En enkel regel

När jag sitter och kollar igenom alla bilder som jag fotograferat under en dag har jag en väldigt enkel regel när det gäller just hästar och galoppbilder. Galopp är snyggast när 1, 2 eller 3 ben är i marken och det sista är i luften. Men då gäller det att veta vilka av alla ben som ska vara i marken och vilket steg som är snyggt i vilket ögonblick. Det är inte alltid så lätt, så ska försöka hjälpa er lite med detta inlägg.


Denna bild som jag fotograferade i Globen nu i helgen är felet som många gör. När hästen galopperar i tex höger galopp som på bilden är det så att höger framben ska alltid vara i luften. Min regel är att varje bild där det sista frambenet som används i galoppen är i marken ska raderas. Jag tycker inte att det är snyggt med en häst som ser framtung ut.


Vi börjar med ett ben i marken. Här är en bild på Sara och Cassie, en av mina bästa vänner. När hästen har ett ben i marken ser det oftast ut som att den har en väldigt stor bakbensaktivitet. Att den skjuter ifrån väldigt mycket med baken i galoppen. Kan bli väldigt häftiga bilder med just 1 ben i marken.


Sedan har vi då 2 ben i marken. Sandra rider på Alfons, hennes tränares häst. När hästen har 2 ben i marken som på bilden tycker jag att hästen ser väldigt avslappnad ut, den galopperar i en jämn takt och inte allt för fort, då är det svårt att få just detta steg.


Sist är då det snyggaste, när hästen har 3 ben i marken. På bilden rider Jossan på Bea, en av mina bästa vänner. När hästen har 3 ben i marken kan man fånga de mesta ögonblicken, allt från hur lång eller kort galoppen är, hur bärig hästen är och jag har många bilder från bra ritter och ryttaren ler, hästen spetsar öronen och just det här steget.


Jag är nog inte den bästa att förklara saker i text, men jag har försökt. Såhär ser jag på det, om ni har andra åsikter skriv det hur ni tycker och tänker men ni behöver inte skriva elaka kommentarer om varandra eller vad jag tycker. Detta är vad jag tycker och om ni inte håller med, skriv då varför.

Kommentarer
Postat av: sofie

Bra inlägg! :)

2010-12-03 @ 20:58:43
URL: http://sofiesvensson.shapemeup.se/
Postat av: Anonym

alla fyra i luften är också grymt, när det är mycket fart å så :)

2010-12-03 @ 22:39:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0