Hoppning ännu en gång

Idag på ridlektionen var det hoppning på schemat, själv blev man med, tills man insåg att Madde kom med sin privathäst senare.
Fokus låg på att få hästarna korta och studsiga, hade en distans med 21,5 m mellan ett räcke och en oxer. Hindrena började som kryss för att ha hästarna korta och rida på volt över, sedan blev det hoppa första krysset, volt och sedan andra krysset. Max som jag red är svår - för mig - att rida ihop, då han är väldigt lång i kroppen så jag orkar inte hålla ihop han. Blev kämpigt att göra övningarna men på slutet släppte det riktigt bra.

Fortsatte sedan med att sätta upp kryssen till räcken, och rida på så korta galoppsprång som möjligt. Jag lyckades få in som mest 6,5 galoppsprång då jag inte orkade hålla ihop han det där sista språnget.
Vi ökade på galoppen juh högre hindrena blev.

Sist hoppade vi en liten banan som en 8-volt, hade lite svårt att hitta lägen ibland, men det relativt bra ändå.
Jag är nöjd med lektionen även fast det var riktigt kämpigt :)

Gävle



Nu åker jag mot skolan, för att där ta bussen mot Gävle och deras högskola.
Hoppas på en bra dag, och att jag kommer hem i tid för att hinna med en massa annat (;

Hoppträning 26/2


Då ska jag äntligen ta mig tid att skriva inlägget om hoppträningen. Och som ni ser så funkar videon oxå (;

Iaf så gick det super under hela träningen! Vi började med en uppvärmning som vi kollade gas och broms i trav och galopp. Corona var lite seg i starten men när hon förstått grejen så var hon kvick som tusan! Extra roligt var det att få öka på i galoppen (;

Fortsatte in på en serie med kryss med bommar före och efter, 2 galoppsprång in i en studs på 5 hinder. C hoppade super in på krysset men det blev lite kort i början till studsen som även syns på filmen att vi fick in ett halvt språng extra. Efter att ha hoppat den några gånger så hade vi höjt kryssen rejält och C hoppade bättre och bättre juh längre in i träningen vi kom.

Efter serien så blev det att hoppa bana. Första hindret på banan var lite "läskigt" samtidigt som det var superkul att hoppa, så en bakutspark smög sig in (; Själv var jag inte beredd på det så det blev volt efter hindret, likaså efter serien då hon var lite piggelin.

Hoppade sedan banan bakvänt, och vi började med att riva första hindret, som vi sedan tog om efter banans slut.

Det var så kul att hoppa! Och det tyckte nog Corona oxå, hon var superpigg hela träningen igenom men ändå så lyhörd. Jag som inte ens ser lägen behövde knappt tänka på det utan bara hålla rätt tempo så skötte C taxering och avstånd. Hon är så rolig att hoppa, så jag hoppas vi kan komma igång och hoppa lite regelbundet :)

Det var kul att höra att de andra i gruppen tyckte Corona var så fin, och hoppade så bra, så Linda, ta åt dig en massa! :D

Lite saker att tänka på för mig är att inte slänga så mycket med överlivet, ha bättre kontakt mellan skänklarna och rida bättre vägar. Men något jag är väldigt glad att jag har haft hela tiden är mitt skänkelläge, det sitter oftast där det sitter innan, över och efter hindret :)

Stallet



Stallet direkt efter skolan, det var så fint väder ute så planerade att ta en längre tur än vanligt. Men började med att mocka alla 3 boxarna så att hästarna fick äta upp sitt lunchhö först. Under tiden jag mockade fick jag sällskap av Voldemort som inte kunde hålla sig med alla 4 tassarna på marken utan skulle sitta på min axel. Så där fick hon sitta.

