Fina Bello-bus

Foto Nellie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Blev ett lugnt pass på gramanen idag, då han vilat och inte varit i gång de senaste dagarna. Men bilder blev det! Han kändes väldigt bra fast han gått så lugnt, mycket roligt! Gramanen fick åka på som lite broms, annars hade jag aldrig orkat hålla honom. Haha (;
 
Visst är han snygg i orange?!
Och så har vi nya fina tränsdelar, 2-delat swarovskipannband, sidostycken och tyglar med swarovskikristaller. Han passade så grymt bra i det! Så nöjd med mitt köp! :)

Morgonfodring



Denna fina morgonsol fick jag se i morse. Lite plåster på såren eftersom jag fick bära vattenhinkar ner till lilla hagen då slangen hade fryst. Hästarna går tillfälligt i lilla hagen då Filur gick rätt igenom grinden igår vid insläppet. Så det ska fixas lite senare idag :-)

Vackra svarta frieserhäst #2

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Några av de få bilder som jag gillade från gårdagens fotografering med denna snygga och vackra frieserhäst med sin ägare. Då vi inte gillade snön så valde vi att avbryta och skulle ha kört imorgon, men nu har det hänt en sak som gör att vi inte kan ta fotograferingen på ett tag. Hennes häst har blivit sjuk och står på Ultuna. Stackars fina Mynte! Jag hoppas på att han kommer att bli bra, så att vi kan genomföra vår fotografering snart.
Jag planerade att få nya portfoliobilder på denna häst (; Och det kommer, när han är frisk igen. Så jag håller alla tummarna på det!

Tvättdag

Idag är det min tur att vara i tvättstugan och hänga tvätt. Inte direkt roligt.
Jag ska nu till stallet för att fixa i ordning till hästen. Pga vädret är jag inte taggad för ridning. Så han får vila.

Svarta snygga frieserhäst

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En snabbtitt, detta är vad ni får från dagens fotografering. Vi var som sagt tvugna att avbryta då snön inte passade in i bilderna. Så vi kör igen på onsdag i stället. Mycket kul!
Hästen är så grymt snygg, och jag längtar lite till att få fota honom igen. Lite för snygg skulle jag vilja säga (; haha. Och förhoppningsvis kanske det blir någon mera häst på onsdagen, det visar sig.
Ska gå igenom alla bilder, han inte långt idag så ni kan få flera i morgon.

Kallt och burrigt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hemkommen från en kall dag i regnrusket. Det började som snö men har nu övergått till regnslask.
Har fotograferar en grymt snygg häst! Fick bra bilder men tyvärr så blev det för mycket snöande till slut att vi fick avbryta. Så vi tar om det på onsdag. Ska cykla över till mamma för att kolla igenom bilderna så kanske ni kan få se någon lite senare (;

Halvklart och planer

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8
 
Stallet är halvklart för dagen. Det är endast ridningen kvar. Men nu ska jag cykla till lägenheten och fixa ihop en kamera. Idag ska jag fota en väldigt snygg häst, och jag hoppas att ni kan få se bilderna senare :)
Nellie kommer och fotar mig och Bello efter det, snäll hon är! Så jag hoppas att det kan bli både rid- och porträttbilder så det kan bli en ny header :)

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
Tävlingen är sponsrad av http://www.avantiafritid.se/

Ingen sovmorgon här inte

Nikon D300s + Tarmon 17-50//2,8
 
Fina morgonsol som lyser in i vardagsrummet, myys! Sitter framför tvn och även datorn, har haft utsläppet nu på morgonen och kunde inte somna om när jag kom hem. Fast jag gav de inte riktigt chansen heller. Har kastat in 2 tvättmaskiner nu på morgonen oxå, killen kom hem igår och mådde fint så att säga. Han sover ganska tungt nu så han är lite svårväckt (;
Igår hade jag bara tidinställda inlägg, då jag var och skrev högskoleprovet. Inte direkt enkelt, så det visar sig hur resultatet kommer att bli, inget att hurra för antagligen (;

Fina mamma!

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + Nikon SB-700
 
Jag brukar inte vilja lägga upp bilder på mina familjemedlemmar, men när jag fotade mamma förra helgen så fick jag till denna bild. Blev så nöjd med den! Hon har bytt lite hårfärg från att ha haft samma nyanser i flera år till nu denna svarta hårchock med en tuch av lila. Inte illa! (;
 
Vad tycker ni om bilden? För att vara jag är den väldigt bra, haha!

