Grönt är skönt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag kände jag för en grön outfit. Och allt i stallet har tagit lite extra lång tid då jag inte känner mig på topp. Usch för det. Det är tur då att man har en så förbannat fin häst!
 
Min plan från början var att rida lite bommar med min tjej, och det fick bli det till slut också. Så jag satte upp en kombination med bommar före, efter och mellan hindrena som då låg på sockerbitar - cavalettiblock. La ut tre bommar långs medellinjen med ett jämnt avstånd i mellan.
 
Värmde upp försiktigt med att korta och länga traven och likaså med galoppen. Mycket rakt spår och stora volter. efter att ha arbetat galoppen en stund red jag över bommarna på stora voltera kan man säga. Började att korta upp henne för att köra serpentiner med galoppombyten över bommarna. Och damen fattade galant! Hon har en tendens att efter bommen vända väldigt snabbt, så det blev mycket fokus på att verkligen ha henne rak tills väggen kom igen och det blev en mjuk hörnpassering. La in serien efter hand och bara rullade igenom.
 
Detso längre passet gick desto starkare och piggare blev min tjej. Det blev jobbigt tyckte jag. Hah. Men efter en massa slit så fick jag till det som jag ville och kunde avsluta passet med en bra känsla.

R.I.P Giannino SJ

 
Jag läste nu på morgonen att ridskolans fina Giannino SJ "Janne" har tagits bort pga hälta.
Det högg till lite lätt i hjärtat, du den fina ponnyn är nu borta. Du kommer inte att så i stallet när jag kommer dit igen. Nej fy, det är så tragiskt. Fina ponnyn.
 
Under min tid på ridskolan han jag med att få den rädda ponnyn att hoppa runt LB hoppning med vinster. Jag har massor av rosetter med honom ligger här hemma. Och det känns så tråkigt att det ska vara just han som har lämnat denna jord alldeles för tidigt. En sådan fin ponny.
 
Vila i frid, fina Giannino SJ ♥

Glada Hudik-teatern
Mycket bra, nu gäller det att ta sig hem också.

Fotograf sökes!

 
I detta inlägg kan ni se två stycken bilder från när jag tävlade Corona sist, den 14 april 2012. Alltså ganska precis 2 år sedan. Det var ett tag sedan.
 
Lördagen den 3 maj, då kommer jag och Corona att tävla igen, med nästa 2 års mellanrum.
Så jag funderar på om det kan finnas någon där ute som vill följa med mig och hålla min kamera sällskap? Fota hur mycket som helst. Allt från i ordning till tävlingsbanan och efter. Och försöka att lära pappa hur man filmar med den lilla kompaktkameran. Men det är en annan femma.
 
Någon som känner sig sugen? :)

Longering och bockningar

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 & Tamron 70-200/2,8
 
Idag var det tajt med tid i stallet, börjar tidigare på jobbet. Så det blev endast lite longering och sedan fick hon galoppera fritt på ridbanan. Och det tackades och togs emot med öppen famn. För hon sprang, och brallade och bockade och allt vad det var. Tills hon såg att hundarna på utsidan av ridbanan börjar leka och hon springer till mig och fjantar. Haha. Min gamla dam kan hon.
 
Hon börjar att bli så fin i kroppen nu med, så kul! Och så tänkte jag höra med Matilda om hon kan lära mig att tömköra, så  att det blir lite mera motion än longeringen dom dagar jag har lite mindre tid.
 
Blåste ute gjorde det med, så min dam fick gå ut med regntäcke så att hon inte ska blåsa bort från hagen. Men har även funderat på att det är nog snart att börja med flugtäcken, buhu. Minusgrader ska det bli under några nätter framöver, så damen blir fin täckad i rött om nätterna och lila på dagarna. Så får det bli tills sommaren bestämt sig för att stanna.

Jälla Hästsportförening

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu finns alla bilder på Equipe. Bara att gå in och kika!