Tog in Corona och gjorde henne i ordning för en ridtur, tog för första gången dressyrsadeln på henne. Ridturen började bra, gick sen lite sämre då damen var extremt pigg så jag fick kämpa så otroligt för att orka hålla henne. Sötis! När sist sträckan kom så blev det trav i låg fin form och sen kort galopp, med något galoppombyte och så trava av henne. Så pigg damen var! Hon är så rolig att rida då hon har så mycket egen motor, man behöver inte sitta och rida så mycket framåt :)

Slutade med att borsta länge på henne och göra ett försök till att klippa av lite man, blev väl mer eller mindre bra. Får fixa till den snyggare någon annan dag :)

Rubrik



Känner mig oerhört kreativ med min klädsel idag (; Haha.
Nu blir det skola, sen åker jag direkt till stallet för att hinna rida C och kanske R.

Och så vill inte videon som jag, därför tar det lite tid att skriva om hoppträningen :)

Första gången!

Måste berätta att jag för allra första gången körde i diket igår!
Inget allvarligt, lyckades köra ner med ena framdäcket för långt
ner i kanten att jag sedan inte kom upp. Fick möte på smal väg.
Som tur var puttade killarna i bilen jag mötte upp mig på vägen igen!
No problemas lixom (;

Dagens



Nu blir det skola, 9 till 4. Sen ska jag skriva ett utförligt inlägg om hoppträningen igår.

Kör på en dagens outfit oxå,
Kofta - Vero Moda, tror jag
T-shirt - New Yorker
Linne - Gina Tricot
Leggings - köpt från Kina, eBay
Benvärmare - Gina Tricot

På hoppträning


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Precis kommit hem från hoppträning med Corona. Men, jag har en massa filmer att sätta ihop så jag väntar med att ge er info om träningen till i morgon då jag hunnit fixa filmen. Nu ska jag till E och äta pizza! Mums :)

Vilken röra

Kom hem sent från kryssningen i fredags, sedan var det tänkt att det skulle bli ridning på lördag morgon för att sedan åka Ålandsbåt fram och tillbaka. Ridningen blev inte av, dum anledning varför och jag har lite dåligt samvete till Åsa. Åland blev av, en massa fyllekajar och 2 nyktra bilförare. Kvällen spårade lite för kajarna och min pojk sov hela bilresan hem. Söt!

Nu sitter jag här efter en lång helg, sist dagen på lovet, har inte gjort mitt skolarbete och ska snart bli upphämtad av pappa för att åka och hoppträna med Corona. Det känns bra, till viss del.

Har syrran med mig som kommer att filma och fota en massa under träningen!

Globen Horse Show


Nu när Göteborg har sin Horse Show, så ska jag visa några från Globen som är fotade 2010. Varsågod (;


























Fööölj!

 

Kom ihåg att följa bloggen med Bloglovin! Länk finns i menyn :) --->


Tips



Nu under Göteborg Hosre Show helgen så ska ni ta och följa denna blogg, hon uppdaterar under hela helgen om vad som händer. Och hon är skitduktig på det hon gör! Både med text och bild är hon super, så kul för den som inte kan vara på plats och se tävlingarna själv.

Hon visar bilder backstage och berättar en massa itnressanta saker om tävlingarna, ryttarna, hästarna och allt annat runt om. Ni får även se en massa bilder från mässan. Superbra! In med er och följ! :D

---> www.Warnmarks.se <---

Åka över Östersjön

Ska åka lite båt, en 24-timmars. Myys! Kameran är med så bilder ska det bli.
Han inte fixa så många tidsinställda inlägg, men jag hoppas ni klarar er.
Kommer hem i morgon kväll runt 9 tiden :)

En kväll ute



Bilden blev lite misslyckad, lyckades inte ta en enda bra bild och så blev ljuset som det blev i rummet. Får tänka på det till nästa gång. För övrigt vill inte min fjärrutlösare funka även fast jag har bytt batteri i den, bara att börja plocka i sär dosan antar jag...

I går kväll blev det utgång på White Club, med Beccis! Kvällen var bra, förutom att stora dansgolvet aldrig öppnade. Men lyckades med att halsa en cider för att hinna köpa mera innan 11, springa på toan 31458 gånger för att fixa sminket mm, fråga personalen vart min kamera är + att dom sög på att svara, få vakterna att komma fram och fråga hur det var och totalt dissa en kille som sa en sak som inte gillades. Jo då, det var väl min kväll (;

Blev en macka på Subway som fyllekäk då vi inte han springa till Max. Fint de!

