Dagdrömmar

Hade insläppet av hästarna idag, fixade lite i stallet innan de fina djuren fick komma in i sina boxar. Stog och lyssnade ett tag på hästarnas tuggande, brostade och myste. Så underbart som det kan bli!
Men det jag ville komma till var när jag hängde på boxdörren in till Bello, och begrundar vår tid tillsamman, och hur det nu kommer att sluta. Så började jag att dagdrömma om en egen tävlingshäst, målade upp allt, hur jag skulle göra, hur det skulle gå och allt som hör till. Så nu fick jag lite intresse igen, har haft det lite jobbigt men det har gått de senaste veckorna. Men fick lite nyenergi av detta, om dagdrömmandet och hur nära det kanske är. Kämpa på, allt fungerar bara man vill. Så sluta aldrig kämpa, du närmar dig ditt mål.

Diagnos astma

Som dom flesta i min närhet vet om, så har jag astma. Även vet dom om att jag hostar nå grymt under vintern. Så i veckan som varit var jag till läkaren för att kolla upp min hosta, som vanligtvis kommer samtidigt som en förkylning, men i detta fall kommit 4 veckor innan jag blev förkyld.
Det visade sig att jag har en så kallad vinterastma, jag tål inte kall luft och får inte andas in den. Härligt! Jag har redan ansträngningsastma, förkylningsastma och nu även köldastma som det heter. Shit livet är perfekt och fullbordat känner jag.
 
Varför jag hostar under vintern är för att jag "inte tål" kylan. Det är på sätt och vis sant, för att den kalla luften torkar ut mina slemhinnor som sitter i halsen eller vad de var för något. Som då gör att jag hostar. Det är oftast små barn som har detta och jag är bara 19... Så nu har jag ny astmamedicin som kostar mig flera hundra kronor i månaden och så måste jag använda halsduk över nästa och mun när jag är utomhus, nej nej, jag ser absolut inte ut som en mupp. Och för att kommentera ännu en sak så vet vi inte om nya medicinen hjälper och jag ska även in till sjukan för lungtester.
 
Så en rolig uppdatering nu innan jul.
Kan även inflika att jag igår var till tandläkaren pga visdomstand, dom ******** vill inte komma fram och svullnar istället upp så jag inte kan äta. Livet leker!

GODKÄND!

Matte C - DONE!

En favorit

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8
 
En av favoriterna från Sikhjälma i våras när jag och älsklingen hade en liten picknick på stenarna vid havet.

250 balar senare



Då finns det hö för ett tag framöver.

Snickerpraliner

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Påbörjade mina snickerpraliner förra veckan, men de skulle stå kallt i någon timme och sedan tog min tid slut. Så idag har jag gjort dom klara. Smält choklad i vattenbad och doppat alla praliner sen. Jag hoppas att dom kommer bli goda, har inte hunnit smaka än (;
 
Och uppdateringen är dålig, har ingen lust att uppdatera omvärlden om vad som händer i livet, för det är inte mycket. det kommer säkert igång senare, men har lite saker att fixa och göra. Så det visar sig. Kommer väl upp något inlägg då och då så länge.

Nu är det vinter igen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Lagat staket

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Har nu kommit hem från stallet för andra gången. Har varit upp med V för att laga grinden som Filur hade sönder i morse. Vi har otur när det gäller grindar alltså. Haha.
Men som tur var så lyckades vi slå ner en ny stolpe så det får vara såhär. Till våren får det bli en rejäl genomgång av hagen och staketet.
 
Nu har jag byt om och kastat i mig mat. Ska alldeles strax åka iväg till skolan för 1,5 timme matte. Och prov är det med. Hoppas att det kommer gå bra (;
Igår beställde jag hem min jul och nyårsklänning, hoppas att den passa och är snygg!

Hit och dit, framåt ochy bakåt

Idag är en dag då det är mycket i görningen. Började med ett morgonutsläpp som slutade men att hästarna fick stå inne i några timmar till. Ska nu upp igen för att laga hagen. Shit, att det alltid ska gå sönder och på fel årstid. Lite mycket tjäle för att kunna få ner en stolpe nu...
 
Sen blir det snabbt hem, kasta i mig mat och byta om. Efter mattelektionen åker jag får ca 5 timmars jobb. Väl hemma från den blir det raketfart att duscha och göra mig i ordning för att dra ut på krogen och fira Becca. Allt kommer att gå i ett.

This Christmas

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu kommer en bättre bild på gardinerna i köket. Visst är dom fina?
Vi hade även lite julmys med en massa tända ljus i hela lägenheten för någon dag. Så mysigt! Med julstjärnora tända i fönstret och sedan en massa levande ljus. Mysigt!
 