Butik Quse

Jag var in på en av mina favorithästsidor häromdagen. Nämligen Butik Quse!
Det som jag gillar så mycket med dom är att dom har så sjuukt snygga schabrak som allt som oftast går att matcha med benlindor eller benskydd, men även pyssel och småsaker till vardagen med hästtema. Här visar jag några saker som jag lätt skulle kunna ha hemma eller i stallet! :)

Dessa 2 sjukt snygga schabrak skulle inte sitta fel att ha i stallgarderoben! Det blåa matchas såklart med ett par benlindor i samma färg, och de är av märket BR, bra kvalité då jag har ett par benlindor färifrån redan. Det lila är bara fööör snyggt! Dör alltså. Det kommer i från RBH som står för det danska företaget Rider by Horse. Galet snyggt!
Dessa 3 fina budskapsbilder är kylskåpsmagneter, så sjukt fina som jag lätt hade haft på kylskåpet hemma om det inte var så att jag har en kille som inte är allt för förtjust i de stora varelserna. Kostar endast 39 kr/st!

Jag är i stort behov av en stallklocka, och har varit inne på att skaffa en HV Polo klocka, men som är lite svår att få tag i, men som den envisa åsna jag är så har jag hittat en (; Men denna snygga klocka skulle inte sitta fel den heller! Snyggt med hästskon i uret!
Även de snygga vantarna skulle jag vilja ha, inga standard med vita eller svarta utan kombinerat på ett snyggt sätt!


Vår klocka i stallet är en aningens tråkig, en vanlig IKEA klocka. Hur snyggt hade det inte varit med någon av dessa?!

Och sist men inte minst, en putsduk för swarovskistenar! Smart och praktiskt, skulle jag behöva senare när mitt paket är uthämtat (; Ett block med magnet på baksidan att sätta på kylskäpet, våran inköpslista till ICA kan ligga var som helst vissa dagar!
Sist en gullig nyckelring i form av ett hästhuvud men med den smarta idén med kappsylöppnare! Sån skulle jag verkligen vilja ha då jag alltid vill ha kapsylöppnare på min nyckelknippa (;
 
Någon som vill ge mig en massa pengar så att jag kan få shoppa loss på denna underbara sida?! Galet vad med snygga saker jag skulle kunna klicka hem! :D

Julmys i oktober...?

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
För någon helg sedan var jag och älsklingen på en julmässa, lite väl tidigt tycker jag men inte så mycket att göra åt. Det fick följa med en hel del hem, t ex glögg, korv, senap och så denna söta tomte! Som på bilden satt i fönstret men som nu är flyttad till vår nya hylla. Som jag även ska försöka att fota, de som köptes in på IKEA förra helgen. Här går det fort hör ni (;

Lite vinter

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Här får ni lite bilder eftersom att det snöade igår och i morse. Så ni får något att längta efter, mera snö (;
Inte för att jag gör det direkt. Kallt och jäkligt.

En glad Linda

 
Jag är på sjukt bra humör, en aningen nervös och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Tar tåget till Uppsala och Gränby, ska göra en sak där som ni kanske får reda på mera senare. Så har bytt om och tagit ur matteböckerna ur väskan, så nu ska jag trycka i mig en macka och sen cykla till stationen!

Snabba på nu!

 
Kastade i mig mat, nu är jag redo för 1,5 timmes matteplugg.
Sen blir det snabbt hem för att åa vidare. Hektisk dag, men rolig! :)

Allt klart



Skönt att hästen står och äter lite frukost medan jag mockar och gör fint i boxen. Bello fick gå på lina som motion.

Vi ser det snöa




Schockmöhle och MH

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu får ni bättre bilder på ina nya snygga stövlar!! Så grymt snygga men jag håller på att gå in dom fortfarande plus att jag smörjer dom lite då och då för att få dom lite mjukare. Har ännu inte hunnit rida med dom men det kommer (; Stövlarna är även Mountain Horses krokodilmönstrade och inte Pioneernas!
Tränset är det jag vann i Skara Hästsports fbtävling. Det blev ett Schockmöhle Paris med silvrigt pannband. Så grymt snyggt! Man jag kommer tyvärr inte att få användning av det. Så om någon är intresserad av att köpa det, så mejla mig på [email protected] :)

Bloggtävling

 
Jag tävlar om 2 st biljetter till Stoclholm Horse Show i samarbete med www.horsemeup.se & www.nellieberntsson.se

Filur hade uppvisning!