Basic övningar på ängen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Tidig morgon i stallet, Corona var inte utsläppt än så jag tog mig an bråkstaken och försökte göra henne i ordning för en ridtur direkt på morgonen. Satt upp efter ett tag med snurra runt på stallgången och gnäggningar. Matte skulle döda henne om hon inte fick gå ut i hagen. Punkt.
 
Red på en av ängarna runt stallet och bara lossade henne, gjorde en massa basic övningar och tempoväxlingar. Hitta balansen och hålla tempot. Så fin tjej! Efter ett tag så slappnade hon av fint och höll samma tempo och formen var väl sisådär men den var kanske inte det viktigaste. Men hon sökte sig neråt mera och mera eftersom passet gick.
 
Nu är även maskkontrollen inskickad, hoppas på ett snabbt svar så att jag kan ställa henne i gräshagarna så fort som möjligt! Och tyvärr är det nog att börja täcka snart igen, dessa flugfän.
 
Han med en snabbis att prata med Angelika i stallet med, så lite dressyrträningar ska snart sättas in. Första dressyrtävlingen är ju på intågande. Skrämmer livet ur mig ett par gånger om varje gång jag tänker på det. Men men, jag får absolut inte avanmäla enligt många. Så det blir väl att åka dit och skämma ut oss. Haha.

Jälla Hästsportförening

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Befinner mig just nu på Jällas lokala hopptävling för stor hästar med div III.
Alla bilder kommer upp på Equipe!

En kanonbra hoppträning!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag var det andra träningen för Elina på Jälla. Igår gick det bra, men idag, då gick det bättre än bäst!
Hade en väldigt bra framridning, hade henne verkligen där jag ville. Hoppade fram på enkla hinder och serier för att till slut hoppa en hel banan med kombinationer, distanser ochh enkelhinder. Hon dummade sig inte ett dugg och var hur fin som helst! Hoppade super. Däremot inga större höjder utan det blev ganska lågt. Men det gör inget när hon var så fin!
 
Så nu taggar jag till för tävling nästa lördag, och pappa min kommer att få ge mig en rejäl spark i rumpan om jag inte rider som jag gjorde idag.

Perfect Sit of Sweden

Alla bilder kommer från PS of Sweden.
 
Nu när vi äntligen har börjat komma igång jag och Corona. Så skulle jag vilja ge henne de bästa förutsättningarna för att lyckas också. Men smakar det så kostar det. Kan man väl säga.
Jag skulle först och främst vilja ha ett Jump Off revolution träns, med strasspanbandet och martingaldelen med snap it funktion. Så smidigt det hade varit och slippa ta isär tyglarna varje gång!
 
Det vill jag såklart ha till hoppningen, men till dressyren skulle jag vilja ha ett Shine Dressage revolution med ett röd/vitt pärlpannband. Förstå så snygg min fina häst skulle bli?! Och såklart vill jag ha allt i svart läder. Att köpa allt på en gång skulle gå på ca 5 000 kr om inte mera, vågar inte riktigt räkna för det är så mycket pengar. Pengar som jag inte har just nu. Typiskt.
 
Vad tycker ni om PS of Swedens produkter? Bra/Dåligt?

Hoppträning på Jälla
Fina hästen, bevisar ännu en gång att hon är bäst.

Lite smått och gott

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Det har inhandlats lite små saker som är bra att ha kan man väl säga. Allt är från Börjes och Hööks.
Översta bilden är en digital hövåg, så mycket bättre! Jag kan ge Corona mera exakta kilon, sä bra!
Sedan är det ny flaska med pälsglans, min börjar att ta slut så det var dags. Det blev även broddar, både isbrodd och gräsbrodd. Beställde från Börjes för ca 6 veckor sedan då snön faktiskt var kvar, men paketet blev försenat pga 2 artiklar som jag ännu inte har fått hem. Sedan blev det en flaska flugmedel och en tvättsvamp, jag hade lyckats tappa bort båda två. Men som jag såklart hittar när jag köpt dessa nya... Typiskt.
 
