Nya racerdojjor!

 
Vad jag älskar när Corona är nyskodd, ser så snyggt ut! Och så vet man att hon har fina hovar!
En lugn uteritt idag blev det, fotografering med Dessie igår, bilder kommer!
 
I morgon fortsätter vi med uteritt och på onsdag, då är det dags för träning! Shit, vad jag längtar. Taggar om till tävling om två veckor igen, då det blir debut i LA:4, så nu är det bara att träna på. Galet vad detta är roligt!

Resultat Sigtunabygdens RF

Foto: Hannah | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
LA:3 - 62%
Jag tyckte att hon kändes fin på framridningen, vilket hon var också. Men så red jag inte inne på banan och allt blev så mycket mellanmjölk. Tråkigt nog. Men vi lyckades skrapa ihop 62% även fast jag red mellanmjölk, och vi satte nästan båda skänkelvikningarna, den första resulterade i en 7a! Men den andra lyckades jag inte få med rumpan så där blev det bara en 5a. I båda förvända galopperna blev det 7or! Så galet roligt att de "svåra" rörelserna får vi utdelning på. Men jag behöver träna på att inte rida mellanmjölk, vilket är det ända som görs på träning. Och övar så sjukt mycket på de även vid hemmaridning. Men men, vi har en bra lägstanivå i LA programmen i alla fall.
 
Men eftersom jag har grymma lagkamrater så lyckades laget skrapa ihop tillräckligt med poäng och hamna på en fin 2a plats av 8 lag! Galet kul! Så en rosett med mig hem fick jag ändå.

Lycklig häst (och ryttare!)

Foto: Joel | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Behöver jag säga mera än att vi har hopptränat idag. Sist det gjordes var i december.
Något överlycklig häst som brallade loss totalt och tyckte allt skulle gå på fart.
Små och pluttiga hinder hoppades och tant blev fem år i huvudet. Trots sina 19 år på jorden.
Träningverk i morgon, jo tack!

En morgon i stallet

 
När man jobbar så att man inte hinner allt innan eller efter jobbet, så får man pallra sig till stallet tidig morgon för mockning och fix av foder! Jag passade även på att köra ut tre skottkärror ur hagen, skönt! Snart kanske jag kan kalla det färdigt. Vi måste, inför betessläppet, ha mockat ut våra vinterhagar, typsikt nog så går inte riktigt fyrhjulingen ner så bra till Coronas hage så den mockas för hand. Heh. Men man får börja tidigt och ta det allt eftersom!
 
En nyfiken Corona hade jag hängandes runt mig i hagen, kolla skottkärra eller bara stå i vägen, båda funkade bra för henne! Och såklart måste hon kolla hölådan ungefär var 10de minut, för det kanske flyger i lite hö i den. Söta häst!

Dressyrträning

 
Behöver jag ens säga att jag har en fantastisk häst?!
Vilken kämpe, vilken vilja! Så glad för att få äga denna skönhet! Träningen idag gick bra, vi är och nosar på många olika saker samtidigt. Bland annat har vi tränat bakdelsvändningar, galoppombyten och stor och luftig galopp, slutor i galopp, skänkelvikningar och allt annat som görs under en träning!
 
Däremot har jag en ganska så lat häst, - tro det eller ej - för hon gör ganska så mycket för att slippa jobba, vilket märktes ganska tydligt idag. Så kan säga att jag har en hel del att träna på, först och främst ska jag utmana ännu mera med steglängden, alltså tempoväxlingar. Sedan är det massor av träningmed bakdelsvändningarna, tävlingsdebut i LA:4 den 8 maj. Då ska dom sitta!
 
Vad jag älskar detta! Med mål och nya utmaningar hela tiden, love it!

Björklinge RF

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
I helgen som var, befann jag mig i Jällagymnasiets ridhus då hemmaklubben Björklinge RF, hade hopptävling för stor häst där. Mycket roligt, och jag var fotograf hela helgen, vilket var väldigt roligt då det var klasser från 1 meter upp till 140! Många fina ekipage och ritter har jag fått se och man har blivit otroligt inspirerad!
 
Plus i kanten är att jag har sålt en del bilder med, vilka hamnar direkt i Falsterbo-kassan!

Lösgörande i ridhuset

Foto: Älskling | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Efter två dagars återhämtning för damen efter en tävlingsdag, så har vi idag ridit lösgörande i ridhuset. Hade tänkt att rida ut, men när regnet öser ner är inte det någn höjdare. Så uteritt ska det bli framöver!
 
Damen skötte sig bra idag, även fast hon är en aningen mera arbetsvillig än jag hade tänkt för dagens ridpass. Haha. Så blev mycket travjobb med låg form och få igenom hela hennes kropp. Kändes som ett bra ridpass såhär efter lugnare dagar och tävling. Så nu ska vi trappa upp allt igen och nästa vecka är det träning! Taggar till för nästa tävling ska jag med göra, rider då endast lagklass på LA:3, och i maj debuteras det LA:4, ska bli spännande!

Resultat Sportriders RF

Foto: Hannah | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Vilken häst jag har, hon har skött sig så bra och jag är så nöjd med dagen! Helt galet vilken debut jag gjorde!
 
LB:3 - 68,93% 4e plats!
Valde att endast ha 30 min framridning, då jag ville spara på henne till andra klassen. Och jag tror nog att de är bland de bästa som jag har gjort. Hon var så galet fin, samlade sig och ökade med perfektion alltså! Leende på läpparna genom hela framridningen och det fortsatte in på banan. Fick ett sånt härligt tryck i henne, att jag tyvärr inte orkade med det i övergångarna till trav och sedan ny fattning, där vi fick aningen sämre poäng. Men vi fick en utdelning på allt mellan 5 och 8! Överlag mest 7or, så kul!
Gick in på en 3e plats och det var ca 10 ekipage kvar, han med att lasta ut och sadla när sista resultatet kommer in och hon lägger sig på vinstplatsen och vi blev 4a, haha. Det var bara att lasta in igen!
 
LA:3 - 65,85% 6e plats!
Min debut, var inte ens nervös. Faktiskt. Fick en bra framridning, där jag han med att göra allt som jag behövde, till och med att jag han sitta och göra några extra av varje, och det som kändes lite mindre bra för dagen. Kändes verkligen kanonbra att gå in på banan. Travar runt på banan och fattar sedan galopp, fårt startsignal och jag tänker bara, "håll lite extra på yttertygeln så att hon är rak på uppridningen". Och så tog jag väl lite för mycket, för mitt uppridningen, så gör Corona ett perfekt galoppombyte, och sedan blev det halt. Haha! Kunde inget annat än att skratta! Sedan flöt programmet på bra, halt och ryggning är inte våran starka sida, men oj så mycket bättre den är idag i jämförelse med när jag startade min första LA. Roligt hade jag och utdelning blev det, allt mellan 4 och 7,5. Bästa var att få 7,5 poäng på båda förvända galopperna. Snacka stolt!
 
Låg i ledning länge innan jag blev nerputtade ett par gånger, men så supernöjd med min debut i detta program!
 
Självklart kommer här filmer på ritterna!
 

RSS 2.0