Frågor om att sälja på tävling

Jag har några frågor om detta. Köper folk på lägre nivå hellre bilder än på de högre nivå? Hurdana tävlingar lönar det sig att fota på? Säljer ni bara bilderna som utprintade eller skickar ni också via email? Hur stora summor pengar brukar ni få från en dag? :)

Hej Sabina!
Många kanske undrar samma sak så det får bli ännu ett inlägg om just hur det är att fotografera och sälja på tävling :)

De tävlingar som jag och Elin har fotograferat hittills på har varit blandade. Bara hopptävlingar, men från lokalt till nationellt. På den lokala tävlingen i oktober förra året var det mindre försäljning, av olika anledningar. Det var bl a en inomhustävling. Annars har vi fotograferat under 2-, 3- och 4-dagarstävlingar. Den första var en 2-dagars, lokal-regional tävling för stor hästar. Det var ganska många starter och det lönade sig med ca 3 500 kr till kassan om jag minns rätt. Under 3-dagars tävlingen som var lokalt-nationellt för ponnyer (+ Ridsport Ponny Cup), det var väldigt många starter för att vara ponny och där skrapade vi ihop ca 5 000-6 000 kr under hela helgen. Sist var en 4-dagars tävling för stor hästar med nivå lokal-nationell. Det var extremt mycket starter, klasser upp till 150 cm. Där fick vi även in ca 5 000- 6 000 kr.

Jag tror inte att själva nivån på tävlingen spelar så mycket roll, alla vill ha bilder på sig och sin häst :)

Vi har endast fotat på hopptävlingar, än. Men det kanske kan bli en dressyrtävling med. Jag har själv fått höra att dressyrtävlingar ska löna sig mer att fota på.

När det gäller att sälja på plats, gör det så enkelt som möjligt. Första tävlingen gjorde vi så att vi mejlade och brände till skiva oxå. Men det tog alldeles för lång tid och krånglade, segade ner datorn osv. Så vi tog bort det och sålde bara utskrifter. Vi bad de som ville ha på mejl att köpa genom hemsidan och gav ett visitkort :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0