Sist är det ett nytt hönät, ett av mina gröna är trasiga och har blivit lagat med balsnören lite halvsnyggt. Och då det ibland blir lite fel vid nattning i stallet så har jag valt att köpa ett blått då det är lite mindre och Corona får bara 2 kg vid insläpp. Så att andra i stallet inte kan ta fel helt enkelt :)
 
Och jag väntar in som sagt två varor till från Börjes och jag hoppas på att få dom snart, för det kommer bli såå snyggt!

Corona ♥

Foto: Älskling | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

En drömoutfit, gult och svart

 
Detta hade varit en dröm att få rida runt i, så snyggt! Och häftigt, man skulle sticka ut enormt mycket, precis som jag gillar. Gult matchat med svart är så snyggt! Då skulle jag ha svart hjälm och svarat stövlar till för att göra hela outfiten komplett.

Sedan jag fick se schabraket och pikén har jag längtat att få köpa detta, och det kanske kommer hem till mig senare, men inte just nu. Ridbyxorna bör inskaffas snart då mina svarta har gett upp...
 
Ridbyxorna och ridstrumporna finns att köpa hos Charlies.
Schabrak, luva och piké finns hos Cheval Ridsport.

Stenbrottet igen!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Tanken var att ta en promenad med Corona, eller låta henne stå helt. Men det blev en skrittur till stenbrottet med Matilda och hästen Mynte, bebisen Frank och hunden Lizzy. Och Corona var så duktig! Hon gick inte i, men hon stog vid kanten och tittade på när Mynte knallade i och skvätte vatten överallt. C fattade inte riktigt det roliga med att kliva i, men nästa gång kanske vi står där i vattnet. Hade varit underbart!

Nya fina dojjor på fötterna

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag efter min ridtur kom hovslagaren ut och drog av de gamla skorna med broddar och snösular och på med nya fräscha! Hon hade mycket fina hovar tycktes det, så det var skönt. Men de var dessvärre väldigt torra. Så nu blir det att smörja in dom varje dag med hovfett för att de ska bli sådär fina igen.

En uteritt till stenbrottet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 & mobilkamera
 
Var uppe vid 11 tiden i stallet och fixade höpåsarna på en gång för att kunna ta med mig dom och en dunk med vatten till hagen och hämta in min stjärna. Borstade, sadlade och gjorde mig i ordning för att sedan skritta iväg med stenbrottet som mål. damen är mindra förtjust i vatten så vi höll oss på avstånd. Men någon dag tänkte jag ta med mig Frida och Covitha så kanske min fega tjej vågar kliva i vattnet.Blev mest skritt i olika tempon, arbeta mycket med sidorna och flytta på henne. Blev lite trav och galopp uppför en backe. Min fina tjej ♥
 

En bild

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En bild som är tagen igår, jag hoppas ni hinner med att få se flera snart.

Flyger iväg

Denna dag har gått så fort, har hunnit med att deklarera, fixat i stallet och ridi, varit hem till mamma och prata för att sedan åka hem och duscha och åka till jobbet. Pojken min har även fotat när jag ridit, så ska kolla om de blev någon bra bild som kan visas.

Men ni får klara er till i morgon, för nu blir det en jobbstängning!

Samlad galopp

Mobilkamera
 
Hon är så fin min tjej ♥
Idag var det testing av nytt träns och luva, bättre bilder ska ni få men kameran han inte komma upp ur kväskan innan jag var tvungen att åka hem i panik. Typ.
Men red ett kanonpass på utebanan. Red mycket skolor, med öppnor, slutor och skänkelvikningar. Sedan gick jag vidare och red på stor volt för att samla och öka galoppen. Myckiet fin tjej! Avslutade med att rida innanför spåret och göra en liten volt i galopp, länga galoppen några språng och sedan ta tillbaka och göra ännu en volt. Och det var jobbigt. Vi fick lite problem där men tror att hon fick mjölksyra. Så inte så konstigt. Hon fixade de galant efter några försök. Valde då att ge mig och travade av henne lång och låg. Så fin! Skrittade ut en vända innan det blev stallet och linimenta lite ben.
 
