En hals för att hålla lite värme

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag har ett rött stalltäcke från Horesware (ovanligt att det är HW...) och som jag har haft sedan tiden med Bello. Dessvärre har jag aldrig haft någon hals, och det är inte det lättaste att hitta. I rätt storlek och färg. Så nu blev det hälften rätt med färg och alldeles rätt med storleken.
 
Så jag klickade hem en hals från Hästshopen, sjukt snabb frakt! Den är dessvärre olivgrön i kantbanden än beige som jag har på täcket. Men vad gör det? Det är samma fyllning, 150 g i både täcke och hals och det mesta är ju rött iaf (; Så nu har hon ett täcke att gosa runt i

Nyrakad dam

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I torsdags blev min fina dam rakad, en halvrakning av Emelie. Tack så mycket! Sedan har det varit mycket jobb för min del och idag skulle det bli ridning igen. Jippie sa jag! Men så hörde jag aldrig det dära 4e klonket av skorna när Corona trampar in i stallet.
 
Jag orkar verkligen inte... Ännu en tappsko, bara för att jag ska iväg på dressyrträning i morgon och jag kan inte ringa hovis förrän i morgon. Alltså jag hatar livet. För mycket jobb, klantigt av mig att ta extrapass och så detta. Nu kan jag inte ens rida...
 
Jag red även en sväng i torsdags efter rakningen, och det tyckte damen var så oerhört roligt att hon mer eller mindre började passet med rodeo. Så det var bockningar, kosparkar, skjuta rygg, slänga med huvudet och bara ha sjukt kul. Tyckte Corona. Som tur var hade jag gramanen på då jag förstod att hon skulle vara pigg, men inte såhär pigg. Haha, hon är bra fin min älskade dam!
 
Och när jag får en ledig dag ska jag försöka hinna med att göra en massa, och ta mig till Ryttarstugans rea (;

Lite uppdatering

Nikon D300s + nikkor 35mm/1,8
 
Dagens läge innebär jobb. Och har redan varit till stallet, har en häst som är mer vild än tam i ridningen just nu. Så kämpar på med det och försöker få till träningar, rakning och allt som det innebär. Ny hästkalkyl för år 2014 är gjord, kul att se hur mycket man gör av med på hästen varje månad. Fast ändå inte...
 
Alla julklappar är klara, nästan. Har syrrans kvar som ska fixas idag, någon gång typ. Ikväll blir det uppesittarkväll, älsklingen ska se till att få tag i Bingo Lotter. Länge sedan man spela det. I morgon är det julafton, min typ enda lediga dag denna vecka. Som jag längtar att få jobba hela juldagen... Eller. Men det blir mitt första chefspass, så ska inte klaga!

Biträdande restaurangchefsassistent

För 9 månader sedan började jag jobba på Max, idag precis 9 månader
senare står jag som assistent, avancerat 3 steg och har nu ansvar för
45 andra personer och hela restaurangen under mina pass.
Jag är så jävla grym!

Hjärngympa

 
Min dam är den som inte har gått allt för mycket i just skogen, och då menar jag skogen med träd, stenar, rötter och allt annat som kan finnas där. Så det dära med att se sig för vart man sätter hovarna är inte riktigt hennes grej. Men idag blev det rejäl hjärngympa och som hon pustade! Vi fick lite draghjälp och sällskap av V och Filur! Så idag var det uppåt och neråt, höger och vänster, igenom och under näst intill. Och när hon ser att Filur går igenom vattenpölarna och dikena, så följer hon efter med lite tveksamhet på vissa ställen. Som hon aldrig skulle göra annars. Hon var super duktig min lilla stjärna!

Tusan

Varför har inte dygnet flera timmar? Hinner inte med allt som ska göras...

Mera bilder åt folket

Foto: Dessie | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag skulle vilja ha lite snöiga bilder på mig och Corona känner jag. Ha en idé som jag skulle vilja göra, men problemet är att hitta någon som vill fota. Inte allt för enkelt kan man säga. Ska höra med Dessie om hon vill ta lite bilder i veckan som kommer på mig och damen. Kanske till och med att hon kan fota dressyrträningen som nu är inbokad! Wiho!
 