Nikon Coolpix s3300
 
När man har sina favoritbyxor på sig, och ska kratsa leriga hovar. Så använder jag en handduk mot benet för att slippa bli så skitig själv. Tror ni inte att jag lyckas få världens fläck på benet ändå?! Så typiskt..
Och hästarna vägrade komma in idag igen. Och Filur hade en väldigt fin uppvisning på vägen upp i hagen. Bocksprång kombinerat med full galopp och mera bocksprång! Haha, han är bra söt när han försöker (;
Men han är lite för matvrak för att vara en riktig vägra-gå-in-från-hagen typ så han kom snällt när han hörde prasslet av mat i hinken. Snäll häst! :)
Min däremot, fick jag nästintill tvinga/jaga för att få in honom, fast att Filur redan stod inne. Knashäst. Men han kom in efter ett tag.
Söta Filur stod inne och gnäggade hejvilt efter han, och hans race i hagen resulterade i en massa ånga från honom. Ansträngande att ha roligt i hagen, tyckte han!
 
Bello gick ett lugnt pass, skrittade fram väldigt länge och sedan blev det bara lite trav och galopp med fokus på övergångar och bärigheten kvar i dom oxå. Han gjorde det fint trav-skritt men det är värre galopp-trav. Då åker huvudet upp för mycket och han tappar ryggen totalt. Aja, bara att träna på :)

Minusgrader... Brr

Nikon Coolpix s3300
 
Idag visade termometern minusgrader när jag gick upp. Älsklingen var superglad när det var -4 när han åkte till jobbet. Buhuuuuu! Jag vill inte ha nån vinter, det kan få vara sommar året runt!
Men idag blir det kanske att tvätta fönster igen, beror på om de blir plusgrader. Rida hästen och sen plugg för hela Sverige. Japp, så ser de ut (; Ni ska få se lite inköp med, som inte hunnit komma på bild förrän igår. Haha (;

Fräsen visar sitt rätta jag

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + Nikon SB-700
 
Såhär ser en av våra katter ut när man klappar honom på magen och under hakan. Han är inte som alla andra, och att ligga framför den varma brasan är de båda som tycker om. Blir längre och längre när dom ligger där framför och sträcker ut sig. Haha!
Bilden är från tidigare i veckan, men detta är standard enligt mamma när hon somnar framför brasan med de 2 kissekatterna. Knäppa söta och tokiga små katter!

Nytt möter gammalt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Vår nya skottkärra! Och den gamla (; Haha! Välanvänd.se av den gamla kärran, minst sagt. Så vi hoppas att den nya håller lääänge :)
 
Har ridit en sväng på min lille herre, satte på gramanen för att jag ville träna min sits. Och för att ha ridit på graman 4 gånger varav 2 för Uffe på träning så accepterar han den bättre nu. Han sackar mer än gärna, men om man inte tar i den så tidigt så går det bättre. Och sen är det bara att rida framåt.
Idag var det träning av min sits, så bene skulle vara stilla, hälen nere, blicken rakt fram och händerna stilla och låga. Ha en följsam sits och vara rak i ryggen. Ja ni ser vad jag har saker att träna på, men övning ger färdighet. Så efter uppvärmning gick vi in på lite skänkelvikningar och sedan blev det galoppjobb i form av att jag ska rida rätt i övergångarna. Och det var vad vår träning såg ut som (;
Förutom 3 rådjur och en hare så var vi ganska ostörda ute på åkern (;

Vackra höstfärger

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8

Putsa på, putsa på

Nikon Coolpix s3300
 
Efter hästen och datorn har jag putsat en massa dammig fönster. Inte konstigt att dom är dammiga när det är arbetsplats fortfarande! (; Lär bli fler putsningar även efter denna. Tyvärr han jag inte med alla fönster, så jag fortsätter i morgon :)
Hemma hos mamma en sväng för att nu åka till lägenheten och göra mig i ordning för 3 timmar engelska...

Brun pålle med grå man


Efter att ha jagat häst i hagen, halvt blivit duschad när man spolar av honom och en galen ridtur är jag nu klar i stallet. Galet.