Alla 3 damerna


Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Min syster ville följa med och se på hästarna idag, så vi tog oss en tur på Corona och Rayona, damerna skötte sig exemplariskt! Jag började med R då hon är lite svårare än C, så ville vara lite snäll mot syrran (; Men hon skulle prompt testa på R oxå så vi böt efter halva turen. Så lilla duracellhästen Corona fick sig lite galopp när syrran travade bakom med R. Kul att C galopperar så sakta att R kan trava i samma tempo. Haha!

Dom var supersnäll och C kändes verkligen superfin! Känns bra nu när jag åker iväg och hopptränar på söndag. Hoppas att jag kan åka och rida i morgon och på lördag med :)

När jag tog mig an alla boxar att mocka tog syrran in lillpluttan Leona och började borsta och pyssla med henne, hästen älskar att bli kliad! Så söta miner hon gör (; Efter 3 mockade boxar med bytt vatten klara och även vatten till hagarna var klart, då styrde vi bilen hemåt igen. Härlig dag i stallet, inte mycket blåst som det vart innan :)

Stallet

Tar med mig syrran och åker mot stallet :)

Frisören


Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Frissan idag, jorå. Ingen större skillnad enligt mig, men det känns mycket luftigare. Så det är skönt :)
Har hunnit med en tripp till Tierp oxå, handla ett batteri till fjärrutlösaren och så skulle syrran hämta ut sitt pass.
Nu tänkte jag ringa 2 samtal och sen fixa nån bild för att sist åka mot min älskling.

Fint de!

Sötaste stallkatterna




Nikon D300s + Tarmon 17-50/2,8

Degerbo Stall



Började dagen med att rida Rayona, hon hade nog en dålig dag. För handbromsen var i hela ridturen. Kändes också som att hon tog tag i bettet, lossnade aldrig riktigt i munnen. Hon var stretig och motvillig till att både gå framåt och söka sig neråt. Så jag tog det lugnt och valde att inte försöka jobba henne så mycket när hon ändå inte var med mig.



Sedan satte jag upp på duracellhästen. Denna dam var tvärtemot Rayona, hon var superpigg och kunde nog inte tänka på annat än att springa framåt (; Så söt!
Gcik väldigt bra hela passet, hon blir lite väl pigg i galoppen när jag tappar ridningen och inte hinner få tillbaka henne i tid. Inga tendenser till bockningar heller, wow!
Var superfin i skritten, gjorde fina skänkelvikningar över vägarna och flyttade gärna på rumpan åt olika håll. Själv fick jag slita för att rida ihop henne när hon blev lite väl pigg. Gjorde jättefina galoppombyten, lätt och smidigt.

Får ta nya tag med Rayona på onsdag, och ta ett ordentligt pass på Corona, båda ska bli svettiga. Tror dessvärre att det bara kommer vara jag som blir det... Haha (;

Stallet

Det är 23 grader inomhus och -5 ute, vilket väljer man? Stallet såklart!

19 februari -12



Bild fotad för nån månad sen.
Gårdagen blev att gratta Elin hemma hos henne, smörgåstårta och jordgubbstårta. Mums!
Sedan åkte vi lite bil mot Tierp och hämtade upp Jossan, plockade upp chaffören i Örbyhus och styrde sist mot Vendels bygdegård. Ja, kvällen är en aning suddig. Och jag är nog ganska säker, tål inte mycket nu ja. Typiskt.

Så denna söndag har mest bestått av att ligga och dega i sängen, har iaf ätit frukost, men inget mera. En fettig pizza skulle inte sitte fel, med bea...

För övrigt sover vi på "fel ställe" jag och E, alla ina saker ligger hos han, + kameran. Så rallybilderna från igår får tyvärr vänta till i morgon. Och då börjar lovet på riktigt!

Redo!