Eller någon annan som skulle vilja fota mig och Corona? :)

En vilodag

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Idag var det vilodag för både mig och häst. Så jag fick mig en sovmorgon och Corona får gå ute och mysa i hagen bland all snö. Ja, det snöar. Och nej, bilderna är inte från idag. Dom är från igår. Jag hade bara glömt bort dom en snabbis.
 
Så jag var upp och mockade och gjorde i ordning allt i stallet, gav hästarna mat och tog in C för en omgång rykt och myspys i stallet med en massa päron. Hon är bra underbar min häst.

Önskelista

 
Min önskelista är inte så stor, men den kunde bli större. Vill ha en del saker till Corona och stallet, men det får vänta. Så jag har valt ut lite blandade saker som vill hamna under min gran i år.
 
Pengar - vem vill inte ha det?
Presentkort - Det känns lättast så jag kan köpa det jag vill. Bland annat Hööks, Ryttarstugan, IKEA, HM mfl.
Muffinsformar - Och då är det allt möjligt som hör till bakning, formar till slickepottar och skålar. Allt som behövs vid bakning!
KL polotröja - Denna snygging har jag spanat in för ett tag sedan, och är från Kingslands vinterkollektion och heter Liberty. Vill ha den i stl S.
Harry Potter - Jag vill ha den kompletta samlingen av böckerna, har 4 av 7 st nu, så vill ha dom 3 sista. De som fattas är Flammande bägaren, Fenixorden och Dödsrelikerna.
HW stalltäcke - Detta täcke vill jag ha till Coronas stallgarderob, Amigo 1 piece Insulator Heavy i färgen lila, snyggt! I stl 140 cm.
Anatomiskt bett - Det sista är ett tredelat anatomiskt bett i stl 12,5 till min dam.
 
Sedan att jag kan komplettera denna lista med mycket mera, men det är väl detta som känns mest vill ha-behaget (; Nu är det bara jag som ska komma på vad jag ska ge till alla andra, har syskonen kvar...

Barbackatur ♥

Mobilkamera
 
Blev en tur barbacka med mitt hjärta idag, mitt röda HW täcke fick åka på och snurras runt mina ben och så iväg. Så mysigt! Synd att det inte var så mycket snö, då hade det varit perfekt :)
 
För övrigt har jag världens finaste fotostjärna, hon är så fin på bild! Älskade häst ♥

Mitt hjärta ♥

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Du är så vacker,

Totto älska päron




Så sant som det är sagt


Bommar i ridhuset

Mobilkamera
 
Red till ridhuset i ishalkan, jag har en bra smart häst som sicksackar mellan isfläckarna.
Men inte var det någon nöd på min häst inte när bommarna skulle fram. Så dom fick jag allt ta själv. Hon stod och tittade på, fina hästen!,
Och när hon ändå stod stilla så mycket, så tog jag en liten outfitbild på henne, så jag kör igenom hennes utrustning.
 
Träns - Hööks
Pannband - Kyro Riding gear
Martingal - okänd
Sadel - Prestige
Schabrak - HV Polo
Benlindor och bakskydd - Hööks
 
Och själva ridpasset gick strålande! Började med övningen timglaset, hade 2 bommar på medellinjen och red skänkelvikning in och ut från dom ett par gånger. Hade även 2 galoppbommar på en långsidan med 21 meter i mellan. Red volter över bommarna först i galopp. För att sedan rida rakt igenom och göra volter igen. La sedan ihop detta till en liten bana, med först skänkelvikning in till travbommarna, skänkelvikning ut till sargen igen för att där fatta galopp och galoppera över bommarna med volt över varje. Allra sist, när jag upprepat detta 2 ggr i varje varv och allt kändes bra, red jag över galoppbommarna på så många galoppsprång och sedan så få som möjligt. Kul kul! Travade sedan av för att plocka undan och rida hem igen.

Star Rider kavaj

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår kom min snygga kavaj som jag fått köpa begagnat. Fast den är inte mera begagnad än att jag köpt den av en privatperson, då alla lappar sitter kvar och den är helt oanvänd mer än testad. Och hur bra är inte det! Jag fick den för ett sånt otroligt bra pris och har velat ha den sedan jag fick se kollektionen komma ut. Så nu är den min. Så snygg!
 