Mockade även idag ut en skottkärra från hagen, oj snart har jag vanan innne. Och hagen kanske är ren snart... Haha.

Anmält

 
Jag blir nervös av bara tanken, men jag är anmäld till tre st tävlingar, jag börjar med att hoppa 90 och 1 m i Tierp, för att sedan rida en LB:1 i Dannemora och sedan hoppar jag 95 och 1 m på Frösåkers. Har någon tävling till planerad men som inte går att anmäla till ännu. Pirrigt! Varken jag eller Corona har tävlat på två år så det är ett tag sedan sist.
 
Min stora ångest just nu är vad vi ska klä oss i, jag och min dam. På vår första tävling. Röd eller svart kavaj? Rött, blått, grått, orange eller annan färg på schabrak?
Jag tror att det blir att knäppa kort på alla outfits som kan tänkas användas på tävlingen så att jag kan sitta och välja hemma vid datorn. Ni kanske vill se alla med?
 

Colours to the summer!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår var det testing av täcken som gällde. Fick hem ett paket med tre stycken i. Alltid lika kul att få paket!
I paketet låg det i alla fall tre Horseweartäcken. Det röda är ett Amigo Hero 6 lite, i säsongens färg. Sedan blev det ett Rambo Fly Buster flugtäcke med långa ben, svanslapp och mage. Sist var det häftiga lila täcket, ett Amigo Hero 6, 50 gr. Såå snyggt! De äre som används just nu då det är så varmt men något som ändå ska stå emot blåsten.
 
Nu fattas bara en Waterproof rugliner till flugtäcket och ett Rambo Original med hals. Sedan får vi se om det blir något mera täcke till vintern. Men jag hoppas inte på de, inte än.
 
Av någon anledning är det väldigt kul att köpa täcken, så jag har en hel del kan man väl säga. Haha.

Fin tjej i ridhuset

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Idag var ingen bra dag, så för att inte låta all min dåliga energi gå ut över Corona valde jag att inte rida. För hennes och min egen skull. Det slutar aldrig bra om man rider på dåligt humör. Så jag borstade och myste med min tjej i stallet för att sedan släppa henne lös i ridhuset och låta henne springa av sig på det sättet. Dessvärre fick hon vila igår då jag åkte och jobbade, så kan bli en trevlig ridtur i morgon istället. Jag hoppas på det bästa.
 
Jag mockade även ut 5 kärror från hagen, kul. Och det är typ hälften kvar, jippie. Jag har något att göra i stallet i alla fall. I morgon hoppas jag på ett bra ridpass i stället. Jag har även hunnit med att fota några av sakerna tsom kom med paketet från Börjes, men inte allt så då visar jag det senare.

Grönt är skönt

 
Idag öppnades paketet från Börjes, så jag
drog på mig de nya gröna supersnygga
ridbyxorna med nya matchande strumpor,
så åker jag upp till stallet för att rensa
huvudet och kunna orka styra upp ännu
en jobbstängning ikväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strålande sol hela dagen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag har varit en bra dag, men den har varit för bra för att vara sant, för på min lediga dag ska jag nu åka in och jobba. Allt går inte som man jämt tänkt sig.
Det som hunnit med under dagen är att städa hela lägenheten, tvättar och stallet. Har mockat fyra boxar och fixat mat till alla. Har även mockat ut en kärra från Coronas hage, och det är många kvar dessvärre. Men flera han jag inte med. Sedan blev det att prova täcken. Yippie! Alla satt som en smäck. Mycket bra.
Har även hämtat ut två paket på posten, ett från Oriflame och ett från Börjes.
 
Men bilder på alla täcken osv får ni i morgon. För nu ska jag åka till stallet igen och plocka in lite hästar från hagarna. Sedan åker jag mot jobbet.