Har vart och kollat på rally hela morgonen, kul! Var första gången
som jag stod i publiken såhära, japp :)

Nu har jag hunnit med en dusch och fix så snart åker vi mot Elin som
fyller år, grattis till henne! Sedan får vi se vad kvällen bjuder på, hoppas det blir något roligt (;


Ovisade bilder





Foto: Jossan, Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Några bilder från en novemberkväll när jag var hemma hos Jossan, följde med henne på tävling dagen efter. Så på kvällen innan hade vi lite tråkigt och lekte med deras ena hund, Bibbi. Vittra låg och kollade på medan Bibbi hade race in och ut ur rummet osv. Sööt! :)

Typ en jag


Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + studioblixtar

Några bilder som fotades på mig i tisdags, när det var lite dåligt med folk fick vi roa oss på eget sätt (; Ni vill inte se dom värre bilderna på mig, då skulle nog skärmen spräckas. Haha!

Typ skola och jobb


Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 + SB-700

Redo att åka till skolan, lite extra piffad för att kl 3 är det dags för jobb.
Så är hemma vid 9, helt utslagen.
Har redan börjat bli irriterad, hela väskan full med läxor och så har fjärrutlösaren börjar
sjunga på sista versen, eller så är det bara battriet som börjar att dö ut... Typ.

Stallet halva dagen


Mobilkamera

Åkte mot stallet efter skolan, red en lång tur på Corona, och hon gick så bra! Gjorde mycket tempoväxlingar och övergångar, skritt och galopp går hur bra som helst, traven har jag så svårt att sitta ner i. Och har alltid haft det, så där har jag något stort att träna på. Hon var så uppmärksam och ville verkligen jobba. Inga tendenser till att bocka heller (;

Men mitt i passet mötte vi något hårigt och litet som kom travandes mot oss, det var en konstig syn tyckte C, men det var bara en söt islandshäst :)

Sedan blev det en tur på Rayona. Jag vet inte vart vi har gjort av gramanen, så det fick bli utan den idag. Och nu fick jag minsann känna på damen på ett helt annat sätt. Hon är svårare än C att rida, men ändå inte. Vet inte hur jag ska förklara det. Men hon måste man jobba sig till en fin form, man måste arbeta hela tiden för att hon ska göra något. Men ändå är hon så otroligt känslig och fin, så hon är ändå "enkel" på något sätt.

Kändes att man satt på en "större" häst än C, R är mera stor häst, större steg och en aning högre i manken. C har mindre steg, mera mot en ponny :)

Får jag rida in mig på R så kommer det nog att gå bättre, de korta travsträckorna jag red var ganska kämpiga då hon skjuter mig framåt i sadeln, som jag inte var beredd på första gångerna (; haha!

På bild är der Rayona innan ridning och så är det jag och söta Voldemort! :)

Gårdagens ridpass

Igår red jag Max på lektionen, programdelar blev det. LA:1an och den förvända galoppen var det mest fokus på. Gick bra för att inte ridit på längre, och det är inte den enklaste hästen. Man måste rida ihop han så sjukt mycket och han är så vinglig i kroppen. Men efter många försök gick det bättre och bättre.

Vi blev lite många i ridhuset med 6 pers och liten bana då hinder stod på resten av delen. Lite smått kaos men det gick om man var försiktig och höll koll på var de andra var. Vi fick 2 st extra ridare igår av olika anledningar :)

Var även till Degerbo och red Corona och Rayona med Jossan i stormen, gick bra så länge det var träd för vinden (;

When I grow up




Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6

Längta till sommaren och tävlingar




Nikon D300s + Nikkor 80-200/2,8

Skooolan

Idag var det tänkt att jag och Dessie skulle skicka iväg alla fakturor från igår, men det gick mindre bra. Så vi får ta det i morgon...

Annars så ska jag vänta till ca 12 tiden, då Jossan och jag åker till stallet och rider 2 hästar, i detta trevliga snöoväder i form av blåst. Inte kul.

Sedan blir det en till ridning ikväll innan jag beger mig till älsklingen, som jag ska sova hos i natt. Myyys!

Så det blir inte direkt bra med uppdatering idag, så jag fixade några tidsinställda inlägg för er att underhålla er med, så hoppas att ni kommer att längta en massa till sommaren när ni får se bilderna :)

En röd ros

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + studioblixtar

Idag var det studio på Högbergsskolan som gällde, efter en massa stress och lite försening var vi sen igång. Det var superkul! Det blev en del bilder under dagen, och man fick mersmak av det där med studio. Det är verkligen kul, och skulle vara ännu roligare om man kunde lära sig ännu mera om det.