Jag hänger ner den i källaren med min andra kavaj från JW, den snygga röda och med mina snygga vita ridbyxor från MH och inväntar bättre tider då jag får äntra tävlingsbanan i mina snygga kreationer.

Onsdagen den 11 december år 2013

 
Redo! Nu tar jag min lilla pluttbil och drar iväg, gör lite ärenden.
Sedan blir det stallet och röj här hemma, och en massa bakning!
 
Igår satt jag med älsklingen min i videosamtal, som jag saknar honom.
Men det är bara en natt till, en natt till ensam sedan är han hemma igen.
 
Och just nu är det jullistan som går på repeat hos mig, men ibland blir det
den vanliga listan och jag har fått några på huvudet, typ denna.
 
Elin Bergman - The Fire

Gult är inte fult

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
För ett bra tag sedan, så köpte jag ett gult schabrak begagnat från Tradera, dessvärre kom paketet bort hos Posten och jag blev väl inte allt för glad. Men nu i går kom det äntligen fram! Så sjukt glad!
 
Jag hade benlindor sedan tidigare, elastiska, men schabraket fattades. Så nu fattas en snygg gul tröja till mig för att göra outfiten komplett. Men det är ingen brådska, just nu är man överöst med kläder för att klara kylan, så nu blir det inte mycket till outfit (;
 
I alla fall gick ridpasset väldigt bra! Hon började med att vara sjukt stark, uscha vad jag känner dåligt samvete för att jag inte har kunnat rida ordentligt. Men efter en massa jobb, halter och halvhalter, övergångar och sidvärtsrörelser så började hon ge med sig och kom ner otroligt fin i formen. Lyckades rida in på en väg där det var jägare ute. Oops! Men dom var trevliga och tyckte jag hade en väldigt lugn och fin häst :)
 
Sånna klockrena halter i traven, och vilka övergångar mellan skritt - galopp och galopp - skritt. Amazing! Vad denna häst kommer att läa mig så otroligt mycket! Nu ska jag bara försöka få till en dressyrträning, jag håller tummarna att tränaren kan samma som mig nästa vecka.

Förändring

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 + fjärrutlösare + Nikon SB-700
 
Mitt fina långa hår har blivit utbytt mot en lite kortare variant. Mina fina färger har bytts ut mot en chokladbrun ton och den snedluggen jag haft i flera år, är nu en blandning av rak och snedlugg. Jag är lite kluven, men det ska nog allt gå. Det är bara att vänja sig.
 
Och som grädde på moset glömde jag bankkortet hemma så ska tillbaka till frissan i morgon för att betala, alltså det är nog sånt som bara jag klarar av.

Longering

Mobilkamera
 
Idag blev det ingen ridning, skulle inte hinna med det, så det blev 10 minuters longering i snön istället. Med en rejäl fram- och avskrittning. Kul tyckte Corona som bockade iväg i galoppen, haha (; Hon är bra söt alltså!
 
Mocka och fixa i stallet för att nu sitta hemma nyduschad. Ska ta och föna lite hår och ta en bild för att sedan åka till frisören och få allt fixat, skönt nu innan jul!

En hel drös med bilder

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår fotades det en hel del bilder, och nu får ni se ett gäng. de flesta är på min vackra, men vad gör det. Hon gör sig bra på bild (;
 
Pojkvännen var med till stallet, underbara söta ♥ och han var tvungen att undersöka halstäcket på min dam, och så fick vi in en ny rundbal så han hjälpte till att sätta dit nätet, han kan mitt fina ♥

Snö, snö överallt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag blev det en liten ridtur längs grusvägen, äntligen kan man rida där igen! Och i alla gångarter för en gångs skull, jippie! Så det blev ett lugnt pass i alla gångarter för att hon ska få röra på sig och så ska det bli riktiga och ordentliga pass i veckan som kommer. Allt går inte som man tänkt sig jämt.
 
