Min fina Bello

Det önskades bilder på min lilla häst, så varsågod. Här kommer en hel hög (;
 

Olika fotografer, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Nikkor 35mm/1,8

Lite nya bilder skulle inte skada, någon som vill komma och fota? (;

En rutin i stallet

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8
 
Jag har inte så många bett att välja mellan när jag rider, och jag har även märkt att Bello går bäst på vanligt 3-delat bett, så det är de jag rider mest på. Rider även på hackamore lite då och då, har även ett rakt gummibett och ett 3-delat pessoa, men de är inga jag använder då han inte går bra på det.
Men en rutin som jag ofta gör när jag använder bett, är att jag smörjer mungiporna med idominsalva. Det är någon som jag har tagit med mig från Tea-perioden, då Tea hade mycket sår i mungiporna och de försvann med hjälp av idomin.
Det händer att jag inte använder det, men allt som oftast, 6 av 7 dagar i veckan har jag idomin i mungiporna innan ridning. Om det är för att bettet inte ska nypa till, eller att jag vill motverka skav i mungiporna vet jag inte. Det är en ren rutin för mig, och jag tycker det funkar då Bello än så länge inte har några sår, och jag vet att Teas försvann när jag började med detta :)

Mera inköp

 
NU! Har jag äntligen inhandlat mig transportskydd. Bello har åkt utan sen jag fick hem honom, men jag är för rädd att han ska trampa på sig själv eller lyckas med något annat otäckt. Så jag har faktiskt lyckats hitta dessa godingar begagnat. De var ett riktigt kap, enligt mig iaf. Som endast betalade 400 kr för dessa, i stället för att köpa nya för ett par hundringar till. Och de ser helt oanvända ut, som är ett stort plus. Fick även med en stor och smart väska som de förvaras i. Så jäkla nöjd! :)

Kyro Riding Gear

Vad tror ni, skulle Bello passa i detta?
Det var galet snyggt, och jag önskar att han hade mörkbrun utrustning och inte ljusbrun.
Jag har redan förhandsboka en del produkter av henne, som ska användas till dressyrtränset.
Det kommer att bli galet snyggt när hela tränset är komplett, och vi kommer vara snyggast av alla!

Nyrenoverad sadelkammare

Och visst blev det skillnad?! :D
 Good bye

Ännu en dålig webcam bild, aja. Men nu åker jag! tar tåget till Tierp där killen hämtar upp mig.
Kommer hem på söndag, har förberett och tidsinställt en massa inlägg åt er, hoppas de blir bra! :)

Övergångar

Foto: Nellie, Nikon D300s + Tamron 07-200/2,8
 
Dressyr. Och en häst som inte alls gillade min idé (; Han var seg, men endå följsam. Fick väcka honom en aning. Rider inte fram så mycket i trav utan tar bara något varv och går sedan in på galoppen. Då vaknar min lille herre. Han arbetade på bra i galoppen, gjorde många övergångar för att få honom med mig. Han är även ganska så seg när det gäller det, så kvickare måste han bli. Efter att han bara gick i samma tempo i traven var han tvungen att vakna, så det blev travökningar för hela slanten! Jäklar vad han travar på när han får upp fart och jag sitter stadigt. Galet! Jag kommer aldrig kunna sitta ner i de (;
 
Men lite nya bilde skulle inte sitta fel, lite uppfräshning! Får se om jag kan få ut en som vill övningsfota lite (; Skulle vara kul, då får det bli hoppsadeln oxå. Han lyssnar bättre och blir sä galet taggad med den, av någon konstig anledning (;

Försöker hinner med


Nikon Coolpix s3300
 
Dagen började med en lektion i matte, mindre kul. Nu är jag hemma för att äta och ta mig till stallet. Snabba ryck idag om jag ska hinna allt. Måste vara hemma igen senast kl 3.
Och idag blir det ett hårt pass för den lille hästen, han var gryyyyymt fin igår! Massvis med pussar på han då (;

Dagen

Hemma för att vända, har kastat och tvingat i mig lite nudlar. Nu blir det stallet! :)

Brum brum

Åker mot staden, lite shopping är det dags för :)

Söta häst

Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Fin häst, som var galet pigg även idag. Jag vet inte vad det är med honom. Red längs en grusväg fram och tillbaka, red sen nåt varv på åkern. Han kändes fin men var så pigg att han blir stark. Men det är bara att kämpa på (;

