God jul

 

En promenad med henne vid min sida

Foto: Tai | Nikon D750 + Nikkor 50 mm/1,8

Snön har återvänt

Nikon D750 + Tamron 70-200/2,8 G2

Rymling för en natt

 
Natten till den 9e december, en söndag, blir jag ringd av en vän runt kl 3.30, och hon berättar att min häst med kompanjoner är på vift utanför hagen. Jahapp, ringa stallägaren och underrätta, kasta på sig kläderna och sätta sig i bilen de ca 2,5 milen till stallet för att hjälpa till. Min stackars lillebror blev väckt och fick snabbt infinna sig att följa med som hjälp. Väl på plats har stallägaren fått tag i hästarna men de promenerade med hästarna hem. Avlösa en av dom så den andre kan åka hemåt och förbereda hur vi ska behålla hästarna i boxarna där stalldörrarna inte var klara än. Men som ni ser på bilden, lyckas man med det mesta en tidig söndagsmorgon. Hästarna hade tagit sig en promenad, inte svettiga och knappt skitiga, så dom hade antagligen rätt kul.
 
När läget var under kontroll, åkte vi hemåt jag och brorsan, för att nästan hemma bli väckt till verkligheten av min telefon där alarmet gick igång... Så det var bara hem och äta frukost och göra sig i ordning för en dag på Lurbo RK och fotografera 200 starter. Men det gick bra! Direkt mot fotbollsträning och avslutar dagen med att få upp alla bilder ca kl 23.30 kommande kväll/natt. Jo men ibland ska man känna att man lever, en lång dag blev det! Men som tur är, blev bra i slutändan.

Den omtalade Gävlebocken

 
En förmiddag i stallet med min lilla plutt, mysigt! Tyvärr en hel del  regn som kommit så det var en dränkt Qira som jag fick ta in i stallet och borsta på. Ibland är det bra att ha täcke även på dom små, att det går att borsta på någon del av kroppen och hon inte står och fryser när det regnar flera dagar i rad. Några bilder blev till också, men dom kommer senare.
 
Direkt hem från stallet blev det duschen och göra sig i ordning för att ta tåget till Gävle och spana in den legendariska Gävlebocken. Och visst står han där, stor och ståtlig. Så otroligt fin! Mäktigt att se den igen, tror aldrig man kan se bocken för många gånger. Lite fönstershopping och trängas med folk bland butikerna, innan det blev middag på Chruch Street Saloon, otroligt gott! En trevlig dag i Gävle!

Min allra första

 
Efter totalt 3,5 timme var den klar. Sista timmen slogs tankarna om att ge upp eller härda ut. En sådan smärta när huden redan är öm och de ska göras om och om igen, innan allt är klart. Men jag klarade av att härda ut det sista, och jag är så förbannat nöjd!
Nu finns alla ni älskade hästar med mig för alltid, ni som inte längra finns i livet, men även Qira och de kommande hästarna som tar kliv in i mitt liv, ni finns alla representerade. En sådan stor del av mig, halva mitt liv, om inte mer. Jag älskar den, och den sitter på min vänstra vrist, min allra första tatuering.

En liten samling

 
En prinsessa som Qira, klär alltid i glitter. Och som hon senare ska få skina som den stjärna hon är!
Ännu en vecka har passerat med skola, uppgifter och nya utmaningar. En gruppuppgift är snart inlämnad och klar, hoppas den blir godkänd och jag kan bocka av flera hp. Föreläsningarna sker på löpande band och snart är det dags för dom sista innan tentan. Den 20 december är det första salstentan. Inte ett dugg nervös över hur mycket man kan. Kan jag ens någonting? Jag får hoppas på det och plugga vidare. Snart har även mitt första halvår på högskola passerat, tiden går fortare än vad jag räknat med. 
 
Min lilla Qira har haft hyss för sig, som vanligt när man bara är 1,5 år. Hon har lyckats sparka lillbrorsan på armbågen och låret, tur hon är oskodd. Inte lätt när man är liten och inte förstår skillnaden på lek och lek alla gånger, och hur hård man kan vara. Men har väl en tuffing till lillebror som knappt sa ett knyst och följde snällt med dagen efter igen för lite ledarskapsövningar för Qira, även med honom. 
 
Helgen ska bjuda på många trevligheter med stall, Gävlebocken, Lurbo RKs hopptävlingar och fotbollsträning. En extra dag helg på måndag har jag fått med, sedan är det bara att kötta på nästa vecka igen med seminarium, föreläsningar, pluggande, gruppuppgifter och eventuellt årets allra sista tävling att fotografera.

En form av materiell lycka

 
 
Det var länge sedan som jag kände en sånda lycka till att ha handlat något. Detta helt fantastiska sett från Equito är inhandlat, kommer att ta tid innan allt kan användas, men det äre värt! Haha. Har länge sucktat efter detta så under black friday slog jag till. Detär en hel del saker som har sålts av från alla mina hästprylar, det som Corona använde. Vissa saker finns självfallet kvar, men vill gärna uppdatera med något nytt som är bara till Qira.
 
Det som jag verkligen skulle vilja ha, är ett par vita snygga benskydd och boots, så glittriga som möjligt, att ha till 3 årstestet. Det är ett tag kvar, så förhoppningsvis lyckas jag få tag i det innan det blir showtime. Detta kommer att bli dösnyggt på Qira när allt kan användas!

RSS 2.0