Igår blev det ett lättare pass även då.
Och så togs kameran med som fick till en hel del fina bilder som ni ska få se alldeles snart :)

Kaoset i snöstormen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Och så var jag upp till stallet igen. Snöstorm ute, och jag som hade tänkt att rida, dumt av mig att inte rida när jag var upp i morse alltså. En dyblöt dam hittade jag i hagen med ett täcke som det börjat rinna in vid halsen, inte så konstigt då vinden vände hela tiden och det snöa kraftigt. Så in med henne, på med 2 st fleecetäcken, en över halsen och den andra på kroppen. Stackars häst.
 
Borstade och pysslade med henne en stund för att när hon torkat slänga på det nya täcket med hals, för invigning av det i stormen. Och så blev det ut en stund till. Jag kommer antagligen att åka upp 2 ggr till, en för att ta in henne och den sista för att ge henne mera mat för natten. Sånt är livet med häst, och att ha häst i Sverige med snöstorm...
 

Sovmorgon, stallet och röda stövlar

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Äntligen fick jag lite sovmorgon, hela 1 timme så jag gick upp kl 7 idag. Var i stallet 40 min senare för att ta in damen och hoppas att hon var torr. Som tur att hon var också. Linda kom ut och vi började göra i ordning för en klippning, men dessvärre var skären alldeles för dåliga att det inte gick idag. Så hon skulle kolla upp det och så tar vi det nästa vecka. Lät som att vi hade en dag som båda var lediga nästa vecka. Det händer ju inte allt för ofta. Så jag hoppas att det blir nästa vecka istället. Och så har vi kommit fram till att det blir en halvklippning.
 
Så efter att Linda åkt så broddade jag damens bakfötter och släppte ut henne igen, och så tig jag tag i mockningen. Älskar att ha det klart när man sedan kommer upp för att rida. Underbart! Så pysslade lite i stallet innan jag åkte hem en sväng.
 
Och så har jag haft min stövel inne på lagning då dragkedjan sprack på högerstöveln, men hämtade ut den igår lagad och klar! Super, så idag blir det att rida med dom igen. Bästa stövlarna!

Det där med rakning

 
I morgon kommer Coronas vinterpäls att få åka av. Linda, gamla ägaren, kommer för att raka henne, men jag kan inte bestämma mig om det ska bli en helklippning eller en halv. Om jag vågar mig på en helklippning eller inte är ju frågan. Om jag har täcken så att hon klarar en hel vinter naken (;
 
Sedan blir det väl olika varianter än vad just dessa bilder visar, benen kommer jag antagligen låta vara och huvudet likaså, men ett schabrak på ryggen blir det. Så länge jag inte gör en halvklippning då...
 
Jag ska rådfråga med Linda, hon borde veta hur jag ska göra som har klippt henne i så många år tidigare :)
 

Utsläpp av hästar

Mobilkamera
 
I morse var jag upp och släppte ut hästarna, och försökte mig på att brodda damen. Och det gick ju som det gick... Haha. Jag han bara med framhovarna, så hon är i alla fall broddad i fram. Bättre än inget än så länge.
Men som jag kämpade med att lyckas! Dumma saker.
 
Först ska man försöka göra rent hålen, lycka till när det sitter en ministen fastklämd i ett av dom. Och sedan är skårorna borta och det går knappt att få till några nya eller få rent dom gamla, eller hur man nu vill se på det. Och så när det väl är gjort ska man få i brodden också. Alltså som jag har hållt på! Men som sagt, framhovarna har 2 broddar i var, så det är skönt att hon står lite stadigare nu. Så i morgon blir det att ta tag i bakhovarna och en rakning :) Det blir även ridning i ridhuset och ha lite bomövningar, hoppas Linda kan stanna kvar och hjälpa mig lite!

Amigo Insulator 1 Piece Heavy

Detta snygga stalltäcke från Horseware, vartifrån annars? (; Skulle jag vilja ha i Coronas stallgraderob nu när hon ska bli rakad och det ska bli kallaste vintern någonsin, påstås det i alla fall.
Och då vill jag ha det i den snygga färgen lila, min dam är väldigt feminin av sig och ska få vara det, och så gillar jag färgen riktigt mycket!
Och det är i 350 grams fyllning med fast hals.
 
Det finns att köpa här för 995 kr.