Jag kommer tyvärr inte att visa er några bilder på dem vi fotograferade, då bilderna ska användas inom företaget. Däremot så fotade Dessie mig en liten sväng när det inte var någon som tog vår uppmärksamhet (; Mycket vackra bilder! Haha...

Pengarna som vi kommer att delas mellan mig och Dessie, när företaget läggs ner, dom ska jag spara och kanske lägga på studioutrustning. Det hade varit skitkul!

Läs en artikel som UNT skrev om oss! :)

Komsi, komsi



Idag står vi på Högbergsskolan och fotograferar, välkomna!

112 dagar kvar!!




Kan inte riktigt förstå att jag har den på mitt huvud. Om bara någon månad så springer jag ut, i min vita klänning och mössan på huvudet för att fira att jag äntligen tar studenten. Helt sjukt.

I 3 år har jag nu gått med min underbara klass, känns som att det var igår vi sågs för första gången. Då vi alla satt blyga i klassrummet och inte visste vad framtiden skulle ta oss.
Nu sitter jag här, efter 3 år, med underbara kompisar som kommer finnas kvar resten av livet, ett extrajobb fixat genom skolan och bara längtar efter att få komma ut i arbetslivet. Det är helt crazy, när man tänker efter. Det är redan februari, och i juni är det över...

Ett tips!

Ni har säkert märkt att jag rider 2 st hästar åt en kompis, Linda.
Hon har nämligen åkt ner till Turkiet för att jobba med hästar, så
för er som vill följa henne och se vad hon gör där nere, klicka er in HÄÄÄÄR! :D

Typ siluett



Tittar ut genom fönstret, ser att termometern står på -14 grader och jag vill bara vara hemma.
Men skolan, here I come...

Löshoppning och skritt


Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Första hästen blev 4-åriga Leona, hon fick åka till TiRK och löshoppas. Det var nog väldigt kul, men jobbigt på samma gång (; Blev några språng men inga större höjder, men kul, det var det allt!


Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Sedan tog jag Corona på en skrittur, mys! Tyvärr började det att blåsa så förbannat på hemvägen som inte var någon höjdare. Blev en låång tur, travade en liten sväng helt kravlöst så hon fick röra lite mera på sig om hon lyckades få tränngsverk från igår.

Nu ska jag stoppa i mig en macka och åka mot min snygging :)

Lite hoppning

Idag blev det ridning i ridhus, hoppning var på schemat :)
Började med att trava över lite bommar, som sedan blev kryss med 2 bommar innan - som på översta bilden. Byggde om krysset till en oxer och la in ett räcke med 6 galoppsprång i mellan. Provade att rida på både 6 och 7 galoppsprång i mellan så att gas och broms fungerade, helt fläckfritt båda två (;
Sist la vi in ett sockerbitshinder i mellan oxern och räcket, så det blev oxer - 2 galoppsprång - sockerbit - 3 galoppsprång - räcke.

Hoppade inga höjder alls, utan vi höll oss till 1 m som högst. Det blev lite missförstånd och jag krånglade till det för Corona någon gång när det blev fel för mig. Men jag kan inte fatta riktigt att jag får rida en så otroligt fin häst!
Hon hoppade allt, hela tiden. Spelade ingen roll om det var stort eller trångt innan hindret, hon hoppade. Även fast jag inte riktigt ramar in henne jämt eller råkar ge fel signal så lyckas hon ändå ändra det till rätt och hoppa. Vilken häst!

Jag tackar Linda så otroligt mycket att jag får chans att rida denna otroligt fina häst, tack, tack, tack!!