Idag kunde jag inte ta mig till min enda lektion, de tågen jag skulle åka med var inställda. Jippie... Men jag har börjat dagen med att kolla på tv och diskat. Haha. Kul. Nu ska jag byta om för att ta mig till stallet och göra i ordning. Sedan ICA en sväng för att kunna baka lite. Ska städa gärnet så mycket jag hinner. Men toan och vardagsrummet behöver en rejäl makeover med allt damm. Haha. Dammsugaren har redan varit framme tidigare i veckan, så nu ska resten fixas :)

Älska snön mera

Åkte till skolan för att ha min lektion. Åkte med 9.14 tåget som kom in 11.42. Helt galet. Så det var väl inget oväntat att jag blev fast i Tierp sen. Alla tåg och bussar ställdes in. Fick vänta 2-3 timmar innan killen slutade jobba och kunde hämta upp mig. Haha alltså jag älskar verkligen snön just nu...

Brr

 
Av någon anledning så fryser jag som ett... Ja jag har inget bra ord för det. Sitter med dubbla filtar i soffan och huttrar framför tvn. Hade stallet på morgonen och fick börja med att skotta mig upp till dörren. Hata snön... Stallet blev rent, men det blir nog en tripp till pappa för att fixa lite till stallet senare. Stackars Bello står direkt i ett blåshål. Får se om jag lyckas fixa det.
 
Nu ska jag flytta på mitt arsle och klä på mig för att kunna åka till skolan och ha 1,5 timme matte (; Jippie. Hoppas att jag kommer dit. Vem vet, tågena är en aning försenade och inställda idag.

En del av min önskelista

En liten del av min önskelista. Däremot vet jag att det blir mest hårda julklappar i form av saker till lägenheten som kommer att ligga under granen. Inte direkt förvånande ((;
 
Ett 50 mm/1,8 objektiv vill väldigt gärna ligga i min kameraväska, från Scandinaian Photo.
Massvis med pengar vill jag ha under granen!
Presentkort är mycket enklare och jag får själv bestämma vad jag vill köpa från just den butiken.
En kavel så jag kan baka bullar!
Nya Koss-lurar då mina spelar på sista versen.
Ett orange Lami-Cell schabrak, eller det turkosa eller gröna. Haha. Från Sharpman.se.
Blingat skärp från Hööks, mycket snyggt.
Hovpensel med burk för att slippa kladd, nuvarande pensel har kladdat ner precis allt i sin närhet. Även den från Hööks.
Gummiklädda sporrar, 20 mm med rundad hals från HorseMeUp.
 
Detta är lite urplock av vad som består på min önskelista. Men såklart finn det mera, och speciellt på hästfronten. Men behöver inget i panik just nu. Bello står i hagen och jag rider inte för tillfället.

Globen Horse Show #2

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Julmys

 Nu är julgardinerna och stjärnorna uppe! Så mysigt det blev!
Ska försöka fixa bättre bilder på gardinerna, men gillade stämningen nu när det lyser och är fint. Däremot väldigt svårt att få på bild men tror att jag lyckades bättre iaf med första bilden.
 
Nu ska jag och älsklingen åka över till min mamma och rensa hennes jullåda på tomtar. Här köper man inga egna eller (; haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Schabrakmani!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Tidigare idag hämtade jag ut ett paket, och detta var innehållet. Så snygga schabrak! Döör... Längtar till tusen på att få använda dom, det röda var så grymt mycket snyggare i verkligheten än på alla produktbilder. Shit. Nu har jag massor av nya schabrak så det får bli köpstopp nu (;
 

Globen Horse Show


Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Vi såg Stockholm Trophy, final i Agria-allsvenskan, barbackahoppning med världsrekordförsök och islandshästarna. Har aldrig sett något av det tidigare när jag varit i Globen, så det var intressant. Såg inte klart alla isisar utan vi valde att lägga lite mera tid på mässan. Men bilder blev det (;

Globen shopping

 
Detta är det som inhandlades under gårdagen. Stallboken, har jag velat ha länge och förstod att den skulle finnas där, så blev bland de första inköpen. Flera rhinestones från Kyro blev det med, så nu ska jag fortsätta blinga en massa (;
En HV Polo klocka i svart, för att kunna använda i stallet då jag alltid är beroende av en klocka. Mycket snygg är den! Lackade och blingade sporremmar, letade även efter ett par sporrar men hittade inga som passade. En massa ridstrumpor!! Först shoppade jag 7 par för 100 kr(!!!) och sedan blev det ett 3-pck Kingslandstrumpor med. Sista köpet blev det snygga svarta schabraket med luva. Jag skulle inte köpa schabrak men när jag såg priset kunde jag inte låta bli (;

Stallet avklarat

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Var upp till stallet tidigare idag, mockade och gjorde fint. Hängde täcken och hade mig. Pyssel helt enkelt. Blev lite bilder på hästarna i hagen, fint väder så det var dags att passa på (;
Nu ska jag göra mig redo att åka till jobbet, sista helgen. Under tiden jag jobbar kommer ni att få se lite globenbilder, shopping därifrån och även vad paketet som jag hämtade ut idag innehöll. Vilken tur ni har (;

RSS 2.0