Bästa ponny!

Spec idrott idag, dressyr.
Första jag tänker på är att hon inte hade spänt sig när jag började rida fram. Och hon spände sig inte en enda gång! Hon stressade inte heller, framsteg!
Vi hade lite uppvärmning på stora volterna och fyrkantsspåret. Gick ändå ganska bra, hon sprang på lite ibland men gick lätt att ta tillbaka. Sen blev det att rida rätt upp vid C och A, göra en lång skänkelvikning ända ner till M och F. Jag fick ta och rida lätt, jag kan inte sitta ner på henne vissa gånger, eller i en viss form måste jag ha henne som jag inte får till när det är många hästar osv. Men hon gjorde hyffsade skänkelvikningar, även fast de ite var så mycke tvärning kunde vi göra skänkelvikningen i vår takt och inte stressa och missförstå när de är mera tvärning. Efter att ha gjort det i trav ett tag så skulle vi rida upp i trav, fatta galopp och göra en svag skänkelvikgning i galopp och sen bryta av vid väggen. Detta var de dumma, för Bounty lärde sig att när jag red upp så skulle det bli galopp och hon fattade galopp innan jag bad om det. Så det blev en massa halter, avsakningar och volter för att hon skulle lyssna på mig och fatta galopp när jag ville. Men det gick med efter ett tag! Hon har blivit så duktig på galoppfattningar :')
Sist skulle vi göra ett galoppombyte vid väggen, och jag tänktebara det att "jag sitte på en ponny som inte kan gå i form i galopp, jag testar inte ens att göra ett". För att en häst ska kunna göra ett galoppombyte ska dom kunna gå i en mera samlad galopp som Bounty inte har muskler till att kunna gå i. Så jag skippade själva bytet och gjorde skänkelvikningen i galopp som de var innan.
Efter att ha gjort det i ett tag så travade vi av, och j*vlar vad jag älskar min ponny! :')
Hon var så sjukt fin! Och jag har ett knep till att få veta om jag har henne tillräckligt mellan hjälperna och det är att rida serpentiner, då ser jag direkt om jag har henne mellan hjälperna eller inte. Och vad tror ni att hon gör? Jo hon går perfekt! mellan mina hjälper och Uffe visste nog inte riktigt vad han skulle säga (; Han blev lite tyst ett tag, såg att han kollade på mig och Sandra då. Ååh min ponny, vad jag älskar dig!

Jag och Bounty P&J, Foto: Dessie

Kommentarer
Postat av: MELLLIIE

Är det din egna? :)

2010-01-27 @ 17:36:06
URL: http://mellliie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0