Min snälla lilla häst vägrade att komma in från hagen idag. Ni kan tänka er hur glad man blir med världens lervälling till hage. Väl ute ur hagen skulle jag spola av benen på honom, och blev nästan duschad själv. Kul kul.
På med allt och iväg på ridtur, valde att rida på åkern då den inte är lika blöt längre och jag inte har någonstans att rida. Han travade på bra och sökte sig neråt väldigt fint. Men så kom galoppen och hästen typ exploderar. Det går typ full fart framåt. Haha! Gjorde en halt och sen var det bara att börja jobba med galoppen. Efter en massa volter och halter från galoppen lyssnade han bättre. Gjorde väldigt fina förvända galopper!
Travjobbade honom en sväng sedan och klockrena skänkelvikningar! Duktiga söta lilla häst :D
 
Sedan hade jag en häst som det nästan rann svett av. Japp, det var krävande arbete idag tyckte han (;
 
För övrigt hade jag på mig min nya söta mössa från Hööks och JH collection! :)
 
 

Go'morron!

Nikon Coolpix s3300
 
Ska bara betala en sak som ni får se sen, så ska jag sen ta mig till stallet med kameran.
Nya fina bilder i det härliga vädret!
Hela dagen är bokad med olika saker, så dags att sätta fart :)

Morgonpigg

Nikon D300s + nikkor 35mm/1,8
 
Morgonfodring och utsläpp klart, mockat och fint i boxen även de klart. Nu är det bara ridning av häst kvar. Och det blire efter plugget. Helgen har varit fullt upp, som vanligt. Och jag har ite haft tillgång till tiden och datorn att kunna blogga, även de är som vanligt.
Nu ska jag skynda mig hem för att duscha, äta och göra mig i ordning på 30 minuter. Hoppas jag lyckas.
 

Knäppiskatterna

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8 + Nikon SB-700
 
Att fota katter som ligger still, shit vad enkelt det blev! Våra söta små katter som är mer knäppa än normala. Överst är det Fräsen, som intr bryr sig ett skit om blixten och att jag sitter där o fotar. Sedan är det Turbo på mellanbilden och som inte kan slappna av för 5 öre när hon märkte blixten. Haha. Söta!
Fick en ny snygg bild på Fräsen idag, ska försöka få upp den med! Ni ska få se hur knäpp han är (;

Stallet klart



Såhär såg min skottkärra ut idag ;-) Vår har gott sönder och V fixar en ny till i kväll. Men boxen måste bli ren ändå. Haha! Mycket fyndigt av mig tycker jag allt.
Bello fick vila pga allt regnande. Skittråkigt.

Och som ni kanske märkt så bloggar jag från mobilen. ÄNTLIGEN har appen för Android kommit!

En ridtur





Välklädda tog vi oss en ridtur, de är nämligen älgjakt i våra skogar så de är bäst att synas ;-)
Och en annan rolig sak, vårt Internet i lägenheten funkar inte så bra just nu så de kan bli segt med uppdatering en sund framöver :-)

Nu är dom här!




Matte

 
Godmorgon! Sitter på vux och inväntar min lektion. Ännu en mattelektion. Sedan blir det en massa engelskaplugg med Sara i någon timme eller två. Måste bli klar med flera uppgifter. Får se om jag väljer att gå på min stödmatte mitt på dagen eller inte, risken finns att jag får rida i kväll då och de blir inte mycket jobb i mörkret (;
 
För övrigt så kommer mitt paket idag! Wiiiiie!! :D

Skolan

Nu är jag i ordning för att ta mig till skolan och lite matteplugg. Hoppas nu detta kommer gå bra.
 
Fick även ett roligt samtal tidigare idag, i morgon kommer något mycket roligt! Yes, tes!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första barbackaturen



Morgonfodring och mystur!

E-mail rapport

Något som jag inte berättat är att jag la av en beställning hos Emmishopen för ca 2 veckor sedan. Idag fick jag ett mejl om att paketet är på väg. Så spännande! Längtar så sjukt mycket tills det kommer!
Jag hoppas att det kommer i slutet på denna vecka, annars i början på nästa.
Och för en gångs skull så är det något till mig själv. Någon som kan gissa vad det är för något? (;

Stallet nästa!



Snyggt att bilden är felvänd.
Och bättre sent än aldrig, men nu blir det en tur till stallet och min bruna springare ;-)

Fyllt på!

 
Har fyllt på med flera saker i bloppisen!
Kolla in
---> http://lindaenarsson.blogg.se/ <---

Godmorgon tisdag!