Som julafton

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En sådan tur att jag var hemma en sån här dag, telefonen ringer och en man säger att han står utanför min port och har ett paket till mig. Inte lätt att ha portkod jämt för stackars budgubbar. Ner sprang jag och fick se ett stort grått, men platt paket. Och såg att den hade trasat sönder lite i hörnet och kunde skymta mina nya täcken. Eller mina, Coronas ska det bli. Så nu har min dam 3 st nya täcken till sommare. Ett ofodrat, ett 50 g fodrat och ett flugtäcke. Nu fattas bara ett Rambo Original med hals så är nog min garderob ganska så komplett får jag säga. Så nöjd!
 
Nu drar jag mig till stallet för att lunchfodra hästar, mocka och fixa mat till min egna och två hästar till och sist prova alla täcken!

Bra SVRF!

Här har det listats de viktigaste sakerna som kommer att ändras i TR,
mycket bra initiativ och intressant läsning.

Nya luvor

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Har totalt glömt bort att visa er detta, var nämligen in på Hööks när dom hade rea på schabraken, för i reklambladet som visades överallt så hade dom satt ned priset även på dessa luvor. Från 99 kr till 79 kr, ändå lite billigare. Så jag sprang in innan jobbet och haffade mig två st, en röd och en svart. Den röda är redan invigd, den svarta kommer att bli. Bra att ha, och i olika färger, har flera som matchas till schabrak men dessa blir som vanliga tränings och hemmahuvor.

Så sant som det är sagt

 

Glad dam fick hoppa ute

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag var det hoppning på schemat. Och det utomhus! Wiho! Jag vet inte vem som var gladast, jag eller Corona.
Jag valde att ställa upp två räcken på varje kort diagonal och sedan en oxer på långsidan. Började att hoppa fram över det rosa hindret som då var ett kryss. Rullade på några gånger för att sedan ta vänster galopp och vända upp på räcket med muren under. Och jag satt väl i andra tankar för helt plötsligt stannade Corona och hoppade åt sidan. Typiskt. Tog om det igen och hon kollade inte ens.
 
Efter att ha hoppat igenom några gånger på låga höjder, även oxern, så blev det avsittning för att höja och lägga upp krysset till ett räcke. La alla hindren på ca 80-90 cm. Var inte ute efter att hoppa höga hinder, bara att hitta känslan och ridningen. Hoppade allt som en bana, Höger galopp, vända upp på muren, byte över hindret och komma ut i vänster galopp och vända upp på räcket för att avsluta med oxern på långsidan. Sedan la jag till efter oxern att hoppa muren åt andra hållet och få en kort sväng efter hindret och ta räcket efter likadant.
 
Hoppade lite olika banor och i båda varven. Mycket kul! Corona hoppade och for, tyckte livet lekte och skulle absolut inte bryta av till något som gick saktare än galopp.
Det kändes otroligt bra! Jag ska bara tänke på att ta halvhalterna tidigare och att rida nogranna vägar, ha henne mellan hand och skänkel så att hon inte abra springer iväg för mig. Så kommer detta att bli galant!
 
Nu är det knappt en månad till första tävlingen... Ångest över vad vi ska klä oss i. Hah.

Hopptävling Björklinge RF
Idag är det lång dag med hopptävling hela dagen lång. Alla bilder kommer sen upp på Equipe.

Turkost över bommarna

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag var vi turkosa, i snyggt Lami-cell schabrak och lindor från Hööks, Jag har min fotograftröja och KL strumpor i turkost och mina StarRider marinblå ridbyxor. Snyggt!
Och det blev bommar idag, en massa. Valde att ha studs/kombination längs långsidan, upphöjda travbommar på volt och travbommar på medellinjen. Mycket nyttiga övningar gjorde vi. Böörjade att rida fram i lång och låg form och mycket rakt spår och stora volter.
Travade över bommarna på medellinjen med skänkelvikning in och ut från spåret. fortsatte på volten med upphöjda travbommarna och red sedan några varv på volten för att fatta galopp och rida den öppna delen av volten med tagen bakdel. Vände upp och tog serien längs långsidan. Valde att rulla på så för att sedan skippa bommarna på mitten och rida öppna och sluta längs långsidan, rida flera varv över bommarna på volten, öka och korta galoppen längs sidorna osv osv. Det fanns oändligt med saker som man kunde hitta på.
 
