Hoppträning 20/3 -12



I tisdags, den 20/3, var det hoppträning med Corona på TiRK för Linda Eriksson. Jag är mer än nöjd med träningen, och tränaren, som jag aldrig har ridit för tidigare.
Första övningen var att rida skänkelvikning mellan hindrena som i vänd tillbaka flera gånger. Började övningen i trav, självh ar jag svårt att sitta ner men det gick faktiskt bra. Corona var lite seg och okänslig i sidorna, som Linda ville få fram. Så blev mycket framåtdrivande och vara extra på henne så att hon skulle flytta direkt.
Andra övningen var att räkna galoppsprång, bom 4 eller 5 galoppsprång till 3 st bommar och sedan 4 eller 5 språng till nästa bom. Och så höll vi på, att ta ihop hästarna, ha dom i normalgalopp och kunna byta, så 4 och 5 språng mellan bommarna. Mycket nyttigt!

Sedan gick vi över till en serie, som visas på filmen. Bom, studs, ett galoppsprång till oxer och sedan 2 språng till ett sockerbitshinder. Det gick bra i övningen, hästarna skulle sköta sig själva så jag fick mycket att tänka på. Trampa ner hägerhälen - bara den av någon anledning - och inte slänga med överlivet. Efter att ha hoppat några gånger kändes det väldigt bra, jag hittade min ställning och C hoppade upp sig super!

Kommentarer
Postat av: my

hon verkar vara en riktigt bra hoppare :D

2012-03-24 @ 17:51:22
URL: http://monkiapa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0