 
Go'morron! Ligger kvar i sängen och gosar under täcket.
Upp och äta lite frukost för att se kunna bege mig till stallet.
Och hoppas på att det inte regnar när jag rider.

Hur stor är chansen?!

 
Att jag vinner ett träns, en av 2 136 st(!!) som är med och tävlar. Helt sinnes!
Och det som är lite roligt, detta är andra tävlingen jag vinner från just Svensk Ridsort.
Vann även deras utlottning med schabrak och hjälm!

Uteritt

Blev en uteritt på Bello, försökte rida lite ordentligt men de är så svårt när man inte kan/får rida någonstans. Vår fina skog är nu tagen av alla jägare så det är en aningens farligt att ge sig ut i den. Men fick honom att lyssna hyffsat bra ändå. Han var seg till en början och gick inte framåt, trots 2 dagars vila. Men väckte honom efter en stund så det hände lite. Galopperade även brevid en hage med 2 hästar, som tyckte det var ruskigt kul att galoppera som tokar i hagen. Så söta!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Intressant?

 
Finns det intresse av att köpa mina bilder för att kunna ha de på väggen? Jag har en hel de med bilder, mestadels på hästar. Och min undran är om någon skulle vilja köpa utskrifter på dessa bilder för att kunna sätta upp på väggen där hemma?
 
Pris: 250 kr inkl porto, framkallning, emballage osv.
 
Ni har 4 st bilder att välja mellan, men om ni har annat önskemål om bild är ni välkomna att mejla.
Välj mellan 1-4 av dessa bilder som finns ovanför.
Mejla er beställning till [email protected] med vilken bild ni vill köpa och adress. Så svarar jag så fort jag kan och med resterande information.

Här bor vi!

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8
 
En ny sak som nu hänger i sadelkammaren. En "Här bor vi!" skylt med bilder på hästarna. Sött!
Om det kommer en ny häst får även den plats i bilden, och likaså om det är någon som åker så kan man lätt ta bort bilder och sätta dit nya :) Bara för att ha bilder på de fina hästarna i stallet!
 
Nu är det bara 2 saker som ska upp, en vet jag exakt vart den ska sitta, den andra lite tveksam. Men är lite pyssel kvar att göra :)

Älsklingshästarna! ♥

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Fotade hästarna lite snabbt när jag hade kameran med mig till stallet. Bello vilade även idag, men jag ville se om han var halt eller inte. Så longerade honom på grusvägen för att försöka se något. Men icke. Han är fullt frisk. Så i morgon rider jag en sväng och på måndag är det en annan som kommer att sitta på hans rygg :)

Krutcupen

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Efter ett morgonutsläpp kl 7, lite mera sovmorgon till 9, en finfrukost med älsklingen till 10.30 tiden så åkte vi sedan till Bergby-banan för att kolla in Krutcupen. Lite smått roligt för utom att dom skulle köra samma varv i 4 timmar med 4-5 olika förare. Ja, nu förstod säkert förtjusningen med det (; Men lite bilder blev det allt! Som vanligt.

Tvätta, tvätta

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu är alla mina sminkpenslar äntligen tvättade och rena! Har skjutit på det alldeles för länge nu. Säkert flera månader sedan jag tvättade dom sist. Usch äckligt, gamla möglande sminkrester som sitter kvar. Men som sagt, rena och fina igen!
 
Håller på och "lagar" mat samtidigt, det blir nämligen hemmagjord pizza här hemma! Gott gott :)
Ikväll blir det att korka upp lite lätt, insläppet ikväll och sedan utsläpp i morgon.

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

En hel del har hänt

Har haft lite dålig motivation till att blogga och allt annat i livet just nu. Men hoppas att det vänder snart. Orkar inte med detta heller. Har fattat ett beslut och ett annat ska göra det bättre, men allt kommer att ta sin tid och ni kommer inget att få veta förän allt är klart. Men inget bestämt, inget mera jag kan säga heller.

Under dagarna som gått har jag hunnit med en del ändå. Bello har tagit det lugnt i veckan, vilodag, longering och uteritter. Dessvärre kändes han konstig i högersidan igår, så han kommer att få vila idag fredag och kanske lördag med. Och jag får hoppas att han inte blir allt för galen på söndag när jag hoppar upp igen (; haha.

Men nu kan ni få se med bilder och lite text vad jag har gjort.