Och självklart ska ni få lite bilder, de allra första ridbilderna på mig och Corona :)
Snälla Jossan som hjälpte mig med hindren och korrigerade mig som har fotat, och för att inte vara van med kameran så är hon väldigt duktig (;





Foto: Jossan Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Alice i studion



Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8
 
Igår var det dags att prova på det där med studio. Det var sjukt svårt, men så kul!
Nu har vi koll på hur vi ska ställa blixtarna på tisdag så att det blir ett bra ljus osv.
Alice kom in under en stund och fick agera modell medan Jonas hjälpte mig att dirigera henne och få till bra ljus. Det är mycket att tänka på så jag hoppas att vi fixar detta nu! :)

Ridhus

Åker mot stallet för att packa in hästen i transporten och styra mot TiRK.
Hoppning på schemat!

White and black







Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Fotograferat Ebba på Mynte och Erica på Boogie, nu på morgonen.
Många fina bilder, och väldigt fina hästar!

Skoooolan

Sitter i skolan och inväntar nästa lektion, booooring.
Kameran är med till skolan, för idag ska vi prova att fota lite i studio. Kul kul!


Två fina hästar



Direkt efter skolan åkte jag mot stallet. Rayona fick bli första hästen, hon skötte sig exemplariskt! Men som vanligt är det lite explosionsrisk på henne (; Har märkt att hon är "rädd" för en postlåda, så det blev träning för mig, ställa bort från, hålla om med skänklar osv (; Mycket nyttigt! Blev inte jättelång skrittur då hon blir så distraherad av hästarna som går i hagarna längs vägen. Men var verkligen superfin hela tiden!

Corona vet jag inte vad hon hade för sig, en vägra-gå-framåt dag hade hon allt. Hade ridit över gärdet, och sen började hon. Stanna, gå två steg, stanna, gå två steg, stanna osv. Så höll hon på större delen av ridturen. Efter ett tag lessnade jag att hon skulle frysa fast i marken varje gång så jag hoppade av. Ledde henne fram och hon gjorde likadant. Snacka om att jag letade överallt på vad som kunde vara "läskigt" och hittade inget...

När vi kommer ut ur skogen, visar det sig att det är 3 lösa hundar med ägare som hon stirrat upp sig på. Kanske 500 m innan vi ens var i närheten av dom. Suck. Men hon är bra söt alltså (; Lät henne stå och kolla på hundarna som sprang runt på åkern, sedan fick vi lite sällskap tillbaka till stallet. Så blev endast skritt.

Ibland är hon bra söt alltså, men lite drygt att blåsa upp sig så mycket för några hundar. Haha! :)

Och så måste jag ta med kameran till stallet, fixa nya bilder. Kan juh inte använda samma hela tiden (; Och så hade jag tänkt att fixa en sak till Linda när hon kommer hem från Turkiet. Skulle vara kul om jag lyckades, men lite hjälp skulle behövas då. Iaf värt att tänka på. Kul att Linda läser bloggen oxå, så nu kan hon få bli lite nyfiken (;

Shopping!



Gårdagens shopping blev detta, linne, nagellack och läppglans på Gina Tricot,
smycken från Ur&Penn och skorna från Skopunkten. Tyckte att jag höll priserna
relatvit låga, speciellt när man får 3 par skor för 300 kr (;


WE

Blev lektion för mig idag på ridskolan, red Bea igen som förra veckan. Blev en halvt rolig lektion med WE träning. Bea tyckte att de mestadels var konstigt att gå skänkelvikning över en bom och rygga åt sidan (; Men annars gick det bra, tycker hon blir lite "stel" i sidorna men efter mycket ställning och böjda spår släpper hon lite.

Har även funderat på om jag ska ta med Corona på en dressyrlektion, men det är bara funderingar :)


Is



Blev någon random bild som hittades på hårddisken, gullig är den allt :)

Dagen har vart i Uppsala, Fyrishov och inspirationsmässa. Nu jäklar! Jag vill göra vår första fotografering, så taggad! Mycket kul att sitta och lyssna och se bilder från tidigare UF-mässor.

