Mer eller mindre galen

 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Linda Enarsson (@splach)Mar 31, 2016 kl. 12:12 PDT

 
Förstår ni om jag säger att min häst inte vilar mera än 1 dag varannan vecka? Denna dag har hon endast skrittats uppsuttet i en timme, dagarna innan har hon gått hård dressyrträning. Med vila menar jag även att hon står helt från all typ av aktivitet, annars på hennes "vilo"dagar så är det promenader som gäller. Vilket blir ett gäng mellan dom riktigta vilodagarna.
 
Tant blir 19 i juni, men när man får se sånt här så undrar jag om dom har skrivit fel födelseår i passet... Haha, tur att jag har en livsglad och energirik häst!

En paus i tränandet

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Efter ett hårt träningspass så är man lite svettig sa Corona, så hon tog tillfället i akt att rulla in all lera i manen.Typsikt tänkte jag, men man kan inte vara arg på en sån här söt dam!
 
Träningen gick för övrigt super! Jag måste verkligen äga världens finaste häst! Men med lite mera träning så slår vi snart alla på fingrarna! Gryma häst, och jag behöver sitsträna aningens mera! Haha.

Programridning 27 mars -16

Foto: Hannah | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Igår var vi iväg till Jälla för att rida en programridning, Hannah var snäll och följde med för att filma, fota och vara sällskap! Skönt, att inte behöva åka själv. I alla fall så hade jag valt att rida igenom LA:3 som ska tävlingsdebuteras nästa helg. En aningen för kort framridning där jag inte riktigt fick till det som jag hade velat. Han till exempel inte att göra några skänkelvikningnar, vilket syns på filmen... Heh. Men Corona skötte sig bra, förutom att jag red fel... Travlängningarna ska vara från andra bokstaven, och galopplängningen från första. Så nu var det gjort, jag har ridit fel! Haha. Känns ganska bra faktiskt.
 
Annars har jag en hel del att träna på inför helgen, uppridningen måste jag tänka lite mera öppna, så att Corona inte går på dubbla spår. Jag är ganska nöjd med halterna med tanke på hur dom har sett ut tidigare, även ryggningen var helt OK tycker jag! Skänkelvikningarna behöver jag få till på framridningen redan, annars ser dom ut som dom gör i detta program. Hon får inte bajsa mitt i programmet, eftersom det ska vara en galopplängning på långsidan, mindre bra! Haha.
 
Överlag är jag nöjd med dagen och det känns skönt att göra dessa missar idag, på en vanlig programridning, så att det inte är nästa helg, då det är lagtävlan! Så nu taggar vi om!

Lite ridning i vårsolen

Foto: Älskling | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I morgon är det dags, jag ska rida igenom LA:3an för första gången på en "tävling", rättare sagt ska jag till Jälla för en Pay and Ride. Ska bli spännande! Hannah följer med för att föreviga på bild och så hoppas jag hon kan filma ritten!
 
Bilderna är från idag när jag red igenom Corona hemma i vårsolen, för andra gången på utebana. Underbart med vår! Nu kan sommaren få komma.

En tur till fjällen

 
Över ett par dagar åktes det buss upp till fjällen för att träffa resterande av gänget som redan var där, Tänndalen närmare bestämt. En mysig stuga, skidor och skoter bjöds det på!
Första dagen blev det en hel dags åkande i backen, pjäxorna på och fötterna ömmade, stopp i backen för fika och hamburgerlunch, och vi avslutade med en dag skoteråka med Funäsdalens toppstuga, guppande skoterleder och ett litet vattenfall innan allt packades ihop, skotrar kördes upp på släpet och den långa bilvägen hem påbörjades. Helt enkelt en minisemester med bra sällskap!

Shopping från Börjes!

 
När fodertillskotten börjar sina så öppnas webbläsaren och Börjes knappas in. Väl där inne slänger man ner precis allt man vill ha och knappt behöver men som ändå kan vara bra att ha. För att sedan sitta sortera varukorgen och till sist slänga iväg beställningen. Redan dagen efter hämtade paketet och allt detta kom ur. Hoppsan!
 
Chevinal och MSM var anledningen att jag handlade, men att förbereda sig inför myggsäsongen med flugmedel är alltid bra, för man står alltid där när man behöver det, helt utan. Mera liniment i form av blue lotion, används flitigt! Ett nytt läderschampoo, visar sig om det är bra. Nummerlappar i överflöd, men som antinge försvinner eller går sönder. Samma visa med bootsen, kan man väl säga...
 
Så nu är jag räddad för ett tag framöver! Shoppingförbud så det smalar om det, för nu ska pengarna läggas på träning, träning och åter träning! Och det som blir över hamnar i tävlingkategorin.

Resultat Storvik-Ovansjö RK

 
Jag och Corona gjorde årets första start den 13 mars, på Storvik-Ovansjö RK, där vi red en LB:1 och en LA:1.
 