Jag har målat lite pyssel till stallet. Har även fixat en till grej, så fort färgen har torkat och de har hamnat på väggen ska ni få se de! kommer bli så grymt snyggt :)

Igår torsdag var det marknad i Tierp, så jag knallade där med mina gamla klasskompisar. Mysigt! Det inhandlades godis och mängder av strumpor!Nu slipper jag ta älsklingens strumpor (;

Mamma fick hem Oriflame paket och jag har då fått en parfym och en bodylotion. Nu kommr man lukta gott!

I onsdags lyckades jag för första gången med pannkakor! Sist hade jag inte riktigt tålamodet och älsklingen fick ta över. Men denna gång, smaskens!

Och igår sprack mina älsklingsbyxor! Buhuhuhuuuuuuu!!!
Så det är ett stort och fint hål i dom, men har juh andra, så ska inte gråta för länge över dom (;
 
Sen har jag även tagit emot beställningar, pratat med en dressyrklubb och ev startat samarbete och annat roligt med fotograferandet! Superkul verkligen.
Skolan är även den igång, som vanligt. Hade matteprov som jag failade på, som ska göras om idag. Och hoppas på det bästa. Engelskan ska göras även den, men Sara är ganska bra på att ställa in våra träffar för att plugga (; Haha.
Har varit till älsklingens föräldrar och hälsat på, mamma träffar jag varje dag typ. Pappa mmin fick sig en ång träff i går kväll, med prat om en rolig sak som ska hända.
Jobb har sökts och flera ska. Håller på att skriva om mitt personlinga brev och CV för att kunna söka ännu mera och förhoppningsvis lyckas få tag i ett jobb väldigt snart. Det har blivit lite bråttom med det.
 
Nu har ni fått ett lååångt inlägg om vad som har hänt i mitt liv, har säkert glömt något men ett sammandrag, ha det så trevligt så länge! Ska försöka bli bättre på att blogga, har nåt inlägg på G att skriva :)

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Stiftelsen - Ur balans

 
När mörkret faller, på dig
ser jag falska ögon
Jag skadar andra, inte bara mig
Vet du nu var du har mig
Du har inte en chans
Spring för livet
Jag är ur balans
 

Inte hänt något alls

Har haft en hemma och slödag. Har sprungit upp och ner i trapporna för att byta tvättmaskiner och hänga.
Mellan alla gångerna, har jag kollat igenom en massa avsnitt med The Vampire Diaries.
Så nu har jag bara 2 avsnitt kvar av denna säsong, jag kommer att dö när den är slut...
 
Bello vilar idag, så ska upp nu och mocka och ta in dom för natten.

Lite av vad som hände i helgen

Nikon D300s + Nikkor 17-50/2,8

Bello i sin mysiga box! Han stod rakt fram när man kom innanför stalldörren. Så han hade koll på allt som hände i stallet (; Plus att han kunde flörta med de andra hästarna när dom stog i gången. Haha!
Han hade även nästan fått tag på sin höpåse under natten, sa han som morgonfodrade. Knäppa häst, och tur att han inte fick tag i den!

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Clara och Johanna när dom red, fotade dom lite och så fotade dom mig sen. Men dumt nog så hade jag inte tid att fixa inställningarna och dom kunde inte de själv. Skit oxå!
Clara rider sin vita springare i en ökad trav. Johanna hade galopparbete med sin söta ponny!

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En glad Bello som fick gå ut i hagen på söndagsmorgonen innan vår lektion. Han började med att rulla sig, tur att jag hade täcke! Sen hade han race i den mindre stora hagen. Haha, han var bra söt!

Helgens träningar

Foto: Clara eller Johanna, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Lördag
Han lyssnade inte för 5 öre på mig. Det kändes så fruktansvärt jobbigt att han inte ville samarbeta under just denna helg. När jag red fram så kändes han ändå mera liksidig och elastisk i sidorna, massagen gjorde lite underverk ändå! Men han lyssnade inte speciellt bra. När jag kom in i ridhuset så var det värre där inne. Så när min tur blev att träna mina 30 minuter så fick gramanen åka på för att få något gjort. Han lossnade snabbt och kom till ro. Så det kändes bättre. Men det var ganska så mycket lika träningsupplägg som jag har ridit förr. Bellos brister och dom är jag väl medveten om. Var inte nöjd med ridningen och hästen men träningen var bra.
 