Innan vi åkte mot Fyrishov så blev det en sväng in på Gina, lite shopping där och när vi väl kom tillbaka till stan sen igen blev det lite skor och smycken. Jag kan inte riktigt hålla i pengar längre har jag märkt, höh.
Bilder får ni senare, tror det blir i morgon :)

Uppsala

Det var en väldans rännande fram och tillbaka för mig. Nu åker jag mot Uppsala igen, för att gå på en liten föreläsning ohc info inför Våga-Vara-Egen mässan. Sen blir det hem ganska snabbt igen och stallet nr 2 :)

Ansiktet - Äckligt



Du och jag under täcket, baby
Det har gått flera veckor, baby
Sen vi låg där hos dig och du frågade mig,
Ska vi göra något äckligt, baby
Jag blev tagen på sängen, baby
Jag låg där naken och ängslig, baby
Men det kändes okej, när du visade mig
Hur man gör nånting äckligt, baby

Lite mera jobb sådär



Glömde släcka lampan, och hinner inte fota en ny bild. För nu åker jag mot Uppsala och Gina Tricot.
Jobbar mellan 15-19.15!

Stallet


Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

När man bara har en lektion för dagen, då åker man till stallet direkt efter. Han tyvärr bara med Corona, hade tänkt båda men när jobbet ringde igår fick det bli en totto.
Corona var pigg och glad som alltid, ett par fåglar flög iväg och skrämde henne, räven var lite lustig som knallade på vägen och sen är alla hästarna i hagarna så otroligt intressanta. Men om man bortser från allt det så vart det ett väldigt bra pass iaf. För mig.
När jag inte har så mycket tid eller inte vet vad jag ska göra, då utnyttjar jag ganska mycket att Corona är så utbildad och fin som hon är. Så jag tränar mig själv. Hålla kontakten, lika stöd på båda sidor osv. Jag märker självklart mina brister, och det roliga nu är att jag äntligen kan göra något åt dom!

Så mycket balansträning och lika mycket stöd på båda sidorna var träningen för mig. Mycket nyttigt, och det går allt bättre och bättre tycker jag :) Lite mera träning så funkar det nog mycket bättre.

Nya visitkort



Hiss eller diss? :)

Vilken talang!


Mobilkamera

Såhär kul har vi på psykologilektionerna (; haha!
Det har varit en lugn dag i skolan, religion, svenska, naturkunskap och andra tråkiga ämnen. Längtar till studenten och jobb istället för plugga och plugga. Så ska väl sätta mig med den roliga turismstencilerna och sen blir det väl att skriva på psykologiuppsatsen. Hata livet.

Måste påpeka att jag är en begåvning på att rita, är inte girafferna fina? :D

Ang bloggtävlingen

Startade en bloggtävling, och hade trott det skulle vara lite mera
drag i den, men tyvärr kommer jag att lägga ner allt som har
med den att göra. Det fanns inget intresse och jag tänker inte
försöka med den då. Ger väl bort halsbanden till kompisar istället :)

Knäppa paddan nr 1!



Vår sköldpadda är inte riktigt som alla andra...

Ridning i -13 grader

Idag åkte jag mot stallet vid 1 tiden, och kom hem vid halv 4. Uscha, kallt!
Började med att rida Rayona, på med hoppsadeln för bästa balans och graman som lite broms. Jäklar så pigg hon var! Just att jag använde graman på henne är då hon sätts igång efter vila och får endast skritta, det är för hennes och min egen skull som jag sätter på den :)

Hon fjantade för typ allt, och var på tårna. Pigg och glad dam :)

Sedan fick Rayona gå ut i hagen igen och Corona fick följa med in. Där har vi duracellhästen. Ju längre man rider desto piggare blir hon. Jag tränade mest mig själv, ha kontak mellan hand, säte och skänkel, och jag lyckades riktigt bra vissa stunder! Får vara lite positiv till mig själv ibland (;

Tänkte att jag bara skulle skritta och trava då det var så kallt, men eftersom att hon lyssnade så fruktansvärt bra på mig så blev det en liten kort galopp. Och hon går så fint, i form, arbetar under sig och ska typ precis sakta av. Då flyger hon iväg i en serie bocksprång. Då finns det inte så mycket att göra, upp med händerna, rid framåt och sitt kvar för fan. Efter några språng lugnade hon ner sig och galoperade på som vanligt. Knashäst :)