Corona var fin och avslappnad, tog övergångarna bra och drog inte mot serien. Blev lite springig mot slutet men damen fick nog en del mjölksyra i benen. Inte så konstigt. Är nöjd med passet och i morgon får damen vila och bara strosa runt i hagen och ha det gott!

Fin morgon

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Älskar när man kommer in i stallet och solen lyser hela vägen in till hjärtats box. Så vackert. Sedan är det svårare att få sådant på bild (; Haha. Alla hästarna var redan ute i hagarna så jag började med att mocka och göra allt i ordning med mat osv. Tog med mig grimman, kameran och en kanna vatten ner till Coronas hage. Hämtade in min dam och borstade så gott det gick i fällningstider. Mysigt! Jag är lika hårig som Corona efter en borstning...
 
Idag var vi orangea, så snyggt! Jag hade gråa ridbyxor och orange tröja och ridstrumpor. Men hade mina svarta MH stövlar. Sedan blev det gramanen på för idag skulle det bli dressyr i ridhuset. Och min fina tjej bevisade idag hur fruktansvärt fin och underbar hon är! Hon är så klockren, min fina tjej.
 
Jag har en högerhand som gärna ligger nära manken och armbågen som hamnar långt ifrån kroppen. Så idag blev det att använda dressyrspöt över händerna. Alltså att jag la det över mina händer så att händerna kom i rätt position. Och så tänkte jag mycket på var min armbåge var. Sedan att jag ska trampa ner lika i båda stigbyglarna och sitta rakt över hästen. Detta är bara några saker som jag tränar på varje gång jag rider.
 
Red fram i trav och galopp på rakt spår och stora volter. Inget avancerat. Började sedan att plocka in bakdelen, så kallad tagen bakdel på de öppna delarna av volterna. I både trav och galopp i båda varven. Och det som kändes så sjukt bra var övergångarna, dom har nog aldrig suttit såhär bra som dom gjorde idag. Corona gjorde jättefina enkla galoppbyten snett över ridbanan osv. Så fin!
 
Fortsatte sedan med att rida tempoväxlingar och mera övergångar. Red en del innanför spåret för att känna att jag hade henne mellan hand och skänkel och lika mycket på båda sidor. Fortsatte sedan med att rida öppnor och slutor längs långsidorna och gjorde sedan slutor som i timglaset. Gick ännu bättre!
 
Avslutade med att rida på stora mittvolten i galopp och göra övergångar från skitt och trav till galopp och omvänt.
Detta ridpass gick så bra att jag som svävar på små moln. En riktigt bra start på dagen!

Fin tjej blir longerad

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Min häst är så vacker att jag smälter. Så fin!
Idag blev det longering i ridhuset och sedan tränade vi lite löslongering och ledarskap. Hon är lättlärd, något grymt. Så det ska bli kul att se hur fort hon lär sig de nya jag visade idag. Longerade med longeringhjälpen, och hon arbetade på så bra! Verkligen balanserad och fin.
 
Däremot har hon svårt att fatta vänster galopp så där fick vi träna lite. Valde även att ställa om longeringshjälpen lite så att hon blev ställd lite mera inåt. Så att det skulle bli enklare för henne att ta rätt galopp. Och det lyckades efter ett gäng fattningar. Böt varv och hon tog rätt galopp på en gång. Fina tjejen!
 

Nu är jag igång

 
Första tävlingen för i år, som det är dags att fota. Känns bra.
Mycket starter så kommer antagligen bli långa dagar.
Men det får jag ta igen en annan gång.
Hoppas vi ses!

Morgontur i full galopp

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Tidig morgon för mig, började med att ta ner tvätt. Kul. Fortsatte sedan till stallet för att mocka, fixa mat och plocka fram grejer. Hämta in min dam från regnet och fixa i ordning för en uteritt. Tänkte en runda först, som fick inte gick och det blev vända och ta en annan. Så gjorde det så otroligt avancerat att jag bara red en lång raka, skritta runt lite i samhället och sedan ta grusvägen tillbaka och skritta hem. Valde att ta hackamoret, som kanske inte var det mest smarta valet en sådan här morgon. Men men, man gör inte rätt val jämt.
 