Söndag
Han var såå mycket bättre! Men inte bra. Han trampade på bra redan vid framridningen och sökte sig neråt.Började passet utan graman och lossade honom i sidorna, fick igång trampet och fick ner honom mera och mera i formen. Under andra halvan så åkte gramanen på. Det var dags för skolor, öppnor och slutor som han gjorde galant! Även skänkelvikning och travökningar. Sista biten var det sitsträning för mig. Få honom att fortsätta trampa på under övergångarna. De gick bättre mot slutet men är inte riktigt nöjd med min insats just då.
 Är överlag nöjd med träningen, eftersom han släppte till fortare och gjorde det mesta bra.

Måndag
Slänger in att jag red ut idag i skritt och trav, avancerat (;

Hemma!

Efter en slitsam helg är jag hemma igen. Skönt ändå.
Berättar mera senare. Men har ett val att göra senare, visar sig hur det blir.

Me want!

 
Kollade in nya JH kollektionen lite nogrannare för ett tag sen och fastnade faktiskt för en hel del! Ett par marinblå ridbyxor har jag velat ha länge, och dessa var faktiskt väldigt snygga! Tröjan var bara föör snygg! Gillar att de är stora muddar vid ärmarna och i midjan, me like! Och mössan är verkligen, to die for! Den kommer att följa med mig hem nästa gång jag är på Hööks, punkt slut. Och strumpor, kan man få för många av dom?
Ett snyggt skärp till ridbyxorna vill jag även ha, gärna med kristaller som detta. Mycket snyggt!
Undra vad som kommer att få följa med mig hem i slutändan? (;

Mera för pengarna

 
Lite mera saker som är köpt begagnat på HästNet, Tradera eller nån Facebook-grupp. Det mesta är i nyskick och de märks. Det assnygga Schockmöhle-schabraket är helt nytt, men är köpt begegnat av en privat person. Stiglädrena är använda som syns men inte mycket och inga stora och fula märken. Inspänningstyglarna är säkert använd någon enstaka gång men då syns det verkligen inte. Jag fick även ett par extra om någon är intresserad?
Och gelepaddarna var helt oanvända när jag fick dom, så jag har faktiskt hunnit prova båda 2 (;
Riktigt bra fynd!

Uppland-Västmanlands Fältrittklubb

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu finns alla bilderna uppe i arkivet från UVFKs enda klass som jag fotade. En lokal LB:2.
 
---> www.splachphoto.webs.com <---

Bye bye för helgen

Åker iväg på träning i 2 dagar. Kul, kul!
Kommer hem i morgon under dagen :)
Kameran åker med så de ska bli dokumentation!

Bloggtävling #2

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Bloggtävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
I samarbete med www.chevalridsport.se
 

Massage för lilla hästen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår blev han genomknådad och mör i kroppen. Jag har mycket att träna och tänka på så det är roligt. Eftersom att han inte riktigt har koll på vart musklerna sitter nu, haha, så ska han få gå i grimman idag. Så vi tar oss en promenad efter rekomendationer och lunkar i skogen så han får lyfta på fötterna :)

Bloggtävling

Jag är med & tävlar på www.nellieberntsson.se om 2 st Stockholm Horse Show biljetter
i samarbete med horsemeup.se

Morgonfodring

 
Då är man hemkommen från första utsläppet. Bello masserades igår, som jag hoppas gav bra och jag hoppas de blir bättre! Han skulle inte bli kall så fort, så jag lät dom stå inne i natt och gosa i stallet. Mys!
Men de känns ganska illa att gå upp med pojkvännen, samma tid. Och att man måste ha reflexväst för att de är så mörkt på morgonen...

Förnyelse

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag fick jag hem mina nya bilder, skickade efter som i måndags(!!) galet så snabba som var denna gång. Väntar bara in bilderna som är i storlek 20x30, då en ska vi ha i lägenheten och den andra är en beställning och ska skickas vidare. Blev så grymt nöjd med de 3 bilderna i ramen på bilden. Tycker att de passa in så sjukt bra! Min kille är en äkta vintergrabb, allt med vintern är bäst enligt han. Speciellt att åka skoter (; Blev en fullträff helt enkelt!
 
