Åre!

Har nu kommit hem från en hel vecka i Åre, massor av skidåkning! Ska försöka att komma ihåg att skriva allt, och massor av bilder kommer :)

Kom till lägenheten runt 3-4, plocka in allt. Det tog tid! Kolla runt lite och inget roligt hände. Måndagen kom och vi tog Bergbanan upp i backen. Så härligt att stå på skidorna! Så for vi runt där i backarna ett bra tag. Backarna öppnar 9 och stänger halv 5, och vi åkte nog på precisen hela tiden. Och duktig som man är, så orkade man inte stå på skidorna i sista åket. Så blev mera rumpåkning (; Nej men jag lyckades ramla när ena skidan inte följde med mig när jag skulle svänga. Så de fick bli lite puss med snön. Sen klarade jag mig faktistk hela vägen ner (; Kollade lite när värdskillarna hoppade på en j*vligt stort hopp, och fick några grymma bilder! Fotade även i backen när vi åkte.
Efter middagen var alla så sjukt trötta att barn/ungdomar däckade i soffan hos oss. Jag fotade lite häftiga bilder genom fönstret (okej mindre häftiga då) och dom blev ganska bra tror jag.




Foto: Jag

Tisdagen var en tråkig dag, inge roligt väder alls. Vi har mest haft snö och moln, men ibland har der regnat oxå. Äkta aprilväder. Fotade våra killar när dom hoppade i Snow Parken, även andra dårå. Men de var meningen på Pontus och Daniel. Lite bilder på gubbsen oxå (; Häftiga bilder har jag fått iaf!
Jon Olsson (världens bästa freestyle åkare!) hade postersignering inne på Hanson så försökte få en bild på han med, tyvärr gick inte det så bra. Men tog ingen poster heller, den var så liten och tråkig :) Så jag, Johanna och Emelie sprang runt på "stan" (om man nu kan kalla det stan, torget!) och fotade varandra och massa kul, vi blir heta på bilder!
Sen på kvällen blev det en rundvandring på Åre Torg och leta resturang att käka på dagen därpå.


Foto: Jag

Onsdagen bjöd på häftiga hopp och trix i Snow Parken då Comviq Swedisch Open skulle avgöras! De 3 bästa som vann denna tävling skulle få hoppa med de stora killarna i JOI (Jon Olsson Invitational Big Air) tävlingen som skulle avgöras dagen därpå. Massor av coola och häftiga bilder från den dagen alltså (; Efter det blev de After Ski på Fjällgården. Ingen slår Patrik´s Combo, måste leta upp om nån har spelat in dom. Så sjukt roliga killar, bjuder på sig själva till 110%! Faktiskt väldigt bra bilder därifrån :)
Sen till middag blev det en fin (men dyr!) resturang. J*klar vad gott det är :') Åt nån filé och pastakuddar, mums!




Foto: Jag

Torsdagen åkte vi skidor mot området Björnen (Åre är indelat i 3 områden, Duved/Tegefjäll, Åre och Björnen). Jag, Johanna, Sofie och Emelie började med Björnstigen. Den är för de mindre barnen och har en massa talande "björnar" som är lite roliga, nej de är inte riktigta utan gjorda av trä (; Många roliga bilder därifrån!
Sen mot lunchen hade vi tänkt att äta på Cooperhill, den nya asstora hotellet uppe på fjället. Men när väl kom dit fanns de knappt nåt att äta och de var verkligen dyrt! Så vi begav oss ut i backen igen och åt mitt i backen, på Tyrolen.
Vid 7 var det dax för Jon Olsson Invitational Big Air tävlingen! Riktigt svårt att fota, molnigt och snö. Men de blev några lyckade bilder på de få jag sett :)
Jag hade 3 st av 20 som jag ville se bland dom 8 finalisterna och jag fick med alla 3 (;

Russ Henschaw (förra årets vinnare, grym!)
Andreas Håtveit (förra årets 2a, grymmare!)
och självklart Jon Olsson! (världens bästa freesryleåkare, hans tävling och han är svensk!)

Andreas Håtveit vann, Russ Henschaw 2a och Jon Olsson 4a. Kunde de gått bättre eller? (; Nej förmodligen inte!


Foto: Jag

Fredagen bjöd på hyffsat fotoväder så höll mig i snow parken. Fotade Pontus och en massa andra som åkte där. Fick några häftiga bilder.
Sen täntke jag göra nån videoblogg när jag åkte i backen, vet inte riktigt om jag vill visa dom :') Haha! Duktig som jag var så lyckades jag inte få med hela backen ner heller. Aja, vi får se om det blir några videobloggar :)
Efter middagen gick hela familjen tycon (13 pers) ner till Holiday Club och badade. Jag, Johanna och Emelie hade juh bra kul åt 2 killar som stod och kollade genom ett fönster på oss. Pinsamt! Men vi överlevde det med (; Lite halvtokiga bilder från det med.
Hem och alla däckade framför tvn, som vi gjorde typ varje dag.



Lördagen blev det inte mycket skidåkning, det var väldigt taskgit väder och vi alla var helt slut i kroppen. Så efter lunch åkte vi hemåt. Då visade det sig att någon hade ställt/lagt en stor "kudde" på toget som man kunde hoppa i, kommer bilder! Såg asläskigt ut, jag hoppade inte, men Pontus, Emelie och Johanna ska ha gjort det :)
Senare var JOSS killarna på torget och skrev autografer. Själv fick man en väldigt stor affisch att sätta upp på väggen, full med autografer!
Mot kvällen gick vi ner mot Holiday Club och Mix Megapol Arenan, där skulle nämligen JOSS Awards vara. Prisutdelningen. Jag och Johanna fick asbra platser vid scenen och stod där och fotade/kikade runt.
BlondinBella, var där som programledare, eller vad man ska säga. Riktigt kul att kolla filmerna! Helt otroligt hur dom kan hoppa så, och de som filmar + fotar. Grymma! helt enkelt (;
Och jag hittade en riktigt snygg kille, tyvärr engelsk och bor inte här :( Otur!


Foto: Jag

Söndagen blev upp ganska tidigt, plocka ihop allt som man tagit med sig och låsa lägenhet. Lämna tillbaka nyckel och dra mot Åre Chokladfabrik, love! Älskar deras choklad, så grymt god! De 3 strutar som fick med mig hem blev Hasselnötsnogat, ljus chokladkola och marsipan :) Mums!
Sen hela vägen hem igen, satt och lyssnade på musik och stirrade ut genom fönstret. Det blev min sysselsättning ungefär :) Stop i Tönnebro och käka mat, var inte alls hungrig så fick bli en barnburgare, haha! Sen blev det 11 mil till efter det.

Och nu är man äntligen hemma! Har säkert glömt en jäkla massa att skriva om, som att brorsan och syrran köpte nya skidor, jag shoppade loss med mammas pengar osv. Men det får ni se senare vad det blev för köp! :D
Mera bilder och text kommer i morron :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0