En pigg och glad Corona har jag i alla fall. Hon tog i som en jag vet inte vad i galoppen, så jag valde att släppa henne. Och hon gasade! Mitt i blev det en massa flygande galoppombyten men det bortser vi ifrån. Gjorde en fin avsaktning vid vägens slut. På tillbaka vägen blev det lite mera samlad galopp så damen inte tror hon får göra som hon vill jämt. Öka sakta på för att sedan samla galoppen igen. Fin fin häst jag har!

Dagen i Instagrambilder

Splach @ Instagram

Ett bra första ridpass

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Min dam var glad att se mig... Haha, Älskar att min tjej är så duktig på att gäspa nästan på beställning, känns det som i alla fall.
Hade utsläppet på morgonen så fick hälsa på alla hästarna igen, så skönt! Älskar detta. Dessvärre regnade det hela morgonen och regnar fortfarande. Typiskt. Men efter att alla hästar var ute blev det mockning, fix av mat och sopa stallgång. Börja plocka fram det som skulle användas till ridningen och hämta in min fina dam.
 
Red ett kanonpass på tjejen som första dag efter denna vecka. Men det kändes att man inte ridit på "ett tag" oxå. Gjorde en massa basic övningar, som öppnor, slutor, tagen bakdel, övergångar och tempoväxlingar. Och hon var så fin, så fin. Mmh!
 
Och för en gåns skulle kan ni få Corona outfit.
Sadel - Prestige | Träns - Dyón | Pannband - Kyro Riding Gear | Schabrak - HV Polo | Graman - Okänd | Benskydd - Hööks

Ikväll får jag träffa dig igen

Bilder från Ericas blogg.
 
Jag längtar, så fruktansvärt mycket, min älskade Corona. Ikväll ska jag få träffa dig, ge dig en puss och mysa. Jag har längtat efter dig hela veckan och jag har samlat krafter och inspiration till att ta detta till ännu ett kapitel. Vi mjukstartar nästa vecka för att sedan börja på med alla dessa träningar igen. Jag är så taggad!
 
Och bilderna kommer från Ericas blogg som rider och tar hand om Corona denna vecka jag har varit borta. Hon har en egen ponny hon tävlar nationell dressyr på så jag har inte alls några höga förhoppningar om en välriden häst när jag kommer hem (;

I skidbacken

 

Våffelstugan

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu på kvällen blev det en skotertur mot Väffelstugan för att äta en vilttallrick med potatisfratäng och annat gott. Det var allt från björn, ren och röding på tallriken. Mums kan jag allt säga!
Så på 5 skotrar fördes 10 personer upp till stugan för att avnjuta denna måltid. Tidigare av dagen har vi åkt skoter, lite var stans.

På väg till restaurangen

Sitter på skotrarna på väg upp till våffelstugan för en viltmiddag. Mumma! Alltid lika kul att dra på thermobyxorna över jeansen... Haha

I skidbacken

Så fruktansvärt roligt att stå på skidorna igen. Nu var det ett år sedan sist, blev aldrig något Kungsberget i år, dålig vinter. Men nu, nu står jag på dom igen, och det sitter kvar, så kul!

Big wanties!

 
När jag fick se Charlies visa bilder på detta på deras Instagram, då föll jag. Fyf*n(!) så snyggt! Jag tror att jag dör för det är så fruktansvärt snyggt. Detta bara måste jag köpa!
Corona passar så bra i gult med, hon blir riktigt snygg. Och till våren, så häftigt att visa upp sig i gult. Mmh!
Det blir att vända på lite kronor för att få råd med detta, men måste ha!
 
Pikén kostar 549 kr och finns här.
Schabraket kostar 549 kr och finns här.

Renen Reine


Fin utsikt

Fin utsikt vid våffelstugan!

RSS 2.0