Idag har jag även varit i skolan, räknat matte och jag vill redan hoppa av. Skitsaker. Varför måste man lära sig detta? Jag kommer garanterat aldrig att använda det igen...
Har även hunnit med att springa en snabbis till ICA, även Hemköp har fått sig ett besök. Vl
äl hemma har jag ringt lite samtal men ingen har nappat på nå bra. Synd. Får fortsätta leta, ingen superpanik, men kan vara bra att få det gjort snart (;
 
Har t o m hunnit med att diska! Min favoritsysselsättning... Men nu är det mat på G, killen kommer hem snart och då ska allt stå på bordet för att jag ska hinna iväg till hästen. Tur att man hittde en bra massör, hon kommer dagen efter att man ringer. Perfekt! Så kl 18 ikväll får min andra kille lite finare kropp. Lyckos min första kille, som  får massage genom jobbet. Typiskt mekaniker att slita ut sig så de får gratis massage (;

Massage, skola och en bra morgon

Nikon Coolpix s3300
 
Morgonen har gått bra, över förväntan (; haha. Vaknade 8 och låg i sängen med datorn ett tag, upp och 9 var jag i stallet. Red ett bra pass på min bruna springare och pysslade med sötisarna i stallet. Nu är jag hemma och har bytt om för att åka till skolan. Nu blir det 1,5 timme matte. Jippie... Jag m¨åste plugga asset av mig för att få ordning på de. Orkar inte.
 
Efter plugget har jag lite ärenden att göra i Tierp, sen hem och fixa lite saker här hemma, fått hemskickade nya utskrifter som ska upp på väggen. Även disken ska göras...
Kl 18 kommer en massör ut och ger hästen lite massage och jag hoppas det kommer ge bra resultat.

Fullt upp

Dagen har gått i ett, har ridit en superfin häst, i samhället oxå för den delen. Han skötte sig super, inga dumheter alls. Hem till mamma och se till de galna kattungarna som har race överallt och är helt knäppa. Fixa med bilderna och han inte klart så måste fortsätta i morgon igen.
Sen skolan efter att ha varit till lägenheten för dusch och fix. Engelska i 3 timmar varav 2 sågs på en seeg film. Nu sitter jag i soffan och kollar på House och äter lite godis. Japp, mysigt :)

Hoppevideo

 
En film från första hoppträningen som var förra veckan. Bättre sent än aldrig (;
Tänk på att de är vår första hoppträning, ingen större kritik tack!
Tackar bästa Nellie för att hon filmade! Tyvärr var jag dum och gav henne fel objektiv, det ska inte göras om (;

Efter slöridning kommer..

Foto: Sofie, Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Gammal bild, första ridpasset med dressyrsadeln. Typ i början på juni eller nåt. Någon som vill fota nya bilder?
Efter att ha slöridigt och varit omotiverad till att nu hitta tillbaka, få till ett bra pass och känna sig galet taggad för att åka iväg på en 2 dagars träning, det känns bra.
Igår var han så galet fin! Hopptränaren gav mig rådet att rida förvänd galopp då han inte vill ta stöd och arbeta med vänstersidan. Så igår var det fokus på just förvänd galopp och få igenom honom i båda sidorna. Dessvärre var åkern halvt sjö kändes det som. Han sjönk mera på vissa ställen, så fick lite begränsat utrymme att rida på. Men han arbetade på bra, visade att man inte behöver byta galopp osv. Han känns så mycket starkare i hela sig sen jag fick hem honom. Så roligt!
 
Idag blev det en uteritt på 1 timme, fokus blev att han skulle gå framåt och söka sig neråt. Blev även förvänd galopp i de kurvor som inte var allt för tvära. Han arbetade på bra och han var med mig hela tiden, oftast kan han börja vandra iväg i tankarna men nu var han väldigt fokuserad i jämförelse med annars. Blev mycket galoppjobb, öka och korta galopp, förvänd och även mycket övergångar. Fina lilla hästen!
 
Nu kör vi på för att få ordning på allt till helgen, då åker vi iväg på en 2 dagars träning för Uffe!

En halv seger

 
Woho! Jag har inte vunnit dom, men har iaf fått 20% rabatt på Perfect Heel. Som jag har suktat efter att få prova dom och verkligen hoppas att de kan förbättra min sits avsevärt. Och nu får jag chansen att köpa dom för reducerat pris.
Men 20% blir inte mycket i slutändan när Heelsen kostar 800 kr. Totalt värdelöst pris. Men aja, får väl dras med min dåliga sits ännu ett tag.

RSS 2.0