Överlag är jag nöjd med ridningen på Corona, Rayona har jag mycket att träna på och jag hade tur som hade gramanen på henne. Men väldigt fina hästar, ojah, som jag får sitta upp på :)

På bilden är det Rayona som spanar in alla hjärnspöken (;

Morgonen



Bilden fotades igår när jag var ute och fotade mig själv (;

I morse var det tänkt att jag skulle fota Ebba och Mynte, men tyvärr visade vädret att det inte var riktigt okej med -24 grader. Så vi hoppade det idag och kör nästa helg istället :)
Nu ska jag äta lite, för att sedan sitta upp på första hästen. Rayona och Corona står på mitt schema idag, jag lär vara en isklump när jag kommer hem, -15 grader är inte att leka med.

Innan det blir mörkt



Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + stativ + fjärrutlösare

Slutade hyffsat tidigt, fick gå tidigare från en liten show som gjordes i Aspenaulan. Han hade allt ganska bra repliker ibland (;
Så direkt plockade jag ihop kameran och gick ut i snön. Och ni kan se reslutatet i headern, menybilden och dessa 2. Blev ganska nöjd med bilderna ändå, men höll inte ut allt för länge, och de var lite jobbigt att böka med ett trasigt stativ med kameran på i skogen. Men klart, allt går bara man vill (;

Och för övrigt, JAG HAR GODKÄNT I MATTE B KURSEN!!! Helt ******* otroligt! Så sjukt skönt att äntligen vara klart med kursen och ha ett G i slutbetyget :D

Ikväll blir det en lugn kväll, jag hade gärna tagit mig ner till badet och simmat min 20 längder, men älskling kommer över så det visar sig vad vi tar oss för :) Men nästan så jag måste fira mitt G i matten på något sätt, hmm (;

3/2



Åker till skolan för 3 lektioner, japp. Och jag hatar mitt ljus i rummet, blir aldrig bra på bild...

Soluppgången



Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Jossan och Lancer




Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Hoppning på schemat


Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6 | Beautiful Gril

Idag var det första ridlektionen på 2 år. Japp. Hade väl tänkt att det skulle vara dressyr, men icke. Hoppning skulle det vara. Lät Jossan bestämma hästen jag skulle rida (; Haha. Det blev Bea, som jag aldrig har ridit förr, men det var en otroligt rolig häst!

Tyvärr var det väl mindre kul att jag knappt kan rida längre. Men kul att få hoppa :) Inte för att man såg några lägen eller avstånd alls, men det gick. Hade som sagt en snäll häst. Kul kul!

Träningsvärk i morgon, check!

Lite fika

Igår var det Uppsala hela dagen. Börjar med att gå på rättegång, självklart lyckas vi ta den enda med dom vi känner igen. Haha! Men det var väldigt intressant hur de går till osv :)

Sedan blev det en massa shopping, för mig vart det en del. Visar i ett senare inlägg :) Innan jag skulle börja jobba vid 3 så satte vi oss på Wayne´s Coffe och chillade, drack varsen kopp chai latte och choklad. Myys!

Sedan blev det jobb för min del, kassa kassa och kassa. Bra träning! Måste däremot lära mig klara av byten och reklamationer själv, inte allt för lätt :) Hoppas man får jobba något snart igen, det roligaste med att jobba är iaf att det kommer in lite pengar på kontot i slutet av varje månad (;



















Corona, med barn och barnbarn




Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Var ut och red lite på Corona idag, blev en väldigt lugn tur då det var ca -12 grader ute. Ville inte anstränga henne för mycket då. Blev mycket jobb i skritten, lydnad. Övergångar, sidvärts osv. När vi hade kommit en bit, så börjar hon att fjanta, stannar för allt och inget - oftast inget - så jag bröt av en pinne till slut. Fick henne otroligt lydig och sedan var det bara att rida på som vanligt. Vilken fin galopp hon hade! Tyvärr väldigt lite galopp, men så fin :)

Hoppas jag kan ta mig ut snart igen, så det blir mera ordentlig ridning och kanske hinna med Rayona oxå. Funderar på att ta med mig nån kompis som kan tänkas fota oxå, hmm, får fundera vidare (;

RSS 2.0