Det där med bett...

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
Bett. Vilket laddat ord. Hur många diskussioner har man inte läst inom hästbloggvärlden om vilka bett man får och inte får använda? Och jag orkar inte. Jag väljer själv vad jag vill ha för bett på min häst, det är garanterat jag som vet bäst vilka bett min häst går på då det är jag som rider min dam varje dag (;
 
Men bara någon dag efter att jag flyttat Corona så fick jag låna ett rakt eggbett, och igår fick jag låna ett tredelat bett med tungfrihet. Jag har några få bett till Corona, och skulle vilja testa mig fram på flera då jag inte vill sitta på samma bett jämt. Men det är dyrt att köpa bett, så jag vill prova först och köpa sen. Och vad är inte bättre än att ha stallkamrater som snällt lånar ut?! Yes! Jag tackar och bockar.
 
Har hunnit med att rida en sväng på det raka, men ska rida en gång till innan jag bestämmer mig helt. Tycker nästan det blev för skarpt men ändå inte... Kanske ett rakt gummibett hade funkat bra? Ja fundera kan man. Får helt enkelt se senare hur det blir :)

Kommentarer
Postat av: my

Jag red min häst först på ett tredelat för alla sa ju att det var snällaste och bla bla bla. Sedan efter ett tag började han sticka och desto mer jag tog i honom desto snabbare sprang han och han fick verkligen panik. Tog honom till tandläkarn och där sa han att vi skulle kasta det tredelade för det inbjuder hästarna till att tugga. Så han hade tuggat ner sina tänder så dom var sylvassa på kanterna vilket nog var orsaken till att han fick panik för det gjorde så ont.

Han rekommenderade ett rakt gummi/äppelbett så köpte ett sånt och han gick kanonbra på det. Men bara för en månad sedan började han sticka igen och nu när jag försökte bromsa så kastade han bara upp huvudet. Alltså var det för milt så nu kör jag på ett tvådelat. Har pratat med några och det med att det kan åka upp i gommen och det kan det knappt göra.
Men tvådelat har ju nackdelar också. Som alla bett.. Det är verkligen en djungel!

Så ett rakt gummibett är milt så är Corona snäll så kanske det skulle funka bra :D Min häst gick bra på det till en början :)

Svar: Tack för din åsikt! Jag har 3-delat med fasta ringar nu och det funkar bra. Men just att jag vill ha något att byta med. Men tyckte att detta raka blev för starkt. Så ska kolla upp om jag kan få låna ett rakt gummibett så jag kan få testa innan jag bestämmer mig. Det är inte lätt att hitta bett som passar :)
Linda Enarsson

2014-01-26 @ 12:43:18
URL: http://monkiapa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0