En bra början

Halva dagen har gått åt till springa fram och tillbaka för att leta lärare. Halleluja!
Men nu är det bestämt, jag har mina 2 kurser nu i höst och det är jag glad för. Det löste sig bra till slut.
Så nu blir det att börja skolan 3 dagar i veckan, med hela 1 lektion om dagen (; Sedan var 3e tisdag kväll är det dags för en 3 timmars lektion engelska. Härligt! :)

Skolan

Nu var det ett tag sedan sist, men nu är det ner i skolbänken igen :)

Ovälkommen gäst

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8
 
I mitten på förra veckan märkte jag att det låg en massa jord på golvet, och såg sen att det var ett hål ner under golvet. Mindre roligt att se i den nyrenoverade sadelkammaren - som ni för övrigt ska få se bilder på i helgen!
Vi har täppt igen hålet varje gång den grävts upp, vi har lagt ner glas, satt ut råttfällor och försökt med en hel del. Idag ska det förmodligen sättas igen. Inga ovälkomna gäster ska få förstöra i vår sadelkammare!
Pappa hjälper till att lägga cement i hålet idag, för att denna lilla rackare inte ska komma upp nå mera. Sedan ska 2 hål i väggarna även sättas igen, bl a en kattlucka.

Pyssel, fota och en redig galoppCyklade upp till stallet mitt på dagen någon gång. Blev hälsad av en Filuris som det var väldigt synd om (; Men de var lika synd om Bello som stog ensam i hagen och tryckte vid grinden, roliga hästar vi har.
Började med att mocka och göra fint i boxen. Snacka om att man verkligen snålar på  spånet, man kastar inte mer än nödvändigt. Och det är väl tur i sig, så man slipper den kostnaden att bara köpa en massa strö. Till vintern har jag tänkt att han får stå på bädd, för värmen och kostnadens skull.
 
Min lilla totto tycker som sagt inte om att vila, och nu har han vilat i 3 dagar, men han reds lugnt igår. Idag var han fin, men galet pigg! Skrittade till en åker längre upp, red honom i alla gångarter, mycket plus för hans grymma galopp! Sån jäkla känsla man får i den, gaah! När jag tyckte han kändes fin så avslutade jag och skrittade en runda för att skritta av. Men han var så galet pigg att jag valde att rida in på åkern igen och galoppjobba honom lite till. Och det var med besked.
Han var super till en början, men kände att han så gärna ville öka, kände hur han tog sats i galoppsprången men jag la han bara på volt för att lugna ner igen. Men så lyckades han dra iväg, och jag fick inte stopp på honom. Efter halva varvet på åkern - som är en aning stor - så lyckades jag styra in honom på volt, med hjälp av en tygel. Shit, det bara sprutade tårar av farten.
 
Men så får man såklart inte göra, så då var det bara att börja jobba i kort kort galopp. När han gjorde det bra fick han skrittas av. Träffade även på lite hästfolk på vägen hem, så blev ett stopp och prata en massa. Stämde en uteritt med en av dom nästa vecka. Ska bli spännande! :)
 
När jag ändå var i stallet, fotade jag en hel del, tex nya sadelkammaren, lite nya saker och annat smått och gott. Eftersom att jag åker bort i helgen, så fixar jag en massa tidsinställda. Så ni inte blir helt uttråkade :)
 

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Bello

Första gången efter 3 dagars vila, reslutatet. En pigg häst som var rädd för allt. Men han var fin ändå.

Senaste inköpen


Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Mina senaste inköp. Lädergrimman kom idag, men var tyvärr för liten. Någon som vill köpa? Stl full. Sen är det en täckesgjord i röd, äntligen kan jag använda fleecetäcket med hals, som inte har några gjordar under magen.
Och en ny snygg rööööd jacka! Så sjukt snygg! Tyvärr är den pyttelite kort i ärmarna, så jag hoppas att jag krymper (;

Stallfix i regnet

 
Gammal bild, typ tagen för 2 år sedan (; Men det är vårt stall.
Var upp till stallet och tg in 2 st blöta hästar. Mysigt... Den 3e har boxvila, får säga att det var ganska så lägligt i renget (;
Så jag mockade 3 boxar, böt vatten, fyllde på med spån och pysslade med alla 3. Så söta och snälla hästar vi har i stallet! :)
Skippade som sagt ridniningen igen, han kan få en 3e dags vila eftersom han vaccienrats + regnet öser ber konstant. Så mysigt, typ. Men tror han klarar sig ändå (;

Stiftelsen - Vart Jag Än Går

 
Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går.
Om ditt hjärta slår, kommer jag känna av din själ vart jag än går.
Vart jag än går, vart du än går

RSS 2.0