LB:1 - 64,82% 5e plats!
En väldigt bra framridning fick jag, och kände att jag hade Corona precis där jag ville under större delen av framridningen. Hon var kanonfin! Väl på banan tyckte damen att speglarna var lite konstiga men med någon volt vid dom så försvann det intresset. Skönt! Inga större missar, och det flöt på bra, tills vi kommer till den enda travlängningen som är i detta program, och jag tabbar mig så stort. Så mycket mitt fel och jag var så arg över att jag gjorde på det sättet. Jag bara la fram handen och sa "KÖR HÅRT", och Corona drog iväg i en 8 poängstravlängning, men dyker efter typ halva och snubblar på sig själv. För jag höll inget stöd för henne så att hon skulle klara av den. Så förbannad på mig själv. Annars var det en helt okej runda för att vara årets första! Räckte ändå till en 5e plats av 25 starter!
 
LA:1 - 62,10%
En något trött Corona på framridningen, men kämpade väl i programmet! En "taktmiss" i ena skänkelvikningen på grund av bajshög som damen är för fin att trampa i. Typiskt! Och sedan taktas det en aning i skritten, men annars kändes det som en ganska okej program även fast motorn dog av stundvis under programmet. Helt enkelt en lite trött Corona, men som kämpade på väl!
 
Så summan av detta är att inte ha så lång framridning till första klassen. och att hålla stödet kvar genom hela travlängningen! En del att träna på alltså, haha!
Men nu taggar vi om till att tävla den 3 april på Sportriders, LB:3 och debut i LA:3!
 
Såklart kommer här ritterna på film!
 

Vila i frid, älskade mormor

 
Jag älskar dig, och du kommer för alltid att vara med mig ♥

Ett kort dressyrpass

 
Idag kändes det för en färgglad outfit, synd på att jag fortfarande måste ha täcke på tant bara... Ridpasset började kanonbra, och jag fick verkligen henne inramad, gjorde väldigt mycket sidvärtsrörelser i form av, skänkelvikningar, öppnor och sluotr. Mycket duktig tjej!
 
Som vanligt gör jag alltid mycket övergångar och tempoväxlingar, vilket är mycket roligt tycker Corona, eller i alla fall framåt. Haha! Men hon skötte även det bra. Efter ha ridit en stund så får jag för mycket tryck i henne och jag kan inte samla ihop henne och få energin att gå uppåt utan den gick bara framåt och hon blir stark. Provade mig på lite olika övningar innan jag dessvärre fick inse att det inte var Corona som var problemet, utan jag själv. Min energi hade tagit slut. Med ett utsläpp på morgonen och sedan alla stallsysslor och fix så behövde min kropp mera mat. Typiskt. Corona som gick så bra! Valde att avsluta henne och skrittade av henne utomhus i stället. Bättre att avsluta tidigt än att sitta där och traggla hur länge som helst!

Dressyrträning

 
Vilken fantastisk träning! Min häst chockade och imponerade på mig stort! Hon var så fantastiskt fin, helt mållös.
 
Självklart värmde vi upp med nya snygga vinsttäcket! Måste få skryta lite om att vi är grymma (;
Och vi har haft en lång svacka, jag framförallt. Men för någon vecka sedan så bara klickade det och Corona har gått så bra sedan dess. Så inga stora förhoppningar inför träningen, men fick allt ta mig i kragen och inse vilken fantastisk häst jag sitter på. Vi har väl haft sisådär 4 träningar sedan i november, och hästen slår till med att vara så fruktansvärt lydig och fin att jag tappar hakan.
 
Vi valde att fokusera på halter, och då börjades det med att hon ska ställa upp snyggt. Och shit, min häst hoppade nästan jämnfota med bakbenen för att hon använde dom så väl in i halterna. Så grym! Vi ska bara få ordning på att huvudet är kvar nere i form, men nu har jag så mycket bättre förutsättningar att kunna rida en bra halt där Corona ställer upp korrekt och att jag sedan kan göra bättre ryggningar, och förhoppningsvis så får vi inte allt för många 3or och 4or på dom längre!
 
Hon var så sjukt arbetsvillig och lydig att jag näst intill grät av lycka, min vackra häst! Du är värd så många miljoner! Underbara, vackra, djur, du lämnar aldrig min ägo ♥

Catago dressyrskydd

 
Nu slipper jag skämmas! Har äntligen tagit mig i kragen och klickat hem dessa godingar, som ska användas vid tävling. Mina som jag använt tidigare är svarta och nu är dom så trasiga att jag skulle skämmas ihjäl att använda dom. Så dessa kom precis i tid inför första tävlingen som är om 1,5 vecka. Om jag längtar!
 
Har i princip köpt en helt ny tävlingsgarderob till Corona under vintern, och oj vad jag längtar till att få använda allt! Så tävling, nu tack!

Bra start på morgonen

 
Med gröt i magen är jag nu ganska nöjd, känns bra med en ordentlig frukost! Blåbär- och hallongröt toppat med lite jordgubbar, smarrigt! Nu ska jag baka lite småkakor, och sortera tvätt så att något blir gjort idag. Sedan ska Corona promeneras i ca 1 timme, grym häst behöver även hon återhämntning!
 
Annars blir dagen lugn, ska småfixa hemma och försöka vara tillgänglig för några stallkamrater som idag tar bort sin älskade ponny. Styrkekramar till er! ♥

RSS 2.0