Tillstånd från den på bilden

Några tyckte att man inte skulle ladda upp en bild på internet om man inte hade tillstånd från den som är på bilden.

säger jag att då kommer det inte att finnas några fotografer kvar i hela Sverige, det kommer inte att finnas några bilder på människor alls.
Vi tävlingsfotografer kommer att sluta fota på tävlingar, ni som tävlar kommer inte att kunna köpa bilder.
Jag skulle ävens sluta lägga upp bilder på t ex blogg och bdb, ingen skulle då heller få mina bilder, det tycker jag är mest rättvist isf. Om dom inte vill ligga ute på internet så behöver dom inte ha mina bilder heller. Så då kommer jag att sluta fota överhuvudtaget för om jag inte kan skicka några bilder till kompisar så finns det inte så mycket anledning att fota något heller.
Allt blir en ond cirkel, men istället, om jag lägger upp en massa bilder på t ex bdb nu. Så kontaktar en person mig som är med på en av bilderna, den ber mig att ta bort bilden, självklart tar jag bort den. Det tycker jag är bättre än att låta alla fotografer ta reda på alla dem som dom har fotat och fråga om den får lägga upp bilderna på internet.

Detta är vad jag tycker, om ni tycker annat så visst. Men ni behöver inte kommentera elakt, blir så lätt att bara för att jag har en åsikt så är det bara "jag" när det är många fler än bara jag som är fotograf här i Sverige.

Amanda och Liza, Foto: Jag
T.ex
denna bild, jag vet redan innan jag frågat att jag får lägga upp bilden, Amanda gillar att synas på min blogg och bdb (; Men om hon skulle skriva i en kommentar nu att hon inte vill ha denna bild på min blogg, då självklart tar jag bort den.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra skrivet Linda!

Men själv tycker jag att den som tävlar får fan i himmelen skylla sig själv. Han/Hon kan ju hamna på vilken sida som helst, och vissa tar ju inte bort bilderna heller. Så tycker jag iallafall. Jag tror inte heller att alla kommer försvinna. Madick? Jaja.

Ha det bra! :) Gillar din blogg.

2010-03-07 @ 13:41:48
Postat av: Korven <3

jag och liza är kända nu :''''''''''''D

hahahahha x'D

bra skrivet korvmackan där ! :')<3

2010-03-07 @ 15:23:17
Postat av: Ida

Man behöver inte någons tillstånd att lägga upp bilder på internet heller, bara om bilden ska användas i tex reklam. :)

2010-03-11 @ 17:20:40
URL: http://idrus.blogg.se/
Postat av: emil

Du behöver inte ens fråga, du får ta en bild på vilken person som helst i allmäna utrymmen

2010-03-31 @ 23:21:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0