Läget i stallet

 
Stallet i morse, släppa ut hästar och försöka mig på en ridtur men snön har i natt fallit och det var bara att glömma ridturen på en obroddad häst. Så jag skulle försöka brodda som inte gick nå bra och jag måste nu hinna till Hööks innan jobbet. Inte den bästa morgonen alltså.
 
Och så ska hon vila i morgon också då gamla ägaren kommer och rakar den lilla damen så hon slipper bli så svettig vid varje pass. Skönt! Så jag hoppas att jag har tillräckligt med täcken för en vargavinter som det nu ska bli, alltså den kallaste vintern någonsin, och jag ska ta och raka min sötnos. Illa alltså, men det blir väl att köpa sig ett tjockare stalltäcke när det går ihop sig med pengarna. Vet redan vilket jag vill köpa, visar det senare :)

Oförstående

Lyssnar på julmusik, gör mig i ordning för att åka och jobba, har sökt ledigt
på jobbet över julen och det är blandade känslor idag.
 
Varför? Hur? När? Var?
 
Jag vet ingenting idag.

2 dagar med bra pass

Nikon D300s + Nikkor ´35mm/1,8
 
Idag blev det en mysig uteritt med en massa bus, hon kan allt det dära med bockningar. Men hon höll sig på mattan ibland. Hon blir stark då hon inte motioneras tillräckligt då man inte kan rida ordentligt då allt bara är stenhårt. Tråkigt, men man kan inte göra så mycket åt det.
 
Igår gick hon ett superpass! Valde att rida försiktigt på ängen och det blev serpentinövning med mycket volter och övergångar. Tyvärr kunde vi inte galoppera så mycket och det var bara på rakt spår så att hon inte skulle halka. Men hon gick så bra! Lite stark i mellanåt och förvirrad när jag inte alltid fick ordning på grejerna.
 
Och så funderar jag på att brodda ganska snart, hade tänkt göra det idag efter ridningen men glömde bort det lite snabbt och så hade jag åkt hem redan. Och så kommer det tyvärr bli mera ridhus framöver för att kunna göra av med energin på damen innan hon exploderar.

Ljus, pepparkaka och mjölk

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Efter stallet åkte jag hem till pappa min och hämtade upp ljusen som jag stöpte förra helgen. Och så fick dom hamna i ljusstaken och det tända ljuset blev en dag för senat. Men vad gör det! Nu sitter dom där och jag kommer garanterat att ha dom tände en hel del :)
 
Sedan blev det ett glas mjöl med en pepparkaksrulle, mumma!

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
 

Nytt från Hööks

 
När jag var in på Hööks tidigare i veckan så fick jag med mig ett blad med nyheter hem.
Och måste säga att det var en hel del som jag gillade. Däremot har jag valt ut några få prylar som mer än gärna skulle få kunna flytta in hos mig.
 
2 kuddar med olika hästmotiv på, så mysigt att ha liggandes i soffan hemma! 129 kr/st, inget dumt pris!
Schabraket har en glittrigt band i svart som glittrade mycket  och snyggt i butiken. Svart passar min donna väldigt bra i också. Däremot blir jag lite fundersam hur glittret sitter kvar efter tvätt. Det återstår att se om jag får ett sånt med mig hem.
 
Sedan har jag kollat in den häftiga täckkjolen, har sett andra företag som har såna men som varit så sjukt dyra! Så när Hööks gör en egen variant av den och får till det bra priset 299 kr, så ska jag nog slå till!
Och ridbyxorna, to die for! Så sjukt snygga med glittret vid fickorna, tyvärr fanns dom bara i marinblå och vita, jag som redan har så sjukt många marinblå ridbyxor. Men skulle inte tacka nej om jag fick ett par (;

Inte alls avundsjuk

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Jag vill också vara i Globen och kolla på Horse Show, men istället är jag hemma och jobbar arslet av mig hela helgen som dessutom ä löningshelg. Jippie. I fredags gick jag ett helt bärande pass själv, för första gången. Men med andra chefer i passen innan och efter som kunde hjälpa, men kontoret var helt och hållet mitt.
 
Men jag tänker att jag är hemma och tjänar en massa pengar än att åka iväg och göra av med dom. Men önska det kan man, att jag var i Stockholm nu och inte behövde åka till jobbet idag igen.

RSS 2.0